Anti-recesijski
Vodič kroz web poslovanje


Održana u Zagrebu, 17. 06. 2009. (srijeda), Hypo EXPO XXI konferencijski centar
drugi dan, 18. 06. - Web Business Radionica!

::Predavanja

Nazivi i detaljni opis svakog pojedinog predavanja

Dame i gospodo,

predstavljamo Vam kompletan izvor informacija u našoj regiji, vezan prvenstveno uz Vaše poslovanje internetom u vrijeme recesije i krize. Svi ste dobrodošli i sve Vas pozivamo da se pridružite najboljoj i najvećoj web konferenciji na ovim prostorima, ovoga puta pod nazivom Web::Strategija 5.0 - Antirecesijski vodič kroz web poslovanje.

Predavanja su u pripremi od strane programskog odbora pete konferencije. Ovdje se nalazi popis predavanja prema redosljedu stizanja sadržaja od predavača.

 

Klikom do frustracije

Klikom do frustracijeViše od predavaču: Dario Šuveljak

Kupujete novi ili rabljeni automobil? Npr. Hyundai ili Škodu? Prije odluke o kupnji želite saznati sve pojedinosti o automobilu – tehničke karakteristike, vozna svojstva, preporuke drugih vozača, prodajne salone i servise, cijenu te ostale pojedinosti o vozilu. Puni optimizma i zanosa krećete na virtualni put – otvarate redom 5-6 najpoznatijih web stranica/portala o automobilima i započinjete pretraživanje uvjereni da ćete sve informacije pronaći jednostavno, brzo i bez većih problema. Međutim, već nakon nekoliko minuta vaša “dobra volja” i optimizam se pretvaraju u “zabrinutost” i frustraciju. Ne pronalazite željene informacije o automobilu te odlazite nezadovoljni i ljuti što ipak niste donijeli konkretnu odluku o kupovini vašeg automobila… Ovakvih primjera u praksi zasigurno ima mnogo.

Na prezentaciji “Klikom do frustracije” Dario će otkriti najosnovnije probleme, zapreke i kritične točke sa kojima se je susretao prilikom korištenja web stranica, web shop-ova te web portala. Na konkretnim primjerima kao i rješenjima istih kroz grafičke primjere doznat ćete koje su to “slijepe ulice” na stranicama na kojima posjetitelji najvjerojatnije završavaju svoju pretragu jer nisu pronašli odgovarajuće informacije o proizvodu ili usluzi te odlaze na neki drugi web – odlaze na web konkurencije.

 

Izravni online marketing i newsletter u krizi su pun pogodak

Više od predavaču: Ines Majetić (Omega Media)

U doba kada se e-pošta pregledava i po nekoliko puta dnevno, vrlo učinkovit alat za izravan i personaliziran on line marketing prema korisnicima ili klijentima je newsletter, poruka prilagođena pojedinačnim interesima i željama.

Iskustvo agencije Omega Media specijalizirane za digitalni online marketing pokazuje kako ovaj vrlo moćan marketinški alat kompaniije ne iskorištavaju u dovoljnoj mjeri te ga vrlo često, zbog neorganiziranih i amaterski vođenih online kampanji izjednačavaju sa neželjenim reklamnim lecima u poštanskim sandučićima.

No upravo suprotno, gotovo da nema industrije koja nema opipljivih koristi od newslettera kao izravnog komunikacijskog alata, počevši od modne i kozmetičke industrije, preko distributera automobila i robe široke potrošnje do vertikalno integriranih tržišta poput farmaceutske, modne i kozmetičke industrije. Zapravo, svaka industrija, bez obzira na veličinu, koja nudi robu, uslugu ili proizvod može na taj način unaprijediti svoje poslovanje.

Angažman agencije Omega Media, kojoj je online marketing zapravo primaran fokus interesa, klijentima omogućuje da iskoriste sve prednosti izravnog online marketinga i pritom izbjegnu troškove povezane s internim angažmanom programera, voditelja baze podataka korisnika i marketinškog voditelja.

