Web::Strategija 6
Ritam društvenih valova


Održana. Kada? 19. - 20.11.2009. (četvrtak od 9h, petak od 14h)
Gdje? Zagreb, Hypo EXPO XXI

::Predavači

Predavači na Web::Strategiji 6

Iskustva koja ćete čuti na Web::Strategiji 6 nećete čuti od "svjetskih marketinških gurua" jer oni nemaju iskustvo poslovanja u regiji, a koje je sudionicima Web::Strategije puno važnije, te svakako i drugačije od onoga na svjetskoj razini (ili npr. u Americi). Razlog tome leži u činjenici koju smo čuli od jednog našeg neimenovanog poznanika i koji kaže sarkastično - "Dovedite Vi meni jednog turbo važnog američkog biznismena u regiju, dajte mu da vodi firmu, pa nek se snađe ovdje s američkim iskustvom. Pobjegao bi glavom bez obzira nakon prvih mjesec dana! On će meni pričati kako da rasporedim budžet od milijun dolara. Jee, vidio bi ja njega sa mojim budžetom od 1.000 eura." :-))) Regionalni predavači s iskustvom "sa terena" sigurno mogu objasniti pametniji i optimalniji način vođenja marketinške kampanje na internetu sa ovdje pristupačnim budžetima poslovanja.

Predavači na Web::Strategiju 6 - Ritam društvenih valova dolaze sa iskustvom u internetskim marketinškim kampanjama kroz društvene medije, koji su sudjelovali u njima kao glavni kreatori. Dio predavača su bili izravno uključeni kao svjedoci stvaranja uspješne društvene marketinške kampanje za regionalna tržišta.


Davor Runje

Davor je zajedno s Joškom Oršulićem 2008. godine osnovao drap d.o.o. - prvu tvrtku u Hrvatskoj specijaliziranu za izradu aplikacija i igrica na Facebooku. Davor će s nama podjeliti iskustvo 20 Facebook aplikacija na hrvatskom tržištu, od čega su nekoliko bili hitovi sa šesteroznamenkastim brojem korisnika.

Svoju internetsko-poduzetničku karijeru započeo je 1998. kada je zajedno s grupom kolega s FER-a osnovao Playmedia Systems i izbacio na svjetsko tržište MP3 engine AMP - jednu od ključnih tehnologija kojima je pokrenuta revolucija u internetskoj glazbi. Uspjeh AMP-a širom mu je otvorio vrata Silicijske doline gdje je dao ključan doprinos razvoju popularnog internetskog servisa za razmjenu glazbe Napster. Nakon sudskog zatvaranja Napstera, započinje rad na biheviralnoj teoriji algoritama i njezinim primjenama u analizi kriptografskih protokola s Deanom Rosenzweigom, te ga nastavlja u Microsoft Researchu u Redmondu. Dobitnik je Phonix & SSCLI nagrade Microsoft Researcha za svoj rad na programiranju višejezgrenih/višeprocesorskih platformi.

Autor je 15-tak radova iz teorijskog računarstva i jednog US patenta.

Predavanje: Facebook u Hrvatskoj - globalni trendovi i lokalne specifičnosti


Tomislav Tipurić

Tomislav TipurićTomislav je zaposlen u Microsoftu Hrvatska na poziciji specijalista za tehnologiju. Njegova glavna preokupacija, uz rad s različitim grupama korisnika, je web-platforma, različite nove tehnologije iz pera Microsoftovih razvojnih inženjera te njihova implementacija na partnerskim i korisničkim projektima.

Prije rada za Microsoft bavio se razvojem web-aplikacija, a Microsoftovu web platformu prati od njezinih samih začetaka u obliku klasičnog ASP-a odnosno kasnijeg rođenja Microsoft .NET-a.

Tomislav je do sada već bio predavač na seminarima i webinarima koji su predstavljali Microsoft tehnologije, a na Web::Strategiji 6 - Ritam društvenih valova predstaviti će Internet Explorer 8 u ime srebrnog pokrovitelja konferencije - Microsoft Hrvatska.

