Web::Strategija 9
Oglašavanje je OUT!


Održana 4. - 5. 11. 2010. (četvrtak, petak) \\ Zagreb, Hypo centar & VMD zgrada

::Zlatna nagrada za Web marketing kampanju 2010

Natječaj za dodjelu Zlatnih nagrada Web::Strategije za Web marketing kampanju 2010

Sveobuhvatni cilj Zlatnih nagrada Web::Strategije jest poticati stvaralačku i izvedbenu izvrsnost web profesionalaca za svoja dosadašnja dijela. Jedan od glavnih ciljeva jest i promocija istih kroz medije kako bi javnost, ali i budući klijenti prepoznali kvalitetu i kontinuitet u radu pravih web profesionalaca.


Radi ostvarenja tih ciljeva za izvrsnost u internetskom marketingu, nezavisni tročlani ocjenjivački odbor (žiri), uz pomoć savjetovanja nadzornika u njihovom radu, evaluirati će sve uspješno nominirane radove te dodijeliti će tri šest Zlatnih nagrada Web::Strategije u kategoriji:

"Web marketing
 
kampanja 2010"

 

Prošlogodišnje tri kategorije Zlatne nagrade Web::Strategije dodjeljene na Web::Strategiji 6 u 11. mjesecu vezane uz društvene mreže sada su objedinjene u ovu novu kategoriju koja je stasala još na Web::Strategiji 4 (isto prošlogodišnja u 3. mjesecu). Ovogodišnje vrijeme za prijave za nominacije iz regije traje...

do 20.10.2010. (srijeda) u 12 sati.

do 21.10.2010. (četvrtak) u 12 sati
(prema odobrenju nadzornika ocjenjivačkog odbora,
a na zahtjev dvije marketinške agencije koje prijavljuju svoje radove).

PRIJAVE ZA NOMINACIJE SU ZAVRŠILE!
Hvala svima koji su sudjelovali. Proglašenje dobitnika slijedi...

Tko se može prijaviti?

Prijaviti se može rad ostvaren od 11. mjeseca 2009. do danas od bilo koje fizičke ili pravne osobe u regiji (Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, ...). Nakon svake prijave, organizacijski odbor će razmotriti prijavu. Nakon prihvaćanja, prijavljeno rješenje će se smatrati nominiranim.

Prilikom procesa prihvaćanja prijava i nominiranja, organizacijski odbor će se prihvaćati prijave svih zainteresiranih ako...

 • prijavljujete interaktivnu kampanju (koja koristi internet)
 • prijavljujete banner kampanju
 • prijavljujete e-mail kampanju
 • prijavljujete kontekstualnu kampanju (SEM, PPC, ...)
 • prijavljujete društvenu marketinšku kampanju
 • prijavljujete SEO kampanju
 • prijavljujete mobilno oglašavanje

Pri tome će se ocjenjivački odbor voditi sljedećim smjernicama u ocjenjivanju nominiranih radova u kategoriji Web marketing kampanja 2010:

 • rad promiče kvalitetu i napredak u mogućnostima web marketing kampanja u regiji
 • rad doprinosi u poboljšanju i primjeni internetskog marketinga u regiji
 • rad podiže kvalitetu i inovativnost marketinške kampanje koja je koristila društvene medije kao platformu za komunikaciju sa ciljanom publikom

Svaka prijava će biti odbijena za nominaciju ako je u stvaranje prijavljenih radova na bilo koji način bio uključen netko od članova ocjenjivačkog odobora ili sam nadzornik (oni koji jedini sudjeluju u formiranju ocjena). Odbijene prijave od organizacijskog odbora neće se smatrati nominiranima niti će ih ocjenjivati ocjenjivački odbor.

Kako se prijaviti?

Za prijavu za nominacije za Zlatnu nagradu Web::Strategije u kategoriji Web marketing kampanja 2010 potrebno je ispuniti web obrazac na sljedećem linku:

 
  PRIJAVE
SU ZAVRŠENE!


