Predavači

Krešimir Macan

Predavanje: Bez cilja nema ROI-a

Krešimir Macan (1970.) je ugledni hrvatski PR stručnjak specijaliziran za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove medije, koji danas uspješno vodi vlastitu savjetničku tvrtku - Manjgura, osnovanu još 1997. kao jedna od prvih hrvatskih agencija specijaliziranih za odnose s javnošću.

Krajem 1998. angažiran je od strane Hrvatske radio televizije (HRT), najutjecajnijeg medija u Hrvatskoj, kao njihov prvi direktor korporativnih komunikacija i glasnogovornik. Sredinom 2003. imenovan je savjetnikom Predsjednika Vlade RH za komunikacije, sa zadatkom unapređivanja vladinih komunikacija. Od 2004. do 2008. na mjestu je izvršnog direktora Madison Consultinga, hrvatske agencije za odnose s javnošću, čije je djelovanje uspješno razvio.

Također, Krešimir je poznat da je vodio pobjedničke kampanje Željka Keruma, Borisa Miletića i Ivana Jakovčića čime je ujedno i dokazao važnost dobrog PR-a u političkim izborima.

Odnosima s javnošću se bavi od 1991. godine kada je tijekom Domovinskog rata obnašao dužnost tajnika Ministarstva informiranja RH i kasnije načelnika Odjela za informiranje MVP-a (1995). Sudjelovao je kao autor i član tima u brojnim promotivnim i PR kampanjama HRT-a i Vlade RH (poput akcija Trajni nalog, Dajmo da čuju, Otvaranje autocesta). Ugledan je međunarodni izborni savjetnik i CIPR certificirani predavač specijaliziran za područje političkih komunikacija, odnosa s medijima, novih medija i krizno komuniciranje. Diplomirani je inženjer elektrotehnike, govori četiri strana jezika. Član Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ), Chartered Institute of Public Relations (CIPR) i Europskog udruženja političkih komunikatora (EAPC).

Danas intnezivno koristi nove medije u odnosima s javnošću. Na temelju izrazito dobro prihvaćenog predavanja od strane publike na edukativnom dijelu sajma Web::INDUSTRIJA 2010, te predavanja na Web::Strategiji 9, ponovno je pozvan da održi predavanje i na nadolazećoj Web::Strategiji 15.

Ana Klarić Kumer

Predavanje: Optimizacija - ključ uspjeha

9 godina iskustva u online marketingu Ana je među pionirima online oglašavanja u Hrvatskoj.

Započela je svoju karijeru kao marketing manager u adriatica.net-u. Osim što je bila zadužena za oglašavanje na hrvatskom tržištu fokus je bio na tržištima zapadne Europe što joj je omogućilo da bude na izvoru novosti u online marketingu. Svoju karijeru nastavila je u marketinškim agencijama, Unex-u i Interactive.agency. Od 2010. godine  radi u Inventi - full service digitalnoj agenciji kao Media direktor. Iskustvo sa strane klijenta koje je stekla u adriatica.net-u pomaže joj da prilikom planiranja marketinških kampanja na iste gleda i očima klijenta.

Certificirani je stručnjak za Google oglašavanje. Govori engleski, njemački, talijanski i španjolski jezik. Slobodno vrijeme najradije provodi sa svoje 3 kćeri. Uz to obožava čitati povijesne romane, izrađivati nakit, oslikavati vaze i igrati društvene igre.

Karla Stojić

Predavanje: Više od loyalty programa

Nakon dugogodišnjeg stjecanja iskustva u full-service marketinškoj agenciji, Karla se odlučuje posvetiti izazovima digitalnog marketinga. Zaposlena u agenciji Mediacor, strateški navigira poznate hrvatske i strane brendove nemirnim vodama recesijskog digitalnog marketinga.

U slobodno vrijeme vrijedno stječe certifikate za Community Specialista, a vikendom od jutra do mraka štreba za ispite na postdiplomskom studiju u Londonu, IDM & London South Bank University.

Umjesto da vrišti od silnih obaveza, opušta se napornim satima plesa u plesnom studiju Cats. It’s all that jazz!

Višnja Željeznjak

Predavanje: B2B ROI za tvrtke koje prodaju tvrtkama

Višnja Željeznjak suosnivač je logIT-a, internet agencije s 10 godina iskustva, u kojoj vodi prodaju. U pauzama između predavanja koja drži na istaknutim hrvatskim konferencijama i seminarima o poboljšanju poslovanja putem interneta, okupiraju je njene najveće strasti koje ugrađuje u vlastite projekte i projekte stalnih klijenata: pisanje, internet marketing, online konverzije i prodaja putem interneta.

