Anti-recesijski
Vodič kroz web poslovanje


Održana u Zagrebu, 17. 06. 2009. (srijeda), Hypo EXPO XXI konferencijski centar
drugi dan, 18. 06. - Web Business Radionica!

Arhiva prethodnih
konferencija

Web::Strategija 4 [Fotke]
Web::Strategija 3 [Fotke]
Web::Strategija 2 [Fotke]
Web::Strategija 1 [Fotke]

Web::Strategija 5.0 je održana 17.06.2009.
 
Konferencija Web::Strategija 5.0 - Antirecesijski vodič kroz web poslovanje predstaviti će i educirati sudionike o tome kako poslovati na internetu u vrijeme recesije i kako pri tome iskoristiti snagu internetskog marketinga za poboljšanje web poslovanja što je pogotovo efikasno upravo danas uslijed svjetske gospodarske krize. 
 
Recesija je već ovdje, oko nas. A što ste Vi poduzeli da prilagodite Vaš model poslovanja u regiji? Poslovanje putem interneta Vam može pomoći u tome. Provjerite na konferenciji sljedeće:
 • Kako kupcima poboljšati upotrebljivost Vaših web stranica? 
 • Kako Vam web shop može pomoći u prodaji Vaših proizvoda ili usluga?
 • Kako Vam web poslovanje može uspješno postati sastavni dio prodaje u Vašoj tvrtki?
 • Koji poslovni modeli funkcioniraju na internetu i zašto?
 • Da li je payment gateway nužan za web poslovanje?
 • Kako jednostavno promovirati Vaše usluge na webu?
Vodič za web poslovanje
Web::Strategija 5.0
 
 
Anti-recesijski vodič
 
kroz web poslovanje

Svi kažu da smo u recesiji. No, nemojte paničariti. Kad sasvim slučajno jednog četvrtka ostanete bez svojih kupaca, možda ćete otkriti da to nije ni blizu onog najgoreg što Vam se može dogoditi. Zašto? Jer ćete shvatiti da je Vaš dragi susjed zapravo poslovan čovjek s jednim uspješnim virtualnim biznisom i da je zaglavio na Web::Strategiji samo da bi kao predavač prenio svoje tajne web poslovanja - svijet Vam se može stubokom promijeniti.

Web::Strategija 5.0 sadrži


Prvi dan peta Web::Strategije se sastoji od 10 edukativnih predavanja o poboljšanju web poslovanja, jedne panel rasprave ("okrugli stol") sa iskusnim sudionicima gdje mnoge prešučivane činjenice o pristupu u web poslovanju najčešće dolaze na vidjelo, promociju knjiga, te grastronomski i zabavni dio.

Slijedom upute državnog tajnika Republike Hrvatske, Web::Strategiju će službeno otvoriti predstavnik Središnjeg državnog ureda za e-Hrvatsku.

Drugi dan konferencije, u suradnji sa Web::Edukacijom, slijedi odlična Web Business Radionica na kojoj će predavači koji se godinama bave webom detaljnije naučiti sudionike o svojim uspješnim metodama u web poslovanju - od organiziranja i izrade web stranice do "oživljavanja" iste da služi u svrhu poslovanja tvrtke.

On-line nagradna igra

Zaigrajte ju sad ili nikad! :)

Pozivamo Vas da sada odmah i bez obaveze sudjelujete u nagradnoj igri u organizaciji web dizajn tvrtke Virtus dizajn i kontekstualne mreže Etarget, a u suradnji s Web::Strategijom. Pogledajte ovdje što nudi ova on-line nagradna igra!

Predavači


Web::Strategija 5.0 okupiti će predavače koji imaju profesionalna iskustva u web poslovanju i internetskom marketingu. Posebane "fore" objasniti će kako voditi web poslovanje kroz recesiju, te možda ono još bitnije - što nakon nje? Jer svima je nužno putovanje kroz to zahtjevno doba, ali će se tek na kraju tog puta zauzimati slobodni kolosjeci. Vi ne želite odabrati onaj krivi, zar ne?

Dario Šuveljak

Dario Šuveljak

Dario se profesionalno bavi izradom web stranica od 2002. godine. Trenutno je jedan od nekoliko ambicioznih i vrijednih osoba u Hrvatskoj koji se sustavno bave analiziranjem upotrebljivosti web stranica, web portala i web dućana.

Na prezentaciji Klikom do frustracije otkriti će najosnovnije probleme, zapreke i kritične točke sa kojima se je susretao prilikom korištenja web stranica, web kataloga i web dućana. Doznat ćete koje su to "slijepe ulice" na web stranicama na kojima posjetitelji završavaju svoju pretragu te zašto tada  odlaze na web stranice konkurencije. Više o predavanju...

