Tajne marketinških agencija


10. - 12. 11. 2011. (četvrtak, petak, subota) // Zagreb, Hypo centar

::Predavanja

Predavanja na konferenciji za web oglašavanje

Donosimo Vam popis stručnih predavanja na konferenciji za web oglašavanje - Web::Strategija 12 - Tajne marketinških agencija. Provjerite ovdje koja Vas predavanja očekuju.

 

Kako promjena marketing mixa utječe na ostvarivanje marketinških ciljeva?  

Predavač: Vedran Bajer

Od Vedrana iz Google Hrvatska saznati ćemo - kako su velike kompanije promijenile svoj marketing mix ovisno o marketinškim ciljevima pojedine kampanje? Kako je promjena marketing mixa utjecala na rezultate kampanja sa nekim konkretnim i mjerljivim parametrima? Opći pregled na Google proizvode koji se koriste za pojedini cilj - npr. product launch, reach/awareness/branding, loyalty. Kakva je važnost Google-a u marketing mixu i budget spend-u? Također, čuti ćete prezentaciju nekih primjera iz prakse na stranim tržištima i kakvi su bili rezultati tih kampanja. 

 

Ne postoje off-line i online reklamne kampanje, postoje samo dobre i loše reklamne kampanje 

Predavači: Nikola Žinić & Davor Bruketa

Na prijedlog člana programskog odbora Krešimira Macana, pozvan je poznati dvojac koji će prvog dana održati uvodni govor konferencije. U njihovo uvodno predavanje (keynote) biti će uključene premise poput ovih:

 • budućnost oglašavanja
 • trendovi u oglašavanju za 2012.
 • medij nije sam sebi svrha, bitan je dobar koncept i kvalitetna strategija
 • upotreba medija, on-line ili off-line, se definira sukladno potrebama i navikama ciljne grupe
 • on-line i off-line rade zajedno

Nastavno na ovu temu, kasnije tokom prvog dana Web::Strategije biti će održana moderirana panel rasprava s četiri gosta (što iz offline, a što iz online svijeta) na kojoj su svi iz publike pozvani da se uključe. Moderatorica će biti Ida Pandur iz programskog odbora Web::Strategije 12.

 

ONLINE+OFFLINE ili zašto je integracija dobitna kombinacija  

Predavač: Vice Božić

Danas kada je u Hrvatskoj postotak koji se izdvaja na online oglašavanje dosegao brojku od 7%, a internet kao medij postao sastavni dio svake ozbiljnije oglašivačke kampanje, javlja se potreba za učinkovitijom integracijom online i offline marketinških aktivnosti. Istraživanje koje je u suradnji sa IAB-om (Internet Advertising Bureau) provela tvrtka Thinkbox, pokazalo je da se osim pozitivnog utjecaja na brand, vjerojatnost kupnje nekog proizvoda povećava za više od 50% kada se u kampanjama online i offline koriste zajedno.

Na predavanju ćete doznati:

 • zašto je danas integracija onlinea i offlinea važnija nego ikad?
 • kako učinkovito integrirati online i offline marketinške aktivnosti s ciljem povećanja prodaje?
 • korisne i praktične savjete koje možete implementirati odmah nakon završetka predavanja

Kako to sve skupa funkcionira u praksi, Vice će nam na Web::Strategiji 12 prenijeti kroz studije slučaja kampanja koje je radio za klijente kao što su Toyota, Fujitsu Siemens, iQpon i druge. 

 

Poslovanje po "Puzzle principu"  

Predavač: Miloje Sekulić

Iz ovog predavanja slušaoci neće saznati ništa spektakularno novo jer se radi o procesu koji se upravo sada odigrava svuda u regionu, tu oko nas. Ukoliko imamo oči i uši i pratimo šta se na marketinškoj sceni događa "Puzzle princip" rada u oblasti digitalnog marketinga već intuitivno sami primenjujemo.

Ukoliko to nije, a najčešče nije slučaj, opečemo se u prvom pokušaju da kao tradicionalna agencija uzmemo deo marketinškog kolača. Što smo veći cena nauka je veća jer stvari u digitalu jednostavno drugačije funkcionišu na poslovnom planu nego što smo navikli.

