print('WS7');
Dobri developerski duh


Održana u Zagrebu, Hypo EXPO centar, 18.-19. 03. 2010. (čet i pet)

Web::Strategija 7

Web konferencija za web developere ...i one koji ih traže

Sedma Web::Strategija po prvi puta otvara svoja vrata svim web developerima iz regije, te onima koji ih traže - dirketorima, web poduzetnicima ili voditeljima odjela. Pročitajte na ovoj stranici sve što možete očekivati na nadolazećoj i neponovljivoj Web::Strategiji.

VAŽNO! Ovdje možete pratiti VIJESTI vezane uz održavanje ove Web::Strategije, a ovdje RSS vijesti. Posjetite i službeni Twitter kanal, Linkedin grupu ili Facebook stranicu. Kako biste na vrijeme rezervirali mjesto na konferenciji po super ranoj cijeni ulaznice - prijavite se već danas. Za sve ostalo, obratite se organizatorima izravno na e-mail.

 

Web::Strategija 7 - Dobri developerski duhKonferencija Web::Strategija 7 - Dobri developerski duh sadržava edukativna predavanja izravno i neizravno tematski vezana uz web development kroz koja će predavači educirati sudionike o tome kako poboljšati znanje, komunikaciju, radnu atmosferu i proširiti poslovanje u tvrtki za razvoj web aplikacija ili izradu web stranica. Program Web::Strategije će biti podijeljen na "nedeveloperske" i tehnološke teme, a biti će riječi o pristupu web developmentu od iskusnih web profesionalaca koji će otkriti neke svoje male poslovne tajne. Također, u sklopu konferencije održati će se svečana dodjela Zlatnih nagrada Web::Strategije u dvije kategorije za koje se možete prijaviti i Vi.

Tražite možda dobrog web developera za svoj projekt? Sorry, ali svi su na Web::Strategiji. ;) Potražite ih ovdje. Upoznajte profesionalne web developere koji će predavati na konferenciji ili dobiti Zlatnu nagradu i angažirajte ih za svoje projekte izrade web aplikacija, web stranica ili web servisa - kako Vam više odgovara. Pronađite ovdje kvalitetne web developere koji će biti i na pozornici i u publici. Saznajte kako ih prepoznati. Ponudite im posao ili samostalnu izvedbu projekta. Izbor je Vaš, a Web::Strategija je samo jedna. :)

Predavači


Konferencija Web::Strategija 7 okupiti će predavače koji imaju vrhunska profesionalna iskustva u web developmentu - i to ne samo kao web programeri, već i kao uspješni komunikatori sa klijentima ili u vođenju tima web programera. Svi oni pokazati će da danas uspješan web developer ne posjeduje samo vještine kodiranja - uspješan web developer mora imati ono - nešto više.

Gordan Orlić

Predavač | Predavanje  

Gordan je prvi certificirani Zend PHP i MySQL developer u Hrvatskoj. U više od pet godina profesionalnog rweb developmenta sudjelovao je u izradi mnogih poznatih projekata poput DvaNula i WhoisHostingThis. Kao voditelj MySQL edukacije na NetAkademiji, Gordanovo predavanje će biti vezano uz kompleksnost rada s velikim bazama te će se fokusirati na "sitnice" i savjete koji su trivijalni kada vam netko ukaže na njih, ali zadaju prave glavobolje ako ih ne znate.

Tomislav Bilić

Predavač | Predavanje  

Tomislav je s dvojicom prijatelja 2003. godine osnovao Escape gdje je radio kao project manager i programer 4 godine. Pored rada na projektima, radio je i marketing za inozemno tržiše. Inchoo osnovao je u svibnju 2008. godine s ciljem specijalizacije za izradu online trgovina i iPhone aplikacija. Inchoo trenutno broji 11 zaposlenika te 90% prihoda ostvaruje izvozom, uglavnom u SAD, skandinavske zemlje i zapadnu Europu. Tomislav će se obratiti web developerima koji često ne vole raditi prodaju jer razmišljaju o njoj samo na tradicionalan način.

