print('WS7');
Dobri developerski duh


Održana u Zagrebu, Hypo EXPO centar, 18.-19. 03. 2010. (čet i pet)

::Predavači

Na konferenciji predaju web profesionalci

Predavači na Web::Strategiju 7 - Dobri developerski duh dolaze sa vrhunskim iskustvom u web developmentu na raznim tehnološkim platformama, a koji su sudjelovali u njima kao voditelji razvoja web stranica/web aplikacija. Dio predavača su bili izravno uključeni u uspješan razvoj web softvera za regionalna tržišta, a dio je vezan i uz druge aspekte web developmenta (npr. pravo, prodaja, ...).

 

Saša Šarunić

Predavanje: Razvojni proces u web developmentu

Saša ŠarunićSaša je poduzetnik s više od 20 godina iskustva u razvoju softvera. Već za vrijeme studija osniva svoju prvu tvrtku - Time d.o.o. kojom upotpunjava svoj studentski budžet izradom softvera za radio stanice, agencije za nekretnine, odvjetničke urede i druge. Diplomirao je elektrotehniku u Splitu 1999. godine, nakon čega se seli u Zagreb i zapošljava na izradi simulacijskog softvera za automobilsku industriju u tvrtki AVL gdje provodi 7 godina radeći na rješavanju multiplatformskih "hard-core" problema koje donosi razvoj u programskom jeziku C++. Istovremeno radi i kao predavač iz predmeta Programiranje u Javi i Operacijski sustavi.

S Viktorom Marohnićem 2007. godine osniva tvrtku Pet minuta d.o.o. koja se bavi izradom softvera za društvene mreže, a poznati društveni web servisi poput Ptičice (web servis koji je osvojio Zlatnu nagradu Web::Strategije u kategoriji Izvrsnost društvenog medija 2009) i Trosjeda njihovo su djelo.

ShoutEm je njihov najnoviji uradak koji je PCWorld proglasio jednim od pet startup-ova od kojih se najviše očekuje u 2010. (http://bit.ly/4NRvTw), a zbog kojeg je prošle godine ujedno i sama tvrtka Pet minuta d.o.o. dobila Zlatnu nagradu Web::Strategije u kategoriji Doprinos društvenim medjima 2009. Tvrtka se također velikim dijelom bavi i outsourcing-om, tj. izradom softvera po narudžbi za poznate tvrtke kao što su RealNetworks i Vodafone.

Sašu u posljednje vrijeme jako zanimaju izazovi koje donosi dizajn skalabilnih web sjedišta sposobnih podnijeti velike količine prometa, a uživa i u izazovima koje donosi poduzetništvo te u rješavanju problema na koje nailazi programer koji mora postati project manager.

Upoznajte Sašu i njegovu priču o uspjehu kroz intervju za 100Ljudi.net - 99% prihodujemo izvozom softvera po narudžbi.

 

Mladen Vukmir

Predavanje: Licenciranje komercijalnog i open source softvera

Mladen Vukmir, partner-osnivač odvjetničkog društva Vukmir i suradnici, diplomu pravnog fakulteta Sveučilištu u Zagrebu stekao je 1985., a 1989. je stekao diplomu Magistra intelektualnog vlasništva (Masters in Intellectual Property) na fakultetu Franklin Pierce Law Center u SAD-u. Nakon toga, radio je za odvjetničko društvo Fenwick & West u Kaliforniji te za talijansko odvjetničko društvo Pavia e Ansaldo. Savjetovao je u pripremi Priručnika o prijenosu tehnologije u UNIDO-u, Beč, Austrija, gdje je bio zadužen za vezu Licensing Executives Society (LES). Odvjetničko društvo Vukmir i suradnici osnovao je 1991.

Državni zavod za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske (DZIV) je 1992. angažirao Mladena kao stručnog savjetnika. Kasnije je imenovan zastupnikom za patente i žigove i ovlašten za zastupanje pred DZIV-om. Danas njegovo radno iskustvo obuhvaća specijalizaciju u intelektualnom vlasništvu, licenciranju, trgovačkom pravu, parnicama i arbitraži.

