• Naslovnica
  • Blog
  • Internet Explorer ili Mozilla Firefox, pitanje je sad?
firefox_vs_explorer
Za jedan američki startup izbor između dva browsera, Internet Explorera i Mozille Firefoxa, značila je razliku u uštedi od 100 000 dolara, prenosi Rep.hr.

Web servis 4ormat.com, namijenjen izradi profesionalnih online portfelja radova korisnika, ne može se koristiti na Internet Exploreru. Za sve je «kriv» nedostatak vremena osnivača, koji su svoj web servis, kao i mnogi drugi startup-ovi, pokrenuli bez ikakvih investicija osim vlasitog vremena i znanja.

"Već u samom početku nam je bilo očito da za svaku dobru ideju koja nam padne na pamet moramo trošiti većinu vremena na razne trikove kojima bi je natjerali da ispravno radi u Internet Exploreru. Podrška za razne verzije IE-a povećava vrijeme razvoja do 30 do 100 posto, a naprednije funkcije mogu i utrostručiti uloženo vrijeme. Ništa ne usporava razvoj nekog sustava kao provođenje dana i dana debagirajući neki problem koji se pojavljuje samo na Internet Exploreru", napisao je suosnovač Tyler Rooney u članku za Techcrunch.

Odluka da izostave Internet Explorer na kraju se pokazala ispravnom budući da je 4ormat.com «ostvario veću produktivnost, brže cikluse izbacivanja novih verzija i nadogradnji servisa, jednostavnije rješavanje bugova, te u konačnici uštedu”, nadalje prenose na Rep.hr-u.

Samo za ilustraciju,  Internet Explorer u veljači ove godine koristilo je 19,5 % korisnika, a Mozillu Firefox 36,6 % - što je čini najkorištenijim browserom prema w3schoos.com-u.

Komentari

Pitanja? Komentari? pridružite se konverzaciji

Sceko Travanj 4, 2012 u 13:46

Nema šta pitanje je sada, Firefox i kraj priče :)

Ana Mišin Svibanj 16, 2012 u 09:06

Godinama sam koristila Firefox, ali nakon zadnjeg update-a prešla sam na Chrome jer je Firefox užasno spor.

Design by Site Studio
HTML/CSS slicing by WEB marketing
Wordpress implementation by Omega Studio