W::S III
SEO je oko nas


6. studenog 2008. (četvrtak)
Hypo EXPO XXI centar (1. kat, dvorana Rab)
Slavonska avenija 6, Zagreb, Hrvatska

::SEO je oko nas

Znate li da SEO sve više primjenjuje Vaša konkurencija?

Ako dolazite iz Hrvatske, Vi ste upravo sada jedan od 1.500.000 korisnika koji surfaju internetom. Posjećujete većinom razne web portale, web servise, ali ipak nešto manje web trgovine! To pokazuju statistike. Niti u regiji situacija nije puno drugačija. Jednostavno web trgovanje tj. shopping iz fotelje nije zaživio kod nas iako volimo kreditne kartice koje kao da su i stvorene za plaćanje internetom. Više volimo posjetiti preogromne trgovačke centre, zar ne? Sjetite se samo kada ste zadnji puta nešto kupili putem interneta iz nekog domaćeg web dućana? Nikada?! Čak i autor ovih redaka pripada u kategoriju "jako rijetko". Koliko se u ovom trenu uopće možete domaćih web shopova sjetiti? Heh, a vjerujte mi, ima ih i više od 10. Zašto bi itko onda kod nas uložio u otvaranje svoje trgovine i na internetu kad naši ljudi ne vole tako kupovati? Zašto bi na kraju itko uložio u SEO?

Zato jer se danas svi mi putem interneta volimo informirati o ponudi proizvoda i usluga, o uvjetima kupnje i o mišljenjima drugih o tome (na forumima ili pod komentarima). Čak i sami komentiramo vlastita iskustva i dijelimo ih s drugima.

Dakle, internet je presudan kod donošenja odluke o kupovini! Ako imate svoju trgovinu, a niste na internetu barem sa malim web stranicama - znajte da je Vaša konkurencija dostupna kroz internet. Pri tome potencijalnim kupcima nudi konkurentske sadržaje, a njihovi korisnici na internetu pričaju o njima, ali komentiraju i Vas!

Pri odlučivanju o kupovini prvo se koriste tražilice. Najčešće Google. A ako ne znate kako Google radi budite svjesni da Google može raditi za, ali i protiv Vas. Pretražuje li potencijalni kupac internet za "drvenim stolicama" prije će pronaći željene sadržaje onih poslovnih konkurenata koji su poradili na optimizaciji svojih web stranica za tražilice (SEO). Zato Vaše web poslovanje može i propasti jer niste primjenili sve ključne aspekte modernog internetskog marketinga. Samo banneri nisu uvijek dovoljni! A osim toga, primjena SEO tehnika može biti jeftinija o zakupa banner prostora. Zato educirajte se o SEO tematici na trećoj Web::Strategiji - jednistvenoj konferenciji o web marketingu u Hrvatskoj i regiji!

Novinar Bernard Ivezić je za poznatog domaćeg poslovnog web news portala Poslovni.hr čak je izjavio da je "Stručnjak za SEO isplativiji neko web reklama", misleći pri tome na druge oblike internetskog marketinga. Također, drugi novinar na istom portalu, Stjepan Škramić, donosi čitateljima i članak pod naslovom "Google-ov ples odvaja SEO stručnjaka od 'stučnjaka'" gdje opisuje koliko se samo ulaže u SEO na jednom primjeru iz Minneapolisa, te vječnu SEO mistiku - kako to Google indeksira stranice?

No, vratimo se prvoj hrvatskoj konferenciji isključivo o SEO tematici. Naziv treće Web::Strategije je "SEO je oko nas". Odabran je kao inačica poznate izjave sa početka znanstveno-fantastičnih serija i filmova o FBI agentu Mulderu i agentici Scully - "X-Files". Na engleskom, njihov slogan glasio je "The truth is out there" tj. u prijevodu - istina je oko nas. Tako se i SEO (eng. Search Engine Optimization), kao jedna od marketinških metoda SEM (eng. Search Engine Marketing) industrije, "događa" na tek jednom dijelu web stranica pisanih za hrvatsko govorno područje (dakle, na hrvatskom jeziku). Ostali žive u SEO mraku i tek su djelomično ili nikako svjesni da se SEO događa oko njih! A događa se. Otuda dolazi i naziv treće Web::Strategije.

I znajte, SEO je primjenjen upravo ispred Vas! Na tekstu koji upravo čitate...

Istovremeno, dok ga vi čitate, mnogi vlasnici ili voditelji marketinga svoje web stranice još uvijek nisu optimizirali web za tražilice. Nisu primijenili SEO. Na njihovu žalost. Ali zato na radost konkurencije koja se zbog primjene SEO metoda nalazi prije njih na rezultatima tražilica. Zato je njima sada pravo vrijeme da se upoznaju sa SEO tehnikama na način da saznaju:

  • što su one uopće?
  • kako se primjenjuju?
  • da li ih je jednostavno primjeniti ili ne?
  • kako se mjere učinci?
  • kakve sve rezultate mogu očekivati - ROI (eng. Return Of Investment)?
  • mogu li izaći iz mraka neznanja?
A upravo je jedan od lakših načina upoznavanja sa SEO tehnikama i edukacija na ovoj, trećoj po redu Web::Strategiji. Zato Vas i pozivamo da se prijavite i osigurate svoje mjesto na konferenciji što prije.

