Web::Strategija 4
Izgubljeni u kontekstu


Održana 5. ožujka 2009. u Hypo EXPO XXI, Zagreb, Hrvatska
Web::Strategiju 4 je uspješno završena.

 

Web::Strategija 4 - Izgubljeni u kontekstuČetvrta Web::Strategija, konferencija o internetskom marketingu s temom kontekstualnog oglašavanja, održati će se u Zagrebu (Hrvatska), u reprezentativnom prostoru Hypo EXPO XXI centra (na 1. katu) početkom ožujka na dan 05.03.2009. (četvrtak) i svim prisutnima će prije svega pružiti edukaciju te informacije o najnovijim trendovima kontekstualnog oglašavanja.

Ovdje pogledajte arhivu vijesti četvrte Web::Strategije ili se prijavite na naš RSS kanal.

A ovdje možete vidjeti foto-galeriju i kako je bilo na trećoj Web::Strategiji, te popis prijavljenih.

 VAŽNO!!!  Isti dan održava se u susjednom prostoru i prvi sajam internetskog poslovanja - Web::INDUSTRIJA 2009. Svi sudionici konferencije će putem akreditacije imati besplatni ulaz na sajam, a svi koji neće moći doći na konferenciju neka slobodno navrate na sajam. Ulaznica na sajam će biti samo 10 kuna.

Što je to kontekstualno oglašavanje?

Kontekstualno oglašavanje (smisleno oglašavanje, tematsko oglašavanje) važan je dio strategije za internet (web) marketing svake moderne web stranice. Do nedavno je tek mali broj domaćih tvrtki ulagao u kontekstualno oglašavanje. No, uključili su se i veliki igrači i stvari su se zakomplicirale za one manje. Paraleleno su se pojavile pak i neke nove kontekstualne mreže za kontekstualno oglašavanje. Sve iskusne tvrtke okrenute web poslovanju angažiraju stručne ljude i ulažu sve veće svote novaca u kontekstualno oglašavanje jer je povrat investicije precizno mjerljiv, a očito i isplativ. No, pitanje je kako optimalno pristupiti kontekstualnom oglašavanju?

Kao i SEO, i kontekstualno oglašavanje je oko nas!

I ne - na Web::Strategiji ne govorimo o tome kakvo je stanje stvari u svijetu.
Već da - govorimo o regionalnom dijelu interneta (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Slovenija)!

Kako onda optimalno koristiti kontekstualno oglašavanje i pri tome konkurirati velikima?

Ne brinite! Sve možete saznajti od stručnih predavača na četvrtoj Web::Strategiji, regionalnoj konferenciji o internetskom marketingu, izradi web stranica i web poslovanju! 

Web::Strategija 4

Izgubljeni u kontekstu

 

Teme prezentacija i predavači

Četvrta Web::Strategija će biti i SEM konferencija i tematski će biti usmjerena na kontekstualno oglašavanje, te će biti programski podijeljena u dva dijela gdje je prvi za one koji tek kreću ili su netom krenuli u "podizanje" svojih web stranica kroz kontekstualno oglašavanje (dakle, početnici za internet oglašavanje), a žele naučiti više iz iskustva stručnih domaćih ljudi, te drugi - bonus dio konferencije gdje ćete saznati iskustva iz SEO svijeta, te kako odraditi dobar e-PR (eng. Press Release ili Public Relationship).

 

Krešimir Drvar


Krešimir DrvarKrešimir je jedan od pokretača prvog regionalnog blog alata te je ujedno i direktor MojBlog Grupe. Nekada je bio voditelj informatičkih tečajeva u nekoliko škola za darovite informatičare, sa tek 17 godina završio je Cisco CCNA akademiju, a danas uspješno vodi IT odjel Internet Service Providera POSLuH. Krešimir je autor prvog priručnika o optimizaciji web stranica za tražilice na hrvatskom, vlasnik Google Qualified Individual i Company statusa (SEM professional), predavač sa treće Web::Strategije gdje je otkrio prisutnima drugačiji pogled na LPO (eng. Landing Page Optimization), te još povremeno promovira internet marketing u domaćim TV emisijima. U njegovom društvu uvijek ćete naučiti barem jednu novu "web-foru" za Vaše web poslovanje i online oglašavanje.
 