Ines Majetić


Ines Majetić Ines Majetić osniva 2006. godine marketinšku agenciju Omega Media. Marketinška agencija Omegamedia, zlatni pokrovitelj pete Web::Strategije, jedna je od specijaliziranih marketinških agencija za on line promociju koja ujedno razumije svijet interaktivnih medija, a za potrebe svojih klijenata strateški planira internetske kampanje uspješno ih povezujući s offline promocijama. Klijenti agencije opravdano žele na offline promociju robne marke nasloniti napredne interaktivne online kampanje koje konzumenta pozivaju na složenu interakciju i daljnje istraživanje robne marke. Zato će ovom prilikom Ines predstaviti prednosti e-mail marketinške kampanje koja je pun pogodak u vrijeme krize.

U doba kada se e-pošta pregledava i po nekoliko puta dnevno, vrlo učinkovit alat za izravan i personaliziran on line marketing prema korisnicima ili klijentima je newsletter. Iskustvo agencije Omega Media specijalizirane za digitalni online marketing pokazuje kako ovaj vrlo moćan marketinški alat kompaniije ne iskorištavaju u dovoljnoj mjeri te ga vrlo često, zbog neorganiziranih i amaterski vođenih online kampanji izjednačavaju sa neželjenim reklamnim lecima u poštanskim sandučićima. Više o predavanju...

Siniša Gavrilović


Siniša Gavrilović Siniša G. je priznati stručnjak za internetski marketing i internetske medije sa prethodnih Web::Strategija, čest gost na televizijama kada je riječ o internetskom marketingu, te je među najbolje ocijenjenim predavačima od dosadašnje publike ove konferencije. Voditelj je SEO radionice Web::Edukacije i intenzivno i profesionalno se bavi internetskim marketingom već preko 8 godina. Nema klasično obrazovanje već je svoje znanje i iskustvo stekao upornim eksperimentiranjem marketinških tehnika na internetu, usvajanjem znanja američkih web stručnjaka, te je iskustvo stekao kroz provođenje niza SEO marketinških kampanja u Hrvatskoj što i danas radi. Više o predavanju...

Goran Blagus


Goran Blagus Goran je u internet vode ušao početkom 90-ih godina kada je internet bio tek u povojima. U međuvremenu je osnovao tvrtku Croadria (web hosting) i REGica.NET (on-line registracija internet domena), te je tvrtke uspješno prodao Iskon Internetu d.d. 2004. godine. Trenutno i dalje radi kao direktor u navedene dvije tvrtke i svakodnevno je uključen u razvoj i poslovanje hostinga i prodaja domena. Usporedo s vođenjem IT biznisa u zadnjih 12 godina, Goran se intenzivno bavi unapređenjem svojih vještina i osobnim razvojem. Kako je završio Academy of Executive Coaching te uz dosad stečena iskustva u biznisu sagledava poslovnu situaciju iz malo drugačijeg kuta, te u današnjoj krizi vidi prilike za nove poslovne mogućnosti, a samo uz vrlo male - ali ključne - korekcije postojećih poslovnih procesa. Više o predavanju...

Marijan Ožanić


Marijan Ožanić Gosp. Ožanić je prvu polovicu svog poslovnog života radio u velikim proizvodnim tvrtkama, a drugu polovicu izravno je vezan sa poduzetništvom kroz vođenje Tehnološkog parka Zagreb (TPZ). Kroz TPZ, Ožanić je stalno u kontaktu s poduzetnicima i njihovim izazovima. Zajedno ih analiziraju, savjetuje ih i o njima piše. Prikupivši svoja poslovna iskustva, objavio ih je u šest poslovnih knjiga te kroz znatan broj članaka s područja menadžmenta, poduzetništva i razvoja. Kako je čest gost u poslovnim medijima, kako je održao mnogobrojna predavanja o poduzetništvu, poslovanju, upravljanju, razvoju i o malim tvrtkama kroz obrazovne seminare, te kako je vodio projekte restrukturiranja tvrtki, programski odbor pete Web::Strategije je gosp. Ožanića pozvao da predaje kao predavač. Više o predavanju...

Siniša Cvjetković


Sinisa Cvjetković Siniša C. je sa grupom suradnika ne tako davne 2005. godine stvorio platformu Moja-Trgovina.Net platformu i pokrenuo shopping portal. Plemeniti cilj ovog projekta je izraditi i nuditi one-web-shop-engine-to-rule-them-all i tako pomoći trgovcima u brizi o apsolutno svemu potrebnom za online biznis tj. web poslovanje.

