Web::Strategija 9
Oglašavanje je OUT!


Održana 4. - 5. 11. 2010. (četvrtak, petak) \\ Zagreb, Hypo centar & VMD zgrada

::SMM

Marketing društvenih medija

Kao što se već prije pričalo da "imati web stranicu je stvar prošlosti, samo kako ju reklamirati" da ne ostane neprimjećena, danas si možemo postaviti slično pitanje. Imati Facebook Fan Page je "must have", ali kako ju marketirati?

  • Kako pridobiti što veći broj fan-ova?
  • Kako to učiniti uz pomoć off-line marketinške kampanja, a kako kada samo imamo on-line kampanju?
  • Kako komunicirati s fan-ovima?

Za ovaj pristup potrebno je i poznavati kako najpopularnije društvene mreže u svijetu - Twitter i Facebook, kotiraju kod domaćih i regionalnih korisnika?

Što je to SMM?

Prema definiciji, marketing društvenih medija (engl. Social Media Marketing - SMM) je metoda interaktivnog marketinga kojom se kroz primjenu multidisciplinarne marketinške kampanje (koja uključuje i SMO, ali i one najklasičnije internetske oblike oglašavanja - banner marketing) pristupa korisnicima društvenih medija i prenosi željena poruka koja najčešće poziva na akciju, a rijeđe samo informira.

Više o tome bilo je riječi na Web::Strategiji 6 - Ritam društvenih valova, na konferenciji održanoj prije godinu dana te na jedinom sajmu o web poslovanju - Web::INDUSTRIJA 2010.

Ako niste bili, nikako ne propustite ovu Web::Strategiju i prijavite se ranije po povoljnijoj cijeni kotizacije.

Što  NE  morate raditi na Facebook-u?

Radoznalost i želja za uključivanjem u društvo, pa i samim druženjem usađena je u svaki ljudski genom. Rezultat toga u današnje moderno doba je svakako jedan, ljudskom poimanju jednostavniji sustav od ljudskog genoma, ali ipak dovoljno kompleksan za običnog čovjeka. To je društveni web sustav nazvan - Facebook. U prijevodu školski imenik tj. godišnjak. Želite da Vaš brend, Vaš proizvod ili usluga, NE bude tražen na tom društvenom sustavu? Savjetujemo Vam sljedeće SMM savjete.

Nikako nemojte slušati što Vam korisnici komentiraju na Vaše statuse. Ako se žale - neka se žale. Njihov account je Vama nepoznat, pa neka tako i ostane. A odgovoriti mu, iz topline svog zagrijanog stolca - možete, te napisati - što god želite. Kao da ćete ga ikada više sresti.

"Društvene mreže su izuzetno brz kanal. Plasirani sadržaj može doći do stotina tisuća pa i milijuna korisnika u svega nekoliko minuta. Oglašavanja je netipično, često se povezuje s gerilom, no u usporedbi sa drugim kanalima još uvijek prilično jeftino. Vrlo bitna karakteristika promocije na društvenim mrežama je što većinom pružaju izrazito targetiranu komunikaciju poput komunikacije branda sa svojim kupcima/klijentima."

- Daniel Ackermann, iStudio

Čak i ako Vam se učini da imaju pravo, nemojte uzeti njihovo mišljenje kao istinito. Svatko od nas ima pravo na svoju istinu, pa i Vi na onu Vašu koju imate o Vašem brendu. Ne dopustite da Vam fanovi Facebook stranice unište tu istinu svoji dobročudnim komentarima. Zna se tko je šef marketinške kampanje na Facebook-u.

Uvijek ćete primjetiti da u komentarima korisnike nešto brine. Žele nešto od Vašeg brenda. Ma neka to traže drugdje. Nije Vaš brend nastao slušajući druge ljude. Vi ste ga smislili i za svoje brige korisnici neka se obrate na "ispravna mjesta". Njihova briga je samo njihova. Izolirajte svoj brend od nje.

