Predavači

Saša Cvetojević

Predavanje: Koliko nas košta razvoj?

Saša je uspješan poduzetnik s dugogodišnjim iskustvom u zdravstvenom sektoru, mobilnim telekomunikacijama te u distribuciji robe široke potrošnje. Vlasnik je i suvlasnik nekoliko tvrtki te zdravstvenih ustanova koje posluju na hrvatskom tržištu. Specijaliziran je za upravljanje ljudskim resursima, upravljanje  projektima i zdrastvenim institucijama, te poslovne pregovore.

Vrlo je aktivan član CRANE-a, a tijekom dosadašnjeg investiranja, stekao je iskustvo u predstavljanju projekata investitorima na EU i SAD tržištu. Neki od projekata u koje je investirao već posluju kao etablirane tvrtke na domaćem i stranim tržištima. Član je Hrvatske udruge poslodavaca te Hrvatskog društva za farmakoekonomiku i ekonomiku zdravstva. Sudjelovao je u pregovorima za pristupanje EU kao član radne skupine u poglavlju Zaštita potrošača i zdravlja.

Završio je program Akademije za politički razvoj i pohađao Summer University for Democracy of the Council of Europe u Strassbourgu 2006. godine. Formalno obrazovanje stjecao je na Zagrebačkom Sveučilištu, gdje je poslije završenog studija ekonomije na Ekonomskom Fakultetu stekao i postdiplomsku diplomu iz zdravstvenog menadžmenta na Medicinskom Fakultetu te na ciparskom Međunarodnom institutu za menadžment.

Goran Đoreski

Predavanje: Važnost stakla, bakra i čelika

Goran je proveo dvanaest godina u financijskoj industriji, radeći na mjestima voditelja kartičnog poslovanja u Erste & Steiermarkische Banci te direktora Sektora prodaje i usluga u kartičnom procesoru MBU. U to vrijeme vodio je prvi projekt implementacije EMV chip platnih kartica u Hrvatskoj, obavljao dužnost zamjenika voditelja povjerenstva za sigurnost za Srednju i Istočnu Europu u MasterCard International, sudjelovao u većem broju projekata uvođenja kartičnog poslovanja u banke te razvoja novih kartičnih proizvoda. Također, uspješno je ugovorio i sudjelovao u provedbi migracija više banaka iz regije i EU na procesiranje u Hrvatsku.

Početkom 2011. godine preuzima vođenje Altus IT data centra (izdvojenog iz tvrtke Markoja d.o.o.) gdje u suradnji sa sadašnjim timom uspješno razvija poslovanje, povećava raspoloživ kolokacijski kapacitet, dostiže ISO 27001 certifikat te uspostavlja cloud uslugu.

Berislav Lopac

Predavanje: Najvažnija osoba u razvoju softverskog proizvoda

Berislav se raznim oblicima informatike i poduzetništva bavi već više od dvadeset godina, tijekom kojih je promijenio brojne uloge: od programera preko projektanta aplikacija do poduzetnika i poslovnog savjetnika.

Od 2007. godine vodi udrugu Ini.hr, te pokreće niz događanja s ciljem poticanja domaće startup scene: Web.Start, OpenCoffee Club, BarCamp, Startup srijeda itd. Educira i savjetuje brojne startupe, sudjeluje kao mentor na mini-Seedcampovima u Zagrebu i Ljubljani, te djeluje kao referer inkubatora Hackfwd. Jedan je od pokretača i osnivača Hrvatske mreže poslovnih anđela CRANE.

Saša Matijašić

Predavanje: Node.js i "novi" web

Saša je lead developer u internet agenciji za razvoj web stranica logIT internet usluge u kojoj propovijeda minimalizam i ljepotu kôda od 2007. godine. Prvu liniju kôda u životu napisao je davne 1986. kad još nije postojao web, a zemljom su hodali Commodore i Spectrum. Do danas je stekao ogromno iskustvo u razvoju softvera i organiziranju procesa za brz razvoj stabilnog softvera.Ne može prestati pričati o svim živim programskim jezicima u kojima je moguće ispisati "Hello World": o njihovoj primjeni, povijesti, razvojnim okolinama, cakama, prednostima i manama. Iako će se bez problema uhvatiti posla instalacije servera i setupa od Postgres-a do Apache-a, ipak najviše uživa u programiranju u Python-u.Iako je većinu svog radnog vijeka koristio Microsoft OS i razvojne alate, u zadnjih par godina koristi Linux i uživa u njemu te je voljan svakome propovjedati o njegovim prednostima. Ipak, bez obzira na osobne preference, stalo mu je do toga da korisnik može koristiti web bez obzira na to koji operativni sustav ili browser koristi.

Antonio Perić-Mažar

Predavanje: Symfony2 - kome je namijenjen i zašto ga odabrati?

