Web::Strategija 4
Izgubljeni u kontekstu


Održana 5. ožujka 2009. u Hypo EXPO XXI, Zagreb, Hrvatska

::Predavači

Stručni domaći predavači na Web::Strategiji

Četvrta SEM konferencija Web::Strategija će tematski biti usmjerena na kontekstualno oglašavanje, pa će tako i većina stručnih i iskusnih predavača u suradnji sa programskim odborom četvrte konferencije upravo pokrivati tematiku tog vida internetskog marketinga.

 

Krešimir Drvar


Krešimir DrvarKrešimir Drvar je jedan od pokretača prvog regionalnog blog alata te je ujedno i direktor MojBlog Grupe. Nekada je bio voditelj informatičkih tečajeva u nekoliko škola za darovite informatičare, sa tek 17 godina završio je Cisco CCNA akademiju, a danas uspješno vodi IT odjel Internet Service Providera POSLuH.

Krešimir je autor prvog priručnika o optimizaciji web stranica za tražilice na hrvatskom, vlasnik Google Qualified Individual i Company statusa (SEM professional), predavač sa treće Web::Strategije gdje je otkrio prisutnima drugačiji pogled na LPO (eng. Landing Page Optimization), te još povremeno promovira internet marketing u domaćim TV emisijima.

U njegovom društvu uvijek ćete naučiti barem jednu novu "web-foru" za Vaše web poslovanje i online oglašavanje.

 

Dragan Varagić


Dragan VaragićDragan Varagić je vlasnik konsalting agencije P2 Internet koja se bavi savetodavnim uslugama iz oblasti poslovne primene Interneta. Vlasnik je Web sajta www.pretraga.co.yu i najstarijeg e-mail časopisa u Srbiji “Pretraga i prezentovanje“; i bloga www.draganvaragic.com. Koordinator je poslediplomskih studija iz E-poslovanja www.iimeuro.ns.ac.yu, FTN, Novi Sad. Predavač predmeta Internet marketing na VETŠ Beograd i VEŠ Valjevo, smer za elektronsko poslovanje; Saradnik u časopisu Taboo (urednik za oblast Internet marketinga).

Sarađuje i sarađivao je sa kompanijama Coca Cola Srbija, Diners Srbija, Pakom, IFC - World Bank Group; Makedonskim Telekomom, Plivom, Sintelonom, Anemom, Exitom, Metalcem, te u preko 20 Internet projekata u Kanadi. Dragan je savetnik za pitanja odnosa s javnošću i Interneta u Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo i socijalnu politiku AP Vojvodine, savetnik za pitanja marketinga i odnosa s javnošću Generalnog direktora kompanije Novkabel AD, Internet konsultant za američku kompaniju EventGnosis Inc. i ClicksBroker; Zamenik glavnog i odgovornog urednika časopisa Internet ogledalo, kolumnista u novinama Danas, pisao je za Ekonomist i E-magazin; bio je član žirija međunarodnog festivala advertajzinga “Festival Idea 2003″, urednik srpskog izdanja knjige “Poslovanje brzinom misli” Bila Gejtsa, autor knjige “Vodič kroz raj i pakao Internet marketinga“, autor besplatne pdf knjige “Blog osnove“.

 

Siniša Gavrilović


Siniša Gavrilović Siniša  je webmaster sa osam godina profesionog iskustva. Predavač je na SEO radionici Web::Edukacije. Imao je najbolje ocjenjeno predavanje od strane publike na trećoj Web::Strategiji pod nazivom "Iskustva jednog SEO mastera" i nakon toga postao traženim hrvatskim SEO majstorom! Trenutno je i predavač za prvu SEO radionicu u regiji. Dio njegovog zanimljivog iskustva koja je stekao tokom svoga rada sa web promocijom rado će prenijeti i svim sudionicima četvrte Web::Strategije.

Svojim osobnim i naizgled kontroverznim pogledom na web, demistificira precijenjene stvari u internetskom poslovanju, prizemljuje nerelana očekivanja od weba i govori o stvarima u web marketingu kakvima one stvarno jesu.

