Web::Strategija 9
Oglašavanje je OUT!


Održana 4. - 5. 11. 2010. (četvrtak, petak) \\ Zagreb, Hypo centar & VMD zgrada

::Predavanja

Predavanja na konferenciji za web marketing

Upoznajte se sa zanimljivim sadržajima regionalnih predavača koji Vas očekuju na jedinstvenoj i neponovljivoj Web::Strategiji 9. :)

Lud, zbunjen, normalan - gubitnici i pobjednici virtualne Hrvatske

Predavač: Krešimir Macan

Društvene mreže doživljavaju eskponencijalni rast i kod Hrvata. Broj korisnika neazustaljivo raste - tko je uspješno zajahao vitualnog konja (ludi i hrabri), tko je sjašio (zubnjeni plagijatori), a tko profitirao (ovi prvi ali s dobrim knjigovođom).

No, bum ne doživljavaju samo društvene mreže, raste broj korisnika općenito, a kriza će nas natjerati da se povedemo primjerom balitčkih tigrova (doduše bivših) koji su odavno postali e-demokracije i administracije (pa zato nisu imali niti što rezati kad ih je lupila kriza). Izravne i ciljane poruke u Facebook sandučić nosit će vam više od beskrajno skupih reklama na TV-u (pa tko se još vidio oglašavati u Šeherezadi?).

Kako se ja u tome snalazim? Jesam lud, imam dobrog knjigovođu, a ostalo poslušajte na predavanju poznatog PR i e-PR stručnjaka, jednog od najhvaljenijih predavača na sajmu s predavanjima Web::INDUSTRIJA 2010 održanome ranije ove godine u Zagrebu.

 

Što s brandom napraviti na Facebooku?

Predavač: Daniel Ackermann

Kroz nekoliko godina, Facebook je postao globalni fenomen sa preko 500 000 000 aktivnih korisnika. U Hrvatskoj, taj fenomen je jednako izražen te Facebook broji preko 1 200 000 aktivnih korisnika. Uzevši u obzir da prosječan Facebook korisnik provede gotovo sat vremena dnevno na Facebooku, postaje jasno da Facebook postaje bitan kanal za komunikaciju branda s jedne strane te postojećih i potencijalnih korisnika s druge strane.

Facebook su prepoznale brojne kompanije i grupacije te krenule razvijati prisutnost na njemu te postoje deseci jako uspješnih primjera.

Na predavanju Daniel će proći:

 1. Kako brand povezati s korisnicima Facebooka (Facebook stranice, Facebook aplikacije)
 2. Primjeri uspješnih kampanja
 3. Česte pogreške na Facebooku

 

WTF is Karlo?
Uloga društevnih mreža u novoj komunikaciji Karlovačkog piva 

Predavač: Ivanka Mabić, Bruketa&ŽinićOM

Koncept nove kampanje Karlovačkog piva se zasniva na dvosmjernoj komunikaciji koja potrošačima ne plasira samo poruku o brandu vec potiče otvoren dijalog između branda i potrošaća. Inspirirana reality televizijom, kao simulacijom stvarnog života, te koristeći snažnu platformu društvenih mreža i guerille, kampanja je stvorila ličnost za koju publika u početku nije bila sigurna radi li se o stvarnoj osobi ili ne.

Community management na društvenim mrežama postaje sastavni dio kampanje i nepobitan faktor u realizaciji ciljeva zadanih novom komunikacijskom strategijom. Karlo je na početku kreiran kao lik koji egzistira na tankoj liniji između stvarnog i virtualnog života, čime ne da samo stvara nova iskustva za zajednicu koja ga redovito prati već tu zajednicu uključuje u proces stvaranja kampanje.

Kroz takvu brand komunikaciju Karlovačko je produbio osoban pristup potrošačima pokazujući kako nije riječ samo o brandu koji želi da ga se čuje, već i brandu koji zna slušati. 


SEO nije BAUK

Predavač: Nedim Šabić

Poznato je da SEO donosi tzv. besplatni saobraćaj, ali nakon dubljeg upuštanja u tematiku brzo se možemo suočiti sa preko 200 SEO faktora i troškovima SEO consultinga.

