Predavanja

Donosimo Vam popis stručnih predavanja na konferenciji za web poslovanje - Web::Strategija 13 - Kupac zvan čežnja.

Mobilne aplikacije za mobilni turizam

Predavač: Vlatka Šipoš

Turistička industrija je zasigurno grana industrije kojoj nije potrebno pojašnjavati važnost mobilnih aplikacija za njihovo poslovanje. O tome govore i svjetski trendovi koji naglašavaju važnost mobilne tehnologije u svrhu poboljšanja promocije i prodaje.

Tako da o čežnji za kupcima i/ili korisnicima turističkih aplikacija ne moramo puno govoriti jer svjedoci smo mnogobrojnih turističkih mobilnih aplikacija kako na domaćem tako i na stranom tržištu. Ali ako govorimo o turistima-korisnicima aplikacija i pravoj maloj poplavi turističkih mobilnih aplikacija koje im se nude, tada možemo reći da postoji čežnja za praktičnim i jednostavnim, a opet atraktivnim i sadržajno kvalitetnim aplikacijama.

Stoga će se ovo predavanje pozabaviti pitanjima poput što je svrha i cilj mobilnih aplikacija u turizmu? Koji elementi, kakav sadržaj i koje funkcionalnosti čine mobilnu aplikaciju „value-added mobile app“, a ne "just one more app in Store"? Što je, prema dosadašnjem iskustvu tvrtke Pet Minuta, koja je za Hrvatsku turističku zajednicu radila aplikaciju za iOS, Android i Nokia platformu, krajnjim korisnicima važno da turistička aplikacija omogućava?

Success factors of various Internet companies

Predavač: Heissam Hartmann

Heissam Hartmann has over 12 years experience in the Internet industry and therefore a solid knowledge about the online business. He will show concrete examples of successful strategies from various Internet companies he was involved in. Companies like eBay which he helped to establish and growth the business in Germany, Austria and Switzerland. He will also speak about his current company Rebate Networks, the company who build daily deal companies around the globe and is the main investor behind the Kolektiva Group.

Pretvorite virtuelne goste u stvarne goste

Predavač: Lidija Pajić

Gotovo da ne postoji agencija koja svoju ponudu, uslugu ili barem osnovnu informaciju o sebi nema na internetu i što je još važnije - vaši gosti to znaju. Ranije, najveći fokus je bio na aktivnostima koje su kao rezultat imale dovođenje gosta do vaše stranice, u nadi se da će on prepoznati da ste vi najbolji za njega i napraviti željno iščekivanu rezervaciju. Danas to, uz sve mogućnosti oglašavanja i online brendiranja, više i nije toliki problem.

Pitanje koje se danas nameće je kako tog virtuelnog gosta koji poseti vašu stranicu da pretvorite i u stvarnog gosta koji preko vaših web stranica rezerviše smeštaj. Drugim rečima, na koji način maksimizirati stopu konverzija i osigurati goste i u stvarnom a ne samo virtuelnom svetu.

Rešenje je vrlo jednostavno! Potrebno je svakom gostu ponuditi pravu ponudu - ono što njega zanima.

Tokom prezentacije osvrnućemo se na to kako prava ponuda za pravog gosta utiče na povrat uloženog (ROI), te šta u praksi treba da napravite da bi vaša kampanja odnosno web stranica na najefikasniji način pretvarala virtuelnog gosta u pravog gosta.

Monopol < Oligopol < Konkurentopol

Predavač: Vladimir Nikolić

Kroz našu avanturu koja traje preko 6 godina (tvrtka Limundo je osnovana 2005.), jednu stvar smo naučili: konkurencija, to je dobra stvar. Strah je svaki put tu, valjda mora da bude. Međutim, rezultati posle svake nove konkurencije su bile: dobitak. U razvoju nekad treba imati realnu pretnju (allegro.rs), a ponekad i sam sebi stvoriti konkurenciju u glavi (aukcije.hr). Zbog zabave. Zbog motivacije.

Tko izgubi dobitak, dobije gubitak

Predavač: Siniša Moškov

Imate webshop, tehnička rješenja su gotova i usavršena, ugovori s kartičarima potpisani. Da li je to sve?
A roba, a kupci, a dostava, a ... ?

U ovom predavanju saznat ćete kako izabrati i nabaviti predmete za svoju online trgovinu i koje vas zamke u tom pothvatu očekuju. Saznajte i kako biti konkurentan klasičnoj trgovini - istaknuti vaše prednosti, a umanjiti njihove. Naravno, morate i kvalitetno prezentirati ono što prodajete. Pokazat ćemo vam kako to rade naši članovi.

I na kraju, sav je vaš trud uzaludan bez kupaca. Privucite ih, osvojite vašim pristupom i zadržite. Sitnice koje stoje na putu do uspjeha su i dostava kupljenog, te savladavanje neizbježnih predrasuda o prijevarama na internetu.