Predavanje: Internet Explorer 8


Igor Škunca

Igor ŠkuncaJedan od osnivača pionirske internet marketing agencije u regiji - Httpool. Danas obnaša funkciju Chief Creative Officer na nivou Httpool grupe, te je ujedno i izvršni direktor hrvatskog ureda.

Igor prvo osobno racunalo sa svojih 5 godina dobiva 1981. godine (Sinclair ZX81). Bio je član uprave Hrvatskog Oglasnog Zbora (HOZ), višekratno bio član žirija na nacionalnom festivalu tržišnih komunikacija FESTO, te nekolicini međunarodnih advertising festivala među kojim se ističe GoldenDrum. Kao gost predavač predavao je na zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu - Studij dizajna.

Igor je redoviti predavač na London School of Public Relations (Komuniciranje na Internetu).

Predavanje: Sve* što ste željeli znatio FB-u, a niste se usudili pitati... *nevažno


Gordana Buljan Flander

Gordana Buljan FlanderDoc.dr.sc. Gordana Buljan Flander, psiholog je i integrativni psihoterapeut, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba. Diplomirala je 1980. godine na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, gdje je i magistrirala 1985. g. i stekla stupanj magistra znanosti na području psihologije. 1999. godine je završila poslijediplomski studij Integrativne psihoterapije pri Sherwood Training Institute i University of Derby, Nottingham, Velika Britanija i stekla stupanj magistra na području psihoterapije (Master of Arts) i integrativnog psihoterapeuta. Stupanj doktora znanosti je stekla 2001. godine na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Za docenta u znanstvenom području društvenih znanosti - polje psihologije izabrana je 2007.g. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku. Nositeljica je kolegija na Hrvatskim studijima, te na Katedri za psihologiju Filozofskog fakulteta u Osijeku. Stalni je sudski vještak za područje zlostavljane i zanemarene djece pri Županijskom sudu u Zagrebu. Utemeljiteljica je i voditeljica znanstvenih i stručnih programa Hrabrog telefona.

Član je Hrvatskog psihološkog društva, Hrvatske psihološke komore, United Kingdom Council for Psychotherapy (UKCP), The European Association for Integrative Psychotherapy (EAIP), The International Integrative Psychotherapy Association (IIPA), The International Society for Prevention of Child Abuse and Neglect (ISPCAN), American Professional Society for Abused Children (APSAC).

Dobitnica je više nagrada: Nagrada Hrvatskog psihološkog društva „Marko Marulić" za osobito vrijedan doprinos primijenjenoj psihologiji, Nagrada Hrvatskog psihološkog društva Ramiro Bujas za osobito vrijedno ostvarenje na društvenoj afirmaciji psihologije, Nagrada Multidisciplinarnom Timu 2008. Međunarodnog udruženja za prevenciju zlostavljanja i zanemarivanja djece (ISPCAN), Nagrada za promicanje prava djeteta Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Autor je više knjiga i brojnih znanstvenih i stručnih radova.

Predavanje: Društveni mediji i djeca - trebamo li brinuti?


Aleksandra Đermanović

Aleksandra ĐermanovićAleksandra je diplomirala na ACMT-u, a obrazovanje nastavila na poslijediplomskom studiju iz marketinga na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Tijekom zadnjih 5 godina radila je u nekoliko marketinških agencija, poput Young&Rubicam, Grey Zagreb i Torrens na pozicijama accounta i copywritera. Paralelno s time, osnovala je tvrtku Mediacor.

Aleksandra posjeduje iskustvo iz razvijanja integriranih marketinških kampanja, koncepata i upravljanja brandovima. Zanima je područje osobnog brandinga na kojem radi već nekoliko godina. Njen detaljan CV možete pročitati ovdje. Na Web::Strategiji predstaviti će upravljanje online identitetom kao dijelom internetskog marketinga na društvenim mrežama.

Predavanje: Upravljanje online identitetom na društvenim mrežama


Gordan Orlić

Gordan OrlićGordan je prvi certificirani Zend PHP i MySQL developer u Hrvatskoj. U više od pet godina profesionalnog razvoja web aplikacija sudjelovao je u izradi mnogih poznatih projekata poput prvog hrvatskog 2.0 projekta - DvaNula i internacionalno priznatog WhoisHostingThis-a. Od nedavno je i voditelj MySQL edukacije na zagrebačkoj NetAkademiji. Kao dugogodišnji urednik časopisa PC chip redovito piše o temama vezanim uz Internet i društvene mreže. Trenutno radi kao direktor razvoja uWeb tvornici .