Ratko Mutavdžić

Predavač | Predavanje  

Ratko je voditelj grupe za rad s javnom upravom u Microsoftu Hrvatska i ujedno stariji tehnološki savjetnik. Na Web::Strategiji 7 - Dobri developerski duh će educirati sudionike o cloud computing tehnologiji kojeg nude svi veliki i mali proizvođači softvera i usluga te kako razumjeti poslovne modele, mogućnosti ali i zamke. Isto tako, proći će što sve danas web developer mora znati da bi počeo programirati za oblak te koliko ga to košta, a što zauzvat može dobiti. Kao primjere, proći će ponudu koju ima Amazon, Google, Microsoft, te još neki. I, naravno, sprema hrpu odgovora na isto toliko pitanja. :-)

Alan Pavičić

Predavač | Predavanje  

Alan je free-lance programer i savjetnik sa više od
15 godina profesionalnog iskustva. Uža specijalnost su mu dizajn i implementacija masivno paralelnih, distribuiranih objektnih sustava, optimizirajući kompajleri za dinamičke jezike te rad sa sustavima za procesiranje u realnom vremenu. Wow! Ukoliko se i ne bavite sustavnim programiranjem, Alan će Vam na predavanju pokazati kako je novi Google-ov jezik Go zabavan i inovativan programski jezik, te zašto je vrijedan učenja.

Željko FilipinŽeljko Filipin

Predavač | Predavanje  

Poznati tester web aplikacija u web development krugovima, profesionalno testira aplikacije još od 2004. godine, pa sve do današnjih dana. Željko je ujedno i autor Watir podcasta o kojem će ujedno i predavati na Web::Strategiji i na kojem ćete saznati kako kako s Watir-om testirati web aplikacije na različiti operacijskim sustavima - Windows, Mac i Linux. I to na svima njima koristeći sve dostupne preglednike (eng. browsers). Mrak! Također, Željko će napraviti usporedbu sa drugim sličnim softverskim alatima za testiranje web aplikacija.

Lovrenco Vladislavić

Predavač | Predavanje  

Lovrenco je završio studij na Sveučilištu u Splitu te stekao zvanje inženjera računarstva. Trenutno radi kao voditelj sektora proizvoda u putničkoj agenciji. Na Web::Strategiji 7 će približiti pogled na odnos naručitelja i web development tvrtke, ali (za razliku od drugih predavača) sa strane naručitelja web aplikacije i izrade web stranica. Lovrenco ima višegodišnje iskustvo u naručivanje izrade web aplikacija/web stranica, te će u predavanju koje je podijeljeno u pet faza pregledno i nedvosmisleno naznačiti problematiku na koju je nailazio kao naručitelj. Ovo predavanje preporučamo svima koji rade kao voditelji web razvoja u web development studijima ili pak u prodaji web usluga.

Saša ŠarunićSaša Šarunić

Predavač | Predavanje

Tvrtka Pet minuta, dvostruki prošlogodišnji dobitnik Zlatne nagrade Web::Strategije, u kojoj Saša radi, bavi se razvojem softvera na području weba i društvenih mreža. Kao njezin suvlasnik i direktor, u ovom će predavanju Saša svim sudionicima Web::Strategije prenijeti organizaciju razvojnog procesa koju uspješno koriste za web development. Naglasak će biti na njegovom iskustvu u rješavanju organizacijskih problema, te na pregledu alata koji efikasno pomažu voditeljima i developerima u efikasnijem timskom radu prilikom web developmenta.

Mladen Vukmir

Predavač | Predavanje

Mladen je partner-osnivač odvjetničkog društva Vukmir i suradnici u kojem njegovo današnje radno iskustvo obuhvaća specijalizaciju u intelektualnom vlasništvu, licenciranju, trgovačkom pravu, parnicama i arbitraži. Ako ste web development tvrtka, njegovo predavanje na Web::Strategiji 7 dati će Vam odgovor na pitanje - koji je način najbolje zaštitite i komercijalizacije softvera koji ste razvili u tvrtki?
   

Tomislav Tipurić

Predavač | Predavanje

Tomislav je zaposlen u Microsoftu Hrvatska kao specijalist za tehnologiju. Njegova glavna preokupacija  je web-platforma, različite nove tehnologije iz pera Microsoftovih razvojnih inženjera te njihova implementacija na partnerskim i korisničkim projektima. Tomislav će na Web::Strategiji 7 ukazati svima na vrhunska korisnička iskustva koja se mogu izvesti u Microsoft Silverlightu, a koji može osvježit će Vaše web aplikacije i na taj način će one privući nove korisnike i zadržati postojeće.
 