Prijaviti možete najviše 10 radova. Kako bi se pojednostavio sustav prijava za kvalitetne radove, prijave ne mora ispuniti vlasnik rada (vrijedi pravilo: svatko može prijaviti svakoga).

Logotip za nominirane

Nominirani za Zlatnu nagradu Web::Strategije 2010 imaju pravo istaknuti na svojim web stranicama sljedeći logotip (slika desno) koji označava da su oni kao tvrtka, pojedinac ili web stranica nominirani za nagradu i to od trenutka kada dobiju službenu potvrdu od organizatora na e-mail. Dakle, bez obzira na ishod rada ocjenjivačkog odbora.

Navedeni logotip moguće je veličinom prilagoditi potrebama web dizajna, te je moguće staviti da klik na logotip vodi na ovu web stranicu (ovaj URL). Isticanje logotipa za nominirane nije nikakav uvjet za ocjenjivanje, već je dan na slobodnu upotrebu isključivo svim nominiranima za Zlatnu nagradu Web::Strategije.   

 

Tko su prošlogodišnji dobitnici?

Prošlogodišnji dobitnici Zlatne nagrade Web::Strategije u tri kategorije za društvene medije (koje su ove godine objedinjene) su: Ptičica.com za Izvrsnost društvenog medija 2009 (koja se dodjelila regionalnom izvrsnom društvenom mediju u 2009. godini) i Pet minuta d.o.o. za web servis Shout'Em za Doprinos društvenim medijima 2009 (koja se dodjelila za doprinos na polju društvenih medija). U kategoriji Društvena marketinška kampanja 2009 (koja se dodjeljivala za uspješnu marketinšku kampanju tokom 2009. godine) nije dodjeljena zbog nedostatka kvalitetnih prijava. Ipak tadašnji žiri je tek posebno istaknuo priznanje marketinškoj kampanji Životinjsko carstvo na Facebook-u i to osmišljenoj i ostvarenoj u zagrebačkoj tvrtki Drap d.o.o. za Kraš d.d.

A jedan od tri ovogodišnja dobitnika možete možda postati baš Vi. No, za to imate šanse samo ako se prvo na vrijeme prijavite za nominacije putem gornjeg linka. ;-)

Primjeri sadašnjih prijava za nominacije

Kako bi Vam pomogli oko toga što upisati kod prijave u polje "Želite li istaknuti razlog zašto baš ova web marketing kampanja zaslužuje Zlatnu nagradu Web::Strategije?" prema kojemu možete impresionirati ocjenjivački odbor jer može saznati važne detalje Vaše marketinške kampanje na webu, donosimo Vam NEKE trenutno prijavljene i nominirane web kampanje za Zlatnu nagradu Web::Strategije (bez naznake o čijim prijavama se radi).

 


"Razlozi - klijent je imao web stranice koje nisu smatrali odgovarajućim niti su rezultirale poboljšanjem prodaje. Sa novim stranicama koje je izradio XYZ jedan od najvećih HR proizvođača radne odjeće postigao je povećanje upita za proizvodne programe u ponudi. SEO koji na mjesečnoj razini unapređujemo i Google adwords pokazali su se punim pogodkom. U tijeku je izrada novih letaka i kataloga, te reklama i mail marketing."


"Kampanja je trajala samo 1 dan, na 1. travanj 2010. godine i taj datum smo iskoristili kako bismo stvorili nevjericu i buzz. Tog dana smo isključivo putem twittera, facebooka i linkedina objavili da su svi web hosting paketi besplatni. Naravno, puno ljudi je mislilo da se radi o prvoaprilskoj šali, dosta njih nije znalo što da misli, ponuda je bila primljiva a opet nisu htjeli ispasti nasamareni. U svakom slučaju, toga dana primili smo ogromno velik broj web hosting narudžbi u vrijednosti od točno 99.000 Kn. Svi koji su riskirali i naručili dobili su drugi dan svoje web hosting pakete besplatno, kako je i najavljeno. Mnogi ni tad nisu vjerovali da je to stvarno istina, većina je mislila da je šala ali su ipak naručili za svaki slučaj. :) Dakle, jednodnevnom kampanjom bez jedne uložene kune prodali smo usluge u protuvrijednosti od 99.000 Kn. Naravno, korisnici su te usluge dobili besplatno (na godinu dana), ali kod obnove hosting paketa sasvim je realno za očekivati da će dobar postotak web hosting paketa biti produžen. Case study kampanje je objavljen na blogu..."


