Kolektiva Web::Strategija X
Ugodno popunjen g. Turizam


Održana 16. - 18. 3. 2011. (sri, čet, pet)
Zagreb, Hypo centar & VMD zgrada

::Turizam u regiji

Turizam u regiji - Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, regija, web stranica, komunukacija, povijest, turistička ponuda

Turizam u regiji bogatoj povijesnim previranjima, raznolikim kulturološkim obilježjima, s ravničarskim, ali brdovitim krajem, uz razvedeni otočni arhipelag - smjestila se današnja turistička ponuda u regiji. Podsjetimo se ovdje - što svaka od regija prirodno nudi svojim gostima, koje su to raznolikosti, a koje karakteristike cijele regije.

No, kada se zapitate kako poboljšati (osim prirodne ponude) onu ponudu koju danas traže moderni gosti (online ponudom turističkih destinacija), te osnažiti komunikaciju s njima kada nisu u gostima (npr. kroz društvene mreže), te tako zadržati goste - saznajte na Web::Strategiji X od iskusnih predavača.

Komunikacija s gostima se danas odvija tokom cijele godine - naizgled vrlo jednostavno - internetom. Ipak, stručni predavači na konferenciji će Vam otkriti da ta komunikacija i nije baš tako jednostavna te da postoje određena pravila. Da razjasnimo - nisu magična, već vrlo logična - no potrebno ih je poznavati. Ovdje se prijavite za Web::Strategiju X, a do tada, kao što smo najavili - podsjetite se na ovoj web stranici koje prirodne ljepote nudi naša regija stranim gostima.

Slovenija

Slovenija je jedina zemlja u Europi koja ima i izlaz na more i panonsku nizinu i alpski prostor, te zbog toga ima velik potencijal za sve tri vrste turizma. U Sloveniji još uvijek možete biti dio prirode, te šetati šumama, a sve to nadomak grada. Sa 80 odmorišta za skijanje Slovenija je idealni kandidat za zimski turizam. Vrhovi Alpa pokriveni snježnim prekrivačem i okruženi zelenim šumovitim brežuljcima zaustavljaju dah.

Slovenski dvorci oduševljavaju, naročito „Ljubljanski grad", srednjovjekovni dvorac smješten u Ljubljani, glavnom gradu Slovenije koji se smjestio u samom središtu zemlje. U arhitekturi je primjetan utjecaj austro-ugarske kulture i gradnje. Prevladavaju barokni i bečki secesijski stil.

Također, Slovenija je poznata po wellness turizmu. Kombinacijom tradicije, iskustva, termalnih izvora i najnovijih tehnologija pruža izuzetan doživljaj posjetiteljima.

Slovenija je idealno odredište i za ljetni, i za zimski odmor, te za vikend relaksaciju.

Hrvatska

Hrvatska je zemlja smještena u srcu Europe, s izlazom na prekrasno Jadransko more. Nazivaju ju i zemljom tisuću otoka. Točnije, broji više od 1.185 otoka, grebena i hridi, te ih je većina nenaseljena i netaknuta. Takvi otoci predstavljaju odličnu priliku za eko turizam. Hrvatska je osvojila čak tri međunarodne nagrade za najčišće more na cijelom Mediteranu. Osim prirodnih ljepota hrvatska turistička ponuda može ponuditi i prekrasne gradove, kao što su Split, Poreč, Trogir, Zadar, Hvar, te prije svega Dubrovnik koji je pod zaštitom UNESCO- a, te je jedno od najprivlačnijih odredišta na svijetu kroz cijelu godinu.

Istra se smjestila na zapadu Hrvatske, te pruža gradove s kulturnom baštinom, ali i vrlo razvijenom turističkom ponudom, brojnim hotelima i odmaralištima, te odličnom uslugom za nautičare, s čak 9 marina na istarskoj obali.

Pod UNESCO-ovom zaštitom su i Plitvička jezera, najpoznatiji nacionalni park u Hrvatskoj. Od ostalih nacionalnih parkova ističu se i Brijuni, Kornati, Krka, Mljet, Paklenica, Risnjak i Sjeverni Velebit.