Dragan Varagić


Dragan VaragićDragan je vlasnik konsalting agencije P2 Internet koja se bavi savetodavnim uslugama iz oblasti poslovne primene Interneta. Vlasnik je web sajta www.pretraga.co.yu, zatim najstarijeg e-mail časopisa u Srbiji “Pretraga i prezentovanje“, te bloga www.draganvaragic.com. Saradnja sa kompanijama Coca Cola Srbija, Diners Srbija, Pakom, IFC - World Bank Group, Makedonskim Telekomom, Plivom, Sintelonom, Anemom, Exitom, Metalcem, te učešće u preko 20 Internet projekata u Kanadi donijela mu je reputaciju stručnjaka za savetovanje za online oglašavanje i odnosa s javnošću. Na četvrtoj Web::Strategiji, Dragan će prisutnima prenijeti svoja međunarodna i regionalna iskustva za web promociju.
 

Vanja Bertalan


Vanja BertalanVanja je direktor agencije web.burza iz Zagreba. U svijet interneta je ušao sredinom devedesetih i od tada se bavi razvojem web siteova. Teme kojima se najviše bavi su informacijska arhitektura, korisničko iskustvo, usability i socijalni efekti online zajednica. Vodio je razvoj projekata Coolinarika - Podravkin kulinarski portal, Big Brother Hrvatska i mnogih drugih. Na četvrtoj Web::Strategiji, Vanja će Vas upoznati sa tag-based online oglašavanjem i to iz prve ruke sa pilot projekta Coolinarike!

 

Marek Vidovič


Marek je country manager kontekstualne mreže ETARGET u Hrvatskoj te ove godine i član ocjenjivačkog odbora za dodjelu nagrade Zlatna web marketing kampanja. Za tvrtku ETARGET radi od lipnja 2007, kada ju je pokretao u Hrvatskoj i Srbiji. Njegova uloga je proširavanje mreže partnerskih portala tvrtke ETARGET, na kojima omogućuje monetizaciju slobodnog prostora koji se ne može koristiti za bannere. Ako dolazite iz marketing agencije ili nekog internet medija, Marek će Vam na četvrtoj Web::Strategiji objasniti kroz svoju prezentaciju osnovne i napredne pristupe za kontekstualno oglašavanje.

 

Nataša Glavović


Nataša je već pet godina direktorica prodaje i marketinga u tvrtki Calisto ekskluzivnom regionalnom zastupniku tvrtke Gartner, vodeće svjetske analitičke i savjetodavne tvrtke za primjenu ICT-a u poslovanju. Prije je radila na mjestu glavne urednice jednog od tada prvih poslovnih portala u Hrvatskoj (www.infoinvest.hr) pri čemu je aktivno bila uključena i u njegov razvoj. Kako su danas marketinške organizacije izložene povećanom pritisku rezanja proračuna u 2009. i 2010. sada ipak još nije vrijeme za rezanje troškova online marketinga - poručuju Gartner analitičari, a zašto je tako Nataša će objasniti na Web::Strategiji.

 

Anja Makovec

Anja MakovecAnja je voditeljica projekata unutar specijalizirane agencija za internetsko oglašavanje Httpool. Karijeru je započela u Iskonu, no ubrzo je prešla u odjel marketinga portala Net.hr, odakle je došla na mjesto voditeljice projekata u Httpool. Anjino predavanje će predstaviti Httpool-ovu kontekstualnu mrežu u Hrvatskoj koja je pokrenuta u listopadu 2008. godine i to s nekim novitetima koje je Httpool uveo u takav oblik oglašavanja. Oglašivači mogu odabrati dvije vrste oglasa i različite formate bannera.
 

