Anti-recesijski
Vodič kroz web poslovanje


Održana u Zagrebu, 17. 06. 2009. (srijeda), Hypo EXPO XXI konferencijski centar
drugi dan, 18. 06. - Web Business Radionica!

::Predavači

Predavači Web::Strategije 5.0 - Antirecesijski vodič kroz web poslovanje

Upoznajte predavače izbliza Popis predavača je u pripremi, a poredan je prema njihovom javljanju.

Predavači na Web::Strategiji 5.0 su regionalni stručnjaci i obraćati se će regionalnoj publici. Iako su trend u zadnje vrijeme u ovim krajevima predavanja američkih ili britanskih predavača, organizator konferencije drži da su regionalnoj publici mjerodavnija iskustva regionalnih iskusnih stručnjaka za web poslovanje od iskustva stranih predavača čija znanja i iskustva vrijede ili samo u Americi ili samo na svjetskoj razini. Jer iako globalan, internet je prije svega lokalni medij, a Web::Strategija je prije svega regionalna konferencija!

 

Dario Šuveljak

Dario ŠuveljakViše o predavanju: Klikom do frustracije

Dario je zaposlen kao direktor u vlastitoj tvrtki Stedas koja se bavi izradom internet stranica. Poslovno radno iskustvo stekao je radeći na mnogobrojnim web projektima hrvatskih tvrtki koje se bave raznim djelatnostima: trgovinom, nekretninama, turizmom, modom i ljepotom, automobilima itd. (izradio je više od 70 web stranica). Tijekom sedmogodišnjeg radnog iskustva svakodnevno je nadopunjavao svoja stručna znanja vezana uz Internet i poslovanje putem Interneta - projektiranje, izrada i održavanje web stranica (web design), web marketing (Search Engine Optimization) i web upotrebljivost (web usability).

Njegovi osobni ciljevi i ambicije vezane su uz konstantno praćenje novih web trendova u domeni web upotrebljivosti, optimizacije web stranica za pretraživač Google, izradu web stranica prema aktualnim web standardima i, naravno, unaprjeđivanju i poboljšavanju web stranica tvrtki na obostranu korist i zadovoljstvo i korisnika i vlasnika stranica. Trenutno piše prvu knjigu-brošuru na hrvatskom jeziku koja se bavi problematikom analiziranja upotrebljivosti naslovnice web stranica. Više o tome pročitajte na www.web-upotrebljivost.com stranicama.

 

Ines Majetić

Ines MajetićViše o predavanju: Izravni online marketing i newsletter u krizi su pun pogodak

Ines Majetić osniva 2006. godine marketinšku agenciju Omega Media. Marketinška agencija Omegamedia jedna je od specijaliziranih marketinških agencija za on line promociju koja ujedno razumije svijet interaktivnih medija, a za potrebe svojih klijenata strateški planira internetske kampanje uspješno ih povezujući s offline promocijama. Klijenti agencije opravdano žele na offline promociju robne marke nasloniti napredne interaktivne online kampanje koje konzumenta pozivaju na složenu interakciju i daljnje istraživanje robne marke. Isto tako prisutan je munjeviti razvoj internetskih oglasnih tehnologija koji je potaknuo promjenu razmišljanja klijenata koji su donedavno online promociju ograničavali samo na zakup oglasa/bannera.

Pomno razrađen strateški plan online promocije uključuje:

 • vezanu promociju na partnerskim stranicama,
 • u offline medijima,
 • na prodajnim mjestima,
 • interaktivne nagradne igre,
 • testove znanja,
 • multimedijske prezentacije,
 • upitnike,
 • newslettere

i ostale aktivnosti. S ciljem realizacije uspješnih online kampanji marketinška agencija Omega Media primjenjuje sve iz agencijskog iskustva: razvija strategiju online oglašavanja, izrađuje kreativne koncepte, produkciju ali i planiranje i zakup medija, online PR i direct mailing/newsletter komunikaciju.

Omega Media radi na stalnoj edukaciji klijenata i njihovom prepoznavanju prednosti Interneta kao sredstva komunikacije. Cilj im je prilagoditi se online publici, što podrazumijeva kontinuirano praćenje njihovih online navika, osobito u online medijima nove generacije, kako bi konzumentima mogli ponuditi poticajnu interakciju s robnom markom na mrežnim mjestima koja najčešće posjećuju.

 

Siniša Gavrilović

Siniša GavrilovićViše o predavanju: Internet marketing generacija

Gosp. Gavrilović je poznati stručnjak za internetski marketing i internetske medije sa prethodnih Web::Strategija, čest gost na televizijama kada je riječ o internetskom marketingu, te je među najbolje ocijenjenim predavačima od dosadašnje publike ove konferencije. Svoje znanje i iskustvo stekao višegodišnjim eksperimentiranjem marketinških tehnika na internetu, usvajanjem znanja američkih web stručnjaka, te je iskustvo stekao kroz provođenje niza SEO marketinških kampanja u Hrvatskoj što i danas radi.

Privatno, Siniša G. živi u Zagrebu, te je sretno oženjen i upravo je u iščekivanju podmlatka u obitelji.