Zato će vreme provedeno na predavanju verovatno sačuvati mnogo EURa u džepu slušaocima ili im omogućiti da ih brže i uz manje trauma zarade. 

Komentar Web::Strategije: Svakako poslušati!

 

Kvalitetan nastup na društvenim mrežama - od A do Ž 

Predavač: Ilija Brajković

Marketingaši su vas već uvjerili kako obavezno trebate biti prisutni na društvenim mrežama? Poslušali ste ih, napravili prve korake i... ništa.

Osjećate da ulažete određeni trud, ali vidljivih rezultata nema. Krenuti u kampanju na društvenim mrežama možda nije preteško, ali se putem nalazi mnoštvo sitnih prepreka koje dugoročno mogu postati velike. Pisati statuse je "jednostavno", ali prije toga treba sjesti i razmisliti o generalnoj strategiji, jer kampanja na društvenim mrežama nije isključivo pisanje statusa, niti je one-time effort. Ovo predavanje će vam objasniti generalna "pravila" društvenih mreža, pisana i nepisana, koja vrijede za gotovo svaku industriju. Njih možete upotrijebiti i krenuti u avanturu. Jako zabavnu avanturu. Krenut ćemo, a s čim drugim, nego Facebookom, nastaviti sa Twitterom, a malo se dotaknuti i dobrih starih blogova. Vidjet ćemo i kako spojiti društvene mreže sa klasičnim marketinškim alatima, a i prepričati pozitivna i negativna iskustva u radu sa društvenim mrežama. 

 

Djelomice promjenjivo  

Predavač: Igor Vuksanović

Generacija tehnopata - U narednim razdobljima očekuje se djelomice promjenjivo vrijeme uz mogućnost naoblake, povremenih pljuskova, snijega ili tuče uz pokoji sunčani sat. Za sve vremenske nepogode odgovorna je IT industrija koja, konstantnim uvođenjem inovacija, mijenja pravila igre i "maltretira" čitavi poslovni svijet. Postajemo tehnopati.

Uzbudljivo vrijeme konstantnih promjena - Nekada su se audio kazete s reklamama razvozile po gradovima za lokalne radio postaje, a danas jednim klikom možemo aktivirati oglase i precizno ciljati potrošače. Živimo u uzbudljivom vremenu. Često je dovoljno samo biti najbrži u prihvaćanju novih tehnologija. Upravo to rade IT tvrtke koje sve više preuzimaju ne-IT tržišta poput promocije, PR-a i marketinga.

Otpor je uzaludan - Svaka nova tehnologija traži vrijeme prilagodbe, a svaka promjena stvara otpor kod djelatnika. Danas smo podložniji promjenama više nego ikada. Zato u moru web alata kao što su webinari, online ankete, newsletter sustavi i help deskovi, treba prepoznati one prave koji će zaista unaprijediti naše poslovanje.

Koje su inovacije i promjene na tržištu vrijedne Vaše pažnje i vremena? Što ih karakterizira? Kako ih pronaći i prepoznati? Kako se suočiti s otporom zbog uvođenja novih tehnologija? HotHot - platforma za lokalno oglašavanje 

Predavač: Luka Abrus & Diego Perez Tenessa Deblock 

HotHot nova je usluga na domaćem tržištu koja spaja krajnje korisnike u vječnoj potrazi za dobrim deal-ovima i pogodnostima, te vlasnike biznisa u potrazi za širom i novom publikom. Predavanje će prezentirati koncept usluge HotHot, mobilnu aplikaciju te mogućnosti cjelokupne platforme u poslovno-marketinškom smislu. Tko se boji Pande još?

Predavač: Siniša Gavrilović

Da, ovo predavanje će dati odgovore na pojavu Google Panda update-a, otkriti će nam koje su stranice izložene Pandi i zašto. Dobiti ćete i upute kako se zaštiti od Pande prije nego što Vam pokuca na vrata. Vidjeti ćete na koji način Google pokušava konkurirati Fejsu i kako Vi od tog sukoba možete profitirati.

