W::S III
SEO je oko nas


6. studenog 2008. (četvrtak)
Hypo EXPO XXI centar (1. kat, dvorana Rab)
Slavonska avenija 6, Zagreb, Hrvatska

::Komentari

Komentari sudionika i analiza 'šaljive' ankete

Prema statistikama izračunatim prema šaljivoj anonimoj anketi sa kraja konferencije, 71% sudionika je za dolazak na konferenciju najviše motivirala SEO tematika treće Web::Strategije koja je očito bila pun pogodak jer ne postoje druge konferencije takve tematike, a osim toga nekima je i dobra marketinška kampanja prije konferencije stvorila motiv za dolazak. Nekome je i samo ime konferencije bio motivirajuće za dolazak ("Web::Strategija" dio ili "SEO je oko nas" dio?!), a neki pokreću web portale pa žele naučiti kako to još bolje napraviti, gdje su prema drugima i sl.

Nadalje, 82% posjetitelja je izvuklo osobnu korist od Web::Strategije, te se nekima svidjela pristupačnost ljudi i dobar odabir predavača.

Prosječni posjetitelj treće Web::Strategije je u najproduktivnijim godinama života - 30 godina. Najmlađi sudionik je punoljetan (21. godina), a najstariji je u biti još uvijek mlad sa svojih 48. godina. Iako je anketa bila anonimna, nekoliko anketiranih su preskočili ovo pitanje.


 

Tko to tamo gunđa?

Zamjerke su prvenstveno išle organizaciji događaja (no istovremeno i super pohvale). Ipak u jednom manjem broju, pa se ovim putem svima ispričavamo koji su morali duže čekati u redu ujutro kod akreditiranja, ali eto - kao što smo najavili, sve nas je iznenadila količina zainteresiranih za Web::Strategiju. Što se tiče pokrovitelja (sponzora), oni su dobrim dijelom omogućili da se održi Web::Strategija te se njihova predavanja uvijek moraju naći iako se nekom mogu učiniti nerelevantnima. Takva su pravila igre sa pokroviteljima i na ostalim konferencijama.

Wireless za sudionike je trebao biti osiguran i ovaj puta na konferenciji, ali nismo dobili pristupne podatke za još spajanja na wireless od davatelja prostora jer dvorana ima neki neprikladan wireless sustav koji ne omogućava jednostavno dijeljenje pristupa internetu. Poraditi ćemo na tome za sljedeći put.

Što se tiče dijela za početnike i za "naprednike".... pa tako je i bila organizirana konferencija programom, zar ne? Prvi dio do ručka je bio za početnike, a drugi za napredne. Nije nam jasan komentar da te kategorije trebamo razdvojiti. Pa i jesmo. :-)

Čak je išla i jedna oštra zamjerka voditeljici i to od jedne sudionice konferencije u stilu - "što ona uopće tu radi?" No, niti jedan muški sudionik (64% njih na konferenciji) nije imao zamjerku, već dobrim djelom izravne pohvale na dojam voditeljice.

 

Hvala, hvala, hvala...

Pohvale su ponajviše išle cjelokupnom dojmu Web::Strategije, inicijativi, ideji, novim stvarima koje je većina naučila (neki SEO trikovi nekima nepoznati), obrađenim temama naših predavača, samim predavačima (prednjači Siniša Gavrilović sa čak jednim komentarom jedne gošće - "Siniša je zakon!"), njihovoj obući (ili je to nečiji fetiš na obuću ili se možda mislilo na odjeću?! ;), pa ručku, hostesama Zorani i Maji, prostoru, piću, te voditeljici Biljani.

Čak su najavljene još veće pohvale ako na sljedećoj konferenciji pitamo sudionike za TOP 10 SEO problema prije same konferencije te, naravno, ako dobiju odgovore na njih. Također, je zatražen okrugli stol (eng. open table SEO), forum, nešto workshop formata za što ćemo vjerojatno pripremati jednu posebnu školicu za SEO početnike.

