WS11 - Frontend naš svagdašnji


Održana 16. - 17. 06. 2011. (čet, pet)
Zagreb, Hypo centar & VMD zgrada

::Zlatna nagrada - dvije kategorije

Zlatna nagrada Web::Strategije za 'Web upotrebljivost 2011' i 'Web inovativnost 2011'

Prije Web::Strategije 1011, konferencije o web developmentu, održava se natječaj za dodjelu Zlatnih nagrada Web::Strategije za 2011. godinu i to u dvije kategorije vezane uz web development. To su sljedeće kategorije:

  1. Web upotrebljivost 2011
  2. Web inovativnost 2011

Kako je Zlatna nagrada Web::Strategije regionalna nagrada tako se očekuju i prijave iz Srbije, Bosne i Hercegovine, te drugih regionalnih zemalja.

PRIJAVE SU ZATVORENE !!!

 

Zašto upravo ove kategorije?


Cilj i svrha navedenih dviju kategorija Zlatnih nagrada Web::Strategije je redovno godišnje promicanje, isticanje i poticanje web developmenta i izrade web stranica u regiji. Nagrada kao i svake godine dolazi kao statusna kruna samo onima koji su svojim predanim radom i stručnim angažmanom strastveno i nesebično doprinjeli kvaliteti upotrebljivosti web rješenja te njihovoj inovativnosti.

 

a.) Web upotrebljivost 2011


Ocjenjivački odbor će ocjenjivati uspješnost upotrebljivosti nominiranih web stranica i dodjeliti će tri nagrade izvođačima rješenja. Pri tome će posebnu pažnju kod ocjenjivanja posvetiti web dizajnu, korisničkom doživljaju i prilagođenosti web stranice korisničkim potrebama. Ova kategorija je najsličnija poznatoj dodjeli nagrada Vidi Web Top 100 s bitnom razlikom da se ovdje NE nagrađuju vlasnici tj. naručitelji web stranica već primarno - izvođači web stranica.

Tko su prethodni dobitnici u kategoriji Web upotrebljivost? 2009. | 2010.

 

b.) Web inovativnost 2011


Ocjenjivački odbor će ocjenjivati inovativnost web rješenja (s naglaskom na tehničku izvedbu ideje). Dokazana komercijalna isplativost prijavljene inovativnosti NIJE preduvjet za dobivanje Zlatne nagrade Web::Strategije u ovoj kategoriji, već ideja ostvarenog web rješenja. Dodjeliti će se tri nagrade u ovoj kategoriji.

Zašto baš ova kategorija? U konkurentnim uvjetima na regionalnom web tržištu izrade web stranice i web aplikacija, tvrtke i pojedinci koje NE inoviraju, nažalost tek stagniraju. S druge pak strane, teško je danas inovirati svijetu weba gdje je esencija samog weba inovativnost od tehnološkog do poslovnog aspekta koji svi dolaze sa raznih strana svijeta. Zbog toga ova kategoriju, kategorija Web inovativnost 2011, će prvenstveno nagraditi i istaknuti one koji povećavaju tehnološku primjenu infrastrukture weba u današnje vrijeme, poboljšavaju kvalitetu web rješenja, povećavaju sigurnost web aplikacija ali i zaštitu korisnika, te tako unaprijeđuju web tržište, smanjuju zahtjeve za nepotrebnim resursima i osnažuju konkurentnost regionalnog web tržišta. Takve nominacije treba posebno izdvojiti!

Tko su prethodni dobitnici u kategoriji Web inovativnost? 2010.

 

Kako se prijaviti?


Prijave se primaju putem ovog online formulara najkasnije do 06.06.2011. u 16 sati (vremenska zona = GMT +1 / GMT +2). Nakon navedenog vremena prijave više neće biti moguće. Zahvaljujemo na razumjevanju.

 

Tko ocjenjuje nominirane?


Ovdje su članovi dva ocjenjivačka odbora koji ocjenjuju nominirane prijave prema pravnim uvjetima (čl.2.) konferencije.

 

Opis procesa prijave


Kada proučite proces prijave, prvo je potrebno putem online formulara prijaviti (najviše 10 web stranica jednog izvođača - slobodne su višestruke prijave) za nominacije za Zlatnu nagradu Web::Strategije u željenim kategorijama. A to je ujedno i sve što trebate napraviti. Naravno, pazite na rok za prijave do kada najkasnije možete ispuniti online formular.