"Aplikacija, zasnovana na "augmented reality" (proširena stvarnost) tehnologiji, funkcionasala je na principu nagradnog konkursa. Korisnici koji poseduju web kameru su bili u mogućnosti da osvajaju poene "virtuelnim lizanjem" sladoleda. Softver prepoznaje usta korisnika na snimku web kamere, i na taj način simulira lizanje sladoleda. Korisnici koji nisu posedovali web kameru su bili u mogućnosti da do poena dođu slanjem sladoleda prijateljima. Zabeleženi su izvanredni rezultati (izvori Facebook, SQL baza i Google Analytics):

 • 48,180 registrovanih korisnika
 • 29,895 obožavalaca na Facebook-u
 • Ukupan broj aktivnih (registrovanih i neregistrovanih) korisnika aplikacije: 68.012
 • Ukupan broj polizanih sladoleda: 70.141
 • Ukupan broj poslatih sadoleda: 820.672
 • Bounce rate: 28.98%
 • Prosečno vreme provedeno na aplikaciji: 5m23s"

"Nakon lansiranja web-shopa analizirali smo povratne rezultate Google AdWords kampanje i statistike posjetitelja u sustavu Google Analytics. Tada se vidjelo, prema pojmovima pretrage koje su tražitelji upisivali, da u Hrvatskoj postoji velika različitost u pojmovima koji se koriste za isti pojam (čavao, ekser, brokva, čavel, čevlji, čavlji). Također da su najčešći kupci - krajnji kupci odnosno hobi majstori. Da bi se više približili korisnicima, a ujedno upoznali ih s korištenjem raznih specijalnih alata koje imamo u svom web- i off-line-shopu pokrenuli smo komunikacijski portal koji služi kao manje formalno mjesto okupljanja i razmjene informacija s krajnjim kupcem. Kako smo koristeći Google Insight i Google Trends saznali koji od pojmova koje imamo u shopu su najtraženiji u Google pretragama nazvali smo portal "XYZ". Također smo korištenjem Google AdWords Search Query izvještaja vidjeli koje pojmove i riječi tražitelji najviše upisuju u tražilicu Google u našoj kampanji i sukladno tome smo počeli puniti naš riječnik pojmova ili snimati emisije u kojima pokazujemo izradu predmeta, ili korištenje alata koje tražitelje zanima. U vrlo kratkom vremenu postigli smo veliku posjećenost i trenutno nam je XYZ treći izvor posjeta i drugi izvor narudžbi u našem web-shopu (nakon google.hr odnosno google CPC). Mislim da je ovo ključni zaokret u pristupu on-line kupcima u Hrvatskoj. Prema našim informacijama to je prvi takav primjer gdje je web-shop kao mjesto prodaje inicirao, na temelju prikupljenih podataka o tome što kupce zanima, ponudu u obliku dodane vrijednosti kupcima web-shopa. Pokretanje portala u funkciji povećanja prodaje je prije nas napravilo nekoliko tvrtki (Primjerice: Proctor & Gamble - http://www.youtube.com/watch?v=eYq-sKSZsNg&feature=related).