Inače, ako niste znali, bez obzira na naziv radnog mjesta, nekoliko kreativnih gošća je dodatno podcrtalo ili dopisalo da su i - sponzoruše. Jedna od njih se čak pohvalila sa dvije prosidbe na konferenciji! Nadamo se da će organizatori, ako će biti svadbe - biti pozvani.

 

Kamo dalje?

Kao i na rezultatima prethodnih Web::Strategija, publika nastavlja tražiti teme kao što su web 2.0, web 3.0, koncipiranje web sadržaja, prednosti CMS-ova, web dućana, e-commerce, on-line prodaja, SEO (sa marketinške, ekonomske i tehničke strane) i internetski odnosno online marketing (banner, SEM, PPC, kontekstualno oglašavanje...) te e-PR (eng. e-Public Relations). Najviše je zastupljena želja za SEO tematikom uz jedan zanimljiv komentar - "nešto kao SEO jer inače ne dolazim"!

I na kraju, još uvijek čekamo popis sljedećih tema od potpisane kozmičke (svemirske) imperatorice! :)

 


 

"Želimo da vam uputimo sve pohvale za organizaciju, odabir predavača i njihova izlaganja, nadasve prijatne hostese i voditeljicu. Ovo je prva Web konferencija na kojoj smo učestvovali, i znanje i iskustvo stečeno na konferenciji primenićemo u radu naše kompanije. Još jednom sve pohvale, i iskreno se nadamo da se vidimo i početkom naredne godine."

- Miroslava Stanić iz Beograda

 

"Konferencija mi je bila iznimno zanimljiva i korisna, budući da se bavim i marketingom. Update-ali smo nova saznanja o SEO, naučili SEO trikove, a pohvalio bi i odabir predavača. Obavezno dolazim na slijedeću konferenciju."

- Dario Zorić iz Rijeke

 

"Kao prvo moram pohvaliti organizaciju Web strategije jer mi je ovo prva, a sigurno ću doći i na iduću."

- Ivan Strigo

 

"Prije svega, čestitam vam na odlično odrađenoj konferenciji. Zaista sam zadovoljna kako je sve u kompletu izgledalo."

- Dina Vasić

Uskoro stižu ostali komentari sudionika.

 

 

 

 


Web::Strategija III - SEO je oko nas

NovostiTreća konferencija je završila

07.11.2008. Web::Strategija III - SEO je oko nas!Treća konferencija o internetskom marketingu i izradi internetskih stranica je završila. Pogledajte popis sudionika, foto-galeriju te preuzmite prezentacije. Ne propustite pročitati i komentare s analizom anonimne ankete! Zahvaljujemo svima na dolasku, zahvaljujemo pokroviteljima, zahvaljujemo predavačima, zahvaljujemo svima onima u organizaciji i vjerujemo da je konferencija rezultirala za sve sa barem jednim od ova dva uspjeha - SEO edukacijom i opuštenim druženjem sa SEO profesionalcima. Više...

Prijave su završile!

05.11.2008. Konferencija će se sutra održati u reprezentativnom kongresnom centru u Zagrebu od 9 sati. Ne morate dolaziti previše ranije, već je dovoljno da dođete u 9h. Raspordane su sve ulaznice prema broju sjedećih mjesta u dvorani.  Više...

Prijave primamo još samo sutra!

04.11.2008. Prijave za treću Web::Strategiju, konferenciju o internetskom marketingu su potpuno nadmašile očekivanja organizatora. Do sada su promijenjene tri dvorane, svaki puta sve veća i trenutno smo u fazi popunjenja i treće, najveće dvorane na katu u najvećem zagrebačkom kongresnom centru! Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencije 

GLAVNI

POKROVITELJI:

Nuškalo.hr

 

POKROVITELJI KONFERENCIJE:

 

 

VELIKI MEDIJSKI

POKROVITELJI:

 

Cro-RSS.com - Portal svih portala
 

Žena.hr

 

ORGANIZACIJSKI POKROVITELJI:

Stimulans.hr

 

 

 

MEDIJSKI POKROVITELJI:

 
 
PUtni.biz - besplatni i sigurni putni nalozi na Internetu!


 
RekaoSamTi.com

 

REGIONALNI POKROVITELJI:

  Vesti


ETARGET Beograd