WS11 - Frontend naš svagdašnji


Održana 16. - 17. 06. 2011. (čet, pet)
Zagreb, Hypo centar & VMD zgrada

::Kako odabrati tvrtku za CMS?

Kako odabrati tvrtku za CMS?

13.06.2011.

Bilo da želite izradu web stranica za svoju tvrtku ili novi projekt - često si postavljamo pitanje: kako odabrati tvrtku za CMS tj. tvrtku koja se bavi izradom web stranica? Davor Blaguški, jedan od prethodnih ambasadora Web::Strategije daje nam odlične savjete.
WS11: Kada neki open source CMS preraste potrebe nekog medija - kako bi savjetovali taj medij - koji vam je sljedeći korak u odabiru tvrtke koja će skrojiti CMS po mjeri?

Davor Blaguški, Virtus dizajnDavor Blaguški: Kad se tako nešto dogodi potrebna je psihička i fizička priprema kao pred npr. renoviranje stana... savjetovali bismo: Oboružajte se strpljenjem i za početak na puno strana provjerite može li vam netko stvarno ozbiljan pomoći s vašim open sourcem (ne neki klinac iz garaže) ili da je bolje sve raditi iz početka i naći ozbiljnu tvrtku koja će s vama projektirati novi CMS po vašoj mjeri.

U slučaju ovog drugog najbolje bi bilo popisati sve funkcionalnosti odnosno mogućnosti koje bi nužno imao novi CMS (Vaš CMS iz snova J).

Sljedeći korak je zatražiti ponudu od nekoliko tvrtki koje iza sebe imaju iskustvo i reference (lako provjerljivo prema listi referenci i projektima koje je tvrtka radila).

Na ovaj način vrijeme će biti ušteđeno svima uključenima u proces jer ćete ponovno imati točke za provjeru:

  1. Imamo li vremena i kapaciteta pripremiti sve potrebno za projekt (osigurati materijale, dokumentaciju, ljude i ostale resurse)
  2. Imamo li potreban budžet?

Nakon prikupljenih ponuda treba napraviti suženi odabir i krenuti na sastanke i pregovore. Na sastanku svakako preporučamo da zatražite demonstraciju CMS-a i njegovih opcija.

Pa neka najbolji za vas pobijedi!

 

WS11: Na tržištu postoji "mali milijun" tvrtki pa se postavlja pitanje kako odabrati pravu?

Davor Blaguški: Sve o tome možete pročitati na našem site-u. Ukratko, sve se svodi na provjeru tvrtke kojoj ćete povjeriti svoj projekt pa bi tu ulazilo npr. da :

  • tvrtka ima više od jednog zaposlenog
  • da postoji već neko vrijeme
  • da ima veći broj referenci
  • da ima većih projekata iza sebe
  • da ima transparentnu ponudu koju u svakom trenutku može objasniti (sve elemente ponude), te
  • ako možete, saznajte o usluzi koju pružaju direktno od njihovih klijenata

I naposlijetku, vjerujte i sebi - zatvorite oči i skočite s onima koji Vama osobno ostavljaju najbolji dojam! Web::Strategija 1011 - Frontend naš svagdašnji - najposjećenija konferencija web developera u regiji

Ulaznice su rasprodane!

NovostiDobitnici Zlatnih nagrada

17.06.2011.

U sklopu konferencije danas je održana i dodjela Zlatnih nagrada Web::Strategije u dvije kategorije Web upotrebljivost 2011 i Web inovativnost 2011 namijenjene nagrađivanju najboljih proizvođača web stranica (eng. web developers) u ovoj godini. Pa, tko su zlatni web developeri za 2011. godinu?

Više...

Kako odabrati tvrtku za CMS?

13.06.2011.

Bilo da želite izradu web stranica za svoju tvrtku ili novi projekt - često si postavljamo pitanje: kako odabrati tvrtku za CMS tj. tvrtku koja se bavi izradom web stranica? Davor Blaguški, jedan od prethodnih ambasadora Web::Strategije daje nam odlične savjete.

Više...

Najavljen sajam Web::INDUSTRIJA 2012

11.06.2011.

Možda je još rano za najaviti sajam koji se nedavno održao u Zagrebu i koji će se ponovno održati tek sljedeće godine u 5. mjesecu, ali za web developere i sve one željne promocije i stvaranja novih kontakata na sajmu - sada je prilika za NAJJEFTINIJI zakup promotivnog prostora na Web::INDUSTRIJI 2011.

Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencijeZLATNI SPONZOR

Microsoft

 

SREBRNI SPONZORI

VirtusDizajn LogIT Internet usluge
Domain.ME
 trikoder

 

BRONČANI SPONZOR


   

ORGANIZACIJSKI PARTNERI

Timgraf_Media Brand_Dizajn
 OH!  Refleksoterapija_Flatz
 uklanjanjevirusa.com
 Hypo centar  World_Class
Foto_Svijet  
 PODRAVKA  CedevitaGO!

 


 ZLATNI MEDIJSKI 

Net.hr Monitor.hr
Jutarnji.hr tportal.hr
VIDI
 


STRUČNI MEDIJSKI

Netokracija


SREBRNI MEDIJSKI

Mobil Media hrportfolio.com
 WLW MojPosao
PoslovniPuls  ezadar
Maksi  

 

BRONČANI MEDIJSKI

JaTrgovac racunalo.com
Zagreb danas_Zg Portal MojBiz.com
InterijerNET.hr
 
REGIONALNI MEDIJSKI

itdogadaji.com
Intermezzo