 

Goran Blagus

Goran BlagusViše o predavanju: MARGINA-lizacija krize

Goran Blagus je u internet vode ušao početkom 90-ih godina kada je internet bio tek u povojima. U međuvremenu je osnovao tvrtku Croadria za web hosting te REGica.NET za on-line registracija internet domena, te je tvrtke uspješno prodao Iskon Internetu d.d. još 2004. godine. Trenutno obnaša funkciju direktora upravo u te dvije tvrtke i svakodnevno je uključen u razvoj i poslovanje "hosting + domene" biznisa.

Paralelno s vođenjem IT biznisa već 12 godina intenzivno se bavi unapređenjem soft skills (vještina), osobnog razvoja i svega vezanog uz to područje. U želji pronalaska balansa između poslovnog i osobnog života 2008. godine završava Academy of Executive Coaching te znanja i dosad stečena iskustva namjerava upotrijebiti u razvoju novih proizvoda i usluga. Kombinacija iskustva iz privatnog poduzetništva i korporativnog okruženja, omotana sa znanjem coaching vještina i soft skillsa omogućuje mu da iz različitih aspekata sagleda poslovnu situaciju, te u današnjoj recesiji vidi prilike za nove poslovne prilike uz vrlo male korekcije postojećih procesa.

 

Marijan Ožanić

Marijan OžanićViše o predavanju: Svijet se promijenio - Koliko ste Vi spremni za promjene?

Marijan Ožanić diplomirao je na Elektrotehničkom fakultetu Zagrebačkog sveučilišta, a magistrirao na poslijediplomskom studiju Europskog centra za mir i razvoj, Sveučilišta za mir Ujedinjenih naroda, koji se provodio na Sveučilištu u Zagrebu. Studij se zvao Tehnologija rješavanja problema razvoja. Pola svog poslovnog života radio je u velikim proizvodnim poduzećima, a ostalu polovicu vezan je uz poduzetništvo kroz vođenje Tehnološkog parka Zagreb (TPZ), prvog tehnološkog parka za visoke tehnologije u Hrvatskoj. Ožanić je kroz TPZ stalno je u kontaktu s poduzetnicima i njihovim problemima, analizira ih, savjetuje i o njima piše. Svoja poslovna iskustva unio je u 6 poslovnih knjiga i veliki broj članaka s područja menadžmenta, poduzetništva i razvoja. Bio je voditelj i predavač poslijediplomskog studija na Zagrebačkoj poslovnoj školi. Održao je mnogo predavanja o poduzetništvu, menadžmentu, razvoju i malim poduzećima i vodio obrazovne seminare za menadžment, te projekte restrukturiranja poduzeća. Kao predavač sudjelovati će i na petoj Web::Strategiji.

 

Siniša Cvjetković

Siniša CvjetkovićViše o predavanju: Kriza, kriza, e pa šta je? Ako je kriza, nije lav!

Siniša Cvjetković je još od najmlađih dana (kad računala još nije niti bilo) pokazivao znatan interes za računalnu industriju. Kao mladi i nadobudni programer svoju je profesionalnu karijeru započeo u Rijeci. No, otkako je polovicom '90-tih godina upoznao Amazon.com i skužio što je web trgovina odmah je znao što će mu biti profesionalna smjernica te je počeo razvijati svoj prvi web shop i rodila se tadašnja Kvarner-Online web trgovina. Iako je tijekom svoje 15-godišnje IT karijere radio u nizu tvrtki, na različitim projektima, naposljetku se vratio svojoj prvoj i istinskoj ljubavi - web trgovini.

Sa grupom suradnika, godine 2005 pokreće Moja-Trgovina.Net platformu i shopping portal. Plemeniti cilj je izraditi one-web-shop-engine-to-rule-them-all i tako pomoći trgovcima u brizi o apsolutno svemu potrebnom za online biznis tj. web poslovanje.

Inače, Siniša C. je promotor koncepta tzv. KVALITETOG KUPOVANJA, pri čemu se kupce educira o načinu kupovanja, o sigurnosti na webu i o zaštiti prilikom kupovine. Vrlo veliki naglasak stavlja na kvalitetno informiranje o proizvodima i njihovim karakteristikama kroz koncept USPOREDILICA (još jedan termin kandidat za novi hrvatski rječnik) i cjelokupnoj edukaciji kupaca. Siniša C. je i član Odbora za razvoj i promociju e-Trgovine u Hrvatskoj pri HGK i radi na stvaranju certifikata za standardizaciju hrvatskih web trgovina, kako bi se hrvatskom puku usadilo povjerenje u "online shopping".

 

Matko Pecotić

Matko PecotićViše o predavanju: Ulazak u web poslovanje

Matko je mladi internetski poduzetnik, vlasnik tvrtke Usporedi d.o.o. u čijem je vlasništvu portal Usporedi.hr. Prije osnivanja tog brzo rastućeg web servisa za pregled, usporedbu i kupnju tehničke robe, nije imao iskustava s programiranjem, webom, portalima ili naprednim računarstvom. Poslu kojim se bavi najviše ga je privukla ljubav prema tehničkoj robi, gadgetima i internetu.