Iako na prvi pogled poveznice između SEO-a i kontekstualnog oglašavanja nisu očite, upravo će Sinišino predavanje uz praktične primjere otkriti poveznice između SEO marketinga i kontekstualnog oglašavanja.

Zanima li Vas više o SEO metodama i ako ih želite naučiti kroz jednomjesečno školovanje od strane Siniše, svakako dođite na SEO radionicu koja se održava u sklopu programa Web::Edukacije.

 

 

Vanja Bertalan


Vanja Bertalan Vanja Bertalan je direktor agencije web.burza iz Zagreba. U web svijet je ušao sredinom devedesetih  godina prošlog stoljeća i od tada se svakodnevno i profesionalno bavi razvojem web siteova. Teme koje ga posebno zanimaju u svijetu interneta su - informacijska arhitektura (engl. information architecture), korisničko iskustvo (engl. user experience), web upotrebljivost (engl. web usability) i socijalni efekti online zajednica.

Vanja je bio voditelj razvoj projekata Coolinarika - Podravkin kulinarski portal, Big Brother Hrvatska i mnogih drugih. Osim vođenjem projekata, s vremena na vrijeme voli se pridružiti razvojnom timu. Pogotovo kada se radi o zanimljivim web community siteovima ili siteovima na kojima skalabilnost igra veliku ulogu. 

 

 

Višnja Željeznjak


Višnja Željeznjak

Višnja Željeznjak je direktorica prodaje i marketinga te partner u web development studiju logIT Internet Usluge (www.logit.hr) koji se već više od 7 godina bavi dizajnom i programiranjem po mjeri. Njen su posao i profesionalna strast riječi koje pokreću, tj. marketinška uloga teksta i pisanog sadržaja na web stranicama.

U okrilju logIT-a pod njenim vodstvom nastala je prva hrvatska mreža partnera (engl. affiliate network) www.prosperio.net koja se temelji na oglašavanju s plaćanjem po učinku. Mreža Prosperio.net okuplja oglašivače koji žele iznimno učinkovito oglašavati i medije koji žele povećati broj izvora zarade i iz svojih web stranica izvući financijski maksimum. Oglasi koji potječu iz mreže Prosperio.net najbolji učinak daju ne samo kada ih se stavi u kontekst, nego kada oglas postane kontekst.

 

Jaka Levstek

Jaka LevstekJaka je web strateg nove slovenačke liberalne stranke Zares, koja je več po prvoj godini postojanja i u velikoj meri pomoću jakok korišćenja weba, parlamentarne izbore završila kao treća najjača stranka.

Osim angažmana za političku stranku, Jaka je i vrsni dugogodišnji stručnjak za web i marketing između ostalog je soosnivač iTIVI-ja (on-line DVD rental servisa), zatim je član uprave največog lokalnog regitratora domen (Domenca) te najjače slovenačke web trgovine (mimovrste). Čest je i konzultant u mnogim poduzečima za područje weba i komuniciranja.

 

 

Nataša Glavović

Nataša je već pet godina direktorica prodaje i marketinga u tvrtki Calisto d.o.o. ekskluzivnom regionalnom zastupniku tvrtke Gartner, vodeće svjetske analitičke i savjetodavne tvrtke za primjenu ICT-a u poslovanju. Prije prelaska u Calisto/Gartner Adriatic nekoliko je godina radila kao glavna urednica jednog od prvih poslovnih portala u Hrvatskoj (www.infoinvest.hr) pri čemu je aktivno bila uključena u njegov razvoj. Vjeruje da je bila jedna od prvih novinarki, ako ne i prva koja je sustavno obrađivala teme iz područja novih tehnologija; započela je davne 1996. u časopisu Computerworld, a zatim i u političkom magazinu Tjednik. Kao slobodni novinar nekoliko godina je pokrivala teme vezene uz primjenu ICT-a u poslovanju za poslovni mjesečnik Banku gdje je do početka 2000. imala i svoju stalnu rubriku. Već tada je voljelja citirati Gartnerove analitičare, a u ovom predavanju će predstaviti njihova najnovija istraživanja na temu kontekstualnog oglašavanja.


