Web::Strategija 9
Oglašavanje je OUT!


Održana 4. - 5. 11. 2010. (četvrtak, petak) \\ Zagreb, Hypo centar & VMD zgrada

::Predavači

Predavači na konferenciji o web marketingu

Predavači-stručnjaci na Web::Strategiju 9 - Oglašavanje je OUT! dolazesa iskustvom u internetskim marketinškim kampanjama kroz društvene mreže, SEO, SEM, PPC, kontekstualno oglašavanje i druge oblike interaktivnog oglašavanja koje uključuje internet.

Krešimir Macan

Predavanje: Lud, zbunjen, normalan - gubitnici i pobjednici virtualne Hrvatske

Krešimir Macan (1970.) je ugledni hrvatski PR stručnjak specijaliziran za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove medije, koji danas uspješno vodi vlastitu savjetničku tvrtku - Manjgura, osnovanu još 1997. kao jedna od prvih hrvatskih agencija specijaliziranih za odnose s javnošću.

Krajem 1998. angažiran je od strane Hrvatske radio televizije (HRT), najutjecajnijeg medija u Hrvatskoj, kao njihov prvi direktor korporativnih komunikacija i glasnogovornik. Sredinom 2003. imenovan je savjetnikom Predsjednika Vlade RH za komunikacije, sa zadatkom unapređivanja vladinih komunikacija. Od 2004. do 2008. na mjestu je izvršnog direktora Madison Consultinga, hrvatske agencije za odnose s javnošću, čije je djelovanje uspješno razvio.

Također, Krešimir je poznat da je vodio pobjedničke kampanje Željka Keruma, Borisa Miletića i Ivana Jakovčića čime je ujedno i dokazao važnost dobrog PR-a u političkim izborima. 

Odnosima s javnošću se bavi od 1991. godine kada je tijekom Domovinskog rata obnašao dužnost tajnika Ministarstva informiranja RH i kasnije načelnika Odjela za informiranje MVP-a (1995). Sudjelovao je kao autor i član tima u brojnim promotivnim i PR kampanjama HRT-a i Vlade RH (poput akcija Trajni nalog, Dajmo da čuju, Otvaranje autocesta). Ugledan je međunarodni izborni savjetnik i CIPR certificirani predavač specijaliziran za područje političkih komunikacija, odnosa s medijima, novih medija i krizno komuniciranje. Diplomirani je inženjer elektrotehnike, govori četiri strana jezika. Član Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), Chartered Institute of Public Relations (CIPR) i Europskog udruženja političkih komunikatora (EAPC). 

Danas intnezivno koristi nove medije u odnosima s javnošću te na temelju izrazito dobro prihvaćenog predavanja od strane publike na edukativnom dijelu sajma Web::INDUSTRIJA 2010, svakako je pozvan da oplemeni i program nadolazeće Web::Strategije 9.

 

Ivanka Mabić

Predavanje: WTF is Karlo? Uloga društevnih mreža u novoj komunikaciji Karlovačkog piva 

Ivanka MabićIvanka je danas account director u reklamnoj agenciji Bruketa&ŽinićOM. Rođena je 1979. godine u Dubrovniku, diplomirala Organizaciju i menadžment na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu nakon čega uz stipendiju fakulteta sudjeluje u programu Transformational Leadership, George Washington Universityja i European Leadership Instituta. Kao stipendistica jednu godinu školovanja boravi u Kanadi na Academie St-Louis Quebec.

U reklamnoj agenciji Bruketa&ŽinićOM zaposlena je pet godina, a trenutno je na poziciji account direktorice, sudjelujući u strateškom planiranju komunikacije i vođenju kampanja. Odgovorna je za glavne klijente poput Tele2, TDR-a, predsjedničke kampanje za Ivu Josipovića te velike humanitarne kampanje poput Petrove trudionice.

Trenutno vodi projekte za Karlovačku pivovaru i Adris grupu. 

