W::S III
SEO je oko nas


6. studenog 2008. (četvrtak)
Hypo EXPO XXI centar (1. kat, dvorana Rab)
Slavonska avenija 6, Zagreb, Hrvatska

::Teme

Nazivi i detaljni opis svake pojedine prezentacije

www Sve Web::Strategije, kao konferencije o internetskom marketingu, obrađivale su i obrađivati će teme kao što je "display management", e-mail marketing, interaktivno oglašavanje (eng. interactive advertising), optimizacija socioloških medija (eng. social media optimization), analiza weba (eng. web analytics), združeni marketing (eng. affiliate marketing), te marketing tražilica (eng. search engine marketing, SEM). S obzirom da su sve dosadašnje ankete pokazale da je interes sudionika Web::Strategija bio najviše usmjeren na SEO, te smo u mnogim anketnim odgovorima čitali samo SEO, SEO, SEO i... SEO - odluka je pala! Sami ste to tražili. :)

Tako smo, prema Vašim željama, ovu treću Web::Strategiju posvetili upravo SEO-u tj. marketingu tražilica! Ili skraćeno SEM. Prema SEMPO definiciji, SEM uključuje ove metode:

Tema svih ovih doljnjih prezentacija vezane su upravo uz SEO tj. optimizaciju web stranica za bolje prikazivanje na rezultatima pretraživanja internetskih tražilica. Prvenstveno na Google tražilici.

Predavanja su grupirana prema programu konferencije.

  Za SEO početnike - I. dio konferencije

 

"SEO – besplatno oglašavanje na internetu" 

Predavač: Hrvoje Komljenović

Kakve su vaše web stranice? Jesu li korisne i u kojoj mjeri? Koji je zapravo cilj web stranica? Što su web pretraživači i kako rade? Što je dobro optimizirana web stranica i što znači dobra pozicija u rezultatima pretraživanja?

Izlaganje daje odgovore na ova i slična pitanja, osnovni pregled te uvod u SEO (eng. Search Engine Optimization) i SEM (eng. Search Engine Marketing).

Informacijsko doba u pravom smislu tek dolazi. Razvoj interneta i drugih mreža doveo je do promjena u načinu komunikacije, obavljanju svakodnevnih poslovnih zadataka, kao i promjena u načinu oglašavanja i prodaje proizvoda i usluga. Sve veća dostupnost računala i interneta najširem krugu ljudi dovodi do povećanja potražnje za internetskim sadržajem i informacijama s jedne strane te sve veće produkcije web sadržaja s druge strane. Internetski pretraživači, kao svjetionici na moru, usmjeravaju surfera u smjeru željene informacije, odnosno web sadržaja.

Kako će netko između milijarda web stranica na internetu pronaći baš vaše stranice? Što je ciljano oglašavanje i koje su prednosti weba u odnosu na druge oblike oglašavanja? Kako iskoristiti skrivene potencijale vlastitih web stranica i osigurati besplatno oglašavanje na internetu te povećanje prodaje i prihoda uz minimalne troškove?

Razmišljanje o ovim pitanjima i uvodna analiza navika korisnika interneta, web standarda i internetskih pretraživača odgovorit će nam na to što je SEO, čemu služi i zašto se isplati.

 


"SEO ispod haube"

Predavač: Aleksandar Horvat

Ova prezentacija trebala bi dati uvid u to kako izgleda sam "materijal" koji čini optimizaciju za tražilice kroz davanje odgovora na sljedeća pitanja:

 • Što konkretno treba napraviti da bi Google pronašao, što bolje rangirao i "volio" Vaše internetske stranice?
 • Zbog čega konkretno je Vaš konkurent ispred Vas na rezultatima tražilica? 
 • Kako možete djelovati i što točno morate napraviti da biste svojim stranicama dali šansu?
 • Trebate li vjerovati jamstvima o poziciji broj 1 na Google rezultatima?

