Kolektiva Web::Strategija X
Ugodno popunjen g. Turizam


Održana 16. - 18. 3. 2011. (sri, čet, pet)
Zagreb, Hypo centar & VMD zgrada

::Online prodaja

Internetska ili online prodaja i kupovina

Prodaja on-line, ili internetska prodaja, postala je sve češći način kupovanja i u Hrvatskoj (pogotovo danas u vrijeme iniciranja sve veće količine web servisa za grupnu kupovinu kao što je i Kolektiva), a naročito u razvijenim zemljama svijeta. Razlozi te pojave su velik rast upotrebe Interneta, ali i promjene kod ponašanja potrošača, jer imaju sve više obaveza, sve manje vremena, i točno znaju što žele.

On-line prodaja potrošaču omogućava bržu kupnju, bez napornog i dosadnog hodanja po gradu s ciljem pronalaženja određenog proizvoda. Uz online prodaju sve što kupac treba napraviti jest, u udobnom okruženju svog doma, u tražilicu upisati traženu riječ i kupiti online. Upravo iz tog razloga mnoga su se poduzeća odlučila na ovakav način poslovanja. Od trgovačkih lanaca, preko trgovina dječjim igračkama, turističkih organizacija koje se odlučuju na online booking, pa sve do novonastalih poduzeća koja nisu ni poslovala u offline okruženju.

Na primjeru uspješnih poduzeća kao što su Amazon i eBay mogli smo vidjeti kako on-line prodaja može zaista biti profitabilna. Bitno je biti prvi u nečemu, pa iako nećete biti prvi u otvaranju web prodavaonice, možete razmisliti o inovacijama koje možete integrirati u svoj web shop.

Naravno, osim „otvaranja" virtualne tj. web trgovine bitno je što ona pruža i kako izgleda, baš kao i prodavaonica u offline svijetu. Mora biti lijepa, ali i funkcionalna. Vaši proizvodi moraju se prezentirati na najbolji mogući način. No, ni lijepa ni funkcionalna prodavaonica ne znači puno bez dobre podrške, odnosno e-commerce rješenja. Vašom web prodavaonicom možete upravljati sami, a možete za taj posao angažirati webmastera koji će to učiniti brže, a možda i kvalitetnije.

Ne zaboravite pratiti statistiku Vaše web prodavaonice jer Vam ona može dati puno povratnih informacija o prodaji, o potrebama potrošača, te može dati uvid u potencijalne probleme. Ukoliko imate opciju registracije korisnika, tako ćete moći povećati svoju bazu podataka o kupcima, te im, ukoliko su za to zainteresirani, slati informacije o novim proizvodima, akcijama i sl. Također, moći ćete razvijati dugoročan odnos s njima kroz loyalty programe.

Iako su neki potrošači još uvijek skeptični oko online kupnje, uvođenjem zakona i sve većim sigurnosnim provjerama te se sumnje smanjuju. Zakon o elektroničkoj trgovini izričito kaže da je sklapanje ugovora, davanje ponuda i prihvata ponuda moguće i elektroničkim putem, te se ugovor u elektroničkom obliku smatra sklopljenim onoga trenutka kada ponuditelj primi elektroničku poruku koja sadrži izjavu ponuđenog da ponudu prihvaća. Prema tome, online trgovina se i prema zakonu regulirala te postoji sve manje opasnosti za online prijevare.

Pružite svom poslovanju priliku, te iskoristite brojne prednosti online trgovine. Budite fleksibilni prema tržištu, smanjite troškove, povećajte doseg ili se obratite točno specificiranim segmentima potrošača, ostvarujte dugoročne kontakte, te proširite svoje horizonte!

Poslujte - on-line!


Kolektiva Web::Strategija X - web poslovanje u turizmu, online prodaja turističkih destinacija, turističke web trgovine

SVA MJESTA SU POPUNJENA !!!

NovostiDobitnici Web poslovanja 2011

17.03.2011.

Dobitnici Zlatne nagrade Web::Strategije, koje je ovaj puta sponzorirala Kolektiva, su...

Više...

Održan prvi dan konferencije

16.03.2011.

Hvala svim stručnjacima koji su sudjelovali u programu, hvala sponzorima, hvala medijima, hvala organizacijskim partnerima i hvala svima koji su došli naučiti nove faktore bitne za turizam i online prodaju. Prvi dan konferencije je završio, a sutra i prekosutra slijede seminari i radionice Kolektiva Web::Strategije X.

Više...

Stand-Up Comedy Theater

10.03.2011.

Za ovaj jubilarni događaj, pripremili smo svim posjetiteljima konferencije zabavni dio na kraju pod nazivom Stand-Up comedy Theater!!! :-). Dakle, prije nagradne igre u programu Kolektiva dovodi - samo za Vas - tri mlada stand-up komičara.

Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencijeGENERALNI SPONZOR

Kolektiva Web::Strategija X

 

POKROVITELJSTVO

Ministarstvo turizma Republike Hrvatske

 

ZLATNI SPONZOR

TZGZ - Turistička Zajednica Grada Zagreba

 

SREBRNI SPONZORI

VirtusDizajn LogIT Internet usluge
   
Microsoft
   
Visoka skola za informacijske tehnologije
Domain.ME

 

BRONČANI SPONZOR

Limundo
   

ORGANIZACIJSKI PARTNERI

iDEA studio Hypo centar
Timgraf_Media WorldClass
Imperito Foto_svijet
OH
UHPA Lesinger Media
Streaming
Žuja_je_zakon uklanjanjevirusa.com
 Beauty_Centar_Zdenka

 Toplice_Sveti_Martin

 HULK
Uniline_Europcar_Rent_a_Car
Slobodni_maseri

 


 ZLATNI MEDIJSKI 

VecernjiList Monitor.hr
VIDI  tportal.hr
 
Net.hr Rep.hr


SREBRNI MEDIJSKI

Mobil Media
ShopInMagazin  HrPortfolio
ShopInZagreb  BlueMedia.hr
Poslovni Puls MetroPortal
WLW
 

BRONČANI MEDIJSKI

racunalo.com
JaTrgovac InterijerNET.hr
Zagreb danas_Zg Portal
MojBiz.com Desktop
REGIONALNI MEDIJSKI

itdogadaji.com
ShopInBeograd Intermezzo
znanjeinfostud.com putovanja.info