print('WS7');
Dobri developerski duh


Održana u Zagrebu, Hypo EXPO centar, 18.-19. 03. 2010. (čet i pet)

::Tko je dobar web programer?

Biti dobar web developer znači...

Web programer je osoba koja samostalno ili u organiziranoj grupi programira tj. stvara web program - web aplikaciju, web softver, web servis ili web stranicu - kako god želimo nazvati rezultat njegovog stvaranja. No, uz ovu opću definiciju mogu se sakriti i tzv. "kvazi web programeri", pa čak i dobri programeri - za druge platforme, npr. za desktop aplikacije, ali ne i za web platformu. Zato se uvijek prije angažmana web programera ili web developerske tvrtke zapitajte - tko je dobar web programer? Ili da li tvrtka ima dobre web programere?

Ova konferencija će govoriti o problematici onoga što čini dobrog web programera, pa time i dobru web development tvrtku. A dobra web development tvrtka upravo i zapošljava dobre web programere.

Sedma Web::Strategija će ujedno biti namijenjena onima koji trebaju ili već angažiraju web programere. Prvi će naučiti kako prepoznati i odlučiti se za dobrog web programera, a drugi će saznati da li su odabrali dobrog web programera. I ako nisu - kako da odaberu dobrog web programera. Kada to nauče, pruža im se jedinstvena mogućnost na konferenciji da započnu razgovor sa prisutnim programerima u neformalnom i opuštenom tonu - možda će to biti upravo osoba kojoj će povjeriti razvoj svog sljedećeg velikog web projekta.

Nadalje, dodjela Zlatne nagrade Web::Strategije će otkriti publici Web::Strategije tko su najbolji web programeri ili najbolje web development tvrtke prema ocjenjivačkom doboru, a čije predstavnike možete odmah nakon dodjele "uhvatiti za rukav" i pozvati na kavicu u obližnjem caffe baru.

Ne prepustite odabir web programera slučaju - na Web::Strategiji naučite kako odabrati web programera i - odaberite ga! Time nećete riješiti trenutni problem - time ćete naći dugoročnog partnera za svoje web poslovanje.

Put do dobrog web programera

Tražite dobrog web programera? Ako već niste, prvo Vam preporučamo da pravno zaštite Vaš projekt. Također, stavite na papir (ili u Word dokument) sve što Vam padne na pamet i što želite u svom projektu. Ne propustite ništa. Neka to bude zapis Vašeg brain storminga, makar napisan i kao mind map.

Zatim potražite web programera (na webu, preko poznastava, na Web::Strategiji ili drugim događanjima) i otvoreno porazgovarajte. Vaša inicijalna ideja će se tada početi razvijati u nešto smisleno. Dobar web programer, jednostavno - programira (neki će reći - kodira izvorni kod). Dobar web programer se ne bavi marketingom. Dobar web programer ne izrađuje svoje web aplikacije na kojima zarađuje dodani novac. On jednostavno programira web aplikacije za klijenta i za to treba biti dobro plaćen. To je web programer kojeg tražite.

Nađite pri tome web programera s kojim možete komunicirati i telefonski ili putem Skype-a (i sličnih glasovnik komunikacijskih servisa) jer ne želite dugo čekati odgovor na e-mail. To je važno zbog činjenice da ćete tokom izrade web stranice vrlo intenzivno komunicirati.

Zatrebate li tokom izrade Vaše web aplikacije dodatne web programere na poslu (zbog proširenja posla i kraćih vremenskih rokova), odmah u početku se raspitajte da li web programer zna i druge kvalitetne web programere. Nemoguće je da je on jedini jer dobri web programeri znaju i druge dobre web programere (upoznaju ju ih na druženjima kao što je i Web::Strategija).

Kako biste zadržali dobrog web programera - ponudite mu uvijek bonus za na vrijeme i kvalitetno odrađena web rješenja. Ponudite dobrom web programeru da postane Vaš poslovni partner. No, i klasičan poslovni odnos "klijent-naručitelj" može biti formula dugoročne suradnje.

Želimo Vam sreću u potrazi za dobrim web programerom jer vjerujemo da trenutno deseci njih u regiji čekaju da im se javite. :)

Ne trebate web programera, već web dizajnera?

Bez brige. Već je nekolicina potvrdila dolazak na Web::Strategiju, a organizatori očekuju njih još. Jer posao web development tvrtke uključuje posao web programera, ali i web dizajnera te niz drugih opisa radnih zadataka i poznavanja vještina (dizajn aplikativnog sučelja, korisničkog iskustva - UX, HTML ili CSS strukture, baze podataka i drugih). Svi su dobrodošli na Web::Strategiju jer će sresti i kolege iz svoje branše. Pa i konkurenciju.