Jedan od recentnih projekata na kojima je Gordan radio je i Cvrk - prvi domaći user powered Twitter direktorij koji sjajno demonstrira moć Twitterovog API-ja o kojem će biti riječi i na samom predavanju.

Predavanje: Integracija socijalnih mreža i "klasičnih" webova


Vladimir Budija

Vladimir je direktor tvrtke TENA BE d.o.o. koja se bavi pružanjem računovodstvenih usluga trgovačkim društvima, samostalnim djelatnostima i građanima. Višegodišnjim radom u računovodstvu i djelovanjem kroz različite računovodstvene udruge stekao je značajno iskustvo kako u operativnom dijelu računovodstvenih poslova, tako u organizaciji računovodstva i menadžmentu. Od početka svog djelovanja naglasak stavlja na tehnološke inovacije koje u sprezi sa stručnim kadrom rezultira povjerenjem velikog broja klijenata sa području cijele Republike Hrvatske.

Predavanje: Financijska učinkovitost marketinških aktivnosti


Robert Gelo

Robert GeloRobert od proljeća 2008. radi kao savjetnik u konzultantskoj tvrtki Spona komunikacije gdje je angažiran do jeseni 2009. godine na poslovima vođenja klijenata iz tehnološke industrije te na proširenju baze klijenata. Prije dolaska u komunikacijski management Robert je proveo točno dva desetljeća radeći u medijima. Radio je kao urednik i novinar u dnevnim novinama, na nacionalnoj televiziji te u IT i poslovnom tisku.

U svojoj kratkoj i intenzivnoj PR karijeri nanizao je mnoge projekte. Među inima su komunikacijski management najveće networking konferencije na ovim prostorima, konferencije Cisco Expo, te pokretanje lokaliziranih Web 2.0 kanala za tvrtku Epson Europe, što je prihvaćeno "pilot projekt" u čitavoj regiji. Robert će osim komunikacijskog managementa i upravljanja sadržajem dalje razvijati Web 2.0 ekspertizu u komunikacijskom managementu, obzirom da očekuje da će ovi kanali tek zaživjeti u hrvatskom medijskom prostoru.

Detaljnije informacije dostupne su na LinkedInu, Facebooku i Twitteru.

Predavanje: PR 2.0 u domaćoj praksi

Goran Peuc

Goran PeucGoran se bavi dizajnom internetskih stranica posljednjih 12 godina. I nema namjeru stati. Poseban fokus su mu usability, korisnička sučenja te cjelokupan user-experience. Kao gost predavač predavao je na zagrebačkom Grafičkom fakultetu, te na raznim drugim manifestacijama i festivalima. Uz to ga često možete čuti kako pametuje iz publike i nadmudruje sa s predavačem.

Goran zadnjih 3 godine radi u Nivasu te je zaslužan za velike projekte poput novih stranica Croatia Osiguranja - za koju je tvrtka dobitnik Zlatne nagrade Web::Strategije u kategoriji Zlatna web upotrebljivost, novog Digitela - najjače hrvatske marketinške agencije, Centrale i još mnogih drugih uradaka.

Održati će predavanje: Društvene mreže u Hrvatskoj, te kako ih napraviti (boljim)


Dejan Bizinger

Dejan BizingerDejan dolazi iz Srbije i on je country manager social networking sajta Karike.com a zadužen je i za razvoj novih projekata na tržištima u razvoju kompanije Rate Solutions. Sa preko 250 000 registrovanih članova i preko 55 miliona prikaza mesečno, Karike.com spadaju medju najposećenije sajtove u Srbiji i ex-YU regiji. Poseduje bogato Internet iskustvo u radu sa domaćim i stranim klijentima. Do novembra 2007. godine je radio kao web menadžer sajta B92.net gde je bio uključen u razvoj novih projekata kao B92 Blog i Tehnopolis kao i u web advertajzing. Često drži predavanja iz oblasti Internet poslovanja, kako na konferencijama tako i na webinarima. Osnivač je projekta Humanost.org, te dolazi kao predavač na 6. konferneciju o društvenim mrežama - Web::Strategiju.