Sigurno ste primjetili da na jednu jedinu ključnu riječ imate – stotine tisuća ili milijuna stranica u Google rezultatima. Biti broj jedan je savršeno, ideal, ali većina može tek samo težiti savršenstvu. Mnogi bi bili zadovoljni i da su među prvih 30. Također, prezentacija će Vam pokazati i "tehničke" odgovore na sljedeća pitanja:

 • Što je to tag? Što su metatagovi, a što dinamički metatagovi? Što je sitemap?
 • Googlebot, Freshbot, Deepbot - tko su oni i što rade?
 • Što nedostaje Vašim stranicama, a čega imate previše?
 • Kako brinete o svojim "ključnim riječima"?
 • Ako ste kupili CMS, znači li Vam što pojam "internet gramatika"?
 • Kako za SEO koristiti prednosti hrvatskog govornog područja?
 • PageRank i njegovo značenje?

Prezentacija će biti jednako zanimljiva manje iskusnim programerima, ali i vlasnicima, administratorima sadržaja internetskih stranica, te čak i onima koji to tek misle postati.

 "SEO nije dovoljan"

Predavač: Dario Šuveljak

Na ovoj prezentaciji ćete saznati osnovne informacije o internetskoj marketinškoj taktici pod nazivom SEO – kako radi, načini optimizacije, etična pravila optimizacije, kako rade tražilice i zašto je bitan SEO u procesu izrade web projekta.

Nadalje, na konkretnom primjeru iz prakse, vidjet ćete na koji način je optimizirana stranica koja se i sadržajem i rezultatima pretrage natječe na velikom internacionalnom on-line tržištu.

 


"Rezultati primjene SEO tehnika"

Predavač: Marko Žabčić

Primjer kako napraviti kvalitetno optimiziran web koji je unutar dva tjedna zauzeo visoka mjesta na tražilicama za određene ključne riječi na projektu Kopa.hr. Prezentacija će korak po korak prikazati osmišljavanje strukture stranice, kako smo prilagodili sadržaj od klijenta za web, zašto smo preskočli određene ključne riječi vezane uz tematiku te na što smo pazili u samom kodu stranice.


 

  SEO trendovi - II. dio konferencije

 

"Iskustva jednog SEO mastera"

Predavač: Siniša Gavrilović

Prezentacija će se bazično sastojati od osnovnog pregleda SEO industrije u Hrvatskoj i njezinog dosadašnjeg razvoja gledano iz kuta webmastera. Obuhvatiti će zanimljive teme i angedote iz prakse a najviše će biti riječi o ulozi SEO-a unutar dobrog web koncepta. Neke od tema o kojima čete slušati su:

 • SEO nije besplatan!
 • Što SEO može, a što ne?
 • Što se promjenilo od SEO početaka do danas?
 • Postoji li black hat SEO?
 • Kako kao webmaster profitirati od SEO-a?
 • Pisanje za web, noćna mora novinara.
 • Zašto svi imamo jednaku šansu?
 • Ključne riječi - priča o automobilu.
 • Koje riječi ciljati i što učiniti ako su zauzete?


"Landing Page Optimization (LPO)"

Predavač: Krešimir Drvar

Googlate, pronađete link koji Vas zanima, kliknete na njega i - gdje je to što ste tražili? Možda stranica i ima sadržaj koji tražite, ali gdje je i zašto Vam nije odmah serviran? LPO (eng. Landing Page Optimization) je vid internetskog marketinga kojim se optimizira web stranica s ciljem poboljšanja perspektive iz koje posjetitelj gleda na taj web. Saznajte zašto je LPO izuzetno bitan, kako ga primjeniti i koliko je samo jednostavan ako se pazi na njega.

 

 Predavanja pokrovitelja konferencije

SEO na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa"

Predavačica: Dina Vasić

Predavanje Dine Vasić će ukratko predstaviti potrebe obrazovnih ustanova za većim fokusom na SEO. Više nije bitno samo postaviti web i prezentirati se svijetu. S obzirom da je vrijeme novac, tako je došlo i vrijeme da pravovremena informacija bude marketinški osjetljiva. Boriti se s konkurencijom danas nije jednostavno, no ukoliko ste dobro osmislili svoju internetsku strategiju na dobrom ste putu do ostvarenja svojih ciljeva u što kraćem mogućem roku. Učinkovitost prije svega!