Uštedjeti na vremenu i novcu možemo ako razdvojimo bitne od manje bitnih SEO faktora i uradimo kvalitetan SEO fokusirajući se samo na najbitnije SEO faktore. SEO je jako dinamična tema i bez skoro svakodnevnog praćenja tematike lista SEO prioriteta može brzo da se izmjeni. Radi toga najveća ušteda je u poznavanju optimizacije za pretraživaće kao nalogodavac ili poslodavac.

Manje tvrtke mogu uz entuzijazam i angažman da postignu zadovoljavajuće rezultate putem eksternih djelatnika, dok je kod većih tvrtki isplativije zaposliti SEO profesionalca koji će samo o tome brinuti. Tako se uz minimalizam u optimizaciji za pretraživaće može uštedjeti mnogo novca, samo treba poznavati najbitnija SEO gradilišta.

Nedim će Vas upoznati sa najbitnijim SEO faktorima te ćete uz ultimativnu checklistu znati prepoznati pravog SEO stručnjaka za Vaše potrebe. Neka od njih su sasvim logična, ali se prečesto zaborave, druga su tehničke prirode, a kod najbitnijih faktora se radi o čistoj ljubavi tj. o ljubavi kako je Google vidi.

 

Google AdWords bezobraštine

Predavač: Miroslav Varga 

Google je tvrtka s velikim prihodom. Bezobrazno velikim prihodom! A glavninu tog prihoda donosi im Google AdWords oglašavanje. Ako ste ikada koristili ili namjeravate koristiti Google AdWords sustav za oglašavanje, ova prezentacija će Vam otkriti svijet Google AdWordsa kakav vjerojatno niste pojmili. Velika je vjerojatnost da ćete neke od prikazanih tehnika ili modela kasnije koristiti u svojoj svakodnevici. Zato nemojte propustiti ovo predavanje jer nije bez razloga prezentator osvojio do sada niz Zlatnih nagrada Web::Strategije.

Što će biti tema ovog izlaganja? Pokazati će se nekoliko Google Adwords potencijala koji nisu nužno oglašavanje. Jedini uvjet da ih koristite je da ste dovoljno drski - na granici bezobraštine! Tada se možete s Google AdWords sustavom igrati u igri nadmudrivanja koja nema kraja. U toj igri nadmudrivanja protivnici su vam Google, drugi oglašivači, ali i Vaša nesmotrenost. U ovoj prezentaciji će se pokazati neki primjeri, tehnike i modeli koji su pokazali izvrsne rezultate, a sve su, samo ne korištenje GoogleAdWords sustava kao sustava za oglašavanje.

I naravno, sve što ćete čuti u ovoj prezentaciji potpuno je legalno. Čak je to i Google potvrdio. Doduše, neke stvari dosta nevoljko jer prema svojim Terms of services (TOS) Google je ocjenio "...we don't recommend the usage of .... but it does not violate our Terms of services. For now."

U prezentaciji će biti svjetska premjera jedne metode smanjenja cijene klika Google AdWords sustava. Možda tu metodu netko i koristi kao najveću tajnu svoje uspješnosti. Ali kako metoda nije još nigdje objavljena.

Web::Strategija je mjesto na kojem morate biti 4.11.2010. Tu se postavljaju trendovi.

 

Na kraju dana - bitna je online prodaja

Predavač: Nikola Jellačić

Čemu služi online oglašavanje? Koliko su PR članci na portalima bitni? Koliko vremena i energije uložiti u SEO i SEM strategiju? Treba li nam Fan page na Facebooku? Da li je YouTube bitan kanal komunikacije? Kako štititi marku proizvoda (brand) u online svijetu? Što znači „uspješna kampanja"?

To je samo dio pitanja koja si često postavljate ili na koja morate odgovoriti svojim nadređenima u korporaciji. Odgovor je uvijek isti. Kao i kod offline oglašavanja, svrha online oglašavanje je prodaja. Ovom prilikom iskusni online prodavač Jellačić upoznati će sudionike Web::Strategije 9 s nekoliko jednostavnih načina kako zaista iskoristiti činjenicu da je Internet najbolji, ali i najlakši medij za prikazivanje uloženog i dobivenog. Na kraju dana sve nas zanima samo jedna stvar - kako zaraditi novac uz što manje troškove. Preporučamo!