Maja Blaguški

Maja Blaguški je suvlasnica tvrtke Virtus dizajn koji se specijalizirao za izradu i optimizaciju web stranica, a uspješno djeluje od 2005. godine i iza sebe ima preko 150 web projekata. Njezino prethodno radno iskustvo vezano je uz metode komuniciranja u poslovanju i prodaji, a nekoliko godina je radila kao trener komunikacijskih vještina za tvrtke koje se bave razvojem ljudskih potencijala.

U Virtus dizajnu glavni joj je zadatak komunikacija, prodaja i vođenje web projekata. Pri tom posebnu pozornost usmjerava na pojednostavljivanje i približavanje web tehnologija i mogućnosti prosječnom korisniku/klijentu. S dolaskom i popularizacijom internet marketinga, koji polako ali sigurno postaje jedna od najvažnijih metoda oglašavanja, istražuje i pronalazi načine kako ovu uslugu popularizirati i opravdati klijentima ulaganje koje ono iziskuje. 

 

Vesna Gredelj

Vesna Gredelj

Vesna Gredelj, Account Manager, Google AdWords EMEA, radi s vodećim oglašivačima iz regije na online strategijama oglašavanja putem Google AdWords-a, te edukaciji vezanoj uz Google AdWords.

Vesna ima bogato iskustvo u kreiranju i optimizaciji uspješnih kampanja na Google tražilici i sadržajnoj mreži, usmjerenih na regiju ali i ostala svjetska tržišta. Dio tog iskustva prenijet će sudionicima četvrte Web::Strategije u svojoj prezentaciji na temu "Kako izraditi učinkovitu Google AdWords kampanju". Prije Google-a, radila je kao konzultant u marketingu u Hrvatskoj, te u marketinškim odjelima tvrtki Comcast Spotlight i PIER 39 u San Franciscu u SAD.Anja Makovec

Anja Makovec

Anja je voditeljica projekata unutar specijalizirane agencija za internetsko oglašavanje Httpool. Karijeru je započela u Iskonu, no ubrzo je prešla u odjel marketinga portala Net.hr, odakle je došla na mjesto voditeljice projekata u Httpool - Internet marketing agenciju, gdje je zadužena za medijsko planiranje, medijske analize te implementaciju novih projekata.

Nakon iskusta u vođenju kontekstualnih kampanja na Google sadržajnoj mreži i stečenog certifikata „Google AdWord Qualified", radi na oformiravanju Httpool mreže za kontekstualno oglašavanje. U svom izlaganju predstavit će Httpool-ovo kontekstualno oglašavanje, jednu od usluga koje ta agencija omogućuje svima koji se žele promovirati na Internetu.


Web::Strategija 4 - Izgubljeni u kontekstu

NovostiDodana prezentacija Glavović Nataše

26.05.2009. Ispričavmo se svima koji su preuzimali prezentacije. Sada možete preuzeti i onu za koje smo dobili nekolicinu upita na e-mail (prva u nizu u ZIP datoteci). Više...

Web::Strategija najveća do sada!

05.03.2009. Objava za medije - U Zagrebu je 5. 3. 2009. održana četvrta regionalna konferencija o kontekstualnom oglašavanju i o marketingu tražilica pod nazivom "Web::Strategija 4 - Izgubljeni u kontekstu". Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencijeZLATNI POKROVITELJI

 

SREBRNI POKROVITELJI

Httpool - internet marketing

 

BRONČANI POKROVITELJI

HGspot

  6

6

ORGANIZACIJSKI POKROVITELJI

  Institut za elektroničko poslovanje
Imperito
 

4


 

ZLATNI MEDIJSKI POKROVITELJI

Najčitaniji poslovni mjesečnik
Net.hr


 

SREBRNI MEDIJSKI POKROVITELJI

 
 
 
 
Novi Milenij

   

BRONČANI MEDIJSKI POKROVITELJI

T3
Evolucija putnih naloga - Putni.biz
100Ljudi.net - regionalni intervju web 2.0 portal
 
 

   


 

 REGIONALNI MEDIJSKI POKROVITELJI

 
 

Httpool Macedonia