Antonio je web programer specijaliziran za izradu korisniku prilagođenih web aplikacija sa višegodišnjim iskustvom. Nakon diplome zajedno sa partnerom pokreće Studio Locastic gdje je zadužen za razvoj programskih rješenja te odnose sa klijentima. Na doktorskom studiju na FESB-u fokus njegova istraživanja je semantički web. Vodio je nekoliko programa obrazovanja u Ivore te je bio pozvan kao predavač na nekoliko manjih konferencija. Zadnje tri godine razvija vlastiti modularni sustav baziran na Symfony i Symfony2 Frameworku.

Radio je na projektima za Replay, Solocroaziu, Park prirode "Lastovsko Otočje" i mnogim drugima. U posljednje vrijeme ga sve više zanima razvoj mobilnih aplikacija i web stranica prilagođenih mobilnim uređajima.

Ivan Nikolić

Predavanje: Modernizr—browseru, identificiraj se!

Ivan voli za sebe reći da je “svestrana internetska osoba”. Zbog svoje redovite aktivnosti na društvenim mrežama neki su ga čak prozvali "čovjekom na izvoru interneta".

Dizajn i development, pogotovo web bazirani, područja su koja ga zanimaju još od osnovnoškolskih dana, isti put nastavio je i u studentskim danima, gdje je studirao i završio Informatički dizajn na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, a istovremeno radio za domaće web studije na manjim i većim web projektima, primjenjujući i razvijajući svoje znanje prvenstveno kao front-end developer.

U posljednje vrijeme okrenuo se na mobilno područje—razvoj mobilnih portala i aplikacija s gledišta kako web (i u manjoj mjeri nativnog) developmenta, tako i korisničkih sučelja i iskustva.

Trenutno je zaposlen kao front-end developer u Trikoderu, gdje radi na razvoju portala kao što su Njuskalo.hr, Vrijeme.net i drugi.

Alen Cvitković

Predavanje: Web dizajneru, poštuj developera!

Alen je dizajner s višegodišnjim iskustvom u grafičkom i web dizajnu, glavni fokus mu je web i interface dizajn. Svoju strast prema webu je otkrio još u mladim danima, a za vrijeme studiranja na njemačkom SAE-u je shvatio da se web dizajnom definitivno želi profesionalno baviti jer kako kaže obožava raditi na izazovnim i zanimljivim web projektima jer je to ono što ga ispunjava te čini sretnim.

Prvotno freelancao kao Flash i web dizajner gdje je radio na raznim projektima za strane i domaće, male i velike klijente kao što su Interspar Slovenija, Klosterfrau Healthcare, BigDeal Slovenija, Spoonlabs i mnogi drugi. Trenutno radi kao in-house dizajner u tvrtci Medikor, te je stalni suradnik u UX agenciji UX Passion.

Mario Pavlović

Mario je developer mobilnih aplikacija i voditelj mobilnog odjela u Trikoderu. U profesionalnom je životu trenutačno usredotočen na dizajniranje i izgradnju aplikacija vođenih lean startup metodologijom. Kao što i sam Mario ističe, očit je nedostatak usredotočenosti na detalje i “zabijanje zadnjih par čavlića” u konstrukciji uspjeha, ne samo u regiji nego i u svijetu, a taj konačni zamah Mario drži svetim.

Na ovogodišnjoj Web::Strategiji pojaviti će se prvi put kao predavač i iako ne možemo reći o kakvom se predavaču radi, sa sigurnošću možemo tvrditi da će predavanje zračiti svježinom i energijom.


Tomislav Tipurić

Predavanje: Cloud kao aplikacijska platforma

Tomislav je zaposlen u Microsoftu Hrvatska na poziciji specijalista za tehnologiju.

Njegova glavna preokupacija, uz rad s različitim grupama korisnika, je web-platforma, različite nove tehnologije iz pera Microsoftovih razvojnih inženjera te njihova implementacija na partnerskim i korisničkim projektima. Prije rada za Microsoft bavio se razvojem web-aplikacija, a Microsoftovu web platformu prati od njezinih samih začetaka u obliku klasičnog ASP-a odnosno kasnijeg rođenja Microsoft .NET-a.

Tomislav je do sada već bio predavač na seminarima i webinarima koji su predstavljali Microsoftove tehnologije.

Nedim Šabić

Predavanje: SEO za velike web stranice

Nedim je prvi profesionalni SEO ekspert iz BiH koji je radio za velike njemačke tvrtke kao Bosch i ThyssenKrupp, a sada savjetuje velike balkanske web portale. Završio je fakultet informacionog dizajna u Stuttgartu (Njemačka). Pored ekspertize u polju optimizacije za pretraživače (SEO) može se pohvaliti mnoštvom urađenih usability testova u profesionalnim labaratorijama. Kako i sam kaže, usability (koristljivost) web stranice je usko povezana sa optimizacijom za pretraživače.