Vjerojatno svima zamoran, ali istovremeno i neizbježan dio je i pridržavanje zakonskih propisa, pa i njima moramo posvetiti dužnu pozornost kako vaš projekt ne bi propao kad to najmanje očekujete.

Engaged with Email! Finally!

Predavač: Elmira Majerić

Radite SEO, SEM, SMM, ali email marketing ne? Promijenite to!

Email je iznimno profitabilan, direktan kanal koji može raditi za VAS ako ga naučite raditi pravilno, a svaki puta kada odlučite da nećete poslati email poruku vi gubite novac, a vaša konkurencija (koja razumije email) ga dobiva.

Predavanjem ćemo pokriti bitno tome koliko je važna ponuda, komunikacija, vrijeme isporuke, zašto i kako segmentirati bazu kojom raspolažete te kako upoće doći do kvalitetne baze i kako ju njegovati. Razumijeti email je razumijeti da iza svake mail adrese stoji veliki potencijal za rast vašeg biznisa. Stoga, iskoristite lijenost svoje konkurencije! Odmah! :)

Kako do više gostiju s e-mail marketingom?

Predavač: Simon Meglič

Predavanje Simona Megliča je komplementarno s predavanjem Engaged with Email! Finally! predavačice Elmire Majerić, s naglaskom na e-mail marketing primjenjiv u turizmu.

Neke od tema predavanja bit će:
- kako primjeniti e-marketing u turizmu
- glavni problemi s kojima se suočavaju tvrtke koristeći e-marketing
- web analitika za e-mailove (open rate, CTR, Google Analytics, konverzije)
- što omogućavaju moderni alati e-mail marketinga
- kako povezati e-mail marketing s pozivnim centrom
- kako segmentirati primatelje
- kako personalizirati e-mail kampanje
- kako povećati isporučivost e-mailova

I još mnoge druge zanimljivosti.
E-mail marketing je jednostavan, učinkovit i pristupačan način za privući nove, ali i postojeće posjetitelje turističkih kapaciteta. Zašto ga ne koristiti već danas!

Visitor meet the web

Predavač: Nikola Jellačić

Priča o konverzijama, mjerenju i trackingu na turističkim stranicama
Dobrodošli u online svijet, svijet u kojem se sve može mjeriti. U svijet konverzija.

Što je konverzija?
Konverzija je sve što postavite kao cilj na svojoj stranici. Može biti prodaja, registracija, download - sve što mjerite i vama je bitno.

No za konverziju je potrebno dvoje. Jednom kada posjetitelj dođe potreban je i dobar web da se konverzija dogodi. Kako uskladiti oboje? Kako mjeriti? Pratiti?
I što je bitno?

Zašto armija eksperata za web trgovine neće pronaći najslabije točke vašeg shopa, i što učiniti po tom pitanju

Predavač: Višnja Željeznjak

Gotovo je sigurno da vaša web trgovina ima slabe točke koje kupce dovode najprije do ludila, a zatim do odustajanja od kupnje. Najgore je što nitko involviran uopće ne primjećuje te slabosti, i što vam novac potrošen na dovođenje tih kupaca doslovno curi kroz prste. Niti vi kao voditelj web trgovine, niti armija eksperata koja se izredala na razvoju i marketingu vašeg web shopa, niste u stanju identificirati gafove u upotrebljivosti, iz dva razloga: ne pripadate stvarnoj ciljanoj skupini kupaca, i svi vi kolektivno previše znate i o vašoj web trgovini, i o internetu općenito. Taj problem neobjektivnosti za ozbiljne se online prodavače rješava tako što se organizira testiranje upotrebljivosti sa stvarnim kupcima (eng. usability user testing).

Nedavno smo takvo testiranje proveli za jednu od najpoznatijih, najvećih i najkvalitetnijih web trgovina u Hrvatskoj. Kao eksperti ostali smo iznenađeni problemima na koje nailazi stvaran kupac u web trgovini, a kojih nitko, pa ni mi sami, nismo bili svjesni, ili za njih nismo imali konkretan i čvrst dokaz. Ako vam još kažemo da smo testirali s iskusnim korisnicima koji su svi imali preko 6 godina staža u korištenju interneta, možete si zamisliti koliko prosječna web trgovina izgleda zastrašujuće za neiskusne. Ispričat ćemo vam kako smo i što testirali, što nas je iznenadilo prilikom testiranja, što nas uopće nije iznenadilo - i što sve iz našeg testiranja možete zaključiti vi kao vlasnik vaše vlastite web trgovine.

Najbolje prakse u dizajnu turističkih stranica

Predavač: Goran Peuc

Saznajte razlike između onoga što bi Vaš kupac želio znati i onoga što biste Vi željeli da on zna. Na što treba obratiti pažnju prilikom dizajna kako bi poboljšali konverziju posjetitelja u kupce. Kako omogućiti korisnicima da dođu do cilja kojeg su si oni zacrtali.