Hrvoje Hudoletnjak

Predavač | Predavanje

Hrvoje se bavi razvojem web aplikacija, a na predavanju će educirati sudionike o najupotrebljivanijem programerskom obrascu za izradu web aplikacija koji se upotrebljava u gotovo svim programskim jezicima za web development. Njegovom upotrebom u Vašoj tvrtki možete postići kvalitetniju arhitekturu web aplikacije, što će programerima omogućiti lakšeg održavanje, otklanjanje grešaka, te zadovoljnog klijenta.
 

Vlatko Košturjak

Predavač | Predavanje

Vlatko (nadimak Kost) radi na poziciji savjetnika za informacijsku sigurnost za područje Europe, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA) gdje pomaže klijentima u postizanju ciljane sigurnosti. Vlatko se na polju sigurnosti specijalizirao i certificirao za ethical hacking odnosno penetracijske testove, neprekidnost poslovanja, te razvoj i nadzor ISMS-a prema međunarodnim standardima uključujući ISO/IEC 27001. U predavanju će objasniti najčešće sigurnosne greške koje čine razvijatelji web aplikacija (web developeri).
 

Stjepan Zlodi

Predavač | Predavanje

Tijekom svog poslovnog puta Stjepan je radio u različitim tvrtkama, s različitim tehnologijama i razvijao aplikacije svakojakih namjena. Od 'one man banda' do rada u 'velikom korporacijskom timu'. Od MS-DOS aplikacija do web aplikacija. S iskusnim i manje iskusnim korisnicima. Sada će na Web::Strategiji obzaniti tajne razvoja web stranica za mobilne uređaje.
 

Igor Vuksanović

Predavač | Predavanje

Kao idejni začetnik prvog i jedinog hrvatskog online knjigovodstva (CPP) i suvlasnik softvera za produkcijske kuće, Igor je stekao sedmogodišnje iskustvo u projektiranju i izradi poslovnih web aplikacija. U svome predavanju Poslovnjaci sa šiltericom otkrit će nove trendove u razvoju i korištenju poslovnih aplikacija.

 

Tko će doći na konferenciju?


Na Web::Strategiju 7 će doći odgovorne osobe te djelatnici iz firmi u regiji koji su profesionalno vezani (ili će biti) uz web development, a čiji posao je vezan uz:

 • odlučivanje u tvrtki - direktor, vlasnik ili voditelj
 • poduzetništvo
 • web development - izrada web stranica, web dizajn, web programiranje, administriranje web sadržaja, web hosting, web kreativnost
 • web marketing ili klasični marketing (TV, radio, tisak, ...)
 • web poslovanje - web shop, web servis
 • web izdavaštvo - urednik web portala, web novinar
 • studiranje, školovanje

Također, da pojasnimo tko će sve još imati koristi od Web::Strategije 7...

 • obrtnici, te male i srednje tvrtke kojima treba web stranica, ali ne znaju kakva
 • velike tvrtke koje nemaju vremena pratiti trendove, a žele upoznati na jednom mjestu najbolje web developere u regiji kako bi ih angažirali za svoje projekte razvoja korporativnih web stranica ili web servisa
 • oni koji zapošljavaju web developere u tvrtki
 • oni koji rade ili će raditi na web portalima
 • oni koji planiraju ili već posluju putem web dućana (web shop) ili web servisa
 • oni koji će tek (poželjeti) postati web developer :)

Zašto doći na Web::Strategiju?


A zašto doći na Web::Strategiju odgovorio je predsjednik programskog odbora Web::Strategije 7, gospodin Miroslav Varga iz tvrtke Escape iz Osijeka sljedećim riječima:

"Zato što je teško pratiti sve što se događa u najdinamičnijoj industriji na svijetu. Nema smisla tražiti satima na internetu neku informaciju. Na Web::Strategiji vrhunski stručnjaci prezentiraju trendove, mogućnosti i nude rješenja za probleme kojih možda niste ni svjesni. I to na jednostavan i razumljiv način. Zato vrijedi doći."
 

Da li je ova konferencija samo za web developere?