Mladen Vukmir je također obavljao dužnost savjetnika za mnoge nacionalne i međunarodne organizacije, kao što su Vlada Republike Hrvatske (Ministarstvo znanosti i tehnologije), Svjetska banka, Europska komisija (program CARDS 2002, prisjednik) i Svjetska organizacija za intelektualno vlasništvo (WIPO). Mladen Vukmir je Počasni konzul Kraljevine Danske u Zagrebu. Arbitar je pri Stalnom izabranom sudištu Hrvatske gospodarske komore, istaknuti posrednik pri Međunarodnom institutu za sprječavanje i rješavanje sporova (CPR) i panelist pri Administrativnom panelu za domene WIPO-a (UDRP). Mladen Vukmir je član AIPPI, IBA, CLA, GALA, INTA, LES, UIA, EPI i drugih stručnih tijela i organizacija.

 

Gordan Orlić

Predavanje: MySQL trikovi koje mora znati svaki web developer

Gordan OrlićGordan je prvi certificirani Zend PHP i MySQL developer u Hrvatskoj. U više od pet godina profesionalnog web developmenta sudjelovao je u izradi mnogih poznatih web projekata poput prvog hrvatskog 2.0 projekta - DvaNula te međunarodno priznatog WhoisHostingThis-a. Od nedavno je i voditelj MySQL edukacije na zagrebačkoj NetAkademiji. Kao dugogodišnji novinar časopisa PC chip redovito piše o temama vezanim uz web.

Trenutno radi kao direktor razvoja u tvrtki Web tvornica.

Gordan je na prethodnoj Web::Strategiji (WS6) bio ocjenjen od strane uvažene publike i tako ušao među TOP 5 predavača na konferenciji čime se pokazao kao jedan od kvalitetnih prezentera u svijetu web developmenta kod nas. Zato vjerujemo da ćete rado htjeti poslušati njegovo predavanje.

 

Tomislav Bilić

Predavanje: Ne budite duh! Budite žirafa!

Tomislav BilićTomislav (1979.) se u Osijeku se obrazovao, diplomirao na Ekonomskom fakultetu i počeo poduzetničke aktivnosti. Više godina je bio predavač u CARNet-u i Spin-u. S dvojicom prijatelja 2003. godine osniva Escape d.o.o. gdje radi kao project manager i programer 4 godine. Pored rada na projektima, radi i marketing za inozemno tržiše. U 2007. godini postaje freelancer gdje kroz rad od kuće postaje dio jednog malog internacionalnog tima. U to vrijeme dolazi u doticaj s američkom tvrtkom Surgeworks gdje kao freelancer postaje team leader.

Inchoo d.o.o. osnovao je u svibnju 2008. godine s ciljem specijalizacije za izradu online trgovina i iPhone aplikacija. Inchoo trenutno broji 11 zaposlenika te u vrijeme recesije 90% prihoda ostvaruje izvozom, uglavnom u SAD, skandinavske zemlje i zapadnu Europu. S tvrtkom Surgeworks i dalje postoji partnerki odnos koji je izgrađen u danima freelance-iranja.

Od 2000. godine sudjelovao je u radu na preko 100 web projekata. U današnje vrijeme, osim na poslovima generalnog managementa tvrtke, radi na procesu mikrobrendiranja Inchoo-a kao pouzdanog partnera u procesu kreiranja online trgovine na Magento platformi. Pokušava izgraditi stabilan tim kvalitetnih ljudi koji mogu odgovoriti na velike eCommerce izazove.

U 2010. godini će veću pažnju posvetiti hrvatskom tržištu te raditi na dodatnoj izgradnji eCommerce i iPhone tima.

 

Vlatko Košturjak

Predavanje: Ponavljate li iste (sigurnosne) greške?

