Predavači

Marko Jertec

Predavanje: A gdje ste ono ostavili broj kreditne kartice?

Marko je zaposlen u tvrtki Eurocomputer systems d.o.o. u odjelu Poslovnog savjetovanja u informatici. Angažiran je na projektima usklađivanja s PCI DSS standardom, upravljanja kontinuitetom poslovanja, projektima implementacije upravljačkih sustava informacijske sigurnosti (ISO/IEC 27001:2005).

Član je međunarodnih organizacija na području savjetovanja i revizije informacijskih sustava i informacijske sigurnosti: ISC2 i ISACA. Posjeduje veći broj certifikata iz područja informacijske sigurnosti neki od kojih su: CISM i CISSP, za reviziju informacijskih sustava (CISA) te Check Pointove CCSPA i CCSA certifikate iz područja mrežne sigurnosti.

Heissam Hartmann

Predavanje: Success factors of various Internet companies

Heissam Hartman is the Vice President of Eastern Europe at Rebate Networks GmbH, a global network of daily deal platforms which is nowadays present in more than 30 countries and over 12 years experience in the Internet industry back his solid knowledge about the online business. Prior to joining Rebate Networks, Heissam served as the Head of International Business Development at the largest German online shopping club brands4friends. Lately brands4friends was sold to eBay. Earlier he worked as the managing director of AhaOho a “do-it-yourself” greeting card company, which was sold to greetz.

Starting his career at the auction website Alando.de, which was acquired by eBay in 1999. He worked as head of entertainment and moving on to the position of senior manager cooperations Switzerland and Austria to eBay International AG. In his over 6 years work he helped eBay to establish and growth the business in Germany, Austria and Switzerland.

As a former Marketing & Business Development Director from the biggest German online video community myvideo.de, Heissam was also active in the media industry, focusing in the potential of new media and video advertising. ProSiebenSAT1 TV Broadcasting Company acquired Myvideo.de.

He’s an accomplished entrepreneur having co-founded various companies and works since 2005 as a consultant advising start-ups and various artists.

Goran Osredečki

Predavanje: Case study - Chillout hostel

Goran je zaposlen na mjestu direktora financija Poslovno-inovacijskog centra Hrvatske. Područje interesa nalazi u financijama, consultingu, organizaciji i poslovnom upravljanju, inovacijama i komercijalizaciji inovacija, kreiranju modela izvora financiranja te izradi investicijskih studija. Ujedno je direktor i osnivač Chillout hostela u centru Zagreba.

Prethodno predavač na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, rukovoditelj u građevinskom poduzeću Gradimont d.o.o., direktor podružnice Zagreb - brokerske tvrtke Finesa Capital d.o.o. iz Varaždina.

Završio je Ekonomski fakultet u Zagrebu – smjer financije, trenutno na poslijediplomskom doktorskom studiju.

Nikola Jellačić

Predavanje: Visitor meet the web

Nikola je 2002. godine završio Empire State College/State University of New York, i to smjer Poslovno upravljanje, te upravo završava poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Upravljanje marketinškom komunikacijom.

Nikola započinje svoju karijeru u T-Com-u u odjelu internet promocije gdje je bio odgovoran za izradu marketinške strategije T-Portal-a i druge različite razvojne projekte. Početkom 2008. godine počinje raditi kao Voditelj Internet prodaje za Hrvatsku u tvrtci Studio Moderna - TV prodaja, a nakon toga odlazi u Valamar kao Voditelj direktne prodaje i marketinga.

Trenutno radi kao Product Strategist za Google Adriatics.

S obzirom na svoje bogato marketinško iskustvo i iskustvo u prodaji putem Interneta, uključen je među poznate web stručnjake i predavače na Web::Strategijama, kao i u Web::Edukaciji.

Vladimir Nikolić

Predavanje: Monopol < Oligopol < Konkurentopol

Vladimir Nikolić je rođen u Beogradu, Srbija, pre otprilike 30 godina. Sa 4 godine je otputovao u Berlin, Nemačku. U Nemačkoj je naučio prednosti slobode i multikulturnog okruženja. Nakon gimnazije odlučuje da se vrati u Srbiju zajedno sa porodicom. Tokom studija u Srbiji, radio je kao DJ u Nemačkoj i kao prevodilac u Srbiji. S obzirom da potiče iz preduzetničke porodice, bilo mu je blisko da zajedno sa bratom Nenadom osnuje kompaniju Limundo. Cilj je bio da se u Srbiji ljudima približi potencijal interneta i posebno elektronske trgovine. U 2009.-2010. kompanija je, sa Vladom kao predsednikom upravnog odbora, privukla investicije u visini od 1m EUR, i proširila se na preko 40 zaposlenih. Vladimir je u duši minimalista i muzičar.

