print('WS7');
Dobri developerski duh


Održana u Zagrebu, Hypo EXPO centar, 18.-19. 03. 2010. (čet i pet)

::Web programiranje

Web programiranje je dio web developmenta

Web programiranje je sposobnost pojedinca ili grupe stvaranja računalnog programa čija funkcionalnost je primarno usmjerena na web. Programiranje za web objedinjuje analitičnost zahtjeva, softverski dizajn, matematičko-logičku pragmatičnost te poznavanje tehnološke platforme (npr. Microsoft ili Open Source). Za razliku od ostalih oblika programiranja, web programiranje nije čvrsto vezano uz hardver niti operativni sustav, već je prvenstveno okrenuto efikasnosti izvedbe korisničkog zadovoljstva (iskustva, UX = eng. User eXperience) upotrebe web aplikacije. Danas, programiranje za web omogućuje automatizaciju procesa, modularnost te logičko i funkcionalno povezivanje poslovne logike i sučelja. Pri tome, dobro je stvarati web aplikacije uz primjenu najnovijih web tehnologija i standarda, iako to nije uvijet.

Božidar Komarić - Bozzo"Ukoliko želite poslovati na Internetu, pravi savjet na pravom mjestu dobit ćete upravo na ovoj konferenciji. Biti u tijeku s novim online tehnologijama i poslovanju na webu, kao i razmijeniti ideje sa vodećim 'online' stručnjacima u regiji, sve to možete na jednom mjestu - Web::Strategiji." - izjavio je Božidar Komarić - Bozzo s portala o ICT tehnologiji Racunalo.com

Web programiranje je podskup znanja i vještina web developmenta. Zahtjeva stručnost, pedantnost i sofisticiranost web programera u razvoju web stranica (web aplikacija, web servisa) - bile one jednostavne ili vrlo kompleksne.

Web programer je samostalna osoba u stvaranju web stranica ili član grupe inžinjera koji stvaraju web aplikaciju. Kada se radi o razvoju složenijih web aplikacija, možemo slobodno reći da web programer udahne život web aplikaciji. I pritom postane dobri duh web aplikacije - otkuda i dolazi naziv ove Web::Strategije. No, često se web poduzetnici zapitaju - tko je dobar web programer? Web::Strategija će uživo dati odgovor na to pitanje.

Tržište rada web programera

Na tržištu rada web programeri već duži niz godina imaju često širu lepezu mogućnosti zapošljavanja od nekih drugih struka u ICT branši. Oglasi za posao najčešće na portalima MojPosao.net ili Posao.hr zahtjevaju poznavanje i programiranje u progamrskim jezicima PHP ili ASP (server-side skriptni jezici), te programiranje u JavaScript-u (client-side skriptni jezik), dok se poznavanje HTML-a i CSS-a podrazumjeva (bez obzira štodubljim ulaskom u ova dva područja možemo pronaći na tržištu i specijaliste samo za taj posao, što govori o njegovoj složenosti). Naravno, od klasičnog web programera se traži i poznavanje upravljanja bazom podataka i to najčešće MySQL, Microsoft SQL ili PostgreSQL.

No, problem koji često kruži kod poslodavaca je pronalazak onog djelatnika kojeg bi rado htjeli zvati - dobar web programer. Naime, poslodavci se znaju jadati da od 10 obavljenih razgovora za posao, 9 njih se "busa o prsa" kako su baš oni stvoreni za to radno mjesto web programera u iščekivanju početne mjesečne plaće od minimalno 10,000 ili više tisuća kuna, dok uredno padaju na testovima znanja (npr. na testu programiranja web adresara). Takovi kandidati za posao ne samo da troše vrijeme poslodavca, već ih nekada znaju i dobro naljutiti.

Ako na takvom tržištu statistički eliminiramo takve kandidate, jasno je da je potražnja za zapošljavanjem web programera veća od broja web programera. Osim što je bitno uložiti vrijeme u pronalazak dobrog web programera (u čemu Vam može pomoći Web::Strategija 7), bitno je naučiti i kako zadržati dobrog web programera promišljajući o njegovim osobnim potrebama i onome što ih motivira u životu. Naravno, kod svakoga ćete naći nešto drugo i, naravno - to ne mora biti samo i isključivo novac. O tome uvijek možete porazgovarati sa poduzetnicima koji zapošljavaju web programere i dolaze na Web::Strategiju.


Web::Strategija 7 - konferencija za web developere (web programere) ...i one koji ih traže

KONFERENCIJA WS7 JE ODRŽANA!

NovostiNajpopularnija konferencija u Hrvatskoj

25.03.2010. [VIDEO] "Najpopularnija konferencija u Hrvatskoj" rečenica je koju ćete čuti u sljedećem TV prilogu koji je emitiran na Hrvatskoj radio-televiziji (HRT2) u najgledanijoj ICT emisiji eHrvatska. Više...

Dobitnici Web upotrebljivosti i inovativnosti 2010

19.03.2010. Dobitnici Zlatnih nagrada Web::Strategije u dvije kategorije su tvrtke: iDEA studio, web.burza, Globaldizajn, Web marketing /POSLuH, Omnisdata i Listopad Web Studio. Više...

Popunjeno, rasprodano - gotove su prijave!

16.03.2010. Tko je jamio - jamio! Rasprodano je sve i popunjena su sva mjesta na Web::Strategiji 7 s temom web developmenta. Tko se nije prijavio - nažalost, više ne može. Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencijeSREBRNI POKROVITELJI

 

CPP  Virtus dizajN
Visoka škola za informacijske tehnologije
 
 

BRONČANI POKROVITELJI

 

 

ORGANIZACIJSKI PARTNERI

 

Tiskara FatDUX Zagreb - Designing valuable User eXperiences
 Hypo EXPO XXI
 IMPERITO
 HM Rent-a-Car  Stimulans
 
 Podravka
 Pago
 OH!

 

ZLATNI MEDIJSKI

Monitor.hr VIDI
 tportal.hr  ETARGET
 Banka.hr
 Poslovni.hr
 
BIZdirekt
 24sata.hr  Net.hr
 
 

SREBRNI MEDIJSKI


eZadar  
Rep.hr
webmajstori.net
 WLW  Kompass.hr
 infoTrend  JaTRGOVAC
 Javno  T3 Magazin
 Metro portal  BRONČANI MEDIJSKI

Spa Wellness Upali.net
 IT-infoNEWS interijerNET
 Racunalo.com  GameBox
 AutoManija.com
 

 

EDUKACIJSKI PARTNERI

 

 COGNITA

 

REGIONALNI MEDIJSKI

 

znanje.infostud.com