Iskustva na web tržištu stekao je ponajviše vlastitim angažmanom tijekom dvije godine rada s programerima, dizajnerima, novinarima, marketinškim stručnjacima, marketinškim agencijama, direktnim oglašivačima i drugim web poduzetnicima. Svakodnevno i neprekidno radi na usavršavanju svog web poslovanja kroz koje je stekao značajna iskustva koja će podijeliti sa publikom pete Web::Strategije.

 

Marin Kordić

Marin Kordić

Više o predavanju: Kriza kao prilika za uspjeh

Marin Kordić proučavanjem weba bavi se zadnjih 9 godina. Tijekom tog vremena sudjelovao je u više web projekata od kojih je zadnji servis za online kupnju aviokarata AVIOKARTE.HR. Zadnjih godinu dana vodi navedeni web site te cijelo poslovanje vezano uz njega.

Iako su mnogi predviđali neuspjeh online poslovanju aviokartama u Hrvatskoj pokazalo se suprotno pa su zadnjih godinu dana i mnogo veće tvrtke u svoje poslovanje uvele online prodaju aviokarata. Web je tako postao jedan od načina izlaska iz krize koja je uvela neke nove standarde i načine poslovanja.

Marin je web počeo pročavati prije 9 godina. Prvi projekti u koje je ušao bili su u potpunosti nekomercijalni no dragocjeni u stjecanju iskustva.

Velik dio vremena posvetio je proučavanju navika korisnika te izvođenju zaključaka na kojim se danas bazira poslovanje tvrtke AVIOKARTE.HR. Osim fokusa na korisnike (posjetitelje) uvelike se posvetio i proučavanju mnogih open source CMS-ova koji su mu pružili priliku da odjednom pokrene i realizira više projekata. Uz upoznavanje CMS-ova i razvoja u web dizajnu fokus mu je i na SEO te web marketing koji su uvelike pomogli etabliranju web stranice za prodaju aviokarata koju vodi.

Osim weba, Marin se trenutno bavi i organizacijom i planiranjem samog poslovanja navedene tvrtke prilikom čega je stekao dragocjena iskustva u selekciji zaposlenika, smanjivanju troškova te izboru radnih alata.

 

Prijava za predavače

Vaša prijava isključivo tematskog predavanja putem e-mail poruke treba sadržavati sljedeće:

 • Vaše ime i prezime
 • Fotografiju predavača (visoke kvalitete; za tisak 300 dpi)
 • Naziv Vaše prezentacije (naslov)
 • Kratki tekst o Vama i prezentaciji (od najmanje 5 do najviše 8 rečenica za naslovnu stranicu na webu)
 • Duži tekst o Vama (od najmanje 10 rečenica)
 • Duži tekst  o prezentaciji (od najmanje 10 rečenica)

Na prijave ćemo odgovoriti u najkraćem mogućem roku. Svi predavači imaju pravu na besplatan ulaz te dovođenje još jedne osobe na Web::Strategiju (pod statusom: Gost). Prijavite svoje predavanje što prije.


Web::Strategija 5.0 - Antirecesijski vodič kroz web poslovanje - konferencija o web poslovanju

NovostiKotizacije su rasprodane!

15.06.2009. Planirani broj sjedećih mjesta u najvećoj dvorani na katu u najvećem konferencijskom centru Hypo EXPO XXI u Zagrebu je - RASPRODAN !!! Čak i u vrijeme recesije. Sudionici ponajviše dolaze iz medija, te iz regije - Bosna i Hercegovina, Srbija, Slovačka. Više...

Planirana popunjenost već 99%

14.06.2009. Rasprodana su skoro sva planirana sjedeća mjesta na konferencije, te zbog nepotvrđenih prijava ostalo je još nekoliko slobodnih mjesta za prijave tokom ponedjeljka, a vjerujemo da će u utorak već biti kasno za prijavu. Više...

Najavljujemo popunjenost oko 80%

12.06.2009. Organizatori predviđaju i ovaj puta popunjenost Web::Strategije 5.0 prema planiranim mogućnostima. Trenutno najavljujemo popunjenost od oko 80% sjedećih mjesta u modernom konferencijskom centru Hypo EXPO XXI. Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencije  ZLATNI POKROVITELJ:

Omega Media

 

SREBRNI POKROVITELJI:

Virtus design
 

 

BRONČANI POKROVITELJI:


 

ORGANIZACIJSKI
POKROVITELJI:

 
Web upotrebljivost
 Hypo EXPO XXI - Konferencijski centar

 

ZLATNI MEDIJSKI

POKROVITELJI

Net.hr - Auti
 
 
 


SREBRNI MEDIJSKI
POKROVITELJI:


KOMPASS
 Karte.hr

 

BRONČANI MEDIJSKI
POKROVITELJI:

Centrala

 

EDUKACIJSKI PARTNERI:


 

REGIONALNI POKROVITELJI:

 
 
 

 

INTERNATIONAL SPONSORS:

Trade Show Directory USAFESTIVAL.NET - The Event Collector Site of the USA!