Anti-recesijski
Vodič kroz web poslovanje


Održana u Zagrebu, 17. 06. 2009. (srijeda), Hypo EXPO XXI konferencijski centar
drugi dan, 18. 06. - Web Business Radionica!

::Recesija

Što je to recesija?

Recesija Recesija predstavlja povremena usporavanja u gospodarskim aktivnostima pojedine zemlje praćena istodobnim pogoršanjima opće ekonomske klime, dok kriza znači mišljenje, procjenu, odluku, a kasnije više u smislu zaoštravanja označava problematičnu, prijelomnu točku povezanu s potrebom donošenja odluke. Iako se još od lani u gotovo svim ekonomskim i gospodarskim situacijama koriste riječi recesija i kriza, rijetko se između njih radi distinkcija, no razlika je velika. (preuzeto sa Wikipedije)

Našu je regiju zahvatilo razdoblje recesije koje se ubrzo može pretvoriti u ekonomsku krizu.

"Kad ste dospjeli tako daleko da više ni koraka ne možete učiniti, znači da ste prošli tek polovicu puta kojeg ste sposobni prijeći."

Recesija je nije dobar period za gospodarstvo. Međutim, upravo je ona ta koja nas može malo zaustaviti da razmislimo i natjerati da smanjimo rashode tamo gdje je tvrtka rastrošna te gdje može uštedjeti. Tako možemo promjeniti kompletnu web strategiju poduzeća ili upravo osmisliti svoju prvu web strategiju i započeti sa web poslovanjem u toku recesije. Ušteda na web strategiji kojom osiguravate stabilan kontinuitet i sigurnost Vašeg web poslovanja je tema koja će se proživati kroz ovu Web::Strategiju i predavanja predavača.

Ako pratite svjetska kretanja, uočiti ćete da web poslovanje opada nešto sporije od prosjeka. Iako neki panično bježe web rješenjima koja pružaju studenati, rodbina i drugi - tvrtke koje žele ne samo proći kroz recesiju već i vidno prosperirati nakon nje shvaćaju da dobro uspostavljena web strategija u poduzeću može donjeti znatne uštede i ustabiliti njihovo web poslovanje.

Kako se pripremiti za recesiju?

"Moja preporuka je da se u što kraćem roku upoznate sa vlastitim brojkama poslovanja. Rashodi, prihodi, troškovi (varijabilni, fiksni, granični) i da osim poslovanja "po osjećaju" konačno uvidite što i kako djeluje u poslovanju. Potrebno je postojećim i potencijalnim korisnicima pokazati vrijednosti koje im Vaša usluga pruža te se orjentirati na njihovo komuniciranje. Na petoj Web::Strategiji pokazat ću kako 'nešto što se podrazumijeva' se može pokazati kao dodatna vrijednost te kako odlučivanje 'metodom palca' kod cjenovne politike može biti pogubno u današnje vrijeme."

Goran Blagus, direktor
Croadria & REGica.NET

Financijsko tržište - izvor recesije

Dok je europsko financijsko tržište u nešto manjoj opasnosti od američkog, nitko ne može prognozirati u kojem smjeru će se kriza razvijati, a i realno je za očekivati da će svjetska recesija utjecati i na Hrvatsku. No isto tako nema razloga za paniku jer u regiji postoji djelomično zatvoreno tržište koje ne sudjeluje mnogo u svjetskim događanjima. No, definitivno će biti posljedica, samo je pitanje koliko ozbiljnih.

Regionalni bankarski sektor će trpjeti velike gubitke, te je rezanje troškova već sada ostavilo snažne posljedice. Za očekivati je kako će se tako i nastaviti. Kredita ima sve više, zaduženost raste, ne postoje sredstva za vraćanje dugova, inflacija pada, a kažu da je kriza tek na kraju prve trećine.

Prognoze su da svijet više neće biti kao prije godinu dana - no, nevjerojatno ali - panike nema! Usprkos svemu, Vaše web poslovanje ima šansu se uzdići iznad svih! Iznenadite sami sebe inovativnošću i drugačijim načinom komunikacije prema ciljanoj publici, odnosno klijentima putem najmlađeg, ali sve moćnijeg oružja Vašeg poslovanja - interneta.