Predavanje: Fenomen društvenih mreža i njihova monetizacija  


Miroslav Varga

Miroslav je diplomirao na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu 1985. godine. Nakon toga radio je u nizu tvrtki na različitim poslovima. Cijelo vrijeme studija i radne karijere fasciniran je računalima i njihovim mogućnostima. Iskustva ima u radu s CAD/CAM aplikacijama, matematičkim i web aplikacijama. Razvio je nekoliko modula koji se koriste kao dopunska ponuda pri kupnji CAD/CAM software.

Apsolvirao je dva poslijediplomska studija i radi kao SEM u tvrtki Escape d.o.o. iz Osijeka. Ima bogato iskustvo vezano uz Internet, a poglavito u područjima integriranja online i offline odziva internetskih marketinških kampanji. Miroslavovo rješenje je na 4. Web::Strategiji nagrađeno Zlatnom nagradom Web::Strategije (kategorija: Zlatna web marketing kampanja za 2008. godinu). 

Predavanje: Imate samo 1 kunu za ulaganje u marketing? Nije važno - ako je dobro uložite!

 

Kako se prijaviti za predavanje?

Vaša prijava isključivo tematskog predavanja putem e-mail poruke treba sadržavati sljedeće:

  • Vaše ime i prezime
  • Fotografiju predavača (visoke kvalitete; za tisak 300 dpi)
  • Naziv Vaše prezentacije (naslov)
  • Kratki tekst i o Vama i o prezentaciji (od najmanje 5 do najviše 8 rečenica za naslovnu stranicu na webu)
  • Duži tekst o Vama (od najmanje 10 rečenica)
  • Duži tekst  o prezentaciji (od najmanje 10 rečenica)

Potpune prijave (nepotpune se neće razmatrati!) je potrebno poslati najkasnije do 15.09.2009. Na prijave ćemo odgovoriti u najkraćem mogućem roku. Svi predavači imaju pravu na besplatan ulaz (status: Predavač) te dovođenje još jedne osobe na Web::Strategiju (pod statusom: Gost).

Prijavite svoje predavanje što prije. Hvala.


Web::Strategija 6 - konferencija o internetskom marketingu društvenih medija

NovostiWeb::Strategija 6 je održana

21.11.2009. Održana je šesta Web::Strategija o društvenim medijima, te radionica Drumara. Hvala svima. Saznajte i tko su dobitnici prestižne Zlatne nagrade Web::Strategije. Više...

Web::Strategija - po 6. put - RASPRODANA!

17.11.2009. Što reći svim prijavljenima osim -  zahvaljujemo što ste prepoznali Web::Strategiju kao značajno mjesto Vašeg prosperiteta kroz edukaciju, promociju i druženje. Prijavljeno je preko 250 sudionika, te time smo pokazali da je Web::Strategija jedna od značajnijih manifestacija o webu ne samo u Hrvatskoj, već i u regiji. Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencijeSREBRNI POKROVITELJI

 

Filaks  Virtus dizajN
Windows Internet Explorer 8
 CPP  
 
 

BRONČANI POKROVITELJI

 


 
 

ORGANIZACIJSKI PARTNERI

 

 
 Timgraf Media Stimulans
Fotke.hr
 
 Imperito
 Hypo EXPO XXI centar

Considero

 Toplice Sveti Martin

Adventor


 Pago
Miss Interneta
 OH!
Uniline - online booking agencija
 Podravka  

 

ZLATNI MEDIJSKI

 

   tportal.hr
   

 Glas Istre
 

 
 
 

SREBRNI MEDIJSKI


eZadar  Kompass
 JaTRGOVAC
 Žena.hr  INFOTREND
 WLW  Metro-portal.hr
   T3 Magazin
 hrportfolio.com
Kapital Network TV  

 

 

 BRONČANI MEDIJSKI

 

SPA WELLNESS
 IT-infoNews  Sheportal.net
 Usporedi.hr
 VIA POSITIVA
 
 
 
 Kaj ima, Zagrebe?
 

 EDUKACIJSKI

 

  

 REGIONALNI MEDIJSKI