Njegova predavanja na balkanskim web konferencijama su nailazile na jako pozitivne reakcije, a na Web::Strategiji je dva puta bio TOP5 predavač, jednom drugi (WS9), a prošli put (WS11) i najbolji. Održao je nekoliko predavanja i obuka iz SEO oblasti za tvrtke i jedan semestar redovnih predavanja na fakultetu za medije u Stuttgartu (HdM Stuttgart). Trenutno je vlasnik firme "SEO" u BiH koja kao startup bez investitora pokazuje zavidne rezultate. Nedim Šabić je poznati blogger i jako aktivan u socijalnim mrežama kao Twitter, Facebook i Google+.

Emanuel Blagonić

Predavanje: HTML5 u praksi

Kao kreativni direktor u agenciji Blagonic Brothers, Emanuel je zadužen za odnose s klijentima što uključuje razgovore, sastanke, savjetovanje i edukaciju. Zahvaljujući višegodišnjem iskustvu u izradi Internet stranica, tijekom kojeg je radio na izradi stranica za više od 300 različitih klijenata, Emanuel uvijek pruža kvalitetan i odmjeren savjet. Stručnjak je za WordPress u kojemu stvara od njegovih samih početaka.

Osim WordPress-a, Emanuel je i jedan od pionira web standarda u Hrvatskoj, prema kojima radi više od 5 godina, a o čemu je dugo pisao na svom posjećenom blogu na engleskom jeziku.

Družio se s HTML-om i CSS-om još dok su tablice bile u modi, prilagođavao je stranice za sve Internet Explorere još od verzije 4, a sada radi s malim i velikim klijentima na izazovu da internet stranice učini modernima, atraktivnima i prilagođenima najširem krugu korisnika interneta.

Željko Filipin

Predavanje: Testirati kao dr. House

Željko Filipin testira softver od 2004. Sve te godine testira isključivo za strance, jer potražnja za testerima u Hrvatskoj je gotovo nepostojeća. Ovih dana bi trebao postati vlasnik vjerojatno jedinog obrta u Hrvatskoj koji se bavi isključivo testiranjem softvera.
Posebno ga zanima automatizacija testova, a neki od alata koje za to korist su Ruby i Watir, o čemu često piše na svom blogu. Prošle godine je bio jedan od organizatora viaqa konferencije o testiranju softvera. Povremeno održava predavanja na domaćim i stranim konferencijama. Napisao je nekoliko članaka za Vidi i Mrežu.

Karlo Šmid

Predavanje: Testirati kao dr. House

Karlo već deset godina testira software proizveden u Ericsson Nikola Tesla. Elektronički recept je najpoznatiji projekat koji se nalazi u širokoj upotrebi. Pošto nije imao nikakvo formalno obrazovanje u vezi testiranja software (završio je Fer 1997.), krenuo je sa samoučenjem u tom veoma zanimljivom području. Pošto je i software developer, nije zanemario ni usavršavanje samoučenjem i u tom području. Ako se netko pita da li je moguće biti istovremeno software tester i developer, Karlo je živi dokaz da je moguće. Ponekad je potrebno napisati software koji će omogućiti lakše testiranje nekog drugog software.

Prošle godine je bio jedan od organizatora viaqa konferencije o testiranju software. Kako bi pokrenuo zajednicu software testera u Hrvatskoj i prenio svoja znanja iz testiranja software, Karlo je pokrenuo svoj blog, zatim okupljanja testera pod nazivom Zagreb Software Testing Club te knjižnicu linkova o testiranju i pisanju software, koje je pročitao i toplo preporuča svima koji žele otkriti svijet modernog software testera.

Bojan Bajgorić Šantić

Moderator okruglog stola "Na prvoj liniji"

Bojan je diplomirao na smjeru Financije na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a između ostalih obavljao je i posao zamjenika urednika web izdanja business.hr-a u kojem je stekao novinarsko i uredničko iskustvo.

Krajem 2008. godine s partnerima osniva tvrtku i pokreće IT job i news portal Rep.hr koji je u početku objavljivao vijesti i oglase za posao iz IT-a i ekonomije, da bi se s vremenom isključivo posvetio IT branši. Kroz ranije poslove i kroz posao na svom portalu, stekao je iskustvo u području hrvatskog Internet tržišta, tržištu poslova na Internetu, marketingu, PR-u i poduzetništvu.

U sklopu portala pokrenuo je i ciklus predavanja o IT poslovima na FER-u na kojima studentima dovodi zaposlenike raznih tvrtki kako bi ih upoznao s svijetom rada.

Design by Site Studio
HTML/CSS slicing by WEB marketing
Wordpress implementation by Omega Studio