Inače, Siniša C. je promotor koncepta kvalitetnog kupovanja u kojem se kupce u web dućanu educira o načinu kupovanja, o sigurnosti na webu i o procesima zaštite prilikom kupovine. Trenutno je i član Odbora za razvoj i promociju e-Trgovine u Hrvatskoj pri HGK gdje se stvara certifikat za standardizaciju hrvatskih web trgovina koji će omogućiti da se kod domaćih korisnicika interneta stvori povjerenje u "online shopping" (kao što itekako imaju u "offline shopping"). Više o predavanju...

Matko Pecotić


Matko PecotićKao mladi poduzetnik, Matko je vlasnik tvrtke i web portala Usporedi.hr za pregled, usporedbu i kupnju tehničke robe. Prije nego što je krenuo u web poslovanje nije imao iskustava s programiranjem, webom, portalima ili naprednim računarstvom.

Poslu kojim se bavi najviše ga je privukla ljubav prema tehničkoj robi, gadgetima i internetu te je do danas u intenzivnom radu stekao mnoga iskustva s programerima, dizajnerima, novinarima, marketinškim stručnjacima, marketinškim agencijama, direktnim oglašivačima te s drugim web poduzetnicima, a koja će opisati na petoj Web::Strategiji te predložiti moguća rješenja.

Proširujete li i Vi Vaše web poslovanje? Vjerojatno ćete naići na slične izazove s kojima se susreo i Matko. Saznajte kako ih je riješio. Više o predavanju...

Marin Kordić


Marin KordićMarin se proučavanjem weba i web poslovanja bavi zadnjih 9 godina. Tijekom tog vremena sudjelovao je u više web projekata od kojih je zadnji web servis za online kupnju aviokarata AVIOKARTE.HR. Zadnjih godinu dana vodi navedeni web site te cijelo poslovanje vezano uz njega.

Iako su mnogi predviđali neuspjeh web poslovanja aviokartama u Hrvatskoj - pokazalo se suprotno! Zbog toga su zadnjih godinu dana i mnogo veće tvrtke u svoje poslovanje uvele online prodaju aviokarata. Web je tako postao jedan od načina izlaska iz recesije koja je uvela neke nove standarde i načine poslovanja.

Pri tome se web poslovanje u mnogo primjera pokazalo kao idealan alat za smanjenje troškova i povećanje konkurentnosti uz zadržavanje iste kvalitete usluge. Iako se percipira kao jeftiniji način poslovanja, web poslovanje zahtijeva inicijalna ulaganja u tehnologiju te specifičnu selekciju zaposlenika i ulaganje u njihovu edukaciju. Više o predavanju...

 

Tko će doći na Web::Strategiju 5.0?


Na Web::Strategiju 5.0 će doći pojedinici iz firmi u regiji koji su profesionalno vezani uz web poslovanje, a čiji opis zanimanja zvuči nekako ovako:

 • vlasnik web dućana (web shop, e-trgovina),
 • vlasnik web portala,
 • vlasnik web servisa,
 • direktor ili voditelj poslovanja,
 • direktor ili voditelj internet odjela,
 • direktor ili voditelj marketing odjela,
 • direktor ili voditelj prodaje ili postprodaje,
 • internetski profesionalac ili početnik,
 • djelatnik u odjelu marketinga,
 • djelatnik u odjelu korporativnih komunikacija,
 • web programer i web developer,
 • djelatnik tvrtke koja koristi web za poslovanje,
 • novinar,
 • student.

Također očekujemo i kupce (on-line) web dućana, ali i kupce "off-line dućana" (koji se prije kupnje u nevirtualnom dućanu informiraju na internetu).

Ukratko, na Web::Strategiju 5.0 će doći svi poslovni ljudi iz Hrvatske i regije koji namjeravaju poslovati ili već posluju putem interneta i za to žele usvojiti nova znanja za optimizaciju web poslovanja i internet oglašavanje. To su svi koji žele iskoristiti poslovni aspekt interneta u vrijeme gospodarske recesije za poboljšanje svoje online prodaje i zauzimanje bolje tržišne pozicije od konkurencije u recesiji, ali i nakon nje.

Da li je ova konferencija samo za napredne?


Ne, već je namijenjena i početnicima u online prodaji i internetskom marketingu.

Predavači će primjerima ukazivati na mogućnosti, smjernice, ali i pogreške online prodaje, web poslovanja i web marketinga, te izazove u web poslovanju koje imaju proizvodni i uslužni sektor, financijski sektor, sektor osiguranja, turistički sektor, građevinski sektor, automobilski sektor, telekomunikacijski sektor te druge poslovne grane. Predavanja će biti edukativna svima koji su poslovno vezani uz web.

