Web::Strategija 14 - Od weba do neba

Želite poboljšati i optimizirati Vaše web stranice ili web servis? Kako su marketinške poruke "imamo web" ili "pratite nas na društvenim mrežama" postale klišej, sve je više odvažnih koji emitiraju poruku "imamo NOVI web". Tako ste mogli od prethodne Web::Strategije primjetiti i naš novi web. No, prelazak na "novi web" iziskuje stručno poznavanje web tehnologija kako bi se analizom dosadašnjih "uskih grla" i nedostataka web aplikacija unaprijedila te pripremila za buduća potrebita skaliranja i proširenja do neslućenih granica. Do neba!

Zbog značajnog prometa i optimiziranja strukture keširanja (eng. cache) sadržaja uz stalnu mogućnost skaliranja, veliki web servisi kao što su Njuškalo.hr ili Blog.hr, svakoga tko se prvi puta susreće s njima usmjeruju na eksperimentiranje u web developmentu do dolaska ka željenim rezultatima - ugodno brzom učitavanju stranice nakon svakog klika.

No, takvo eksperimentiranje je "time consuming" proces sa mnoštvom pokušaja i pogrešaka. Na dolazećoj Web::Strategiji 14 upravo će web developeri prenijeti svoja iskustva optimizacije, skaliranja, integracije velikih web servisa, te pri tome educirati publiku o nadolazećim mogućnostima novih tehnoloških standarda (npr. HTML5, CSS3, ...). Zato ne propustite još jednu priliku da nam se pridružite na jedinoj nezavisnoj regionalnoj konferenciji namijenjenoj isključivo temama iz svijeta web tehnologije, s nazivom

Web::Strategija 14

Od weba do neba

14. - 16. 06. 2012. Hypo centar, Zagreb

Uvodna riječ predsjednika programskog odbora WS14

"Danas intenzivno razmišljamo o dizajniranju informacijskih sustava i njihovoj isplativosti. Optimizacija, skaliranje, broj korisnika, preopterećenja, uska grla, ubrzanje, dostupnost 99.9%, load balancing, redundancija, cloud, virtualizacija... Interakcija hardvera i softvera, infrastrukture i korisnika.

Planiranje i dizajniranje web sustava važan je korak koji će u konačnici omogućiti kvalitetan web-servis vašim korisnicima, bez prekida i zastoja u radu, uz optimalna ulaganja u serversku infrastrukturu." - ovim riječima je predsjednik programskog odbora, gospodin Davor Maričić, najavio "Web::Strategiju 14 - Od weba do neba".

Stručni predavači

Programski odbor Web::Strategije 14 će se i ovaj puta potruditi okupiti stručne ljude iz područja web developmenta kako bi publika s konferencije otišla s novim znanjima i vrijednostima koje će moći odmah primjeniti u svom poslu.


  

   

Da li je ova konferencija SAMO za web developere?

Ne, namijenjena je i poduzetnicima, direktorima i voditeljima odjela. Predavanja će biti korisna svima koji su izravno ili neizravno poslovno vezani uz web development. Posebno jutarnji dio konferencije na kojem možete naučiti koja osoba je najvažnija u softverskom developmentu, kako držati troškove razvoja pod kontrolom, kako privući investitore i slične teme.

Kome je konferencija namijenjena?

Na Web::Strategiji 14, kao i na web-developerskoj Web::Strategiji 11 , očekujemo da se pojave:

 • web developeri
 • web dizajneri
 • web programeri
 • projekt menadžeri
 • studenti tehničkih fakulteta
 • studenti grafičkih fakulteta

...ali i svi oni koji surađuju sa web developerima - poslovni ljudi, a to su:

 • kupci / naručitelji (web stranica, web aplikacija)
 • voditelji web timova
 • poslodavci koji zapošljavaju web developere - direktori, menadžeri
 • zaposleni u web odjelima, marketinškim odjelima i e-PR odjelima
 • web novinari
 • studenti ekonomskih fakulteta

Zlatna nagrada Web::Strategije u dvije kategorije

Prije Web::Strategije 14, web-developerske konferencije, održava se natječaj za dodjelu Zlatnih nagrada Web::Strategije za 2012. godinu u kategorijama:

Web upotrebljivost 2012
Web inovativnost 2012

Ako i Vi imate web stranice ili web projekt, ili ste sudjelovali u izradi, prijavite se što prije, možda ste ove godine baš Vi dobitnik! Nagrada se javno uručuje na Web::Strategiji 14.

Imate nešto za reći na Web::Strategiji 14?

Ukoliko imate nešto za reći publici konferencije, na temu optimizacije, skaliranja, integracije velikih web servisa, ili o nekoj tehnološkoj novosti, kroz prezentaciju u trajanju 15-20 minuta, slobodno se javite putem obrasca za prijavu predavanja.

Programski odbor će pregledati sve pristigle prijave, uključujući i Vašu prijavu, te Vas kontaktirati ukoliko im se dopadne prijedlog za predavanje.

Kako do besplatne ulaznice?

Mnogo sudionika Web::Strategije dolazi učestalo na gotovo svaku konferenciju, jer su prepoznali kvalitete i vrijednosti ovog regionalno priznatog događaja. Zbog njih je nastao Web::Klub, a za članove je organizator Web::Strategije pripremio značajne pogodnosti i popuste i to:

 • tri edukativne konferencije Web::Strategija u godinu dana članstva POTPUNO BESPLATNO!
 • seminari/radionice drugi/treći dan Web::Strategije čak 20% povoljnije, kao i svi ostali seminari i radionice u organizaciji Web::Edukacije
 • mnoge druge pogodnosti

Saznajte više o Web::Klubu i kako postati član.

Službena pjesma (himna?) ove Web::Strategije

Dvojeći se između refrena dvije pjesme sličnih naslova, a različitih bendova voćnih naziva (jedan divljeg, a drugi voća crvene boje) - odlučili smo se za jednu treću jednog od navedenog benda. Pogodite čiju i koju smo pjesmu na kraju parafrazirali u duhu naziva nadolazeće Web::Strategije. Tko prvi pogodi - njemu ulaznica!

Trebam te, Web::Strategija
Od weba do neba
Povedi me, Web::Strategija
Moja Web::Strategijaaa

Vjeruj mi, Web::Strategija
Od weba do neba
Moja si - meni suđena
Zajedno ćemo surfati
Morem plavim internetskim
Zajedno u vječnosti nestati

Kako je bilo na prošloj Web::Strategiji?

Prošla web-developerska konferencija Web::Strategija 11, održala se u lipnju 2011.

Post festum | Foto-video galerija Dobitnici Zlatne nagrade Web::Strategije

Design by Site Studio
HTML/CSS slicing by WEB marketing
Wordpress implementation by Omega Studio