WS11 - Frontend naš svagdašnji


Održana 16. - 17. 06. 2011. (čet, pet)
Zagreb, Hypo centar & VMD zgrada

::Poziv u stručno vijeće (VWT100, 2011)

VIDI WEB TOP 100 prijave za stručno vijeće za 2011. godinu

U suradnji sa Web::Strategijom, otvorene su prijave za stručnu skupinu VIDI WEB TOP 100 (VWT100 za 2011. godinu) koji će postaviti ovogodišnja pravila izbora najboljeg weba prema najnovnijim trendovima u web riješenjima na javnom internet prostoru.


Prvi izbor u zajedničoj suradnji s Web::Strategijom
je uspješno održan
. Pa evo i rezultata za 2011. godinu:
Tko su kraljevi weba prema VIDI WEB TOP 100?


Ako želite biti dio tima koji stvara ovogodišnja pravila, smatrate da imate kompetencija, da ste dobronamjerni, objektivni i da vaši prijedlozi mogu značajno pomoći u kreiranju pravila ovogodišnjeg izbora svakako ispunite ovaj upitnik kako bi Vaše prijedloge uzeli u obzir.

VIDI WEB TOP 100 (2011.)   VIDI WEB TOP 100 (2011.)

Poznati izbor najboljih web stranica koji već 13 godinu za redom bira najbolja web riješenja, a u suradnji s Web::Strategijom, regionalnom konferencijom za web developere, stvara se podloga koja će poslužiti žiriju za ovogodišnje žiriranje - stvara se stručno vijeće izbora najbolje web stranice VIDI WEB TOP 100 za godinu 2011. čiji član možeš postati i Ti.

Trebamo Tvoj savijet!

VIDI WEB TOP 100 natječaj potiče i promiče prije svega značaj korištenja weba u hrvatskom društvu i gospodarstvu te kad je osnovan prije 13 godina to je trebao biti tek jedan članak u časopisu, a onda se shvatilo da se na promociji web-industrije treba raditi puno više kako bi tvrtke shvatile značaj ulaganja u web. To se danas upravo i uspjelo jer samo treba pogledati unazad i sjetiti se da se tada smatralo da je ulaganje u web na istoj razini troška kao i investicija u potrošni materijal.

Povodom suradnje između organizatora Web::Strategije i organizatora VIDI WEB TOP 100 natječaja, direktor izdavačke kuće Vidi - Tomislav Kotnik je izjavio:

"Za sve nas su danas internet, ICT, hardver i softver ono što su prije stotinu godina bili olovka i papir. Danas još uvijek, nažalost, moramo objašnjavati tvrtkama kako da artikuliraju svoju pristunost na webu i natječaji su u tom smislu jako bitni. Kroz njih tvrtke konačno postaju svjesne ulaganja u taj vrlo bitan komunikacijski alat i alociranju sve veća sredstva za razvoj web servisa. S web strategijom ove godine ćemo raditi na kreiranju pravila po kojemu će se žirirati ove godine s obzirom na nove trendove koje su pomalo izmijenile web u posljednjih nekoliko godina. 

 Tijekom više od jednog desetljeća VIDI WEB TOP 100 natječaji su prepoznali i nagradili brojne projekte koji su danas u Hrvatskoj lideri u svojim nišama, a koji su do prije natječaja VIDI WEB TOP 100 bili nepoznati ili slabo poznati: MojPosao, Coolinarika, Adriatica.net ili PlivaZdravlje samo su neki od primjera kojima je naša nagrada možda bila značajan poticaj i ohrabrenje ljudima koji su radili na tim projektima da kasnije budu poznati i uspješni web portali.

Nek' nam ne zamjere sad mnogi drugi koje ne spominjemo jer bi popis bio poduži :))."


Kako se prijaviti za stručno vijeće u 2011. godini?