Saznati ćete i sve o novom protokolu koji će uskoro preoblikovati većinu rezultata na tražilicama. Riječi će biti i o sve većem utjecaju društvenih mreža na SEO. Vidjeti ćete zašto društvene mreže nisu prijetnja SEO optimizaciji već njezin novi najbolji prijatelj. Ako Vam ni to nije dosta, trebate znati da će ovo predavanje bez dlake na jeziku reći što točno danas funkcionira u SEO svijetu a što ne.

Budući da je Siniša nedavno surađivao na SEO optimizaciji skoro pa najvećih stranica u Hrvatskoj - portala 24sata.hr donijeti će Vam i neke svoje zaključke iz tog procesa. Čuti ćete sa kojim se problemima susreće SEO unutar velikih sustava i kako se ti problemi rješavaju. Vidjeti ćete na konkretnim primjerima kako je tekla bitka za neke od najkonkurentnijih riječi na domaćem internetu.

Bilo da je Vaš site veliki ili mali vjerujemo da je ovo predavanje jedno od onih koje ne smijete propustiti. Pogotovo ako uzmemo u obzir da je Siniša jedan od TOP5 predavača prema anonimnim glasovima publike dosadašnjih Web::Strategija.Društveni mediji - društveni fenomen!

Predavačice: Ana Mirković & Ana Jovanović

Šta vredi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu. Bolje je naučiti i nepotrebno nego ništa. Učitelji otvaraju vrata, ali vi morate ući sami. Put ka savršenstvu se nikada ne završava, zato i traganje mora biti neprekidno...

Mudar čovek ne kaže sve što misli, ali misli sve što kaže. Lajanje je takođe zanat. Znanje nije dovoljno, moramo ga primeniti. Želja nije dovoljna, moramo to učiniti. Pametni uče i od budala, budale ni od pametnih. Ako danas niste zbunjeni, onda ne razmišljate trezveno.

Odnosno: Stignite tamo gde želite – brzo, pametno i odgovorno. Završite put sa osmehom i snagom za novi izazov. Na koji način da društveni mediji zarađuju za vas i kako da privučete pažnju i onih koji su najokoreliji u svom odbijanju da pristupe "kolektivnoj zaluđenosti". Ana i Ana će vas upoznati sa dve strane medalje i iskustvom iz prakse, ali i otkriti kako da preobratite nezainteresovanog klijenta u društvenog fanatika.

I još – koliko je upravo ovog trenutka 50+ korisnika društvenih medija? Da li koristimo prednosti društvenih medija za privlačenje njihove pažnje? Da li smo 50+ x nekoliko miliona u gubitku? 

Svoje nezanemarljivo iskustvo iz implementacije kampanja putem društvenih medija za brendove kao sto su Sony, Vodafon, Chevrolet, Nokia, Jagermeister, Unicef, Setanta sport... podeliće sa vama Ana'n'Ana koje su u celom procesu učestvovale od ideje do realizacije. 

 

Mikrokonverzije ili odgođena kupnja - kada Vaša stranica vrijedi zlata, ali Vi to ne vidite 

Predavač: Miroslav Varga

O sebi znadete puno toga. O svojim kupcima isto imate čitav niz dobrih podataka. Nažalost, najmanje informacija imate o onima koji bi mogli postati Vaši kupci, ali to zbog nekog razloga još nisu postali. Oni se kriju u Vašim podacima unutar metrika koje obično ne pratite. Provjeru kako doći do tih potencijalnih kupaca, kako im se obratiti i na koji način izračunati stvarnu vrijednost Vašeg web sjedišta - saznati ćete od najpoznatijeg TOP5 predavača s Web::Strategija - nezaobilaznog Miroslava Varge.

Možda propuštate najkvalitetnije kupce jer se posvećujete postojećim kupcima? Možda ulažete u marketing-mix za krivu skupinu? Možda Vam se rezultati mogu udeseterostručiti uz upola manja ulaganja? Možda, možda...

Dobar dio tih pitanja biti će odgovoreno na predavanju koje će Vam pokazati što su i kako Vam mogu pomoći mikrokonverzije ili odgođena kupnja. Potencijal koji se krije u odgođenoj kupnji možda je Vaš zlatni rudnik, a Vi ga niste ni svjesni. 