Siniša Gavrilović


Siniša Gavrilović Siniša  je webmaster sa osam godina profesionalnog iskustva. Imao je najbolje ocjenjeno predavanje od strane publike na prethodnoj Web::Strategiji pod nazivom "Iskustva jednog SEO mastera" i nakon toga postao traženim hrvatskim SEO majstorom! Dio njegovog zanimljivog iskustva koja je stekao tokom svoga rada sa web promocijom rado će prenijeti i svim sudionicima četvrte Web::Strategije. Svojim osobnim i naizgled kontroverznim pogledom na web, demistificira precijenjene stvari u internetskom poslovanju, prizemljuje nerelana očekivanja od weba i govori o stvarima u web marketingu kakvima one stvarno jesu.
 
 

Maja Blaguški


Maja Blaguški Maja je suvlasnica tvrtke Virtus dizajn koji se specijalizirao za izradu i optimizaciju web stranica, a uspješno djeluje od 2005. godine i iza sebe ima preko 150 web projekata. Njezino prethodno radno iskustvo vezano je uz metode komuniciranja u poslovanju i prodaji, a nekoliko godina je radila kao trener komunikacijskih vještina za tvrtke koje se bave razvojem ljudskih potencijala. U Virtus dizajnu glavni joj je zadatak komunikacija, prodaja i vođenje web projekata. Pri tom posebnu pozornost usmjerava na pojednostavljivanje i približavanje mogućnosti web tehnologija prosječnom korisniku. Dolaskom i popularizacijom internet marketinga istražuje i pronalazi načine kako ovu uslugu popularizirati i opravdati klijentima ulaganje koje web promocija iziskuje. Tema njezinog predavanja bit će opis predstavljanja i prodaje usluge internet oglašavanja.

 

Jaka Levstek

Jaka LevstekWeb strateg nove slovenačke liberalne stranke Zares, koja je več po prvoj godini postojanja i u velikoj meri pomoću jakok korišćenja weba, parlamentarne izbore završila kao treća najjača stranka. Jaka je i dugogodišnji stručnjak za web i marketing između ostalog je soosnivač iTIVI-ja, on-line DVD rental servisa, član uprave največog lokalnog regitratora domen (Domenca) i najjače web trgovine (mimovrste) i konzultant mnogim poduzečima za područje weba i komuniciranja. Njegovo predavanje na Web::Strategiji biti će vezano uz  "ostvarljivost ključnih riječi" (engl. keyword feasibility) i financijski efikasnije online oglašavanje.

 

Višnja Željeznjak

Višnja ŽeljeznjakVišnja je direktorica prodaje i marketinga te partner u web development studiju logIT Internet Usluge (www.logit.hr) koji se već više od 7 godina bavi dizajnom i programiranjem po mjeri. Njen su posao i profesionalna strast riječi koje pokreću, tj. marketinška uloga teksta i pisanog sadržaja na web stranicama. Sudionicima njenog predavanja na četvrtoj Web::Strategiji predočiti kako izvući maksimum iz partnerskog marketinga (engl. affiliate marketing) koji je relativno nov pojam na hrvatskom dijelu interneta, iako je u svijetu prisutan još od 1994. godine.

 

Vesna Gredelj

Vesna GredeljVesna je Account Manager, Google AdWords EMEA i radi s vodećim oglašivačima iz regije na online strategijama oglašavanja putem Google AdWords-a, te edukaciji vezanoj uz Google AdWords. Vesna ima bogato iskustvo u kreiranju i optimizaciji uspješnih kampanja na Google tražilici i sadržajnoj mreži, usmjerenih na regiju ali i ostala svjetska tržišta. Dio tog iskustva prenijet će sudionicima konferencije u svojoj prezentaciji na temu Kako izraditi učinkovitu Google AdWords kampanju.

 

 

Web konferencija

 

Predavači su marketinški stručnjaci za SEM (eng. Search Engine Marketing), kontekstualno oglašavanje i za optimizaciju web stranica za tražilice (SEO), te će Vam svoja iskustva prenijeti kroz svoje prezentacije na hrvatskom i srpskom jeziku.

Zašto regionalni predavači, a ne i strani?