 

Miroslav Varga

Predavanje: Google AdWords bezobraštine 

Gospodin Varga je cijelo vrijeme studija i radne karijere bio fasciniran računalima i njihovim mogućnostima. Iskustva ima u radu s CAD/CAM aplikacijama, matematičkim i web aplikacijama.

Apsolvirao je dva poslijediplomska studija i danas radi kao SEM profesionalac u tvrtki Escapeiz Osijeka.

Ovaj iskusni osječanin ima bogato iskustvo vezano uz Internet, a poglavito u područjima integriranja on-line i off-line odziva internetskih marketinških kampanji. Miroslavovo rješenje, koje je zaslužila tvrtka Escape, na 4. Web::Strategiji je nagrađeno Zlatnom nagradom Web::Strategije (kategorija: Zlatna web marketing kampanja za 2008. godinu). Početkom ove godine, kao predavač na Web::Strategiji 7 osvaja i drugo mjesto među najbolje ocijenjenim predavačima po glasovima publike s konferencije. Svoje sposobnosti ponovno je potvrdio kada je na Web::Strategiji osobno nagrađen u 6. mjesecu ove godine za najbolje poslovno-kreativno rješenje pod nazivom "Vanity" za koji je također dobio Zlatnu nagradu Web::Strategije u kategoriji za doprinos i inovaciju u Web poslovanju 2010. Zbog svega toga, pozvan je da uveliča svojom prezentacijom i 9. konferenciju.

 

Tajni predavač

Predavanje: SEO je mrtav, živio SEO!

Skriveni predavač Prvi puta uvodimo tajnog predavača kojeg ćete otkriti tko je - tek na samoj Web::Strategiji.

Ovaj puta tajni predavač je webmaster sa preko devet godina profesionalnog iskustva u SEO marketingu (eng. Search Engine Marketing), predavao je na Web::Strategiji 3 i uvrstio se među TOP 5 predavače po ocjeni publike i postao poznatim SEO stručnjakom u regiji. Predavao je na raznim radionicama, skupovima, konferencijama i seminarima kao gost predavač, a svoja najnovija iskustva iz svijeta SEO marketinga rado će prenijeti publici nadolazeće Web::Strategije.

SEO danas uvelike pomaže u interaktivnom marketingu na internetu, korisnike dovodi do Vaših web stranica i uključuje ih u poslovanje. Tajni predavač će uz praktične primjere, pohvaljene od strane publike Web::Strategije, otkriti poveznice između SEO marketinga i turističke ponude na internetu.

O kome se točno radi? Slobodno nagađajte tko je tajni tj. skriveni predavač, ali poslovnu tajnu organizatora - otkriti ćete tek na samoj konferenciji. :-)

 

Jelena Jovanović

Predavanje: Oglašavanje je OUT? Isporuči vrednost! 

Jelena je stručnjak za kontekstualno oglašavanje, radi kao marketing menadžer za Etarget i piše o internet marketingu na blog.etarget.rs. Predavala je do sada na temu online reputacije (etrgovina.com), internet preduzetništva i novih veština (BlogOpen.eu), PPC reklame i kako je upotrebiti (DSOJ konferencija, Web fest), e-governmenta (BizBuzz.rs), te na ovogodišnjoj Web::INDUSTRIJI 2010 kao keynote speaker na temu internetskog oglašavanja.

Jelena raspolaže višegodišnjim iskustvom u internet komunikacijama kao moderator, menadžer i insajder specijalizovanih grupa na internetu i u istraživačkom radu za IT i biznis magazine. Kao dokazani predavč na edukativnom dijelu sajma Web::INDUSTRIJA 2010, Jelenino predavanje je ponovno prihvaćeno za progam Web::Strategije, konferencije koja rado okuplja predavače i sudionike iz regije.