Regija Slavonije se smjestila na krajnjem istoku Hrvatske. Ona je ravna, bogata poljoprivrednim površinama i također idealna za eko turizam. Bogata i plodna zemlja dovela je Slavoniju kroz prošlost do bogatstva raskošne arhitekture i raskošnih narodnih nošnji. Od gradova se po odličnoj gastro ponudi i spomenicima kulture ističu Osijek, Đakovo, Požega...

Ne smijemo zaboraviti ni na Središnju Hrvatsku. Hrvatsko Zagorje je pitom brežuljkast kraj, na čijim su se brežuljcima smjestili brojni dvorci koje se isplati posjetiti. Cijela Središnja Hrvatska bogata je vinskom i gastro ponudom

Zagreb je pak riznica kulturnog naslijeđa, od starijeg kamenog doba pa do dana današnjeg. Niti jedno razgledavanje grada Zagreba ne zaobilazi Gornji grad i Kaptol. U staroj jezgri grada se nalaze mnogi vrhunski restorani i kafići, muzeji, Crkve i druge ustanove.

Hrvatska je idealno odredište za sve one koji žele izbjeći gužvu, te uživati u suncu i moru, a u kontinentalnom dijelu u gastro ponudi i kulturnim znamenitostima. 

Bosna i Hercegovina

Povijest ove zemlje ostavila je kroz svoje turbulentne promjene duboki kulturološki trag različitih naroda koji su u povijesti ovuda prolazili. BiH je mnogo puta bila središte borbi istočnih i zapadnih civilizacija. Rijetko da ovdje možete naići na grad koji nema i džamiju i crkvu što je, ukratko, možda i najsnažniji dokaz multikulturalnosti koju mnogi žele upoznati - naravno izbliza.

Kako je ovdje izrazito pogodna klima, BiH je vrlo pogodna turistička destinacija koju možete posjetiti u bilo kojem godišnjem dobu. Ovdje svakako postoji pregršt predivnih prirodnih te kulturnih odredišta koje vrijedi posjetiti.

Jedno od međunarodno najpoznatijih mjesta je svetište Međugorje u koje svake godine dolazi više od milijun katolika iz cijeloga svijeta. No osim toga, Bosna i Hercegovina postaje sve više poznatija kao destinacija zimskog turizma. Planine Igman, Bjelašnica i Jahorina te Kupres značajne su skijaške destinacije koje se sve više razvijaju i postaju odredište skijašima iz regije, ali i šire. 

Srbija

Srbija je značajan prostor na kojem se susreću i Istok i Zapad. U centru je Balkanskog poluotoka. Iako je velikim dijelom ravna, planinski prostor Srbije je bogat kanjonima i pećinama, te nacionalni parkovi u takvom okruženju pružaju odlična mjesta za aktivan odmor u prirodi. Turisti tamo mogu loviti ribu te se baviti ostalim sportovima, kao što je rafting. Srbija ima 4 poznata nacionalna parka, a to su Đerdap, Kopaonik, Tara i Fruška gora.

Arheološka nalazišta u Srbiji potječu još iz pretpovijesnih vremena, antike, a najviše je bogata srpskim srednjovjekovnim crkvama, od kojih su neke pod zaštitom UNESCO-a. Veliku turističku snagu Srbije čine ljudi, koji su srdačni, ljubazni, veseli, te tokom cijele godine organiziraju manifestacije na kulturnim, tradicionalnim te sportskim događajima.

Najposjećenija turistička destinacija je Beograd, nakon toga slijedi Novi Sad, a popularne su i planine Kopaonik i Zlatibor. Turistički potencijal predstavlja i rijeka Dunav, najvažnija europska rijeka, te predstavlja veliku prometnu poveznicu, ali je i najpopularnija rijeka za vožnju brodovima, i vrlo važna imovina za turističku ponudu Srbije. 

Crna Gora

Crna Gora je tako smještena da ima izlaz na jadransko-mediteranski geografski prostor, dok s druge strane povezana je sa Srednjom Europom. Ovdje do izražaja dolaze međusobno kontrastne klime jer na prostoru manjem od dvjestotinjak kilometara zračne linije izdvajaju se tri regije:

  • primorska regija (Crnogorsko primorje),
  • regija srednje Crne Gore te
  • planinsko-dolinska regija.

