Web::Strategija 6
Ritam društvenih valova


Održana. Kada? 19. - 20.11.2009. (četvrtak od 9h, petak od 14h)
Gdje? Zagreb, Hypo EXPO XXI

::Marketinški efekt Facebook aplikacije

Marketinški efekt Facebook aplikacije

19.10.2009. U mjesec i pol, Facebook aplikacija je instalirana 185 tisuća puta, ciljanu populaciju (žene od 18 do 35 godina) je činilo 78% korisnika, korisnici su prosječno proveli 7 minuta uz aplikaciju (usporedite to sa 7 minuta reklame na TV-u gdje se vrti Vaš logo), a 47% korisnika (skoro polovica) je ponovno učitalo aplikaciju preko 25 puta i isprobali su u prosjeku tri frizera online.


Korisnici društvene mreže Facebook mogli su odabrati Hollywoodskog frizera putem Facebook aplikacije Instyle.com tako da pošalju svoju fotografiju i odaberu željenu frizuru. Facebook aplikacija im je omogućavala da sliku sa svojom novom frizurom mogu podijeliti sa drugim prijateljima na Facebook-u te su mogli zajedno odlučiti koja im najbolje stoji.

Zajednički s prijateljima odabranu frizuru korisnik je moga ponijeti sa sobom kod željenog frizera koji je predložio tu frizuru i koja je bila pripremljena u Facebook aplikaciji za odabir. Korisnici su unaprijed mogli provjeriti svoj izgled s novom frizurom i vrlo jednostavno ju i - dobiti.

U šest tjedana ova Facebook aplikacija je instalirana čak 185 000 puta, 78% korisnika su bili ciljani korisnici (dakle, to su bile žene od 18 do 35 godina), korisnici su prosječno proveli oko 7 minuta uz aplikaciju, te se oko 47% korisnika ponovno vratilo u aplikaciju i to čak 25 puta. Ovo je jedan školski primjer zanimljive, mjerljive i "pogođene" internetske kampanje provedene kroz društveni medij tj. društveni mrežu Facebook.

Na internetu ih možete naći još podosta, samo pitanje je koji primjer kampanje možemo ispravno primjeniti u regiji? Ili kakve kampanje najbolje "prolaze" kod domaćih Facebook korisnika?

Više o tome možete saznati na edukativnim predavanjima web stručnjaka konferencije Web::Strategija 6 - Ritam društvenih valova za koju je potrebno prijaviti se putem ovog obrasca.

Vidimo se na konferenciji!


Web::Strategija 6 - konferencija o internetskom marketingu društvenih medija

Novosti



Web::Strategija 6 je održana

21.11.2009. Održana je šesta Web::Strategija o društvenim medijima, te radionica Drumara. Hvala svima. Saznajte i tko su dobitnici prestižne Zlatne nagrade Web::Strategije. Više...

Web::Strategija - po 6. put - RASPRODANA!

17.11.2009. Što reći svim prijavljenima osim -  zahvaljujemo što ste prepoznali Web::Strategiju kao značajno mjesto Vašeg prosperiteta kroz edukaciju, promociju i druženje. Prijavljeno je preko 250 sudionika, te time smo pokazali da je Web::Strategija jedna od značajnijih manifestacija o webu ne samo u Hrvatskoj, već i u regiji. Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama




Partneri konferencije



SREBRNI POKROVITELJI

 

Filaks  Virtus dizajN
Windows Internet Explorer 8
 CPP  
 
 

BRONČANI POKROVITELJI

 


 
 

ORGANIZACIJSKI PARTNERI

 

 
 Timgraf Media Stimulans
Fotke.hr
 
 Imperito
 Hypo EXPO XXI centar

Considero

 Toplice Sveti Martin

Adventor


 Pago
Miss Interneta
 OH!
Uniline - online booking agencija
 Podravka  

 

ZLATNI MEDIJSKI

 

   tportal.hr
   

 Glas Istre
 

 
 
 

SREBRNI MEDIJSKI






eZadar  Kompass
 JaTRGOVAC
 Žena.hr  INFOTREND
 WLW  Metro-portal.hr
   T3 Magazin
 hrportfolio.com
Kapital Network TV  

 

 

 BRONČANI MEDIJSKI

 

SPA WELLNESS
 IT-infoNews  Sheportal.net
 Usporedi.hr
 VIA POSITIVA
 
 
 
 Kaj ima, Zagrebe?
 

 EDUKACIJSKI

 

  

 REGIONALNI MEDIJSKI