Web::Strategija 9
Oglašavanje je OUT!


Održana 4. - 5. 11. 2010. (četvrtak, petak) \\ Zagreb, Hypo centar & VMD zgrada

::PPC

PPC, kontekstualno oglašavanje, SEM

PPC (eng. Pay Per Click; nekad i CPC - Cost Per Click) je oblik web oglašavanja koji se odnosi na naplatu oglašivaču kojemu se samo prikazivanje oglasa NE naplaćuje već mu se naplaćuje samo kada se dogodi "klik mišem" na oglas. U praksi to znači da se naplaćuje oglašivaču svaki posjetitelj koji se dovede na ciljanu web stranicu (eng. landing web page) koja stoji iza oglasa. Oglas obično sadrži jedan ili više tematskih oglasa povezanih sa sadržajem prikazane web stranice odnosno prikazanih rezultata na web tražilici.

Na Facebook-u, ta web stranica je u biti "fan page" dok se kod Google AdWords-a ili Etarget-a odnosi na bilo koju web stranicu na internetu.

PPC se najčešće koristi kod kontekstualnog oglašavanja, SEM*-a, ali i kod nekih specijaliziranih web stranica u Hrvatskoj. U praksi, mnoge marketinške kampanje i web portali na internetu koriste skuplji oblik oglašavanja od PPC metode, a to je naplata oglasa po prikazivanju. No, u praksi, mnogim klijentima je tako jednostavnije poimanje oglašavanja zbog nerazumijevanja PPC metode. Ipak, unatrag nešto manje od dvije godine od kada je održana Web::Strategija 4 - Izgubljeni u kontekstu, stanje se prilično promijenilo, te je čak Ministarstvo turizma Republike Hrvatske odlučilo uložiti oko 5 milijuna kuna tokom 2009. godine što je pet puta veći iznos nego ranije godine.

*SEM (eng. Search Engine Marketing) je oblik interaktivnog marketinga za promociju web stranica povećavajući tako njihovu posjećenost od strane potencijalnih kupaca na stranicama rezultata tražilica (SERP), kao što je Google.

Popularnost kontekstualne PPC reklame stalno raste u posljednjih 5 godina. Sve više tvrtki okreće se ovom obliku oglašavanja u cilju komunikacije sa tržištem i promocije svojih proizvoda i usluga. Prema informacijama iz Etarget kontekstualne mreže (koja koristi PPC model) - uprkos financijskoj krizi u prvoj polovici 2010. godine zabilježen je porast broja novih oglašivača iz sektora financija, telekomunikacija, web dućana i consultinga.  


Web::Strategija 9 - Oglašavanje je OUT! (Teme: internet marketing, SMM, SEM, PPC, SEO, turizam)

Konferencija je popunjena! Tko sve dolazi?

NovostiDobitnici Web marketing kampanje 2010

04.11.2010.

Između intrigantnih naslova predavanja održana je u Zagrebu na konferenciji Web::Strategija 9 – Oglašavanje je OUT! dodjela Zlatnih nagrada Web::Strategije u kategoriji Web marketing kampanja 2010, sve priznatija nagrada ne samo od struke, jer ocjenjivački odbor ima sve teže zadatke, već i od uglednih naručitelja kampanji i drugih web projekata. Ovaj puta dodijeljeno je šest nagrada i dvije posebne pohvale. [UPDATE]

Više...

Business Speed Dating

03.11.2010.

Nakon uspješno održanog prvog Business Speed Datinga (BSD) na sajmu Web::INDUSTRIJA 2010. te drugog na Web::Strategiji 8, vrijeme je i za treći na Web::Strategiji 9 :)

Više...

Skoro 300 prijava

02.11.2010.

Prijavite se još sada jer uskoro zatvaramo prijave. Rekordan broj prijava Web::Strategije približio nas je brojci od 300 prijavljenih što do sada nije bilo viđeno na ovakvim događajima vezanim isključivo uz web. 

Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencijeSREBRNI SPONZORI

 

LogIT Internet usluge
 Virtus dizajn
Visoka skola za informacijske tehnologije
Microsoft  
BRONČANI SPONZORI

 


ORGANIZACIJSKI PARTNERI

Tiskara
iDEAstudio
 Slobodni_maseri Hypo centar
 Smijesak.hr  OH!
 Ožujsko pivo  Kodak
Fotosvijet  TopliceSvetiMartin
MMVAuris  IMPERITO
 RentACar  Falkensteiner_Hotels_Residences
 HULK  Pago
uklanjanjevirusa.com WorldClass

 

 

 ZLATNI MEDIJSKI 


 

 Monitor.hr  tportal.hr
   
VIDI Jutarnji.hr
   
   MojPosao
   
 Net.hr  

 

SREBRNI MEDIJSKI

 

 
 dalje.com
Mobil Media MetroPortal 
 Kompass  HrPortfolio
 WLW  T3Magazin
 ShopInZagreb  FORUM.HR
rep.hr  
 

BRONČANI MEDIJSKI


 Upali.net  InterijerNET.hr
 Racunalo.com  Automanija.com
 GAMEBOX.hr
Autosport
JaTrgovac
 AUTONET
 MojBiz.com
desktop

EDUKACIJSKI PARTNERI

 

Web::Edukacija

Filaks

REGIONALNI MEDIJSKI


ITdogadaji
Intermezzo
 ZnanjeInfostud