Također, Dinina prezentacija će razmotriti kakvu marketinšku vrijednost može dati SEO, koliko i kako se može implementirati u obrazovnom sustavu, te da li implementacijom SEO-a pojačavamo svijest o brandu ili jednostavno tvorimo mrtvo slovo na webu?


 

"Microsoft Expression"

Predavač: Luka Abrus

Predavanje će ukratko predstaviti različite Microsoftove web-tehnologije zanimljive krajnjim korisnicima i vlasnicima web-stranica. Radi se redom o novim tehnologijama čije mogućnosti mogu znatno podići marketinšku zanimljivost web-stranica i predstaviti sadržaj na novi i zanimljiv način. Predavanje će se pozabaviti i proizvodima iz obitelji Microsoft Expression, novoj generaciji Microsoftovih alata za izradu web-stranica.


"Kako napraviti najbolji omjer SEO-a i kontekstualne reklame?"

Predavač: Marek Vidovič

U internetskom marketingu dugo se vodila bitka između SEO i PPC pristupa - besplatna posjećenost ili ipak posjećenost koju treba platiti?

Marekovo predavanje će baciti pogled na SEO i PPC (kontekstualno oglašavanje) očima nekoga iz tradicionalnog marketinga, te će dati odgovore na sljedeća pitanja:

 • Kakvu marketinšku vrijednost mogu donijeti oba tipa?
 • Da li je to povećanje svijesti o brandu, prodaja ili nešto sasvim drugo?
 • Kako se mogu oba tipa međusobno dopunjavati?

Predavanje će stručno pokriti i tzv. „custom attribution method“ kod mjerenja rezultata i kreiranja kampanje na internetu.

Na kraju predavanja sudionici će doznati informacije o trendu spajanja raznih reklamnih tvrtki. Predavanje će odgovoriti i na pitanje - zašto je kombinacija kontekstualne reklame i SEO-a dobra za kompleksniju pokrivenost marketinških potreba tvrtke?

Po dobrom starom običaju Etargeta, na red će doći i ovacije.

 


 


Web::Strategija III - SEO je oko nas

NovostiTreća konferencija je završila

07.11.2008. Web::Strategija III - SEO je oko nas!Treća konferencija o internetskom marketingu i izradi internetskih stranica je završila. Pogledajte popis sudionika, foto-galeriju te preuzmite prezentacije. Ne propustite pročitati i komentare s analizom anonimne ankete! Zahvaljujemo svima na dolasku, zahvaljujemo pokroviteljima, zahvaljujemo predavačima, zahvaljujemo svima onima u organizaciji i vjerujemo da je konferencija rezultirala za sve sa barem jednim od ova dva uspjeha - SEO edukacijom i opuštenim druženjem sa SEO profesionalcima. Više...

Prijave su završile!

05.11.2008. Konferencija će se sutra održati u reprezentativnom kongresnom centru u Zagrebu od 9 sati. Ne morate dolaziti previše ranije, već je dovoljno da dođete u 9h. Raspordane su sve ulaznice prema broju sjedećih mjesta u dvorani.  Više...

Prijave primamo još samo sutra!

04.11.2008. Prijave za treću Web::Strategiju, konferenciju o internetskom marketingu su potpuno nadmašile očekivanja organizatora. Do sada su promijenjene tri dvorane, svaki puta sve veća i trenutno smo u fazi popunjenja i treće, najveće dvorane na katu u najvećem zagrebačkom kongresnom centru! Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencije 

GLAVNI

POKROVITELJI:

Nuškalo.hr

 

POKROVITELJI KONFERENCIJE:

 

 

VELIKI MEDIJSKI

POKROVITELJI:

 

Cro-RSS.com - Portal svih portala
 

Žena.hr

 

ORGANIZACIJSKI POKROVITELJI:

Stimulans.hr

 

 

 

MEDIJSKI POKROVITELJI:

 
 
PUtni.biz - besplatni i sigurni putni nalozi na Internetu!


 
RekaoSamTi.com

 

REGIONALNI POKROVITELJI:

  Vesti


ETARGET Beograd