Elmira Majerić

Predavanje: Engaged with Email! Finally!

Trenutno zaposlena u grupaciji Studio Moderna, jednoj od vodećih e-commerce tvrtki u CEE regiji čije proizvode i brendove redovito viđate na Internetu ali i na televiziji, gdje je Elmira, s 28 godina, postala voditeljica hrvatskog odjela Internet prodaje i marketinga. Prije nego li ju je otela Studio Moderna radila je u tvrtkama Blitz Cinestar i Blitz film &video distribucija, a zabilježila je i gig na portalu Index.hr. U svom radu unutar Studio Moderne specijalizirala se za razvoj strategije e-mail marketing kampanji, SMM te viralni marketing. ALI TO NIJE SVE!

Trenutno pohađa Studio Moderna Direct Marketing Academy u Budimpešti gdje radi na postavljanju strategije za grupaciju na temu kampanja na društvenim mrežama, odnosno social media brand awareness and engagement.

Goran Peuc

Predavanje: Najbolje prakse u dizajnu turističkih stranica

Goran se bavi dizajnom internetskih stranica posljednjih 12 godina. I nema namjeru stati. Poseban fokus u svom radu polaže na usability, korisnička sučelja (UI, eng. user interface) te cjelokupan user-experience (UX). Kao gost predavač predavao je na zagrebačkom Grafičkom fakultetu, te na raznim drugim manifestacijama i festivalima. Na dosadašnjim Web::Strategijama Goran je proglašen anonimnim glasovanje publike i jednim od TOP5 predavača. Osim toga, često ga možete čuti kako pametuje iz publike i nadmudruje se s drugim predavačima.

Goran zadnje 4 godine radi u tvrtki Nivas gdje je zaslužan za velike projekte poput web stranica Lagune Poreč, Croatia Osiguranja (za koju je tvrtka dobitnik Zlatne nagrade Web::Strategije u kategoriji Zlatna web upotrebljivost), Kolektive (Zlatna nagrada Web::Strategije u kategoriji Web poslovanje 2010.), Digitela, 24sata.hr i još mnogih drugih uradaka.


Vlatka Šipoš

Predavanje: Mobilne aplikacije za mobilni turizam

Vlatka radi u prodaji već zadnjih 8 godina te je uglavnom svoje prodajne vještine brusila na području telekomunikacija te mobilnih tehnologija, a u zadnje dvije godine mobilne aplikacije joj ne daju mira. Nedavno se pridružila timu iz Pet Minuta te tamo radi kao Sales Manager.

Voli i uživa raditi sa klijentima, buditi u njima želju za mobilnim tehologijama, dijagnosticirati njihove potrebe, dodavati konceptima malo soli i papra, te zajedno sa timom isporučiti aplikaciju klijentu.

Prije dolaska u Pet Minuta radila je za NTH Grupu, vodećeg europskog pružatelja usluga aplikacija za medije i telekomunikacijske usluge. Tamo je ostvarila mnogobrojne suradnje sa lokalnim i internacionalnim klijentima iz svijeta mobile marketinga još kad smo time smatrali isključivo SMS marketinške kampanje, usluge mobilnih sadržaja i interaktivne Premium Mobile/Voice servise pa do njegove transformacije kada pod mobile marketingom danas smatramo razvoj smartphone aplikacija, mobilnih internet stranica te mobilno oglašavanje.

Sudjelovala je u pokretanju prve regionalne mobilne oglašivačke mreže - ClickAttack, a većinu svog radnog iskustva stekla je surađujući sa klijentima iz područja vizualnih komunikacija i interaktivnih medija.

Siniša Moškov

Predavanje: Tko izgubi dobitak, dobije gubitak

Siniša je jedan od osnivača i direktor tvrtke Aukcije Zagreb d.o.o. (u čijem su vlasništvu web stranice aukcije.hr).

Diplomirao je 1992. na FER-u (ondašnji ETF), te se od prvog dana okreće računalima. Od 1999. sudjeluje u "internetizaciji" poslovnih procesa u Hrvatskim vodama. U nedostatku domaćeg aukcijskog sajta, 2003. s partnerom pokreće online servis aukcije.biz koji nakon nekoliko godina postaje aukcije.hr. Početkom 2010. prihvatio je izazov, pa je s mjesta glavnog inženjera za informacijsku sigurnost, prešao u Aukcije Zagreb, te se potpumo posvetio online aukcijama.