Prijave mogu biti odbijene za nominaciju ako organizator ili netko od članova ocjenjivačkog odbora smatra da prijavljeni za nominaciju imaju utjecaj na pojedinog člana ocjenjivačkog odbora u kategoriji za koju se prijavljuje, ako je član ocjenjivačkog odbora sudjelovao u izradi web stranica koje se prijavljuju (to je obaveza svakog člana ocjenjivačkog odbora!) te ako podaci nisu navedeni ili nisu točni.

Nakon prihvaćanja prijave od strane organizatora (dobiti ćete povratni e-mail kroz neko vrijeme), možete smatrati prijavljenu web stranicu i izvođača iste nominiranim u odobrenim kategorijama. Nakon toga, sve prikupljene nominacije prosljeđuju se članovima ocjenjivačkih odbora za svaku pojedinu kategoriju koji neovisno daju svoje ocjene koje u kumulativu čine internu rang ljestvicu putem koje proglašavaju pobjednike.

Podatak o tome tko je nagrađen Zlatnim nagradama Web::Strategije biti će poslovna tajna organizatora i članova žirija za svaku pojedinu kateogoriju do trenutka javne objave na prvi dan konferencije kada će se i zaslužene nagrade svečano uručiti nagrađenima.

Nominirani za Zlatnu nagradu Web::Strategije imaju pravo istaknuti na svojim web stranicama sljedeću web-značku (slika lijevo) koji označava da su oni kao tvrtka, pojedinac ili web stranica nominirani za nagradu i to od trenutka kada dobiju službenu potvrdu na e-mail. Dakle, bez obzira na ishod rada ocjenjivačkog odbora. 


Web::Strategija 1011 - Frontend naš svagdašnji - najposjećenija konferencija web developera u regiji

Ulaznice su rasprodane!

NovostiDobitnici Zlatnih nagrada

17.06.2011.

U sklopu konferencije danas je održana i dodjela Zlatnih nagrada Web::Strategije u dvije kategorije Web upotrebljivost 2011 i Web inovativnost 2011 namijenjene nagrađivanju najboljih proizvođača web stranica (eng. web developers) u ovoj godini. Pa, tko su zlatni web developeri za 2011. godinu?

Više...

Kako odabrati tvrtku za CMS?

13.06.2011.

Bilo da želite izradu web stranica za svoju tvrtku ili novi projekt - često si postavljamo pitanje: kako odabrati tvrtku za CMS tj. tvrtku koja se bavi izradom web stranica? Davor Blaguški, jedan od prethodnih ambasadora Web::Strategije daje nam odlične savjete.

Više...

Najavljen sajam Web::INDUSTRIJA 2012

11.06.2011.

Možda je još rano za najaviti sajam koji se nedavno održao u Zagrebu i koji će se ponovno održati tek sljedeće godine u 5. mjesecu, ali za web developere i sve one željne promocije i stvaranja novih kontakata na sajmu - sada je prilika za NAJJEFTINIJI zakup promotivnog prostora na Web::INDUSTRIJI 2011.

Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencijeZLATNI SPONZOR

Microsoft

 

SREBRNI SPONZORI

VirtusDizajn LogIT Internet usluge
Domain.ME
 trikoder

 

BRONČANI SPONZOR


   

ORGANIZACIJSKI PARTNERI

Timgraf_Media Brand_Dizajn
 OH!  Refleksoterapija_Flatz
 uklanjanjevirusa.com
 Hypo centar  World_Class
Foto_Svijet  
 PODRAVKA  CedevitaGO!

 


 ZLATNI MEDIJSKI 

Net.hr Monitor.hr
Jutarnji.hr tportal.hr
VIDI
 


STRUČNI MEDIJSKI

Netokracija


SREBRNI MEDIJSKI

Mobil Media hrportfolio.com
 WLW MojPosao
PoslovniPuls  ezadar
Maksi  

 

BRONČANI MEDIJSKI

JaTrgovac racunalo.com
Zagreb danas_Zg Portal MojBiz.com
InterijerNET.hr
 
REGIONALNI MEDIJSKI

itdogadaji.com
Intermezzo