A kako postati dobar web programer?

Dobar web programer postajete stalnim učenjem i novim iskustvom. Znači, edukacija + rad. Kvalitetna edukacija (za koji Vam svakako može pomoći i sedma Web::Strategija) preduvijet je za početak rada i stjecanja iskustva. Pronašli smo na najpoluparnijem forumu Forum.hr-u (napisao Anđeo) dobar post koji govori o tome:

Učiti, učiti i samo učiti
jedino tako možeš razlučiti
šta je dobro, a šta nije,
šta se smije uvrstiti a šta nesmije.

Vjerojatno će svaki dobar web developer imati još dodati svojih savjeta, a njih ćete upravo čuti na predavanjima i kroz panel raspravu u koju ćete se moći i aktivno uključiti. Također, pravu vrijednost konferencije pružaju kroz druženje "na kavi" (u pauzama između predavanja) i razmjenom iskustva iz domaćeg poslovnog svijeta koja ne možete naći na internetu.

I za kraj - 10 zapovjedi pravih web programera

...koje poštuju dobri web programeri. A to su:

1. zapovijed: Biti optimalan u svom radu kako bi poštivao rokove

2. zapovijed: Biti inovativan u implementaciji novih web rješenja
(npr. za koja je saznao na ovoj Web::Strategiji)

3. zapovijed: Pravovremeno informirati voditelje/naručitelje o statusu razvoja web aplikacije

4. zapovijed: Biti komunikativan u radnoj okolini i prema klijentima

5. zapovijed: Razmišljati o potpuno novim razvojim platformama

6. zapovijed: Ulagati u svoje znanje, edukaciju, certifikate
(i tu pomaže Web::Strategija)

7. zapovijed: Imati status važnog radnog mjesta u tvrtki u kojoj rade

8. zapovijed: Stvarati "wow" efekt svojim rješenjima
("na pivi" s društvom programera)

9. zapovijed: Imati mentora i znati kada mu se treba obratiti

10. zapovijed: Neprestano usvajati nova znanja
(od drugih, na konferencijama, seminarima, putem interneta)


Web::Strategija 7 - konferencija za web developere (web programere) ...i one koji ih traže

KONFERENCIJA WS7 JE ODRŽANA!

NovostiNajpopularnija konferencija u Hrvatskoj

25.03.2010. [VIDEO] "Najpopularnija konferencija u Hrvatskoj" rečenica je koju ćete čuti u sljedećem TV prilogu koji je emitiran na Hrvatskoj radio-televiziji (HRT2) u najgledanijoj ICT emisiji eHrvatska. Više...

Dobitnici Web upotrebljivosti i inovativnosti 2010

19.03.2010. Dobitnici Zlatnih nagrada Web::Strategije u dvije kategorije su tvrtke: iDEA studio, web.burza, Globaldizajn, Web marketing /POSLuH, Omnisdata i Listopad Web Studio. Više...

Popunjeno, rasprodano - gotove su prijave!

16.03.2010. Tko je jamio - jamio! Rasprodano je sve i popunjena su sva mjesta na Web::Strategiji 7 s temom web developmenta. Tko se nije prijavio - nažalost, više ne može. Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencijeSREBRNI POKROVITELJI

 

CPP  Virtus dizajN
Visoka škola za informacijske tehnologije
 
 

BRONČANI POKROVITELJI

 

 

ORGANIZACIJSKI PARTNERI

 

Tiskara FatDUX Zagreb - Designing valuable User eXperiences
 Hypo EXPO XXI
 IMPERITO
 HM Rent-a-Car  Stimulans
 
 Podravka
 Pago
 OH!

 

ZLATNI MEDIJSKI

Monitor.hr VIDI
 tportal.hr  ETARGET
 Banka.hr
 Poslovni.hr
 
BIZdirekt
 24sata.hr  Net.hr
 
 

SREBRNI MEDIJSKI


eZadar  
Rep.hr
webmajstori.net
 WLW  Kompass.hr
 infoTrend  JaTRGOVAC
 Javno  T3 Magazin
 Metro portal  BRONČANI MEDIJSKI

Spa Wellness Upali.net
 IT-infoNEWS interijerNET
 Racunalo.com  GameBox
 AutoManija.com
 

 

EDUKACIJSKI PARTNERI

 

 COGNITA

 

REGIONALNI MEDIJSKI

 

znanje.infostud.com