„Internet može razviti, ali i uništiti svaku tvrtku!"

Podsjeća li Vas ta rečenica na onu narodnu poslovicu o vatri? Ne dopustite da Vam se to dogodi zbog neznanja. Educirajte se na vrijeme. Prijavite se još danas na petu Web::Strategiju i - uštedite.

Putovanje kroz prostor & recesiju

Recesija je kao vrijeme. Dođe, bude i prođe. Dok ono što stvaramo oko nas, gdje se krećemo (internetom) ostaje kao prostor koji nas okružuje. Vi kao putnik na tom putovanju, prolazite kroz obje dimenzije (interneta) - prostor i vrijeme tj. prostor & recesiju. Kao putnih lutalica, lutate bespućima (interneta) bez cilja. Ali kao putnik namjernik uvijek trebate imati plan. Trebate znati gdje želite završiti i kako do tamo doći. Dopustite si da Web::Strategija bude Vaš savjetnik i vodilja, Vaš vodič na tom putu - u web poslovanju kroz ovu recesiju.

Terminologija

 STAGNACIJA Kratkoročne oscilacije ekonomske aktivnosti, kad gospodarstvo bilježi pozitivne stopa rasta koje su ipak niže nego u prethodnom razdoblju.
 RECESIJA Znatan pad ekonomske aktivnosti vidljiv u različitim dijelovima gospodarstva koji traje više mjeseci.
 GLOBALNA RECESIJA Usporavanje stope rasta svjetskoga gospodarstva na manje od tri posto.
 DEPRESIJA Teška recesija koja traje dugo i uključuje pad bruto domaćeg proizvoda veći od 10 posto.
 KRIZA Slom gospodarstva u situaciji kada država više ne može financirati svoje obveze kao što su servisiranje duga, financiranje javnih potreba i sl.
Izvor: Lider.hr

 


Web::Strategija 5.0 - Antirecesijski vodič kroz web poslovanje - konferencija o web poslovanju

NovostiKotizacije su rasprodane!

15.06.2009. Planirani broj sjedećih mjesta u najvećoj dvorani na katu u najvećem konferencijskom centru Hypo EXPO XXI u Zagrebu je - RASPRODAN !!! Čak i u vrijeme recesije. Sudionici ponajviše dolaze iz medija, te iz regije - Bosna i Hercegovina, Srbija, Slovačka. Više...

Planirana popunjenost već 99%

14.06.2009. Rasprodana su skoro sva planirana sjedeća mjesta na konferencije, te zbog nepotvrđenih prijava ostalo je još nekoliko slobodnih mjesta za prijave tokom ponedjeljka, a vjerujemo da će u utorak već biti kasno za prijavu. Više...

Najavljujemo popunjenost oko 80%

12.06.2009. Organizatori predviđaju i ovaj puta popunjenost Web::Strategije 5.0 prema planiranim mogućnostima. Trenutno najavljujemo popunjenost od oko 80% sjedećih mjesta u modernom konferencijskom centru Hypo EXPO XXI. Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencije  ZLATNI POKROVITELJ:

Omega Media

 

SREBRNI POKROVITELJI:

Virtus design
 

 

BRONČANI POKROVITELJI:


 

ORGANIZACIJSKI
POKROVITELJI:

 
Web upotrebljivost
 Hypo EXPO XXI - Konferencijski centar

 

ZLATNI MEDIJSKI

POKROVITELJI

Net.hr - Auti
 
 
 


SREBRNI MEDIJSKI
POKROVITELJI:


KOMPASS
 Karte.hr

 

BRONČANI MEDIJSKI
POKROVITELJI:

Centrala

 

EDUKACIJSKI PARTNERI:


 

REGIONALNI POKROVITELJI:

 
 
 

 

INTERNATIONAL SPONSORS:

Trade Show Directory USAFESTIVAL.NET - The Event Collector Site of the USA!