Web upotrebljivost 2012

Zlatna nagrada Web::Strategije

Ove godine će se na četrnaestoj konferenciji Web::Strategija po četvrti put dodijeliti nagrada za doprinos u stvaranju upotrebljivih, korisnih i efikasnih web stranica za korisnike/posjetitelje pod nazivom „Zlatna nagrada Web::Strategije u kategoriji Web upotrebljivost 2012“. Posebna pažnja će se priklanjati web dizajnu, korisničkom doživljaju (eng. user experience UX) i prilagođenosti stranice potrebi samih korisnika.

Natječaj se održava prije Web::Strategije 14, konferencije o web developmentu, i to u 2 kategorije:

- Web upotrebljivost 2012
- Web inovativnost 2012

Tko su prethodni dobitnici u kategoriji Web upotrebljivost?

2009. | 2010. | 2011.

Cilj Zlatne nagrade Web::Strategije

Cilj je poticanje web developmenta i izrade web stranica u regiji, kao i njihovo promicanje i isticanje. Nagrada dolazi kao statusni simbol samo onima koji su svojim predanim radom i stručnim angažmanom strastveno i nesebično doprinijeli kvaliteti upotrebljivosti web rješenja.

Tko se može prijaviti?

Prijaviti se može pojedinac ili pravna osoba koja je sudjelovala u stvaranju određene web stranice. Nakon svake prijave, organizator će razmotriti prijavu i nakon prihvaćanja, web stranica će se smatrati nominiranom. Nagrađuju se izvođači web stranica, ne naručitelji.

VAŽNO!
Obzirom je Zlatna nagrada Web::Strategije regionalna nagrada - očekuju se i prijave iz Srbije, Bosne i Hercegovine, te drugih regionalnih zemalja.

Kako se prijaviti?

Prijave za nominacije za Zlatnu nagradu Web::Strategije u kategoriji Web upotrebljivost 2012. su završile. Proglašenje dobitnika bit će na konferenciji Web::Strategija 14. Zahvaljujemo svima na sudjelovanju.

Prijave se primaju najkasnije do 01. 06. 2012. u 14 sati. Nakon navedenog vremena prijave više neće biti moguće.

Moguće je prijaviti najviše 10 web stranica/projekata jednog izvođača (slobodne su višestruke prijave) za nominacije za Zlatnu nagradu Web::Strategije u željenim kategorijama. A to je ujedno i sve što trebate napraviti. Naravno, pazite na rok za prijave do kada najkasnije možete ispuniti online formular.

Što nakon prijave?

Prijave pregledavaju organizatori i članovi ocjenjivačkog odbora.
Nakon pregledavanja prijava - iste mogu biti:

a) prihvaćene za nominaciju
b) odbijene za nominaciju
- ako organizator ili netko od članova ocjenjivačkog odbora smatra da prijavljeni za nominaciju imaju utjecaj na pojedinog člana ocjenjivačkog odbora u kategoriji za koju se prijavljuje
- ako je član ocjenjivačkog odbora sudjelovao u izradi web stranica koje se prijavljuju
- ako podaci nisu navedeni ili nisu točni.

Nakon prihvaćanja prijave od strane organizatora (dobiti ćete povratni e-mail kroz neko vrijeme), možete smatrati prijavljenu web stranicu i izvođača iste nominiranim u odabranoj kategoriji. Nominirani za Zlatnu nagradu Web::Strategije imaju pravo istaknuti na svojim web stranicama web-značku (slika lijevo) koji označava da su oni kao tvrtka, pojedinac ili web stranica nominirani za nagradu i to od trenutka kada dobiju službenu potvrdu na e-mail. Dakle, bez obzira na ishod rada ocjenjivačkog odbora.

Po završetku natječaja, sve prikupljene nominacije prosljeđuju se članovima ocjenjivačkih odbora za svaku pojedinu kategoriju koji neovisno daju svoje ocjene koje u kumulativu čine internu rang ljestvicu putem koje proglašavaju pobjednike.

Podatak o tome tko je nagrađen Zlatnim nagradama Web::Strategije biti će poslovna tajna organizatora i članova žirija za svaku pojedinu kateogoriju do trenutka javne objave na prvi dan konferencije kada će se i zaslužene nagrade svečano uručiti nagrađenima.

Tko ocjenjuje nominirane?

Nominirane za Zlatnu nagradu Web::Strategije ocjenjuju članovi ocjenjivačkog odbora, a ocjene daju prema pravnim uvjetima (čl.2.) konferencije.

Izjava člana ocjenjivačkog odbora

Dario Krznar, član ocjenjivačkog odbora za kategoriju Web upotrebljivost 2012, izjavio je: "Nagrađivanjem u kategorijama Web upotrebljivost 2012 i Web inovativnost 2012 pokušava se skrenuti pozornost na dvije temeljne karakteristike svakog uspješnog web projekta. Nagradu za Web upotrebljivost mogu osvojiti samo projekti koji su pri razvoju obratili visoku razinu pozornosti na arhitekturu informacija kao i na sam dizajn korisničkog sučelja."

 

Design by Site Studio
HTML/CSS slicing by WEB marketing
Wordpress implementation by Omega Studio