Uvijek je u potrazi za savršenim landing pageom i tekstom prodajno učinkovitijim od onog kojeg je jučer napisala. Kad nije za kompom, obožava predahnuti uz inspirativnu knjigu na Kindleu ili dobar sci-fi film. Završila je Filozofski fakultet u Zagrebu i stekla zvanje profesora opće informatologije i njemačkog jezika. Trenutno piše knjigu namijenjenu web profesionalcima širom planeta.

Duška Mervar

Predavanje: Brand advocates i ROI

Duška radi u agenciji Renderspace kao konzultant za digitalni marketing. Ona je koautor knjige Pisanje.com, priručnika o pisanju i uredništvu sadržaja za web s primjerima iz prakse.

Više puta bila je članica ocjenjivačkih žirija za važnije nagrade za digitalno komuniciranje u Sloveniji. Završava postdiplomski studij antropologije na Fakultetu za društvene znanosti u Ljubljani, gdje se bavi sa internetom, etnografijom i društvenim mrežama.

Tomaž Erjavec

Predavanje: Eyetracking i usability testing za turbo web prodaju

Tomaž Erjavec je partner u tvrtci Oculus d.o.o., koja se bavi user experienceom i testiranjem oglasa i web stranica s Eye trackingom. Marketinško iskustvo stekao je u tvrtkama Danone, Bosch i Medis.

Studirao je na Bečkom sveučilištu Ekonomskog fakulteta, redovito pohađa međunarodne konferencije, a slijedi najnovije trendove.

U slobodno vrijeme je ponosni tata, voli čitati i redovito trči maratone.

Elmira Majerić

Predavanje: OMR - Oh, my, ROI!

Elmira je trenutno zaposlena u grupaciji Studio Moderna, jednoj od vodećih tvrtki za direktan marketing u CEE regiji u kojoj je Elmira, s 28 godina, postala voditeljica hrvatskog odjela Internet prodaje i marketinga. Danas, dvije godine kasnije, po uspješno završenoj Studio Moderna Direct Marketing akamediji u Budimpešti, nakon mnogo uspješnih online kampanji te dobivanja certifikata DMA Certified Proffesional, preuzela je ulogu voditeljice svih kanala direktne prodaje što danas, uz Internet, uključuje i DRTV, telemarketing, print te projekt lojalnog kluba kupaca.

U svom radu unutar Studio Moderne specijalizirala se za razvoj strategije online kampanji, targeted marketing, lead generation i SMM, a danas njen rad kao voditeljice kanala direktne prodaje uključuje i radi na postavjanju i razvijanju cross channel i multichannel strategiji.

Svoje znanje redovno unaprjeđuje praćenjem noviteta u svijetu marketinga, čitanjem knjiga i posjećivanjem konferencija, među kojima je i ovogodišnja DMA konferencija u Las Vegasu. Svoje znanje rado dijeli s drugima. Budite jedan od njih na ovogodišnjoj Web Strategiji.

Ilija Brajković

Predavanje: Gdje je ROI na društvenim mrežama?

Već nekoliko godina aktivan na internetskoj sceni, a posljednje tri godine se aktivno posvetio društvenim mrežama. U duši geek, ali život ga odnio u nešto u čemu još više uživa. Danas partner u full-service agenciji za društvene mreže Akcija gdje vodi odnose s klijentima i fanovima.

Radio kao community manager za najpoznatiji hrvatski startup ShoutEm gdje je upravljao zajednicom sastavljenom od korisnika iz svih krajeva svijeta. Nakon toga, radio s velikim klijentima poput Microsofta Hrvatska, Hemingway bara, Suzukija i Alpro Soye. Redoviti je predavač na mnogim konferencijama i seminarima u zemlji i inozemstvu, a dobio je i titulu TOP5 predavač na Web::Strategiji 12 s predavanjem o kvalitetnom nastupu na društvenim mrežama, prema anonimnim glasovima publike.

Mario Pavlović

Mario je developer mobilnih aplikacija i voditelj mobilnog odjela u Trikoderu. U profesionalnom je životu trenutačno usredotočen na dizajniranje i izgradnju aplikacija vođenih lean startup metodologijom. Kao što i sam Mario ističe, očit je nedostatak usredotočenosti na detalje i “zabijanje zadnjih par čavlića” u konstrukciji uspjeha, ne samo u regiji nego i u svijetu, a taj konačni zamah Mario drži svetim.