Zaokružena newsletter kampanja daje precizan uvid u sve akcije individualnoga potrošača, počevši od trenutka slanja newslettera do njegove interakcije s robnom markom na webu, uključujući svaki njegov klik. Crpeći informacije iz online profila koje korisnici imaju na web stranici robne marke, tehnologija doslovno svakom posjetitelju pridružuje ime i sve pripadne informacije, što znači da klijent može kampanju detaljno prilagoditi ciljnoj skupini i mijenjati njene parametre u stvarnom vremenu, prateći putem statističkih pokazatelja utjecaj promjena na učinkovitost kampanje.

 

Internet marketing generacija

Više od predavaču: Siniša Gavrilović

Siniša će na svom predavanju otkriti koncept izrade i promocije tematskih webova po principu small site that sells like crazy. Sam koncept se pokazao uspješnim na velikom broju webova koje je za svoje klijente do sada izradio Trenutak.hr.

Saznati ćete kako od nule iz uz minimalnu pomoć SEO tehnika promocije stvoriti manji ili veći internet medij koji ćete kasnije koristiti za svoju ili promociju svojih klijenata. Upoznati ćete osnovna pravila za izbor imena internet domene. Također će Vam biti objašnjeno kako izabrati temu za web koja će zainteresirati buduće posjetitelje ali i osigurati ciljanu publiku kako bi od cijele priče ostvarili marketinšku korist.

Objasniti će Vam kako pisati zanimljive članke po pravilima koje traže tri suprotstavljene strane; tražilice, klijenti i posjetitelji.  Saznati ćete i kako oblikovati i pisati tekstove da ostvare maksimum na tražilicama.

Cijela će tematika biti popraćena i troškovnikom te ćete vidjeti kako je uz minimalna ulaganja u hosting i domenu moguće u par mjeseci stvoriti respektabilni tematski web "iz ničega".

Vidjeti ćete da je moguće sa nula kuna uloženo u CMS, sa nula kuna uloženo u internet promociju i ostale oblike oglašavanja uz isključivo Vaš osobni angažman doći do uspjeha na webu u prilično kratkom vremenu.

Želite li i Vi biti uspješan internet podzetnik, poslušajte predavanje osobe koja već više od 9 godina živi isključivo internet prihoda. Otkriti ćete kako zarađivati na internetu isključivo od vlastita rada, koji su programi za zaradu bolji a koji će nam tek početi nositi profit.

Siniša će po završetku predavanja odgovarati na Vaša pitanja iz područja SEO optimizacije, izrade tematskih webova i internet marketinga, a bude li vremena u grubim crtama će dati smjernice za promociju na temu koji će izabrati netko iz publike. No, svakako više o tome ćete naučiti od Siniše na Web Business Radionici drugi dan konferencije.

 

Ulazak u web poduzetništvo

Više od predavaču: Matko Pecotić

Porastom internet tržišta, danas sve tvrtke imaju svoj web i gotovo da nema područja ljudske aktivnosti koje nije pokriveno na webu. Ipak, u toj gomili web stranica - nedostaje kvalitete. Internet svakako nije mjesto za brzu zaradu, a pokretanje velikog broja webova podsjeća na "dot com" groznicu - svi se nadaju da će kad tad njihov web (zar sam po sebi bez imalo truda?) isplivati te postati uspješan i profitabilan.

Značajna prednost recesije je što eliminira nekvalitetnu konkurenciju, pa se oglašivači okreću internetu koji pruža detaljnije podatke o učincima oglašavanja.

Matko će u svojoj prezentaciji dati svoja iskustva kako ući u web poduzetništvo, kako razumjeti programere i dati svoje viđenje onoga što je najbitnije u razvoju i održavanju weba. Također, osvrnuti će se na mogućnosti financiranja web projeka i izvore zarade na internetu. Objasniti će ulogu agencija i faktore koji su ključni za prodaju oglasnog prostora.