 

Nikola Jellačić

Predavanje: Na kraju dana - bitna je online prodaja

Nikola je 2002. godine završio Empire State College/State University of New York, smjer Poslovno upravljanje, a trenutno pohađa poslijediplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, smjer Upravljanje marketinškom komunikacijom.

Nikola započinje svoju karijeru u T-Com-u u odjelu internet promocije gdje je bio odgovoran za izradu marketinške strategije T-Portal-a i druge različite razvojne projekte. Tijekom 2007. godine prelazi u Blitz film i video distribuciju, a početkom 2008. godine počinje raditi kao Voditelj Internet prodaje za Hrvatsku u tvrtci Studio Moderna - TV prodaja.

Nikola je trenutno zaposlen u Valamaru na poziciji Voditelja direktne prodaje i marketinga, te s obzirom na svoje bogato marketinško i prodajno iskustvo u intertnetskoj promociji i prodaji prihvaćen je u program Web::Strategije 9.

 

Nedim Šabić

Predavanje: SEO nije BAUK

Nedim Šabić

Nedim je prvi, a možda jedini profesionalni SEO ekspert iz BiH koji radi za velike njemačke tvrtke. Završio je fakultet informacionog dizajna u Stuttgartu (Njemačka), tačnije on je učio da dizajnira informaciju, od psihološke pozadine, preko grafičkog rješenja do tehničke izvedbe. Samostalno radi i živi od svoje 16-te godine. Radio je za njemačke korporacije kao Bosch i ThyssenKrupp, a odbio da radi za Audi i Deutsche Telekom.

Pored ekspertize u polju optimizacije za pretraživače (SEO) poznaje skoro sve web tehnologije koje su još u primjeni i može se pohvaliti mnoštvom urađenih usability testova u profesionalnim labaratorijama. Kako i sam kaže, usability (koristljivost) web stranice je usko povezana sa optimizacijom za pretraživaće.

Održao je nekoliko predavanja i obuka iz SEO oblasti za tvrtke, a i jedan semestar redovnih predavanja na fakultetu za medije u Stuttgartu (Hochschule der Medien, Stuttgart). Trenutno radi u Stuttgartu, a živi u Travniku (BiH).

 

Igor Vuksanović

Predavanje: Internet je ratna zona

On nije marketinški guru koji će citirati odlomke iz udžbenika. Igor je mladi dubrovački poduzetnik, suvlasnik software-a za produkcijske kuće (Production Path) i idejni začetnik online knjigovodstva (CPP). Spreman je podijeliti s publikom svoje sedmogodišnje iskustvo i otvoreno progovoriti o lošim potezima. Na intrigantnom predavanju "Internet je ratna zona" otkrit će traumatična iskustva iz područja internet marketinga. Saznajte kako su napravili izvrsnu medijsku kampanju i uspjeli izgubiti 200 klijenata (tijekom predavanja zabranjeno je korištenje uređaja za snimanje slike i/ili zvuka), zašto su društvene mreže igračke za djecu i kako koriste web alate kao što su webinari, online ankete, newsletter sustavi i help deskovi.

 

Zoran Torbica

Predavanje: Da li će Snajper da poveća obim Internet oglašavanja?

Zoran Torbica

Zoran je rodjen 1971. godine u Beogradu. Od 2001. živi od Interneta. Centar za razvoj Interneta, CRI domains, Eway. Pionir je wireless Interneta u Srbiji, plaćanja preko IPG (eng. Internet Payment Gateway), organizator raznih Internet community akcija i događaja.

Za svoje radno iskustvno kaže: "Imam sreću da radim sa pravom ekipom :)"

Dovoljno. :-)

 

 

Višnja Željeznjak

Predavanje: Web stranice kao zadnji korak svakog internet oglašavanja: pazite da se ne spotaknete u foto-finishu 

Višnja Željeznjak direktorica je prodaje i marketinga te partner u web development studiju logIT internet usluge d.o.o. (www.logit.hr) koji se već više od 8 godina bavi web dizajnom i programiranjem po mjeri.