 

Da li će Snajper da poveća obim Internet oglašavanja?

Predavač: Zoran Torbica


Od kada je projekat Snajper startovao izazvao je kontraverze. Community se podelio oko dometa projekta od podrške do nepoverenja. Projekat će biti predstavljen i biće odgovoreno na većinu pitanja.


SEO je mrtav, živio SEO!

Predavač: Tajni predavač

Oglašivači su napokon prepoznali vrijednost SEO oglašavanja. Sve više tvrtki svoju šansu vidi na internetu a posebice na tražilicama. Više tvrtki znači - veću konkurenciju koja uvećava troškove. Gledano sa strane oglašivača to uopće nije dobro. Trebate trošiti više novaca kako bi postigli iste rezultate. Uskoro bi, ukoliko ne oglašavate mudro, cijena oglašavanja mogla i u Vašem slučaju premašiti korist koju od njega možete ostvariti.

Poslujete li pak u konkurentnom sektoru poput turizma - shvaćate da se situacija ne razvija u pozitivnom smjeru. Tražite stratešku prednost pred konkurencijom i razmišljate što možete učiniti? Oglašivačka igra je postala prilično komplicirana i ovo je predavanje tajnog predavača usmjereno ka tome da Vam objasni kako se pripremiti za promjene koje dolaze.

Čuti ćete pregled i viziju razvoja SEO industrije iz usta (tajnog :) predavača koji živi i diše SEO-a već 10 godina. Možda Vam se neće svidjeti to što čete čuti, no netko vam to mora reći - "klasični SEO je mrtav".

Fore i trikovi koji su funkcionirali prije par godina više ne funkcioniraju. Uostalom svi ih ionako već znaju. No ono što drugi još ne znaju, a u Googlu se boje javno reći, čuti ćete od odličnog tajnog predavača Web::Strategije 9.

Kao bonus, dobiti ćete i odgovore na pitanja poput:

 • Kuda ide SEO?
 • Što možemo očekivati u budućnosti?
 • Propada li koncept tražilica?
 • Kako se nositi sa pojačanom konkurencijom?

Tajna je otkrivena (biti će i Vama na Web::Strategiji 9) i samo o Vama ovisi hoćete li ući na internet tržište ili će Vam se vrata zatvoriti pred nosom.

 

Internet je ratna zona

Predavač: Igor Vuksanović (sponzorirano predavanje)

Internet je ratna zona u kojoj Vas svatko može napasti. Mjesto gdje je neprijatelj često nepoznat, zamaskiran i skriven iza nadimaka, a svoje vojnike ne možete kontrolirati. Bojište na kojem su i David i Golijat gerilci - to je internet kojega shvaćate olako, a posljedice su drastične.

Saznajte na ovom predavanju Web::Strategije 9 zašto na internetu napad nije najbolja obrana i zašto generali trebaju biti u prvim redovima?

Kako smo napravili dobru medijsku kampanju i izgubili 200 klijenata?

Cijelo predavanje inspirirano je stvarnim događajima. Između ostalog, saznat ćete kako su u CPP-u napravili izvrsnu medijsku kampanju i uspjeli izgubiti 200 klijenata (tijekom predavanja zabranjeno je korištenje uređaja za snimanje slike i/ili zvuka).

Marketing nije oglašavanje

Kada se spomene riječ „marketing" većina će pomisliti na oglašavanje. Međutim oglašavanje je samo manji dio marketinga. Otkrijte kako iskoristiti web alate kao što su webinari, online ankete, newsletter sustavi i help deskovi i postignite puno više od običnog oglašavanja.

Facebook je SPAM

Facebook i Twitter shvaćate kao besplatan način promocije? Bombardirate svoje potencijalne klijente neželjenim informacijama? Mislite da to nije SPAM? Mislite da ne shvaćaju kako im pokušavate uvaliti svoj proizvod? Uživajte u besplatnom dok ne napravite pogrešku, a tada sve dolazi na naplatu. Djeci ostavite društvene igračke da se igraju, a Vi se uhvatite pravoga posla.

Copy / paste world

Nitko nije toliko inovativan da ga ne možete kopirati. Zašto kopirati ostale i raditi iste stvari kao i drugi? Isplati li se biti inovativan i ispred vremena?