 

MARGINA-lizacija krize

Više od predavaču: Goran Blagus

Recesija, kriza ili banana izrazi su koje u zadnje vrijeme sve više čujemo u svom okruženju (poslovnom i privatnom). Bez obzira kako nazvali proces usporenja ekonomskih aktivnosti, treba shvatiti kako su to uobičajeni i normalni procesi koje se dešavaju u određenim / neodređenim intervalima. Ono što je dobro u ovom usporenju jest set prilika koje vam se pružaju kako biste pokazali svoju različitost, prednost nad konkurencijom, kvalitetu ili nešto drugo što vas čini različitim. Nažalost, ono što je teško jest to što smo zaboravili kako da se uzdignemo iznad svega toga i kako da pokažemo svojim potencijalnim korisnicima zbog čega da odaberu nas. Lako je komunicirati da "mi imamo najniže cijene", no jel to najbolje što možete reći za sebe i svoje usluge?

Shvaćam da kupac danas prvu stvar koju gleda jest cijena, no to nije razlog da ne komuniciramo i neke druge vrijednosti naše usluge. Osim toga, ako ste uspješni u komunikaciji i potencijalnom kupcu dokažete da za uložen novac u Vašu uslugu dobiva vrijednost i 5 puta veću, mislim da u tom slučaju cijena i ne igra preveliku ulogu. Ili možda igra?!

Stoga, nudim vam nekoliko minuta zabave i provokacija na temu cjenovne politike, komuniciranih vrijednosti i zabavne matematike gdje možete uvidjeti kako je cijena samo jedna od faktora koji definira proizvod. Isto tako, pokazat ću vam ultra popularnu metodu određivanja cijena pod nazovim "pravilo palca" te kakav utjecaj to ima na poslovanje.

Možda sve ovo zvuči neozbiljno i smiješno, no možete li si dopustiti da ne razmotrite i jednu uvrnutu ideju koja bi baš Vama mogla pomoći u web poslovanju? Vrijeme je da konvencionalne metode poslovanja prodrmamo, jer smo ih zaboravili ili ih nikad nismo ni znali. Možda je lakše reći da smo nekonvencionalni, a možda su u šumi. Što god da je posrijedi - prihvatimo se posla, postavimo stvari na pravo mjesto i krenimo zarađivati novac!

 

Svijet se promijenio - koliko ste vi spremni na promjene ?

Više od predavaču: Marijan Ožanić

Svi smo suočeni s krizom i nastojimo naći načine kako da joj se suprotstavimo. S krizom se ne možemo boriti psihološkim trikovima, komunikacijskim tehnikama i soft skills vještinama kakve nam se nude sa svih strana.

S krizom se možemo boriti jedino ako znamo:

  • smanjivati troškove,
  • provoditi procese unapređenja poslovanja i restrukturiranja,
  • postaviti učinkovitu organizaciju,
  • napraviti prave programe smanjivanja troškova,
  • i možemo uvjeriti svoje suradnike da smo spremni naći izlaz u ovim teškim trenucima.

Da bi se nosili s krizom trebamo krizu prepoznati, analizirati, utvrditi osnovne probleme, napraviti program aktivnosti, izabrati i motivirati tim, uvoditi promjene i boriti se. Moramo znati kako ćemo u stresnoj situaciji donositi sustavne odluke, kako ćemo uočiti i rješavati probleme u poduzeću u vrijeme krize, kako ćemo unaprijediti i poboljšati poslovanje poduzeća da se iz krize izvučemo, preživimo i budemo i bolji.

Posebno je važno znati da se svijet promijenio, da nakon ove krize gospodarstvo neće biti isto i da sve te promjene trebamo razumjeti i unositi u svoj način rada.

To su znanja koja su potrebna za sve poduzetnika uključujući i one koji se bave web poslovanjem.

 

Kriza, kriza, e pa šta je? Ako je kriza, nije lav!

Više od predavaču: Siniša Cvjetković

Vrijeme je za racionalno razmišljanje. Svi se "stišću". Svi režu troškove, nastoje automatizirati poslovanje i povećati prodaju. I marketing je postao prevelik trošak.

Svjetski trendovi pokazuju da je investicija u online trgovinu dugoročno najisplativiji korak. Trendovi u Hrvatskoj i regiji također pokazuju da su to i naši poduzetnici prepoznali.

  • Da li se online trgovina isplati?
  • Da li kupci kupuju?
  • Zašto su trendovi takvi?

Objašnjenja ćete dobiti s gledišta naših partnera - trgovaca i zašto su se oni odlučili za online trgovinu.