Njen su posao i profesionalna strast riječi koje prodaju i pokreću, tj. marketinška uloga teksta i pisanog sadržaja na web stranicama. Višnja je poznata kao predavačica na Web::Strategiji 4 - Izgubljeni u kontekstu (konferencija održana početkom 2009. godine) na kojoj je po prvi puta u Hrvatskoj predstavljena domaća affiliate oglašivačka mreža - Prosperio.net. Od tada je Višnja prepoznata i od medija (npr. intervju s Višnjom za Monitor.hr) kao priznati web stručnjak koji će na Web::Strategiji 9 predstavljati srebrnog sponzora konferencije - tvrtku logIT.

 

Daniel Ackermann

Predavanje: Što s brandom napraviti na Facebooku?

Daniel AckermannDaniel Ackermann, magistrirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (FER), a internetom se bavi gotovo 10 godina. U početku je radio kao programer i dizajner na nezavisnim projektima, a kasnije i kao voditelj web projekata na kojima je posebice proučavao razne mogućnosti promocije istih.

U zadnjih par godina se specijalizira u internet marketingu te 2009. osniva iSTUDIO (Interaktivni studio d.o.o.) sa Tomislavom Grubišićem. Tvrtka je prva specijalizirana tvrtka u Hrvatskoj za razvoj kompletne prisutnosti na društvenim mrežama, s posebnim naglaskom na najvećoj svjetskoj društvenoj mreži - Facebooku.

Iako je tvrtka stara svega nešto više od godinu dana, izuzetno brzo raste i razvija se usred velike tržišne potražnje za uslugama marketinga na društvenim mrežama. Daniel je dosad strateški i operativno gradio pozicioniranje najvećih brandova i grupacija u Hrvatskoj poput medija Jutarnjeg lista, 24sata, Dnevnika.hr, maloprodajnih lanaca poput Konzuma i Tiska, potrošačkih proizvoda poput Jane, Leda i Zvijezde, turističkih zajednica i agencija, kozmetičkih proizvoda...

Posljednjih mjeseci, Daniel kroz tvrtku širi poslovanje i u inozemstvo te je dosad već angažiran od strane klijenata iz Austrije, Slovenije, Srbije i Makedonije. Specijaliziranim in-house razvijenim softverima osigurava svojim klijentima najbolju i najbržu uslugu u vođenju stranica. Trenutno u Hrvatskoj, prema društvenim medijima (drustvenimediji.com - online statistike službeno prijavljenih komercijalnih stranica, agencija i grupacija na Facebooku) Daniel radi u najvećoj agencija s udjelom od cca. 40% na tržištu.

 

Tomislav Tipurić

Predavanje: Internet Explorer 9 – kako ga iskoristiti na vlastitom webu? 

Tomislav je zaposlen u Microsoftu Hrvatska na poziciji specijalista za tehnologiju. Njegova glavna preokupacija, uz rad s različitim grupama korisnika, je web-platforma, različite nove tehnologije iz pera Microsoftovih razvojnih inženjera te njihova implementacija na partnerskim i korisničkim projektima.

Prije rada za Microsoft bavio se razvojem web-aplikacija, a Microsoftovu web platformu prati od njezinih samih začetaka u obliku klasičnog ASP-a odnosno kasnijeg rođenja Microsoft .NET-a.

Tomislav je do sada već bio predavač na seminarima i webinarima koji su predstavljali Microsoft tehnologije, pa i na dosadašnjim Web::Strategijama. Na nadolazećoj Web::Strategiji, Tomislav će przentirati ponudu u ime srebrnog pokrovitelja konferencije - Microsoft Hrvatska.

 

Robert Petković

Predavanje: Kako biti zadovoljan kada se ne diže (broj posjetitelja)?

