Anti-recesijski
Vodič kroz web poslovanje


Održana u Zagrebu, 17. 06. 2009. (srijeda), Hypo EXPO XXI konferencijski centar
drugi dan, 18. 06. - Web Business Radionica!

::E-poslovanje

E-poslovanje stvara moderan oblik tržišta

Elektroničko poslovanje ili e-poslovanje (engl. e-business) je u moderno vrijeme postalo vrlo često primjenjivan pojam u gospodarstvu. Elektroničko poslovanje određuje definicija da je to primjena elektroničkih komunikacija i digitalnih podataka koji stvaraju tehnološku platformu za stvaranje trgovinskih veza između organizacija te sa pojedincima. Značajan dio e-poslovanja čini web poslovanje.

Neki "veliki igrači" odlučili su krenuti u e-poslovanje te osigurati si buduće tržište koje je upravo u nastanku. No, i prije njih, ali i nakon njih, sličnu priču pokreću mnogi "mali igrači" i to češće znatno uspješnije od "velikih". Prema neimenovanim izvorima iz Zagreba, manji dućani su vrlo fleksibilni i od 0 do 24 h dostupni svojim kupcima te ih to čini profitabilnijima od konkurencije. Tko ne zna te male tajne e-poslovanja moći će više o njima saznati na petoj Web::Strategiji.

Pro i kontra e-poslovanja

Budimo realni, e-poslovanje je relativno novi oblik tržišta - tzv. virtualno tržište, te iako nudi nove prednosti sa sobom nosi i nove prijetnje i rizike u poslovanju. Najvažnija prednost e-poslovanja je veličina virtualnog tržišta i cijena. Veličina tržišta je znajčajna jer je to cijeli Internet - ili cijeli svijet ili cijela država ili cijela regija. Također, zbog smanjenja troškova navave, proces e-poslovanja smanjuje i konačnu cijenu u web shop-u. Naravno, preostalo je i nekoliko administrativno-pravnim prepreka koje zakonodavac mora promijeniti kod nas i u regiji kako bi se i taj dio značajnije reflektirao na ukupnu cijenu za kupca.

Daljnja prednost e-poslovanja je mogućnost brzog ostvarivanja narudžbi. Skraćivanjem tog poslovnog procesa stvaramo uštedu u vremenu i tako svaki pojedinac postaje fleksibilniji u poslovanju. Kada govorimo o nedostacima e-poslovanja, značajniji se odnose na potrebu stalnog ulaganja u nove usluge s obzirom da konkurencija čini to isto (iako je na sreću u regiji konkurencija relativno "uspavana"), poteškoće u pronalaženju iskusnih kadrova za e-poslovanje (djelatnici dolaze sa fakulteta ili idu na preškolovanje), te je tu znatno umanjen, ali medijski vrlo naglašavan problem sigurnosti plaćanja putem Interneta zbog koje su kupci još uvijek skeptični prema e-poslovanju. Kako bi osobno riješili taj problem, samo se zapitajte - kako njemci, amerikanci ili britanci toliko kupuju putem web dućana, a mi uz upotrebu poptuno istih tehnologija imamo osjećaj da to nije sigurna tehnologija? U komu je onda problem?

Nadalje, zbog zaoštravanja konkurentnosti u regiji te zauzimanja ključnih pozicija u e-poslovanju, marketinški troškovi za promociju pojedinog e-poslovanja postaju sve izraženiji. No, promocija kroz internet može znatno utjecati na ukupno smanjenje marketinških budžeta i stvaranje optimalnije marketinške kampanje.


Web::Strategija 5.0 - Antirecesijski vodič kroz web poslovanje - konferencija o web poslovanju

NovostiKotizacije su rasprodane!

15.06.2009. Planirani broj sjedećih mjesta u najvećoj dvorani na katu u najvećem konferencijskom centru Hypo EXPO XXI u Zagrebu je - RASPRODAN !!! Čak i u vrijeme recesije. Sudionici ponajviše dolaze iz medija, te iz regije - Bosna i Hercegovina, Srbija, Slovačka. Više...

Planirana popunjenost već 99%

14.06.2009. Rasprodana su skoro sva planirana sjedeća mjesta na konferencije, te zbog nepotvrđenih prijava ostalo je još nekoliko slobodnih mjesta za prijave tokom ponedjeljka, a vjerujemo da će u utorak već biti kasno za prijavu. Više...

Najavljujemo popunjenost oko 80%

12.06.2009. Organizatori predviđaju i ovaj puta popunjenost Web::Strategije 5.0 prema planiranim mogućnostima. Trenutno najavljujemo popunjenost od oko 80% sjedećih mjesta u modernom konferencijskom centru Hypo EXPO XXI. Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencije  ZLATNI POKROVITELJ:

Omega Media

 

SREBRNI POKROVITELJI:

Virtus design
 

 

BRONČANI POKROVITELJI:


 

ORGANIZACIJSKI
POKROVITELJI:

 
Web upotrebljivost
 Hypo EXPO XXI - Konferencijski centar

 

ZLATNI MEDIJSKI

POKROVITELJI

Net.hr - Auti
 
 
 


SREBRNI MEDIJSKI
POKROVITELJI:


KOMPASS
 Karte.hr

 

BRONČANI MEDIJSKI
POKROVITELJI:

Centrala

 

EDUKACIJSKI PARTNERI:


 

REGIONALNI POKROVITELJI:

 
 
 

 

INTERNATIONAL SPONSORS:

Trade Show Directory USAFESTIVAL.NET - The Event Collector Site of the USA!