Vlatko Košturjak radi na poziciji savjetnika za informacijsku sigurnost za područje Europe, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA) gdje pomaže klijentima u postizanju ciljane sigurnosne razine. Vlatko se na području sigurnosti specijalizirao i certificirao za «ethical hacking» odnosno penetracijske testove, neprekidnost poslovanja (engl. business continuity), povećanje razine sigurnosti informacijskih sustava, te razvoj i nadzor ISMS-a prema međunarodnim standardima uključujući ISO/IEC 27001.

Sigurnošću se Vlatko bavi više od desetljeća, a tako usporedo i web tehnologijom. Autor je mnogobrojnih radova i alata na temu weba i sigurnosti, te je jedan od globalnih OWASP leadera. A za one koji vjeruju samo certifikatima, evo nekoliko skraćenica: CISSP, CISA, C|EH, Security+, ...

 

Tomislav Tipurić

Predavanje: Osvježenje web platforme – Silverlight

Tomislav je zaposlen u Microsoftu Hrvatska na poziciji specijalista za tehnologiju. Njegova glavna preokupacija, uz rad s različitim grupama korisnika, je web-platforma, različite nove tehnologije iz pera Microsoftovih razvojnih inženjera te njihova implementacija na partnerskim i korisničkim projektima.

Prije rada za Microsoft bavio se razvojem web-aplikacija, a Microsoftovu web platformu prati od njezinih samih začetaka u obliku klasičnog ASP-a odnosno kasnijeg rođenja Microsoft .NET-a.

Tomislav je do sada već bio predavač na seminarima i webinarima koji su predstavljali Microsoft tehnologije, pa i na dosadašnjim Web::Strategijama. Na nadolazećoj Web::Strategiji 7 predstaviti će osvježenje web platforme koje donosi Silverlight tehnologija, i to u ime srebrnog pokrovitelja konferencije - Microsoft Hrvatska.

 

Ratko Mutavdžić

Predavanje: Cloud Computing budućnost: Kako razumjeti i iskoristiti nove mogućnosti?

Kao tehnološki glasnogovornik te voditelj grupe za rad s javnom upravom u Microsoftu Hrvatska, Ratko je glavni Microsoftov tehnički savjetnik u regiji odgovoran za promicanje tehnološke strategije, odnosa tehnologije u odnosu na regionalne politike tehnološkog razvoja i implementacije iste od strane korporativnog, državnog te akademskog sektora. U njegovo područje djelovanja spadaju i pitanja oko politike upotrebe tehnologije, čiji primjeri uključuju cijeli niz tehnoloških rješenja i arhitektura vezanih za sigurnost, privatnost, otvorene standarde, interoperabilnost, OSS i sl.

Ratko odnedavno vodi i grupu za prodaju javnom sektoru, gdje se razgovara o tehnološkim rješenjima koje implementira javna uprava kako bi nam svima, kao građanima, pojednostavila život. Posebno područje interesa su mu napredne tehnologije i mogućnosti, kao što su cloud computing, SOA, SaaS, s+s, te sve ostale kriptične kratice koje su razumljive određenom broju ljudi, ali i općih znanja oko upravljanja projektima, budućnosti tehnologija i ostalog što zanima ne samo mlade.

Profesionalno, Ratko je prošao razvojni put od razvojnog inženjera do inženjera sustava, konzultanta za profesionalna rješenja, voditelja raznih prodajnih i razvojnih grupa. Vlasnik je relativno dobro posjećenog bloga o budućnosti tehologija (ali i ostalome) na www.ratkom.net te web sitea o upravljanju projektima - www.projektura.org.

 

Hrvoje Hudoletnjak

Predavanje: Uvod u arhitekturu web aplikacija kroz MVC obrazac razvoja

Hrvoje je softverski inženjer u firmi Novatec d.o.o. iz Labina, te radi na poslovima projektiranja, izrade i održavanja web aplikacija. Izradom web stranica se počeo baviti u drugoj polovici devedesetih, u samom početku internetizacije. Tada aktivan u Visual Basic i ASP programiranju, kasnije kao platformu izabrao .NET u kojoj i danas aktivno radi.