Planinski vijenac se ovdje preostire od Maglica, Volujka i Bioca na zapadu, pa sve do Prokletija na istoku, te je ispresijecan prekrasnim kanjonima Pive, Komarnice, Susice, Tare i Morace, te ukrašen sa oko 35 zanimljivih jezera.  

Iako je Crna Gora prostorno malena zemlja, po svojim prirodnim ljepotama te bogatstvu kulturno-povijesnih znamenitosti (kao i zemlje regije) predstavlja jednu od prekrasnih turističkih destinacija koju ne smijete propustiti. Pogotovo jer poznato da Crnogorsko primorje spada među jako tople i sunčane turističke regije Europe.  Svakako treba spomenuti i 4 nacionalna parka kategorizirani kao najočuvaniji prirodni rezervati regije: Durmitor, Biogradska gora, Skadarsko jezero i Lovcen.

Autor: Matea Janton

 


Raznolikost naših turističkih destinacija u regiji svakako treba naglasiti, ali uz primjenu pravilne online prodaje turizma na webu i internetskog marketinga. U tome Vam svakako pomaže, iz broja u broj, ova deseta regionalna Web::Strategija.


Kolektiva Web::Strategija X - web poslovanje u turizmu, online prodaja turističkih destinacija, turističke web trgovine

SVA MJESTA SU POPUNJENA !!!

NovostiDobitnici Web poslovanja 2011

17.03.2011.

Dobitnici Zlatne nagrade Web::Strategije, koje je ovaj puta sponzorirala Kolektiva, su...

Više...

Održan prvi dan konferencije

16.03.2011.

Hvala svim stručnjacima koji su sudjelovali u programu, hvala sponzorima, hvala medijima, hvala organizacijskim partnerima i hvala svima koji su došli naučiti nove faktore bitne za turizam i online prodaju. Prvi dan konferencije je završio, a sutra i prekosutra slijede seminari i radionice Kolektiva Web::Strategije X.

Više...

Stand-Up Comedy Theater

10.03.2011.

Za ovaj jubilarni događaj, pripremili smo svim posjetiteljima konferencije zabavni dio na kraju pod nazivom Stand-Up comedy Theater!!! :-). Dakle, prije nagradne igre u programu Kolektiva dovodi - samo za Vas - tri mlada stand-up komičara.

Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencijeGENERALNI SPONZOR

Kolektiva Web::Strategija X

 

POKROVITELJSTVO

Ministarstvo turizma Republike Hrvatske

 

ZLATNI SPONZOR

TZGZ - Turistička Zajednica Grada Zagreba

 

SREBRNI SPONZORI

VirtusDizajn LogIT Internet usluge
   
Microsoft
   
Visoka skola za informacijske tehnologije
Domain.ME

 

BRONČANI SPONZOR

Limundo
   

ORGANIZACIJSKI PARTNERI

iDEA studio Hypo centar
Timgraf_Media WorldClass
Imperito Foto_svijet
OH
UHPA Lesinger Media
Streaming
Žuja_je_zakon uklanjanjevirusa.com
 Beauty_Centar_Zdenka

 Toplice_Sveti_Martin

 HULK
Uniline_Europcar_Rent_a_Car
Slobodni_maseri

 


 ZLATNI MEDIJSKI 

VecernjiList Monitor.hr
VIDI  tportal.hr
 
Net.hr Rep.hr


SREBRNI MEDIJSKI

Mobil Media
ShopInMagazin  HrPortfolio
ShopInZagreb  BlueMedia.hr
Poslovni Puls MetroPortal
WLW
 

BRONČANI MEDIJSKI

racunalo.com
JaTrgovac InterijerNET.hr
Zagreb danas_Zg Portal
MojBiz.com Desktop
REGIONALNI MEDIJSKI

itdogadaji.com
ShopInBeograd Intermezzo
znanjeinfostud.com putovanja.info