 

Web stranice kao zadnji korak svakog internet oglašavanja: pazite da se ne spotaknete u foto-finishu 

Predavač: Višnja Željeznjak

Džabe Vam svi ti silni novci koje ćete potrošiti na internet oglašavanje ako Vaše web stranice ne pretvore posjetitelje u kupce. Vaša web stranica posljednja je i najvažnija karika u lancu internet marketinga koji dobro funkcionira - ona je Vaš jedini virtualni prodavač i komunikator. I svi iz logIT-a, IT profesionalci često su u ulozi kupaca. U zadnjih su se 10 godina nagledali kreativnih oglasa i kampanja po internetu: od šarenih bannera preko mudro sročenih SEO-powered PR tekstova, pa sve do modernog doba gdje vladaju leggere Facebook status updejtovi, tweetovi i blog postovi. Svi mi onda kliknemo na taj divan oglas koji nas je privukao, i...

Ništa ne kupimo!?!?!? Jer nas ta oglašavana web stranica nije uspjela privući! Nije nas uvukla dublje u site. Ona ne zna prodavati, ona ne zna pričati priču, ona govori dosadnim jezikom prepunim klišeja. #Fail.

Saznajte na Web::Strategiji 9 kako napraviti odličan web koji prodaje - od firme koja to svakodnevno radi - na jednoj web priči "koja prodaje". Sve je počelo kad ih je Avalon.hr mailao: "Htio bih da malo sjednete, razmišljate, razmišljate, razmišljate i da mi ponudite genijalan prijedlog za redizajn avalonovog sajta. :) Želim da budemo bolji od konkurencije, da imamo bolji sajt, bolju ponudu, bolji izgled, sve. Možete li vi to odraditi?"

"A šta ne bi mogli!" - rekli su u logIT-u.

Zato Vam donose blitz case study o tome kako su razmišljali kad su projektirali i redizajnirali novi Avalon.hr da bi on - prodavao još više! Pred Vašim ćemo očima na Web::Strategiji 9 secirati će najvažnije dijelove Avalon.hr web stranica. Piksel po piksel jer - niti jedan piksel na tom webu nisu slučajno tamo postavili. 

 

Internet Explorer 9 – kako ga iskoristiti na vlastitom webu? 

Predavač: Tomislav Tipurić

 Nova inačica poznatog Microsoftovog preglednika donosi brojne novosti koje mogu pomoći kako biste Vaš web učinili privlačnijim kako posjetiteljima, tako i potencijalnim oglašivačima.

 • Kako web stranice učiniti aplikacijama?
 • Kako dati posjetitelju baš ono što mu u tome trenutku treba?
 • Koje to prilike donosi HTML5?

Odgovore na pitanja potražite na predavanju... 

 

Kako biti zadovoljan kada se ne diže (broj posjetitelja)?

Predavač: Robert Petković

Alati za analizu prometa web stranica koriste se već godinama, ali se mnogi korisnici nisu maknuli dalje od interpretiranja broja posjetitelja iz pojedinih zemalja ili pak isticanja broja hitova. Google Analytics besplatno je rješenje za analizu posjećenosti web stranica koje se koristi na velikom broju web projekata. Nažalost, mnogi korisnici ovaj alat koriste u svom najjednostavnijem obliku jer nisu upoznati sa svim mogućnostima koje on nudi.

U ovom predavanju upoznat ćete se sa mnogim praktičnim primjerima korištenja Google Analyticsa u turističkim web-ovima, te vidjeti da je moguće dobiti odgovore na pitanja poput:

 • koja mi je ključna riječ, Facebook ili PPC kampanja donijela najviše novaca kroz online i offline booking?
 • marketinška agencija xy hvali se da mi je donijela yz tisuća posjetitelja. Jesu li oni našli ono što ih zanima i odlučili posjetiti naše malo misto?
 • zadnja kampanja je donijela veliki broj posjetitelja ali vrlo mali broj bookinga. Zašto?
 • koliko mi se isplatilo poslati ovaj zadnji newsletter na 13 tisuća adresa?
 • zakupio sam 3/4 stranice u jednom dnevnom listu. Kolika mi je korist od toga?
 • kako mjeriti i monetizirati vrijednost downloada PDF brošure, klika na e-mail adresu ili klika prema drugim web stranicama?
 • kako mjeriti efekte udruženog oglašavanja u hotelima i turističkim zajednicama
 • "ovi SEO stručnjaci uvijek su vrlo tajnoviti. Kako da izmjerim efekte njihovog rada?"