Bitna razlika između našeg i dosadašnjeg, u Svijetu uobičajenog pristupa, je taj što su portali uglavnom korišteni u funkciji povećanja prodaje ciljanoj populaciji (u slučaju P&G - mladih djevojaka) dok je naš pristup pružanje dodane vrijednosti kupcima - kako postojećim tako i onima koji će to tek postati. U konačnici rezultat je povećana prodaja koja je imala u svom temelju komunikaciju. Ali mislim da je naš pristup za sada jedinstven, pokazuje rezultate i može biti odličan smjerokaz za nadolazeće razdoblje. Mislim stoga da je ovo jedna od najboljih nominacija koje smo poslali do sada. Slijedeće će biti još zanimljivije :)"


"Ovo je jedan od rijetkih primjera 2D i 3D spoja, ukratko - Živi ljudi u svom okruženju na zanimljiv način su uključeni na web.... kako oni sami tako i njihovi prijatelji, sama kampanja je još uvijek u tijeku... a sistem i način se može vidjeti na samoj stranici"


 

Napomena: Ovdje smo prikazali opise koji su bili sadržajniji (s većom količinom teksta), no to što su neke prijave navedene ovdje nikako ne utječe na rad ocjenjivačkog odbora i njihov sud o nominiranima te na konačnu ocijenu za dobivanje Zlatne nagrade Web::Strategije.


Web::Strategija 9 - Oglašavanje je OUT! (Teme: internet marketing, SMM, SEM, PPC, SEO, turizam)

Konferencija je popunjena! Tko sve dolazi?

NovostiDobitnici Web marketing kampanje 2010

04.11.2010.

Između intrigantnih naslova predavanja održana je u Zagrebu na konferenciji Web::Strategija 9 – Oglašavanje je OUT! dodjela Zlatnih nagrada Web::Strategije u kategoriji Web marketing kampanja 2010, sve priznatija nagrada ne samo od struke, jer ocjenjivački odbor ima sve teže zadatke, već i od uglednih naručitelja kampanji i drugih web projekata. Ovaj puta dodijeljeno je šest nagrada i dvije posebne pohvale. [UPDATE]

Više...

Business Speed Dating

03.11.2010.

Nakon uspješno održanog prvog Business Speed Datinga (BSD) na sajmu Web::INDUSTRIJA 2010. te drugog na Web::Strategiji 8, vrijeme je i za treći na Web::Strategiji 9 :)

Više...

Skoro 300 prijava

02.11.2010.

Prijavite se još sada jer uskoro zatvaramo prijave. Rekordan broj prijava Web::Strategije približio nas je brojci od 300 prijavljenih što do sada nije bilo viđeno na ovakvim događajima vezanim isključivo uz web. 

Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencijeSREBRNI SPONZORI

 

LogIT Internet usluge
 Virtus dizajn
Visoka skola za informacijske tehnologije
Microsoft  
BRONČANI SPONZORI

 


ORGANIZACIJSKI PARTNERI

Tiskara
iDEAstudio
 Slobodni_maseri Hypo centar
 Smijesak.hr  OH!
 Ožujsko pivo  Kodak
Fotosvijet  TopliceSvetiMartin
MMVAuris  IMPERITO
 RentACar  Falkensteiner_Hotels_Residences
 HULK  Pago
uklanjanjevirusa.com WorldClass

 

 

 ZLATNI MEDIJSKI 


 

 Monitor.hr  tportal.hr
   
VIDI Jutarnji.hr
   
   MojPosao
   
 Net.hr  

 

SREBRNI MEDIJSKI

 

 
 dalje.com
Mobil Media MetroPortal 
 Kompass  HrPortfolio
 WLW  T3Magazin
 ShopInZagreb  FORUM.HR
rep.hr  
 

BRONČANI MEDIJSKI


 Upali.net  InterijerNET.hr
 Racunalo.com  Automanija.com
 GAMEBOX.hr
Autosport
JaTrgovac
 AUTONET
 MojBiz.com
desktop

EDUKACIJSKI PARTNERI

 

Web::Edukacija

Filaks

REGIONALNI MEDIJSKI


ITdogadaji
Intermezzo
 ZnanjeInfostud