S druge strane - što vam je sve potrebno za kvalitetno online poslovanje? Na internetu nema puno šansi za ispravljanje pogreške. Kupci su razmaženi - ponuda je prevelika. Ako se upuštate u online prodaju, ovdje ćete dobiti presjek stvari o kojima trebate razmišljati kada se upuštate u novu online avanturu.

 

Kriza kao prilika za uspjeh

Više od predavaču: Marin Kordić

Dolaskom krize koja je snažno pogodila gotovo sve sfere gospodarstva počela su se mijenjati tržišna pravila. Mnoge tvrtke prisiljene su iz temelja mijenjati ustaljene načine poslovanja pa svoje probleme rješavaju neracionalnim rezanjem troškova, otpuštanjem zaposlenika i sličnim "klasičnim metodama" koje u većini slučajeva problem još više produbljuju.

Za mnoge tvrtke jedno od rješenja bilo je otvaranje još jednog aspekta poslovanja - onog putem interneta. Iako je u početku dočekano sa dozom sumnje, internet poslovanje u Hrvatskoj i regiji polako ali sigurno zauzima sve veći udio te samim time pobuđuje sve veći interes. U trenucima krize nizom pametnih odluka iz tržišnih patuljaka mnogi postaju tržišni lideri dok veliki i nefleksibilni sustavi postaju stvar prošlosti. Kriza uz sve očite nedostatke nosi i niz prednosti od koji se kao najveća izdvaja profiliranje tržišta.

Web poslovanje u mnogo se primjera pokazalo kao idealan alat za smanjenje troškova i povećanje konkurentnosti uz zadržavanje iste kvalitete usluge. Iako se percipira kao "jeftiniji" način poslovanja - internet poslovanje zahtijeva inicijalna ulaganja u tehnologiju te specifičnu selekciju zaposlenika i ulaganje u njihovu edukaciju. Takodjer, u web poslovanju planiranje igra daleko veću ulogu nego u "klasičnom" jer i najmanje greške mogu imati "fatalne" posljedice za posao.

Iako web za neupućene (neznalice) krije brojne zamke, web će se u ovoj recesiji svakako koristiti kao jedan od bitnijih alata za izlazak iz nje!

 


Web::Strategija 5.0 - Antirecesijski vodič kroz web poslovanje - konferencija o web poslovanju

NovostiKotizacije su rasprodane!

15.06.2009. Planirani broj sjedećih mjesta u najvećoj dvorani na katu u najvećem konferencijskom centru Hypo EXPO XXI u Zagrebu je - RASPRODAN !!! Čak i u vrijeme recesije. Sudionici ponajviše dolaze iz medija, te iz regije - Bosna i Hercegovina, Srbija, Slovačka. Više...

Planirana popunjenost već 99%

14.06.2009. Rasprodana su skoro sva planirana sjedeća mjesta na konferencije, te zbog nepotvrđenih prijava ostalo je još nekoliko slobodnih mjesta za prijave tokom ponedjeljka, a vjerujemo da će u utorak već biti kasno za prijavu. Više...

Najavljujemo popunjenost oko 80%

12.06.2009. Organizatori predviđaju i ovaj puta popunjenost Web::Strategije 5.0 prema planiranim mogućnostima. Trenutno najavljujemo popunjenost od oko 80% sjedećih mjesta u modernom konferencijskom centru Hypo EXPO XXI. Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencije  ZLATNI POKROVITELJ:

Omega Media

 

SREBRNI POKROVITELJI:

Virtus design
 

 

BRONČANI POKROVITELJI:


 

ORGANIZACIJSKI
POKROVITELJI:

 
Web upotrebljivost
 Hypo EXPO XXI - Konferencijski centar

 

ZLATNI MEDIJSKI

POKROVITELJI

Net.hr - Auti
 
 
 


SREBRNI MEDIJSKI
POKROVITELJI:


KOMPASS
 Karte.hr

 

BRONČANI MEDIJSKI
POKROVITELJI:

Centrala

 

EDUKACIJSKI PARTNERI:


 

REGIONALNI POKROVITELJI:

 
 
 

 

INTERNATIONAL SPONSORS:

Trade Show Directory USAFESTIVAL.NET - The Event Collector Site of the USA!