Predavači na četvrtoj Web::Strategiji i dalje će biti regionalni stručnjaci i obraćati se će regionalnoj publici. Nema stranih (npr. američkih ili britanskih) predavača kako je to trend u zadnje vrijeme u ovim krajevima. Organizator drži da su regionalnoj publici mjerodavnija iskustva domaćih iskusnih stručnjaka za internet (web) marketing, a ne iskustva stranih predavača koja možda vrijede samo u Americi ili na svjetskoj razini. Jer koliko god da je internet globalni medij - on je prvo lokalni medij, a tek onda globalni. Mislite da nije? Zapitajte se onda zašto je svjetski internetski div Google uzeo Google.hr domenu kao dio svoje tražilice koji prikazuje svjetske rezultate prilagođene hrvatskim korisnicima?

Tko će doći na Web::Strategiju?

Na četvrtu Web::Strategiju će doći svi oni koji su marketinški, razvojno ili poslovno vezani uz web poslovanje, a to su ljudi na sljedećim funkcijama:

 • web poduzetnik (koji je dobio sredstva investitora ili uložio vlastita sredstva),
 • direktor (CEO)/voditelj web tvrtke,
 • direktor (CIO)/voditelj internet odjela,
 • direktor (CMO)/voditelj marketing odjela ili agencije,
 • brand manager, kreativni direktor ili direktor medija,
 • manager zakupa oglasnog prostora ili media planer manager,
 • svaki djelatnik tvrtke poslovno orijentirane prema web industriji,
 • student (sa ekonomije, FER-a, FOI-a i drugih fakulteta),
 • webmaster,
 • bloger,
 • web početnik, ali i web stručnjak.

Ukratko, na četvrtu Web::Strategiju će doći svi poslovni ljudi iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine koji ili već profesionalno uređuju internet stranice ili tek ulaze u izradu web stranica (web portala, web oglasnika, web servisa i drugih) i ako žele steći nova znanja za internet oglašavanje i ako žele poboljšati tj. povećati svoju zapaženost kod publike kontekstualnim oglašavanjem, plaćanjem po kliku (CPC ili PPC), SEO metodama i e-PR-om, te tako privući nove posjetitelje/korisnike/kupce!

Dodatna događanja na konferenciji

Web::INDUSTRIJA 2009Za sve prisutne na četvrtoj Web::Strategiji pripremamo prvi web sajam internetske industrije (web tehnologije, web mediji, web marketing agencije) koji još nije viđen na ovim prostorima. Sajam će biti zaseban događaj u susjednom prostoru pored konferencije i to pod nazivom "Web::INDUSTRIJA 2009".

Kao sudionik četvrte Web::Strategije imati ćete besplatan ulaz na sajam Web::INDUSTRIJA 2009.

Sajam Web::INUDSTRIJA 2009 će okupiti tvrtke koje proizvode web stranice (CMS), izrađuju web dizajn, pružaju uslugu web hostinga, bave se web izdavaštvom (web portali, web servisi, socijalne web mreže), marketinške web agencije, učilišta sa web tematikom, tvrtke koje rade sa mrežnom opremom, omogućuju spajanje na web (ISP, mobiteli, wireless pristup, SmartPhone), te se bave elektroničkim plaćanjem. Ako ste i Vi u web biznisu - ne propustite ovogodišnji web sajam!

Također, na Web::Strategiji ćemo dodjeliti nagrade (priznanja) za web ostvarenja kroz 2008. godinu u dvije kategorije koje također još nisu postojale na ovim prostorima. Pročitajte više o Web::Strategijinoj nagradi Zlatna web marketing kampanja 2008. godine, te nagrada Zlatna web upotrebljivost 2008. Pravila nagrađivanja će biti jednostavna - prijave rade korisnici, a nakon prihvaćanja nominacija - konačnu odluku daje ocjenjivački odbor.

Zlatna nagrada je nastala kako bi Web::Strategija pomogla izvođačima web stranica i web marketinških kampanja te im dala dodatni kredibilitet i reputaciju među njihovim korisnicima odnosno klijentima. Ovim putem pozvani su svi da se što prije prijave za nominacije za ove dvije nagrade.