Robert se također nada da će, nakon što njegovi kolege pokažu kakve se sve marketinške akcije mogu raditi na webu, uspjeti pokazati - kako mjeriti efekte tih akcija koristeći besplatan Google Analytics alat.

 

Oglašavanje je OUT? Isporuči vrednost! 

Predavač: Jelena Jovanović

Šta god da komnunicirate važno je da je to u skladu sa realnošću. Inače gradimo kule u zraku a to potrošači ne vole. Niko ne voli da bude prevaren, ismejan, oštećen. Branding 2.0 tesno je povezan sa oglašavanjem, ali nije dovoljan!

Saznaćete kako brend putuje kroz web. Ko su njegovi advokati i kako se ponašaju zadovoljni i šta nezadovoljni potrošači. Šta brend mora da poseduje da bi zadovoljio sve veća očekivanja putnika, pripadnika online populacije? Kako sprečiti katastrofe i šta ostaje posle turističke sezone? Budućnost je već arhivirana na webu, a istina je - tamo negdje.

Pogledajte ko upravlja totalnim brend iskustvom i - zašto je oglašavanje OUT! 


Web::Strategija 9 - Oglašavanje je OUT! (Teme: internet marketing, SMM, SEM, PPC, SEO, turizam)

Konferencija je popunjena! Tko sve dolazi?

NovostiDobitnici Web marketing kampanje 2010

04.11.2010.

Između intrigantnih naslova predavanja održana je u Zagrebu na konferenciji Web::Strategija 9 – Oglašavanje je OUT! dodjela Zlatnih nagrada Web::Strategije u kategoriji Web marketing kampanja 2010, sve priznatija nagrada ne samo od struke, jer ocjenjivački odbor ima sve teže zadatke, već i od uglednih naručitelja kampanji i drugih web projekata. Ovaj puta dodijeljeno je šest nagrada i dvije posebne pohvale. [UPDATE]

Više...

Business Speed Dating

03.11.2010.

Nakon uspješno održanog prvog Business Speed Datinga (BSD) na sajmu Web::INDUSTRIJA 2010. te drugog na Web::Strategiji 8, vrijeme je i za treći na Web::Strategiji 9 :)

Više...

Skoro 300 prijava

02.11.2010.

Prijavite se još sada jer uskoro zatvaramo prijave. Rekordan broj prijava Web::Strategije približio nas je brojci od 300 prijavljenih što do sada nije bilo viđeno na ovakvim događajima vezanim isključivo uz web. 

Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencijeSREBRNI SPONZORI

 

LogIT Internet usluge
 Virtus dizajn
Visoka skola za informacijske tehnologije
Microsoft  
BRONČANI SPONZORI

 


ORGANIZACIJSKI PARTNERI

Tiskara
iDEAstudio
 Slobodni_maseri Hypo centar
 Smijesak.hr  OH!
 Ožujsko pivo  Kodak
Fotosvijet  TopliceSvetiMartin
MMVAuris  IMPERITO
 RentACar  Falkensteiner_Hotels_Residences
 HULK  Pago
uklanjanjevirusa.com WorldClass

 

 

 ZLATNI MEDIJSKI 


 

 Monitor.hr  tportal.hr
   
VIDI Jutarnji.hr
   
   MojPosao
   
 Net.hr  

 

SREBRNI MEDIJSKI

 

 
 dalje.com
Mobil Media MetroPortal 
 Kompass  HrPortfolio
 WLW  T3Magazin
 ShopInZagreb  FORUM.HR
rep.hr  
 

BRONČANI MEDIJSKI


 Upali.net  InterijerNET.hr
 Racunalo.com  Automanija.com
 GAMEBOX.hr
Autosport
JaTrgovac
 AUTONET
 MojBiz.com
desktop

EDUKACIJSKI PARTNERI

 

Web::Edukacija

Filaks

REGIONALNI MEDIJSKI


ITdogadaji
Intermezzo
 ZnanjeInfostud