Svaka djelatnost zahtjeva promišljanje o izgledu i funkcionalnostima stranica. Nije svejedno radi li se o usko specijaliziranim specifičnim atrakcijama kao npr. vinske ceste, eko-selo, bungee-jumping; ili o stranicama turističke zajednice, nekog grada, turističke agencije...

Uz sam dizajn stranica turističkih i ugostiteljskih objekata, Goran će se osvrnuti i na osnove online marketinga. Kako optimizirati upravljanje online marketingom i ne rasipati novac.

Kvalitetno dam, samo da i dalje prodam

Predavač: Žarko Gajić

Svi kažu htjeli bi raditi u tom IT-u (što god to "IT" značilo) jer tamo lova pada ko' iz vedra neba. Kupci stoje u redovima da bi prvi masno platili vašu bug-ovitu alpha 0.02 verziju njima, u pravilu, nepotrebnog komada softwarea. Kad izbacite beta 3.07 verziju, ti isti kupci dovode sve svoje poznanike, prijatelje i cijelu rodbinu ne bi li i oni ostavili koji dolar/euro/kunu na vašem računu. Užitak je raditi u tom IT-u, plaće velike, cijeli dan pregledavaš Face. Vrhunski kuhari pripremaju vrhunske besplatne obroke (piće uključeno), družiš se sa super-zanimljivim likovima, fliperi i sobni golf u uredu, te prostorije za opuštanje (do kojih rolamo), su normalna pojava.
Hm, ne i u mom IT svijetu.

U mom IT svijetu, 10 sati dnevno gledam očima, u koje se urezala rezolucija 1024x768 (ok, danas malo veća), u beskonačne linije koda. Iste bi trebale završiti kao program tražen od naručitelja, za njemu jasnu, ali nejasno opisanu namjenu, po nepostojećim specifikacijama. Kavu si kuham sam. Kad mi se počne vrtjeti u glavi od gladi, na brzaka nad tipkovnicom pojedem neki burek i jogurt – te nazad na „što je pisac htio reći a deadline mu puše za vrat“. Naravno, igrom sudbine još u pauzama moram provjeravati (i poticati/usmjeravati) kako napreduje moja ekipa u implementaciji zadnje izmjene koju je kupac tražio da bude još jučer gotova. Kupci u redovima je nešto za što se treba lavlje (ili bolje reći kao hijena) boriti. Ustvari kupci su neka čudna nepostojeća kategorija biološkog života koji mi konstantno pokušavamo pronaći i razumjeti.

Tražimo te kupce po cijelom svijetu i taman kad odlučimo odustati, odjednom kupci sami kucaju na naša vrata i traže te naše programe za koje su čuli od svojih susjeda i pročitali o njima na Internetu. Kažu: „vaš support je odličan, program je lako razumljiv, odgovarate unutar par sati  i ne vozate nas beskonačnim linijama da bi razgovarali sa osobom koja razumije naše potrebe. Kad izlazi sljedeća verzija?“

Pronašli smo kupce i oni su pronašli nas i svi sretno živimo i živjet ćemo do kraja (i nakon) priče u kojoj ćete čuti „kako do kupaca u IT-u“.

Znate li gdje ste?

Predavač: Sir Željko Riha

Prije je vrijedilo pravilo ako niste online, kao da ne postojite. Danas su pravila drugačija, ukoliko niste na nekom od popularnih geolokacijskih servisa, kao da vas nema na planeti Zemlja.

Zašto je geolokacijski marketing važan i zašto je presudan za turizam, neki su od odgovora koje ćete dobiti na ovom predavanju. Upotreba Foursquarea kao važnog geolokacijskog servisa te primjeri upotrebe odgovoriti će na neka pitanja oko geolokacijskog marketinga. Vjerujemo da je gost ili klijent svakome  tko se bavi uslužnom djelatnosti od presudne važnosti. A uz word of mouth preporuku sada mnogi koriste i društvene mreže, a za pohvalu nekom restoranu ili hotelu nema bolje od geolokacijske društvene mreže.

Na kraju predavanja, vjerujemo da će svatko znati gdje je i kako to najbolje upotrijebiti.

A gdje ste ono ostavili broj kreditne kartice?

Predavači: Marko Jertec

Kupujete? Prodajete? I sve to online? Sve 5, samo neka bude sigurno!
Posljednjih godina svjedoci smo ogromnog porasta online trgovine. Riječi kao što su merchant, payment gateway, credit card holder, acquirerer više nisu nepoznanica nego novi buzzword na tržištu. No tu je i druga strana priče. Što više trgujemo online to smo više zabrinuti zbog jednako tako značajnog porasta online prijevara, krađa i gubitka povjerljivih kartičnih podataka, krađa identiteta i slično. Od 2008. do danas "izgubljeno" je preko 510 milijuna osjetljivih kartičnih podataka. Više ne možemo reći to više nije nečiji tuđi problem, to je sada i naš problem.