Kotizacija (kupovina ulaznice)

Tokom 2009. moći ćete se prijaviti na četvrtu konferenciju kroz ranu i kasnu cijenu kotizacije bez popusta. Prijavite se što prije kako bi osigurali svoje mjesto u konferencijskog dvorani koja ima ograničen broj sjedećih mjesta. Za treću konferenciju se tražila karta viška tjedan dana prije same konferencije.

Humanitarna akcija Web::Strategije

U suradnji za Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu (HZTM) iz Petrove 3 u Zagrebu (Hrvatska), organizator Web::Strategije poziva sve redovne studente dodiplomskog studija i dobrovoljne davatelje krvi do same konferencije da se prijave putem obrasca za prijavu, te kod upita "Gdje ste saznali za konferenciju?" napište "doborovljni davatelj krvi" kako biste ostvarili pravo na slobodan ulaz na konferenciju. 

Dobrovoljno davanje krvi potrebno je napraviti ovih dana od 15. siječnja 2009. pa do prije same konferencije i to u Petrovoj 3 u Zagrebu (slogan: Dođite svi - u Petrovu 3), te će se svaka prijava provjeravati u zavodu da ne bi bilo zloupotrebe ove humanitarne akcije.

Davanje krvi je izrazito human čin svakog čovjeka, pogotovo u vremenima kada i manjak zaliha krvi danas modernom medicinom spašava mnoge živote. Agencija Marketing odjel kroz ovu gestu htijela je u suradnji sa HZTM-om ostvariti i humanitarni aspekt Web::Strategije.

Ako ste prije bili dobrovoljni davatelj krvi, učinite to ponovno i ovih dana prije četvrte Web::Strategije!

Voditeljica

Biljana MačkovićKao i prošle godine, Web::Strategiju će voditi već dokazana i od publike anonimnom anketom pohvaljena voditeljica Biljana Mačković. Svojim vođenjem konferencije ova mlada voditeljica, inače brižna medicinska sestra, osigurala je simpatije publike i bilo je prirodno da ju ponovno pozovemo da upravlja događanjima na pozornici.

Biljana će i na ovoj konferenciji predstaviti sve događaje koji Vas čekaju na konferenciji, te svakog predavačnja i njegovo predavanje. Također, paziti će zajedno sa predsjednikom programskog odbora da predavači poštuju vrijeme trajanja prezentacija što će na četvrtoj Web::Strategiji posebno doći do izražaja s obzirom na još veći broj profesionalaca koji će održati svoja predavanja.

Hostese

Kao i svaki puta, šarmantne hostese koje su već postale tradicija Web::Strategije dočekati će Vas već kod akreditiranja i biti će dostupne tokom cijele konferencije ako zatrebate bilo kakvu informaciju oko organizacije.

 


Web::Strategija 4 - Izgubljeni u kontekstu

NovostiDodana prezentacija Glavović Nataše

26.05.2009. Ispričavmo se svima koji su preuzimali prezentacije. Sada možete preuzeti i onu za koje smo dobili nekolicinu upita na e-mail (prva u nizu u ZIP datoteci). Više...

Web::Strategija najveća do sada!

05.03.2009. Objava za medije - U Zagrebu je 5. 3. 2009. održana četvrta regionalna konferencija o kontekstualnom oglašavanju i o marketingu tražilica pod nazivom "Web::Strategija 4 - Izgubljeni u kontekstu". Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencijeZLATNI POKROVITELJI

 

SREBRNI POKROVITELJI

Httpool - internet marketing

 

BRONČANI POKROVITELJI

HGspot

  6

6

ORGANIZACIJSKI POKROVITELJI

  Institut za elektroničko poslovanje
Imperito
 

4


 

ZLATNI MEDIJSKI POKROVITELJI

Najčitaniji poslovni mjesečnik
Net.hr


 

SREBRNI MEDIJSKI POKROVITELJI

 
 
 
 
Novi Milenij

   

BRONČANI MEDIJSKI POKROVITELJI

T3
Evolucija putnih naloga - Putni.biz
100Ljudi.net - regionalni intervju web 2.0 portal
 
 

   


 

 REGIONALNI MEDIJSKI POKROVITELJI

 
 

Httpool Macedonia