Na Web::Strategiji će se pojaviti drugi put, nakon što je održao predavanje o milisekundama, pikselima i ekipi na Web::Strategiji 14.

Saša Stanković

Predavanje: ROI - izgubljen u prijevodu

Nakon dugog niza godina u IT sektoru Saša se zaljubljuje u marketing 2007. godine. Od tada je radio i u klasičnoj (za klijenta P&G) i digitalnoj (za klijenta Tele2) marketinškoj agenciji. Trenutno, u profesionalnom smislu, radi kao savjetnik za digitalni marketing, SEO i SEM za nekoliko tvrtki. Držao je nekoliko predavanja kao gost predavač na ZŠEM-u (teme iz medijskog planiranja i digitalnog marketinga), te povremeno piše za portal racunalo.com.

Ovo će Saši biti prvo predavanje na Web::Strategiji. Nadamo se ne i jedino :)

Simon Meglič, mag.

Predavanje: Eyetracking i usability testing za turbo web prodaju

Simon je jedan od vodećih slovenskih web-stručnjaka za e-mail marketing i usability, UX (eng. user experience), GUI (eng. Graphic User Interface). Ujedno je i magistar znanosti u području računalnih znanosti te je diplomirao na ekonomiji.

M.Sc. Simon Meglič je direktor tvrtke ePrvak koja se bavi email marketingom i optimizacijom za user experience. ePrvak izdaje e-magazin Potnik.si, koji je najčitaniji magazin u području putovanja u Sloveniji. Iza sebe ima 8 godina iskustva u web-marketingu i upravljanju kompleksnim internetskim projektima kao što su: Potovanje.siKompas.siLastminutecenter.si, slovenski Adriatica.net. Predsjednik je Rotary kluba Logatec i član upravnog odbora ZDM (Slovenskog društva za direktni marketing).

 

Vedran Kaldi

Vedran Kaldi

Predavanje: Mobile ROI - neka koriste desktop!

Vedran Kaldi je developer lead u tvrtki Citus d.o.o u kojoj radi kao voditelj razvoja proizvoda, konzultant i predavač. Predaje specijalizirane tečajeve vezane u web razvoj, servisno orijentiranu arhitekturu, te baze podataka u Algebri. Sudjeluje u kreiranju arhitekture kompleksnih web aplikacija, te enterprise riješenja i pomaže klijentima odabrati najbolje riješenje za njihov problem. Zadnje vrijeme se aktivno bavi product developmentom, strategijom razvoja mobilnih web aplikacija i načinima komercijalizacije istih. Čest je predavač na konferencijama poput MS Windays, MobilityDay, Case, a može ga se čuti i na Microsoft Community user grupama gdje se fokusira poglavito na Microsoft razvojne tehnologije.
Natječe se u ronjenju na dah, uživa u vožnji biciklom po šumi i bavi se snowboardingom kada vrijeme dopušta.

Sara Božanić

Sara Božanić

Predavanje: Transmedia cookbook i ROI

Sara je kreativna direktorica u digitalnoj agenciji Studio PEŠEC sa sjedištem u Ljubljani. Dizajnom interakcija bavi se od 2003. godine. Ona je tzv. „hibrid“ – modna dizajnerica sa završenim postdiplomskim studijem iz područja  korporativnog identiteta, strategije i menadžmenta.

Godine 2009. organizira prvu radionicu dizajna interakcija u Sloveniji. Projektu „Desktop Olympics”, nastalom u sklopu te radionice, 2010. godine Hrvatsko društvo za dizajn dodjeljuje nagradu.

British Council dodijeljuje Sari 2011. godine nagradu «Young Creative Entrepreneur Media  Award 2011» za doprinos interaktivnom sektoru u Sloveniji.

Tin Kadoić

Tin Kadoić

Predavanje: Digitalni ekosustavi

Tin je kreativni direktor i suosnivač full service digitalne agencije Brlog,  sestrinske tvrtke reklamne agencije Bruketa&Žinić OM. Od 2009 radi na projektima za klijente poput Adris grupe, Podravke, Tele2, ORYX Grupe, Nissan, itd... Za klijente poput Kukuriku koalicije kreira kompleksne digitalne strategije.

Asistent je na katedri Interaktivnih medija na Studiju Dizajna u Zagrebu, gdje je i sam magistrirao vizualne komunikacije. Dizajnom interakcija se bavi više od 10 godina.

Design by Site Studio
HTML/CSS slicing by WEB marketing
Wordpress implementation by Omega Studio