VWT100
VIDI WEB TOP 100 prijave za stručno vijeće za 2012. godinu U suradnji sa Web::Strategijom, otvorene su prijave za sudjelovanje u stručnoj skupini VIDI WEB TOP 100 (VWT100 za 2012. godinu) koji će postaviti ovogodišnja pravila izbora najboljeg weba prema najnovijim trendovima u web rješenjima na javnom internet prostoru.

Što kažu prošlogodišnji dobitnici i kako je radilo stručno vijeće i koje je stručnom žiriju pripremilo kriterije za ocjenjivanje možete gledati u vrlo gledanom filmu VIDI Awards 2012-official.
Ako želite biti dio tima koji stvara ovogodišnja pravila, smatrate da imate kompetencija, da ste dobronamjerni, objektivni i da vaši prijedlozi mogu značajno pomoći u kreiranju pravila ovogodišnjeg izbora svakako ispunite ovaj upitnik kako bi Vaše prijedloge uzeli u obzir.

 

Poznati izbor najboljih web stranica koji već 14 godina za redom bira najbolja web rješenja u Hrvatskoj ali i regiji, a u suradnji s Web::Strategijom, regionalnom konferencijom o web poslovanju, web oglašavanju i web tehnologijama, stvara se podloga koja će poslužiti žiriju za ovogodišnje žiriranje - stvara se stručno vijeće izbora najbolje web stranice VIDI WEB TOP 100 za godinu 2012. čiji član možeš postati i Ti.

Trebamo Tvoj savjet!

VIDI WEB TOP 100 natječaj kad je osnovan prije 14 godina trebao je biti tek jedan članak u časopisu, a onda se shvatilo da se na promociji web-industrije treba raditi puno više kako bi tvrtke shvatile značaj ulaganja u web. To se danas upravo i uspjelo jer samo treba pogledati unazad i sjetiti se da se tada smatralo da je ulaganje u web na istoj razini troška kao i investicija u uredski potrošni materijal.

Povodom suradnje između organizatora Web::Strategije i organizatora VIDI WEB TOP 100 natječaja, direktor izdavačke kuće Vidi - Tomislav Kotnik je izjavio:

"Korisnik je kralj, to je danas svima jasno i niti jedan web servis dugoročno ne može opstati ako se neprestano ne prilagođava korisniku i nije orijentiran na njegove nove zahtjeve koji se danas ne mijenjaju jednom godišnje već iz tjedna u tjedan.

Tako se i naš natječaj u gotovo 15 godina postojanja što ga čini i najdugovječnijim natječajem za ocjenjivanje web-a čak i svjetskim razmjerima, stalno treba prilagođavati novim trendovima u smislu ocjenjivanja.

Naravno izbor nije jednostavna matematika gdje je sve nula ili jedan već nijanse mogu odlučiti o onima koji će uči u krug 100 najboljih, no to nipošto ne znači da mnogi koji nisu u tom uskom izboru nisu dovoljno dobri no upravo ovi kriteriji koje postavljamo te pomno žiriranje, baca malo više svjetla i interesa javnosti na taj krug odabranih top 100 webova.

Prošlogodišnje uspostavljanje stručnog vijeća u suradnji sa stručnom zajednicom Web:: strategije, pokazalo se kao pun pogodak jer se mnogobrojnim članovima žirija olakšao posao ocjenjivanja kada su imali jasnije smjernice, a nama kao organizatoru i kraće vrijeme obrade ocjena tisuća prijavljenih stranica i konačnog kreiranja liste najboljih."

Kako se prijaviti za stručno vijeće u 2012. godini?

Prilikom selekcije najboljeg weba žiri se, kao i svih ovih godina, treba postavljati u ulogu korisnika. Osim sadržaja/poruke koju ocjenjuju članovi žirija, vrlo je važno i korištenje novih tehnologija, interaktivnost, dvosmjerna komunikacija, a potom i multimedijalnost, dizajn, originalnost i sve ostalo što jednu stranicu čini kompletnim paketom. No, jesu li to svi kriteriji danas kad web postaje vrlo složeni proizvod? Već prošle godine uspostavili smo neke kriterije koje do tada žiri nije uzimao u obzir, a pojavom novih tehnologija i posebno korištenja mobilnih platformi ali i novih načina korištenja web usluga to postaje još i dinamičnije i izazovnije.

Na ovo pitanje će zajednički odgovoriti stručno vijeće izbora najbolje web stranice VIDI WEB TOP 100 za godinu 2012. čiji član možeš postati i Ti, te u konačnici kao najaktivniji predlagatelj kriterija biti predstavnik struke u žiriju i sudjelovati na svečanoj dodjeli ovih prestižnih nagrada 2012. godine. Kako? Dovoljno je ispuniti ovaj kratki upitnik na temelju kojeg će organizatori Web::Strategije od svih prijavljenih preporučiti organizatorima VIDI WEB TOP 100 natječaja članove koji će činiti stručno vijeće i postaviti pravila igre ove godine, za svaku pojedinu kategoriju natječaja.

Upitnik možete ispuniti najkasnije do 01.11.2012. u 12h. Za dodatne informacije oko svega ovoga slobodno pitajte putem službenog kontakt e-maila Web::Strategije.

Komentari

Design by Site Studio
HTML/CSS slicing by WEB marketing
Wordpress implementation by Omega Studio