Što je to web poslovanje?  


Web poslovanje (engl. web business, eBusiness) je zadovoljenje potreba kupaca uz pomoć internetskog medija koji je jeftin, interaktivan, masovan i mjerljiv. Prilikom procesa privlačenja novih te zadržavanja starih kupaca omogućava stvaranje višestrukih paralelnih izravnih puteva (kanala) do njih. Zbog toga su ga mnogi poduzetnici, ali i korporacije prepoznale čak i kao osnovni kanal marketinške komunikacije sa klijentima. U regiji web poslovanje (poslovanje kroz internet) itekako postoji, ali znatnije jačanje ovog vida poslovanja je tek krenulo ovih godina.

Najčešći oblici web poslovanja su:

 • prodaja oglašavanja (banner oglasi, kontekstualno oglašavanje, itd.) na vrlo posjećenim web portalima ili tematski usko vezanima za oglašivača,
 • prodaja proizvoda i usluga kroz web dućan (web shop, e-trgovina),
 • posredovanje u transakcijama plaćanja putem weba (internet bankarstvo, payment gateway),
 • pružanje drugih raznorodnih web usluga (npr. web hosting, izrada web stranica, izrada web aplikacija, ...).

Ako mislite da je oglašavanje isplativo samo najposjećenijima - Web::Strategija će Vas uvjeriti u suprotno. Nekim web dućanima ide super, nekima nikako - prijavite se i provjerite zašto!

Mislite da je posredovanje u transakcijama rezervirano samo za banke? Saznajte i zašto web poduzetnici najviše cijene dobre implementacije ideja na internetu koje donose novac, a koji nije isključivo od oglašavanja.

Domaćini na dan konferencije


Biljana MačkovićVaši domaćini na ovoj konferenciji će biti predsjednik programskog odbora Branko Vujić, koji će uz veliku pomoć naše stalne voditeljice Biljane Mačković (koja je ujedno i Miss Slavonije i Baranje te Miss Interneta) ravnati programom, predavačima i okruglim stolom. Naravno, dočekati će Vas i Dora u ime organizatora Web::Strategije tj. u ime tvrtke Marketing odjel d.o.o.

Također, na konferenciji će Vas dočekati u ime organizatora uslužne hostese koje možete upitati za sve informacije koje će Vas zanimati tokom Web::Strategije. U slučaju da Vam neće moći hostese pomoći, pozvati će predsjednika programskog odbora ili direktora za organizaciju, pa Vas molimo za strpljenje dok oni dođu do Vas. U svakom slučaju, računajte na pomoć hostesa.

Vidimo se na petoj Web::Strategiji !!!
Web::Strategija 5.0 - Antirecesijski vodič kroz web poslovanje - konferencija o web poslovanju

NovostiKotizacije su rasprodane!

15.06.2009. Planirani broj sjedećih mjesta u najvećoj dvorani na katu u najvećem konferencijskom centru Hypo EXPO XXI u Zagrebu je - RASPRODAN !!! Čak i u vrijeme recesije. Sudionici ponajviše dolaze iz medija, te iz regije - Bosna i Hercegovina, Srbija, Slovačka. Više...

Planirana popunjenost već 99%

14.06.2009. Rasprodana su skoro sva planirana sjedeća mjesta na konferencije, te zbog nepotvrđenih prijava ostalo je još nekoliko slobodnih mjesta za prijave tokom ponedjeljka, a vjerujemo da će u utorak već biti kasno za prijavu. Više...

Najavljujemo popunjenost oko 80%

12.06.2009. Organizatori predviđaju i ovaj puta popunjenost Web::Strategije 5.0 prema planiranim mogućnostima. Trenutno najavljujemo popunjenost od oko 80% sjedećih mjesta u modernom konferencijskom centru Hypo EXPO XXI. Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencije  ZLATNI POKROVITELJ:

Omega Media

 

SREBRNI POKROVITELJI:

Virtus design
 

 

BRONČANI POKROVITELJI:


 

ORGANIZACIJSKI
POKROVITELJI:

 
Web upotrebljivost
 Hypo EXPO XXI - Konferencijski centar

 

ZLATNI MEDIJSKI

POKROVITELJI

Net.hr - Auti
 
 
 


SREBRNI MEDIJSKI
POKROVITELJI:


KOMPASS
 Karte.hr

 

BRONČANI MEDIJSKI
POKROVITELJI:

Centrala

 

EDUKACIJSKI PARTNERI:


 

REGIONALNI POKROVITELJI:

 
 
 

 

INTERNATIONAL SPONSORS:

Trade Show Directory USAFESTIVAL.NET - The Event Collector Site of the USA!