Područje zanimanja, Hrvoje je usmjerio u nekoliko smjerova - s jedne strane marketinski aspekt kroz proučavanje SEO optimizacije i poslovnih modela društvenih servisa i poslovno-aplikacijskih platformi, te s druge strane primjeni objektno orijentiranih principa, agilnim tehnikama razvoja i domain driven developmenta. Također, aktivno prati razvoj i primjenjuje u svakodnevnom radu RIA riješenja na Silverlight platformi. Održava svoj blog (http://www.hudosvibe.net) gdje piše o ponekim stvarima iz IT svijeta s kojima se susreće u svakodnevnom radu.

 

Alan Pavičić

Predavanje: Google-ov programski jezik - Go

Alan Pavičić je free-lance programer i savjetnik sa više od 15 godina profesionalnog iskustva. Uža specijalnost su mu dizajn i implementacija masivno paralelnih, distribuiranih objektnih sustava, optimizirajući kompajleri za dinamičke jezike te rad sa sustavima za procesiranje u realnom vremenu.

Tokom godina stjecanja svog profesionalnog radnog iskustva u IT branši, radio je na mnogim, kako komercijalnim tako i slobodnim projektima gdje se upoznao sa alatima i tehnologijama baziranima na otvorenom kodu. Strast su mu programski jezici tako da aktivnosti vezane uz Google Go prati od samih početaka. Organizator je LangGang-a, redovnog mjesečnog okupljanja programera sklonih "alternativnim" jezicima i tehnologijama i aktivan je u radu Razmjene vještina u sklopu kojih je već održao nekoliko predavanja i radionica o Google-ovom novom jeziku - Go.

 

Željko Filipin

Predavanje: Automatizacija testova za web aplikacije

Željko je profesionalni tester softvera od 2004. kada je počeo raditi za WA Research SA iz Švicarske, a za koji i danas radi. Ujedno je i Watir community manager koji održava zajednicu korisnika softvera za testiranje web aplikacija - Watir, uređuje Watir podkast (watirpodcast.com) te piše za informatički časopis Vidi. Osim toga, istovremeno je i softverski je tester za firmu Aktiva info d.o.o. iz Hrvatske.

Zanimljivo za web developerske vode, Željko je ponosan član Franjevačkog svjetovnog reda iz Mjesnog bratstva Kaptol.

Njegovo predavanje biti će vezano uz dva softvera za testiranje web aplikacija - Watir i Celerity, te će usporediti mogućnosti oba navedena softvera.

Stjepan Zlodi

Predavanje: Šefe, smanjio sam web

Računala i svijet oko njih počeli su Stjepana zanimati u Orwelovoj 1984. godini. 10 godina kasnije u fokus mu je ušao World Wide Web i od tada mu je ta slika sve jasnija i jasnija i... I proteže se na sve više ekrana. Mislimo da mu prijeti opasnost da će se uskoro u svakom uređaju s ekranom vrtjeti neka vrsta web preglednika i polako se priprema za to. ;-)

Tijekom svog poslovnog puta radio je u različitim tvrtkama, s različitim tehnologijama i razvijao aplikacije svakojakih namjena. Od 'one man banda' do rada u velikom timu, od DOS aplikacija do web aplikacija, s iskusnim korisnicima i onima manje iskusnim. Iskustvo mu je omogućilo da naučeno na jednoj strani uspješno primjenim na drugoj. Prema njegovim riječima - informatičke tehnologije se stalno vrte u krug, recikliraju se već dobro poznate metode i tehnologije, ali ipak ima puno toga novoga za naučiti.

To neprestano učenje je ono što njemu IT čini zanimljivim.