U ovom predavanju dotaknut ćemo se mračne teme kartične sigurnosti koja je do sada bila obavijena velom tajne, imat ćete priliku upoznati osnovne crte standarda kojim se regulira sigurnost kartičnih podataka kao i obaveze koje po tom standardu čekaju sve prisutne u online trgovini. Vidjet ćemo i neke trendove, koje su aktualne teme i što se događa u online trgovini s aspekta sigurnosti. Upoznat ćemo vas s novim buzzwordom koji je ipak malo više od toga, s PCI DSS-om."

Do kupca bez Google-a

Predavač: Dejan Šimić

Vaš kupac se promijenio, jeste li to primijetili? Koliko ste novih kupaca imali u godini krize? Jeste li svjesni novog načina kupovine, a nije webshop? Možda i Vi već kupujete na novi način.

Na predavanju “Do kupca bez Google-a” ćemo Vam pokazati tehniku koja je starija od Biblije, ali je sada samo modernizirana. Pokazat ćemo Vam kako privući ciljanu grupu kupaca ili korisnika. Dat ćemo vam savjete, zasnovane na našim greškama i rezultatima. Vidjet ćete prednosti, ali i mane naše tehnike oglašavanja. Govorit ćemo o troškovima, ali i dobiti.  Nećemo vam sakriti našu zaradu, troškove i druge slične podatke. Preporučujemo predavanje za sve obrtnike, mala i srednja poduzeća, a i velikima se isplati poslušati što to mali mogu. I vjerovali ili ne možemo vam odgovoriti na svako pitanje.

Važnost kontinuiranog razvoja tehnologije u procesu osvajanja i zadržavanja tržišnog udjela

Predavač: Vedran Križek

Internet je u svojoj srži izrazito dinamičan medij koji jednostavno ne tolerira statičnost. Izbacivanje novih funkcionalnosti i dorada/izmjena postojećih trebali bi biti dio normalnog dnevnog ritma života web sustava. Web projekt, naime, možemo donekle promatrati kao živi organizam koji se po samoj svojoj prirodi jednostavno mora organski razvijati i mijenjati u skladu s promjenama uvjeta u svojoj okolini.

Takav je koncept ponešto u sukobu s klasičnim konceptom jasno definiranog proizvodnog ciklusa gdje postoji razdoblje razvoja s jasno vidljivim i definiranim završetkom nakon kojeg slijedi odvojeno razdoblje monetizacije novostvorenog proizvoda. Ovo predavanje nastojat će objasniti zašto takve jasne granice između razvoja i monetizacije kod većih web projekata više nisu praktične te zašto proces razvoja zapravo ne prestaje nego teče paralelno s ostalim procesima, praktično kroz čitav upotrebni vijek sustava.

Web::Report by Rep.hr

Predavač: Bojan Bajgorić Šantić

Ovo 10-minutno predavanje pod nazivom Web::Report by Rep.hr će Vas provesti kroz najzanimljivije događaje i trendove na domaćem Internetu, uz usporedbu sa situacijom u svijetu. Tema predavanja je web-oglašavanje, online marketing, društvene mreže i druge informacije korisne onima koji aktivno sudjeluju ili planiraju sudjelovati na domaćoj web sceni. Ovaj četvrti Bojanov Web::Report proći će sve novosti koje su se dogodile tijekom proteklih mjeseci od prethodne Web::Strategije 12.

Case study: Chillout Hostel

Predavač: Goran Osredečki

Kroz predavanje će se prikazati primjer poslovanja ne tako davno otvorenog Chillout Hostela u središtu Zagreba, koji ima konstantno popunjene kapacitete zahvaljujući web marketingu.

Hostel ostvaruje suradnju s drugim hostelima u regiji, oglašava se plakatima i lecima, imaju i direktnu prodaju putem turističkih agencija i sportskih saveza, ali nijedan vid prodaje nije tako učinkovit kao online prodaja i promocija objedinjena kroz različite servise - vlastita web-stranica, booking servisi, Facebook, Twitter i Foursquare.
Prikazat će se različit pristup tržištu ovisno o sezoni (zima, proljeće i jesen kao low season, i ljeto kao high season). Osim osnovne usluge - usluge smještaja, hostel nudi i popratne usluge, a u cilju zadovoljstva gosta - ponuda jeftinijeg prijevoza za nacionalne parkove, prijevoz s aerodroma, preporuke restorana, preporuke zabave..

 

Design by Site Studio
HTML/CSS slicing by WEB marketing
Wordpress implementation by Omega Studio