Robert PetkovićRobert Petković prodajni je i SEO specijalist u tvrtki Multilink. Još se na studiju psihologije bavio raznim statističkim izračunima na računalima, ali ga je dolazak novog medija - Interneta odvukao na drugu stranu. Tako se već od 1995. bavi izradom web stranica, a dolaskom u riječki Multilink počinje njegov rad na web rješenjima u turizmu. Paralelno s tim vodi razvoj nekoliko većih web projekata, od kojih se najviše ističu prvi T-Com news portal "moj HThinet", te prvi hrvatski gastro portal Gastronaut.

Zadnjih nekoliko godina vodi web projekte turističkih klijenata, kako turističkih zajednica (Kvarner) tako i hotelijera (Maistra, Plava laguna, Arenaturist). U svim web projektima koristi alat Google Analytics te vlastita proširenja ovog alata kako bi svojim klijentima izmjerio efekt svake lipe uložene u razvoj web stranica, SEO i oglašavanje.

Robert je i autor nekoliko predavanja na temu pisanja za web, optimizacije za tražilice i korištenja naprednih Google Analytics rješenja.


Web::Strategija 9 - Oglašavanje je OUT! (Teme: internet marketing, SMM, SEM, PPC, SEO, turizam)

Konferencija je popunjena! Tko sve dolazi?

NovostiDobitnici Web marketing kampanje 2010

04.11.2010.

Između intrigantnih naslova predavanja održana je u Zagrebu na konferenciji Web::Strategija 9 – Oglašavanje je OUT! dodjela Zlatnih nagrada Web::Strategije u kategoriji Web marketing kampanja 2010, sve priznatija nagrada ne samo od struke, jer ocjenjivački odbor ima sve teže zadatke, već i od uglednih naručitelja kampanji i drugih web projekata. Ovaj puta dodijeljeno je šest nagrada i dvije posebne pohvale. [UPDATE]

Više...

Business Speed Dating

03.11.2010.

Nakon uspješno održanog prvog Business Speed Datinga (BSD) na sajmu Web::INDUSTRIJA 2010. te drugog na Web::Strategiji 8, vrijeme je i za treći na Web::Strategiji 9 :)

Više...

Skoro 300 prijava

02.11.2010.

Prijavite se još sada jer uskoro zatvaramo prijave. Rekordan broj prijava Web::Strategije približio nas je brojci od 300 prijavljenih što do sada nije bilo viđeno na ovakvim događajima vezanim isključivo uz web. 

Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencijeSREBRNI SPONZORI

 

LogIT Internet usluge
 Virtus dizajn
Visoka skola za informacijske tehnologije
Microsoft  
BRONČANI SPONZORI

 


ORGANIZACIJSKI PARTNERI

Tiskara
iDEAstudio
 Slobodni_maseri Hypo centar
 Smijesak.hr  OH!
 Ožujsko pivo  Kodak
Fotosvijet  TopliceSvetiMartin
MMVAuris  IMPERITO
 RentACar  Falkensteiner_Hotels_Residences
 HULK  Pago
uklanjanjevirusa.com WorldClass

 

 

 ZLATNI MEDIJSKI 


 

 Monitor.hr  tportal.hr
   
VIDI Jutarnji.hr
   
   MojPosao
   
 Net.hr  

 

SREBRNI MEDIJSKI

 

 
 dalje.com
Mobil Media MetroPortal 
 Kompass  HrPortfolio
 WLW  T3Magazin
 ShopInZagreb  FORUM.HR
rep.hr  
 

BRONČANI MEDIJSKI


 Upali.net  InterijerNET.hr
 Racunalo.com  Automanija.com
 GAMEBOX.hr
Autosport
JaTrgovac
 AUTONET
 MojBiz.com
desktop

EDUKACIJSKI PARTNERI

 

Web::Edukacija

Filaks

REGIONALNI MEDIJSKI


ITdogadaji
Intermezzo
 ZnanjeInfostud