Ipak, najbolji su oni veseli i puni pohvala. Pa tko ne bi volio da ga svakodnevno mnogi nepoznati uzdižu u nebesa? Ego, ego i samo ego. Takvi fanovi su najbolji fanovi. I što više ignorirate one druge - ovakvih će biti više i više. Osjetiti će da ih razlikujete jer ćete samo njih slušati, te samo s njima razgovarati i komentirati Vaše statuse na Facebook-u.

I poslastica za kraj - samo za Vas!

Saznajte - kada ste uspjeli u svojoj SMM kampanji?

To će biti kada opadnu svi statistički podaci (broj komentara, posjetitelja Facebook fan stranice, novih fanova, prijatelja, ...), te kada vidite da korisnici prestanu sami stavljati svoje sadržaje (naravno, samo oni veseli, puni pohvala). Njih će potaknuti postavljanje novih i boljih sadržaja (video, slike, linkovi, komentari, ...) kada uoče da brišete negativne komentare ili, ono najbolje - kada uoče da ignorirate apsolutno sve što se piše. To najviše vole.

Ako ste se u svemu ovome do sada prepoznali, Vaš ultimativni cilj je pad prodaje tj. pad ROI-a. Sretno!

Za sve ostale - preporučamo dolazak na Web::Strategiju 9. Zašto? Neke stvari će shvatiti dijametralno suprotno. Ne očekuju to? A prva prijava na Facebook je, kao, bila očekivana? :-)


Web::Strategija 9 - Oglašavanje je OUT! (Teme: internet marketing, SMM, SEM, PPC, SEO, turizam)

Konferencija je popunjena! Tko sve dolazi?

NovostiDobitnici Web marketing kampanje 2010

04.11.2010.

Između intrigantnih naslova predavanja održana je u Zagrebu na konferenciji Web::Strategija 9 – Oglašavanje je OUT! dodjela Zlatnih nagrada Web::Strategije u kategoriji Web marketing kampanja 2010, sve priznatija nagrada ne samo od struke, jer ocjenjivački odbor ima sve teže zadatke, već i od uglednih naručitelja kampanji i drugih web projekata. Ovaj puta dodijeljeno je šest nagrada i dvije posebne pohvale. [UPDATE]

Više...

Business Speed Dating

03.11.2010.

Nakon uspješno održanog prvog Business Speed Datinga (BSD) na sajmu Web::INDUSTRIJA 2010. te drugog na Web::Strategiji 8, vrijeme je i za treći na Web::Strategiji 9 :)

Više...

Skoro 300 prijava

02.11.2010.

Prijavite se još sada jer uskoro zatvaramo prijave. Rekordan broj prijava Web::Strategije približio nas je brojci od 300 prijavljenih što do sada nije bilo viđeno na ovakvim događajima vezanim isključivo uz web. 

Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencijeSREBRNI SPONZORI

 

LogIT Internet usluge
 Virtus dizajn
Visoka skola za informacijske tehnologije
Microsoft  
BRONČANI SPONZORI

 


ORGANIZACIJSKI PARTNERI

Tiskara
iDEAstudio
 Slobodni_maseri Hypo centar
 Smijesak.hr  OH!
 Ožujsko pivo  Kodak
Fotosvijet  TopliceSvetiMartin
MMVAuris  IMPERITO
 RentACar  Falkensteiner_Hotels_Residences
 HULK  Pago
uklanjanjevirusa.com WorldClass

 

 

 ZLATNI MEDIJSKI 


 

 Monitor.hr  tportal.hr
   
VIDI Jutarnji.hr
   
   MojPosao
   
 Net.hr  

 

SREBRNI MEDIJSKI

 

 
 dalje.com
Mobil Media MetroPortal 
 Kompass  HrPortfolio
 WLW  T3Magazin
 ShopInZagreb  FORUM.HR
rep.hr  
 

BRONČANI MEDIJSKI


 Upali.net  InterijerNET.hr
 Racunalo.com  Automanija.com
 GAMEBOX.hr
Autosport
JaTrgovac
 AUTONET
 MojBiz.com
desktop

EDUKACIJSKI PARTNERI

 

Web::Edukacija

Filaks

REGIONALNI MEDIJSKI


ITdogadaji
Intermezzo
 ZnanjeInfostud