 

Kralj internetskog oglašavanja - dobri stari banner 

Predavač: Sanja Vale

Dok se po marketinškim konferencijama na veliko priča od raznim oblicima kontekstualnog oglašavanja, search engine optimizaciji i social media marketingu izgleda da su svi zaboravili na kralja internet oglašavanja - dobri stari banner!

Je li to i u svijetu oglašavanja i medijskih kampanja zaista tako, i je li banner oglašavanju pala popularnost? Sve bitne tajne o display advertisingu u Hrvatskoj i svijetu otkriti će vam Sanja iz digitalne agenije Gingernet. Na predavanju ćete uz ostalo naučiti ključne elemente vezane uz display oglašavanje:

 • Koji su novi trendovi i budućnost display oglašavanja?
 • Što je bitno da napravite i Vi učinkovitu display kampanju?
 • Jesu li banneri samo za velike ili su i za male oglašivače?

I naravno, saznati ćete od nje i pokoju tajnu njene digitalne agencije. Ali poslije - pssst!

 

Web::Report by Rep.hr

Predavač: Bojan Bajgorić Šantić

Web::Report by Rep.hr

Ovo 10-minutno Bojanovo predavanje pod nazivom Web::Report by Rep.hr će Vas provesti kroz najzanimljivije događaje i trendove na domaćem Internetu, uz usporedbu sa situacijom u svijetu. Tema predavanja je web-oglašavanje, online marketing, društvene mreže i druge informacija korisne onima koji aktivno sudjeluju ili planiraju sudjelovati na domaćoj web sceni. Ovaj treći Bojanov Web::Report proći će sve novosti koje su se dogodile tokom proteklih mjeseci od prethodne Web::Strategije 11. 

 

Kako promovisati domen?  

Predavač: Vuksan Rajković

Kompanija doMEn (.ME Registar) je Agent registracije .ME ekstenzije, crnogorskog državnog domena. Od početka slobodne registracije domena 2008. godine Registar se susretao sa brojnim izazovima, a najveći je bio način promocije domena. Otuda i naziv prezentacije "Kako promovisati domen?". Predavanje upoznaje publiku sa načinom funkcionisanja Registra i razvojnim programom za premijum imena. Nadalje se govori o partnerstvima sa istaknutim internet kompanijama i mogućnostima promocije u saradnji sa njima. Takođe je prepoznata i uloga društvenih medija i u skladu sa tim izvršen redizajn vebsajta i pratećih onlajn destinacija vezanih za poslovanje .ME Registra (blog, parking strane, nalozi na društvenim mrežama) kako bi se izbjegao odliv saobraćaja, stvorila baza znanja i krajnjim korisnicima pružila potpuna slika o mogućnostima ekstenzije kao sto je .ME. 

 

Prelijte kampanju iz društvenih medija u stvarni svijet  

Predavač: Krešimir Dominić

Moguće je napraviti kvalitetnu Facebook kampanju i bez kupovine oglasa. Pod određenim uvjetima. Ako ste spremni intenzivno komunicirati s fanovima, družiti se s njima i van Facebooka a imate klijenta koji razumije da broj fanova nije jedini relevantni pokazatelj i spreman je na neobične marketinške poteze, na pola ste puta. Drugu polovicu ćete prijeći ako povežete PR, marketing i gerilu u cjelinu; ako imate community managere koje fanovi drže kao malo vode na dlanu i ako tretirate blogere podjednako kao urednike ključnih medija.

Na primjeru Pampers Hrvatska Facebook kampanje, imat ćete prilike čuti:

 • kako organski prikupljati fanove i ostvariti bliski odnos s njima
 • kako organizirati gerila kampanju da pripomogne PR-u i prisustvu na društvenim mrežama
 • zašto je dobro Facebook kampanju povezati s marketingom i kakve koristi od toga ima PR
 • kako prilagoditi globalne upute lokalnom tržištu
 • brojčane pokazatelje uspješnosti kampanje 

Napomena: Predavanje preporuča programski odbor!