Ne. Web::Strategija je namijenjena i poslovnim ljudima - poduzetnicima, direktorvima i voditeljima odjela. Na konferenciji će u prijepodnevnim satima svi oni koji surađuju ili će tek surađivati sa web developerima saznati kako znati tko je dobar web developer te kako i gdje ih pronaći (naravno, na Web::Strategiji :) za svoj projekt izrade web stranica. Poslijepodne će pak web developeri učiti od iskusnih predavača o izazovima u web developmentu te kako pravilno komunicirati s naručiteljima i - na kraju - kako za njih napraviti uspješne web stranice o kojima će se još dugo, dugo poslije pričati.

Predavanja će biti korisna svima koji su izravno ili neizravno poslovno vezani uz web development ili namjeravaju biti.

Domaćini na dan konferencije


Vaši domaćini na ovoj konferenciji će biti predsjednik programskog odbora Miroslav Varga, najbolje ocijenjeni predavač prethodne Web::Strategije, a koji će uz veliku pomoć naše voditeljice Sanje Hrvojević, ujedno i novinarke te TV voditeljice, ravnati programom, predavačima i panel raspravom. Naravno, dočekati će Vas i Dora u ime organizatora Web::Strategije.

Barbara ŽanetKatarinaTakođer, na konferenciji će Vas dočekati dražesne i uslužne hostese (Barbara, Žanet, Katarina, ...) koje možete upitati za sve informacije koje će Vas zanimati tokom Web::Strategije. U slučaju da Vam neće moći hostese pomoći, pozvati će predsjednika programskog odbora ili direktora za organizaciju, pa Vas molimo za strpljenje dok oni dođu do Vas. U svakom slučaju, računajte na pomoć hostesa.

Vidimo se na sedmoj Web::Strategiji !!!

 

Kako je bilo na prošloj Web::Strategiji?


Želite li pogledati kako je bilo na Web::Strategiji 6? Pogledajte na linkovima koji slijede...

Download prezentacija | Foto galerija | Rezultati ankete | Dobitnici Zlatne nagrade

 


Web::Strategija 7 - konferencija za web developere (web programere) ...i one koji ih traže

KONFERENCIJA WS7 JE ODRŽANA!

NovostiNajpopularnija konferencija u Hrvatskoj

25.03.2010. [VIDEO] "Najpopularnija konferencija u Hrvatskoj" rečenica je koju ćete čuti u sljedećem TV prilogu koji je emitiran na Hrvatskoj radio-televiziji (HRT2) u najgledanijoj ICT emisiji eHrvatska. Više...

Dobitnici Web upotrebljivosti i inovativnosti 2010

19.03.2010. Dobitnici Zlatnih nagrada Web::Strategije u dvije kategorije su tvrtke: iDEA studio, web.burza, Globaldizajn, Web marketing /POSLuH, Omnisdata i Listopad Web Studio. Više...

Popunjeno, rasprodano - gotove su prijave!

16.03.2010. Tko je jamio - jamio! Rasprodano je sve i popunjena su sva mjesta na Web::Strategiji 7 s temom web developmenta. Tko se nije prijavio - nažalost, više ne može. Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencijeSREBRNI POKROVITELJI

 

CPP  Virtus dizajN
Visoka škola za informacijske tehnologije
 
 

BRONČANI POKROVITELJI

 

 

ORGANIZACIJSKI PARTNERI

 

Tiskara FatDUX Zagreb - Designing valuable User eXperiences
 Hypo EXPO XXI
 IMPERITO
 HM Rent-a-Car  Stimulans
 
 Podravka
 Pago
 OH!

 

ZLATNI MEDIJSKI

Monitor.hr VIDI
 tportal.hr  ETARGET
 Banka.hr
 Poslovni.hr
 
BIZdirekt
 24sata.hr  Net.hr
 
 

SREBRNI MEDIJSKI


eZadar  
Rep.hr
webmajstori.net
 WLW  Kompass.hr
 infoTrend  JaTRGOVAC
 Javno  T3 Magazin
 Metro portal  BRONČANI MEDIJSKI

Spa Wellness Upali.net
 IT-infoNEWS interijerNET
 Racunalo.com  GameBox
 AutoManija.com
 

 

EDUKACIJSKI PARTNERI

 

 COGNITA

 

REGIONALNI MEDIJSKI

 

znanje.infostud.com