Smišljanje, razrada i projektiranje novih funkcionalnosti i mogućnosti za korisnike servisa, glavna je preokupacija i izazov koji mu odnose velik dio vremena. Sve obično počinje prezentiranjem osnovne ideje timu "ajmo to napraviti ...." nakon čega slijede tjedni razrade, projektiranja, programiranja i testiranja. Žiri krajnjeg proizvoda su sami korisnici. Oni odlučuju što će prihvatiti i koristiti, a što ne.

Spiritus movens mu je svakodnevno praćenje i primjena novih znanja iz informatike, pravnih propisa i ekonomije kako bi usluga bila što šira, jednostavnija i sigurnija ciljanoj populaciji, jer treba zadovoljiti sve strože i zahtjevnije moderne online kupce - korisnike.

Sir Željko Riha

Predavanje: Znate li gdje ste?

Željko je bloger, community manager i jedan od osnivača Hrvatske udruge stručnjaka za komunikaciju na društvenim mrežama – DRMA. Odnosima s javnošću i marketingom se bavi nekoliko godina a u zadnje vrijeme od predsjedničkih izbora se specijalizirao za društvene mreže. Vlasnik je i portala/bloga o smartphone uređajima www.mobile-place.info te vodi osobni blog www.zeljkoriha.com.

Iza sebe ima nekoliko uspješnih social media kampanja i klijenata kojima je vodio community management, od turističkih agencija, stranih ICT kompanija do telekoma. Danas radi u Styria Media Grupi na poziciji community managera za bika.net.

Višnja Željeznjak

Predavanje: Zašto armija eksperata za web trgovine neće pronaći najslabije točke vašeg shopa, i što učiniti po tom pitanju

Višnja Željeznjak suosnivač je logIT-a, internet agencije s 10 godina iskustva, u kojoj vodi prodaju. U pauzama između predavanja koja drži na istaknutim hrvatskim konferencijama i seminarima o poboljšanju poslovanja putem interneta, okupiraju je njene najveće strasti koje ugrađuje u vlastite projekte i projekte stalnih klijenata: pisanje, internet marketing, online konverzije i prodaja putem interneta. Uvijek je u potrazi za savršenim landing pageom i tekstom prodajno učinkovitijim od onog kojeg je jučer napisala. Kad nije za kompom, obožava predahnuti uz inspirativnu knjigu na Kindleu ili dobar sci-fi film. Završila je Filozofski fakultet u Zagrebu i stekla zvanje profesora opće informatologije i njemačkog jezika. Trenutno piše knjigu namijenjenu web profesionalcima širom planeta.

Žarko Gajić

Predavanje: Kvalitetno dam, samo da i dalje prodam

Žarko je suvlasnik tvrtke Mono d.o.o. iz Osijeka čiji se proizvodi koriste na svim kontinentima a trenutno upošljava 21 osobu. Softwareska rješenja tvrtke Mono  koriste se u medicini, farmaciji, bankarstvu, financijama, energetici, prodaji, upravljanju ljudskim resursima, obrazovanju i državnoj upravi.

Više od 14 godina Žarko je prisutan na svjetskoj web sceni sa mnoštvom objavljenih stručnih članaka vezanih uz programiranje u Embarcadero Delphi razvojnoj okolini. Prve korake u (ozbiljnom) programiranju popratili su i pozitivno komentirali časopisi PC Chip i BUG davne 1996. godine (doba BBS-ova) objavivši recenzije dvije računalne igrice "Memory" i "Čovječe naljuti se!". Od početka poslovne karijere, radni je dan prožet pisanjem programa po specifikacijama korisnika, face-to-face sastancima s klijentima, te vođenjem tima kroz implementaciju novih tehnologija vezanih uz područje djelovanja tvrtke. Kroz dugogodišnje radno iskustvo stječe znanja u širokom spektru IT tehnologija koja uključuju razvojne okoline za programiranje: Delphi, C#, VB, C++; database sustave; mobilne aplikacije, Internet aplikacije, te Internet marketing.

Žarko je 2007. godine sudjelovao u stvaranju Osječko-baranjskog ICT klastera, te je na osnivačkoj skupštini odabran za predsjednika, dužnost koju sa zadovoljstvom obnaša dvije godine.