 

Danas je svatko copywriter
ili
Copywriting je mrtav, živio copywriting 

Predavač: Nenad Vukušić 

Predavanje će obuhvatiti sljedeće teme:

 • Tri riječi o tome što je uopće copywriting
 • Statusna tjeskoba - čemu služi naslov?
 • Sadržaj je kralj, stil je kraljica, topicality je šef.
 • hipster vs tipster - trendovi i kako ih stvoriti/iskoristiti
 • Što sve možete tražiti od copywritera
 • Što sve morate dati copywriteru
 • Pitanja, odgovori i mali oglasi

Za kraj tri reference. On je napisao sve Kolektive, on je Karlo sa Facebooka, on vodi KLJNZUP i otac je Bubašpare. Pametnima dosta. ;) 

 

Kako efikasno raditi PR putem emaila?

Predavač: Simon Meglič

Email je snažan medij za PR.

 • Kako to raditi profesionalno?
 • Koja su pravila za uspješan email?
 • Kako napravit dobar subject emaila?
 • Kako personalizirat emailove i segmentirat novinare?
 • Kako napravit i održavat listu novinara?
 • Kakve sve statistike se može dobiti kod slanih emilova?
 • Kako raditi testiranje i poboljšanje emailova?
 • Što sve omogučavajo moderni alati za slanje emailova?
 • Kako je moguće jednostavno stvarat svoj medij i uštedite na troškovima oglašavanja?

 

Dokazat ću Vam da "TO" funkcionira! 

Predavač: Marijeta Duvnjak 

Ovo predavanje će govoriti o promijeni svijesti oglašivača u odnosu na web-medije te društvene mreže. Također, biti će riječi o promijenama unutar media mix-a te revolucionarnih postotaka odvojenih za nove načine oglašavanja.

Mislite da ste napravili sve time što ste se odlučili ulagati u društvene mreže?

Niste! To je tek početak. Najteži dio slijedi. Kako biti drugačiji? Kako pružiti više klijentu? Kako pojednostavniti poruku a reći sve? To su pitanja na koja će Marijeta iz BIPA-e dati odgovor kako biste spremnije i Vi pristupili društvenim medijima.

I pazite se - skupina ljudi koje ćete ponosno nazivati fanovima će od Vas tražiti uvijek - ali baš uvijek - još malo više. Pitate se koliko je to "malo"? 


Web::Strategija 12 - Tajne marketinških agencija

Ovdje je registracija sudionika !!! :-)

NovostiDobitnici Web marketing kampanje 2011

14.11.2011.

I ove godine su dodjeljene tri naprestižnije nagrade za web-oglašavanje u regiji - onima koji ih zaslužuju - najboljima od najboljih, crème de la crème online oglašavanja.

Više...

Održan prvi dan WS12

11.11.2011.

Zahvaljujemo svim sudionicima koji su uveličali prvi dan Web::Strategije 12 i time po 12. puta pokazali svojom prisutnošću važnost ovog događanja za web-zajednicu ne samo u Zagrebu, ne samo u Hrvatskoj, već i cijeloj regiji.

Više...

Tko sve dolazi na WS12?

03.11.2011.

Uglavnom kako Web::Strategija 12 već tradiocionalnu okuplja samo crème de la crème iz regije, bitno je istaknuti najvažnije sudionike ovogodišnje konferencije o web-oglašavanju. Što se tiće broja posjetitelja, naglašavamo da je samo jučer (srijeda) popunjeno registracijama 26% sjedećih mjesta u najvećoj dvorani Hypo centra na katu te da uskoro zatvaramo registraciju sudionika.

Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencijeSREBRNI SPONZORI

VirtusDizajn
CPP Domain.ME
 

 

BRONČANI SPONZOR

 escape
   

ORGANIZACIJSKI PARTNERI

iDEA studio
Timgraf_Media
   Refleksoterapija_Flatz
 OH!
 uklanjanjevirusa.com  World_Class
Foto_Svijet
SiteStudio
Mozaik grupa - Hypo centar
Eversys v1.1
Web Marketing Akademija - WMA
Falkensteiner_Hotels_Residences  Cedevita_GO!
 

 


 ZLATNI MEDIJSKI 

VIDI Monitor.hr
Rep.hr  net.hr
Jutarnji.hr
LIDER  

 

STRUČNI MEDIJSKI

ETARGET Hrvatska
Etarget_Hrvatska

 

MAKSI

 
REGIONALNI MEDIJSKI

ETARGET Srbija
Etarget_Srbija
 

ZepterADS