 

Igor Vuksanović

Predavanje: Poslovnjaci sa šiltericom

Kao idejni začetnik prvog i jedinog hrvatskog online knjigovodstva (CPP) i suvlasnik software-a za produkcijske kuće (Production Path), Igor je stekao sedmogodišnje iskustvo u projektiranju i izradi online poslovnih aplikacija. Inače, CPP - online knjigovodstvo je dobitnik Zlatne nagrade Web::Strategije u kategoriji Web poslovanje 2009.

Mladi dubrovački poduzetnik je i apsolvent na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Više o njemu i njegovom radu možete saznati u intervjuu "Student FER-a dobio Vidi e-novation nagradu" koji je dao za 100Ljudi.net.

U svome predavanju Poslovnjaci sa šiltericom otkrit će nove trendove u razvoju i korištenju poslovnih aplikacija. Tko su poslovnjaci sa šiltericom, što žele od nas i kada nas napadaju saznajte na Web::Strategiji!

 

Lovrenco Vladislavić

Predavanje: Web development - iz perspektive naručitelja

Lovrenco je rođen 02.05.1976. godine, a gimnaziju je završio u Supetru. Radeći u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, završio je studij na Sveučilištu u Splitu te stekao zvanje inženjera računarstva. Trenutno radi kao voditelj sektora proizvoda u putničkoj agenciji To Islands Travel d.o.o. Aktivan u raznim segmentima društvenog života, nekoliko godina obnašao funkciju predsjednika kluba dobrovoljnih darivatelja krvi Supetar. Na Web::Strategiji će približiti pogled na odnos prema web development tvrtke sa strane naručitelja web aplikacije i izrade web stranica.

Lovrenco je oženjen i otac jednog djeteta.

 

 


Web::Strategija 7 - konferencija za web developere (web programere) ...i one koji ih traže

KONFERENCIJA WS7 JE ODRŽANA!

NovostiNajpopularnija konferencija u Hrvatskoj

25.03.2010. [VIDEO] "Najpopularnija konferencija u Hrvatskoj" rečenica je koju ćete čuti u sljedećem TV prilogu koji je emitiran na Hrvatskoj radio-televiziji (HRT2) u najgledanijoj ICT emisiji eHrvatska. Više...

Dobitnici Web upotrebljivosti i inovativnosti 2010

19.03.2010. Dobitnici Zlatnih nagrada Web::Strategije u dvije kategorije su tvrtke: iDEA studio, web.burza, Globaldizajn, Web marketing /POSLuH, Omnisdata i Listopad Web Studio. Više...

Popunjeno, rasprodano - gotove su prijave!

16.03.2010. Tko je jamio - jamio! Rasprodano je sve i popunjena su sva mjesta na Web::Strategiji 7 s temom web developmenta. Tko se nije prijavio - nažalost, više ne može. Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencijeSREBRNI POKROVITELJI

 

CPP  Virtus dizajN
Visoka škola za informacijske tehnologije
 
 

BRONČANI POKROVITELJI

 

 

ORGANIZACIJSKI PARTNERI

 

Tiskara FatDUX Zagreb - Designing valuable User eXperiences
 Hypo EXPO XXI
 IMPERITO
 HM Rent-a-Car  Stimulans
 
 Podravka
 Pago
 OH!

 

ZLATNI MEDIJSKI

Monitor.hr VIDI
 tportal.hr  ETARGET
 Banka.hr
 Poslovni.hr
 
BIZdirekt
 24sata.hr  Net.hr
 
 

SREBRNI MEDIJSKI


eZadar  
Rep.hr
webmajstori.net
 WLW  Kompass.hr
 infoTrend  JaTRGOVAC
 Javno  T3 Magazin
 Metro portal  BRONČANI MEDIJSKI

Spa Wellness Upali.net
 IT-infoNEWS interijerNET
 Racunalo.com  GameBox
 AutoManija.com
 

 

EDUKACIJSKI PARTNERI

 

 COGNITA

 

REGIONALNI MEDIJSKI

 

znanje.infostud.com