 


 

PRIMJER ZA DRVNU INDUSTRIJU

Zamislite da se, na primjer, bavite izradom proizvoda od drva - stolovima i stolicama. Dakle, da ste u drvnoj industriji. Zašto niste "prvi-prvi" (prvi rezultat na prvoj stranici rezultata tražilica - nekada najzahtjevniji SEO zadatak!) na rezultatima Google-a za ključne riječi kao što su "drveni stol", "drvena stolica, "drvena stolarija", pa i za riječ "drvo"? Zašto je konkurencija prije Vas na rezultatima? Što Vi možete učiniti da budete bolji od konkurencije, da budete "na prvoj stranici Google-a"? Koliko vremena treba proći da to postanem? Primjenom SEO tehnika naći ćete se na prvoj stranici za navedene ključne riječi, pa možda čak i kao "prvi-prvi". Nalazite li se u bilo kojoj drugoj gospodarskoj grani, Web::Strategija III dati će Vam odgovore na mnoga ova i slična pitanja.

SEO tehnike koje se primjenjuju za web stranice tj. riječi iz engleskog govornog područja imaju danas veliku svjetsku konkurenciju pa je određenim web stranicama potrebno i do godinu dana aktivnog SEO rada za ciljane ključne riječi kako bi se dovele na "prvu stranicu Google-a". No, za riječi iz hrvatskog govornog područja je puno lakše i brže doći na prvu stranicu Google-a. Zašto to ne biste iskoristili u svojoj gospodarskoj grani dok još ne dođe tako velika konkurencija?

Iako mnogi još uvijek ne primjenjuju SEO, kao dio njihove web strategije, u Hrvatskoj se situacija "laganini" zaoštrava. Polako raste broj domaćih webmastera "gladnih" prve stranice Google-a za ciljane ključne riječi. S obzirom da neki webmasteri žive u internetskom mraku ili SEO mraku, niti ne znajući da konkurencija oko njih uvelike primjenjuje SEO tehnike, čude se kako oni nisu na prvim stranicama Google tražilice. "Web::Strategija III - SEO je oko nas" je upravo konferencija za njih. Preporučite ju svojim klijentima, poznanicima, poslovnim partnerima i prijateljima koji još uvijek nisu upoznali mogućnosti SEO tehnika i shvatili o čemu se tu radi. Dajte im da vide, da izađu iz SEO mraka!

Dođite i Vi na Web::Strategiju, pozovite prijatelje i družite se sa drugim SEO stručnjacima. Upoznajte ih i angažirajte ih za svoj web biznis.

Vidimo se!


Web::Strategija III - SEO je oko nas

NovostiTreća konferencija je završila

07.11.2008. Web::Strategija III - SEO je oko nas!Treća konferencija o internetskom marketingu i izradi internetskih stranica je završila. Pogledajte popis sudionika, foto-galeriju te preuzmite prezentacije. Ne propustite pročitati i komentare s analizom anonimne ankete! Zahvaljujemo svima na dolasku, zahvaljujemo pokroviteljima, zahvaljujemo predavačima, zahvaljujemo svima onima u organizaciji i vjerujemo da je konferencija rezultirala za sve sa barem jednim od ova dva uspjeha - SEO edukacijom i opuštenim druženjem sa SEO profesionalcima. Više...

Prijave su završile!

05.11.2008. Konferencija će se sutra održati u reprezentativnom kongresnom centru u Zagrebu od 9 sati. Ne morate dolaziti previše ranije, već je dovoljno da dođete u 9h. Raspordane su sve ulaznice prema broju sjedećih mjesta u dvorani.  Više...

Prijave primamo još samo sutra!

04.11.2008. Prijave za treću Web::Strategiju, konferenciju o internetskom marketingu su potpuno nadmašile očekivanja organizatora. Do sada su promijenjene tri dvorane, svaki puta sve veća i trenutno smo u fazi popunjenja i treće, najveće dvorane na katu u najvećem zagrebačkom kongresnom centru! Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencije 

GLAVNI

POKROVITELJI:

Nuškalo.hr

 

POKROVITELJI KONFERENCIJE:

 

 

VELIKI MEDIJSKI

POKROVITELJI:

 

Cro-RSS.com - Portal svih portala
 

Žena.hr

 

ORGANIZACIJSKI POKROVITELJI:

Stimulans.hr

 

 

 

MEDIJSKI POKROVITELJI:

 
 
PUtni.biz - besplatni i sigurni putni nalozi na Internetu!


 
RekaoSamTi.com

 

REGIONALNI POKROVITELJI:

  Vesti


ETARGET Beograd