Od provođenja nastave informatike u srednjoj školi, preko vođenja tečajeva za korištenje računala, te programiranja i rada sa bazama podataka Žarko je stjecao iskustvo u komunikaciji sa klijentima/kupcima koje i danas gradi kao Project Manager za više softwerskih proizvoda tvrtke Mono.

Simon Meglič

Predavanje: Kako do više gostiju s email marketingom?

Simon je jedan od vodećih slovenskih web-stručnjaka za e-mail marketing i usability, UX (eng. user experience), GUI (eng. Graphic User Interface). Ujedno je i magistar znanosti u području računalnih znanosti te je diplomirao na ekonomiji.

M.Sc. Simon Meglič je direktor tvrtke ePrvak koja se bavi email marketingom i optimizacijom za user experience. ePrvak izdaje e-magazin Potnik.si, koji je najčitaniji magazin u području putovanja u Sloveniji. Iza sebe ima 8 godina iskustva u web-marketingu i upravljanju kompleksnim internetskim projektima kao što su:Potovanje.siKompas.siLastminutecenter.si, slovenski Adriatica.net. Predsjednik je Rotary kluba Logatec i član upravnog odbora ZDM (Slovenskog društva za direktni marketing).

Dejan Šimić

Predavanje: Do kupca bez Google-a

Dejan je rođen u Osijeku 1972. Sretno je oženjen i ponosni otac dvoje djece. Tijekom radnog iskustva uvidio je da poslovanje bez informatičke podrške nema napretka. Uvijek je u potrazi za novijim, jednostavnijim i učinkovitijim načinima proizvodnje ili prodaje. Svoje dugogodišnje radno iskustvo stjecao je uz jedne od najboljih majstora u svijetu alata i interneta. Uvijek je spreman za najteže izazove koji se pojavljuju u današnjem poslovanju.

Zaposlen je na mjestu voditelja prodaje u poduzeću Centar Alata iz Osijeka, a iza njega je više od 20 godina radnog iskustva u proizvodnji i prodaji. Idejni je osnivač i voditelj video bloga Ključ 13. Sve slobodno vrijeme koristi za kreiranje i osmišljavanje novih uradi sam projekata.


Lidija Pajić

Predavanje: Pretvorite virtuelne goste u prave goste

Trenutno u Splitu, Lidija je u potrazi za poslovnim izazovima i daljim učenjem priliku prepoznala u Adriatic.hr turističkoj agenciji, gdje kao specijalist za internet marketing radi više od godinu dana.

Apsolvent FONa na smjeru Informacioni sistemi i tehnologije, po životnoj filozofiji AIESECovac, zaljubljenik u web i projekte, Lidija je svoju profesionalnu karijeru započela u Vast.com - tech start-up u Beogradu i to kao koordinator na projektima.

Na Web::Strategiju 13 dolazi u želji da dosadašnje iskustvo i ideje razmjeni sa drugim sudionicima na konferenciji.

Vedran Križek

Predavanje: Važnost kontinuiranog razvoja tehnologije u procesu osvajanja i zadržavanja tržišnog udjela

Vedran je tehnički direktor i jedan od osnivača tvrtke Trikoder iz Zagreba. U svojoj profesionalnoj karijeri projektirao je i vodio razvoj na nekim od većih web projekata u Hrvatskoj i regiji, kao što su njuskalo.hr, vecernji.hr, zurnal24.si, vijesti.me i drugi.

Bojan Bajgorić Šantić

Predavanje: Web::Report by Rep.hr

Bojan je diplomirao na smjeru Financije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a između ostalih obavljao je i posao zamjenika urednika web izdanja business.hr-a u kojem je stekao novinarsko i uredničko iskustvo.

Krajem 2008. godine s partnerima osniva tvrtku i pokreće IT job i news portal Rep.hr koji je u početku objavljivao vijesti i oglase za posao iz IT-a i ekonomije, da bi se s vremenom isključivo posvetio IT branši. Kroz ranije poslove i kroz posao na svom portalu, stekao je iskustvo u području hrvatskog Internet tržišta, tržištu poslova na Internetu, marketingu, PR-u i poduzetništvu.

U sklopu portala pokrenuo je i ciklus predavanja o IT poslovima na FER-u na kojima studentima dovodi zaposlenike raznih tvrtki kako bi ih upoznao s svijetom rada.

Design by Site Studio
HTML/CSS slicing by WEB marketing
Wordpress implementation by Omega Studio