Prilikom selekcije najboljeg weba žiri se, kao i svih ovih godina, treba postavljati u ulogu korisnika. Osim sadržaja/poruke koju ocjenjuju članovi žirija, vrlo je važno i korištenje novih tehnologija, interaktivnost, dvosmjerna komunikacija, a potom i multimedijalnost, dizajn, originalnost i sve ostalo što jednu stranicu čini kompletnim paketom. No, jesu li to svi kriteriji danas kad web postaje vrlo složeni proizvod?

Na ovo pitanje će zajednički odgovoriti stručno vijeće izbora najbolje web stranice VIDI WEB TOP 100 za godinu 2011. čiji član možeš postati i Ti, te u konačnici kao najaktivniji predlagatelj kriterija biti predstavnik struke u žiriju i sudjelovati na svečanoj dodjeli ovih prestižnih nagrada u 11. mjesecu 2011. godine. Kako? Dovoljno je ispuniti ovaj kratki upitnik na temelju kojeg će organizatori Web::Strategije od svih prijavljenih preporučiti organizatorima VIDI WEB TOP 100 natječaja članove koji će činiti stručno vijeće i postaviti pravila igre ove godine, za svaku pojedinu kategoriju natječaja.

Upitnik možete ispuniti najkasnije do 15.07.2011. u 12h. Za dodatne informacije oko svega ovoga slobodno pitajte putem službenog kontakt e-maila Web::Strategije.

Napomena: Odgovarate za točnnost unesenih podataka.


Web::Strategija 1011 - Frontend naš svagdašnji - najposjećenija konferencija web developera u regiji

Ulaznice su rasprodane!

NovostiDobitnici Zlatnih nagrada

17.06.2011.

U sklopu konferencije danas je održana i dodjela Zlatnih nagrada Web::Strategije u dvije kategorije Web upotrebljivost 2011 i Web inovativnost 2011 namijenjene nagrađivanju najboljih proizvođača web stranica (eng. web developers) u ovoj godini. Pa, tko su zlatni web developeri za 2011. godinu?

Više...

Kako odabrati tvrtku za CMS?

13.06.2011.

Bilo da želite izradu web stranica za svoju tvrtku ili novi projekt - često si postavljamo pitanje: kako odabrati tvrtku za CMS tj. tvrtku koja se bavi izradom web stranica? Davor Blaguški, jedan od prethodnih ambasadora Web::Strategije daje nam odlične savjete.

Više...

Najavljen sajam Web::INDUSTRIJA 2012

11.06.2011.

Možda je još rano za najaviti sajam koji se nedavno održao u Zagrebu i koji će se ponovno održati tek sljedeće godine u 5. mjesecu, ali za web developere i sve one željne promocije i stvaranja novih kontakata na sajmu - sada je prilika za NAJJEFTINIJI zakup promotivnog prostora na Web::INDUSTRIJI 2011.

Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencijeZLATNI SPONZOR

Microsoft

 

SREBRNI SPONZORI

VirtusDizajn LogIT Internet usluge
Domain.ME
 trikoder

 

BRONČANI SPONZOR


   

ORGANIZACIJSKI PARTNERI

Timgraf_Media Brand_Dizajn
 OH!  Refleksoterapija_Flatz
 uklanjanjevirusa.com
 Hypo centar  World_Class
Foto_Svijet  
 PODRAVKA  CedevitaGO!

 


 ZLATNI MEDIJSKI 

Net.hr Monitor.hr
Jutarnji.hr tportal.hr
VIDI
 


STRUČNI MEDIJSKI

Netokracija


SREBRNI MEDIJSKI

Mobil Media hrportfolio.com
 WLW MojPosao
PoslovniPuls  ezadar
Maksi  

 

BRONČANI MEDIJSKI

JaTrgovac racunalo.com
Zagreb danas_Zg Portal MojBiz.com
InterijerNET.hr
 
REGIONALNI MEDIJSKI

itdogadaji.com
Intermezzo