Predavanja

Bez cilja nema ROI-a

Predavač: Krešimir Macan

Mnogi od nas vole gledati na digitalne kampanje kao svijet za sebe te zaboravljaju da moraju voditi brigu o cjelovitom pristupu proizvodu, brendu. Zaboravljaju da prije bilo kakvog komuniciranja moraju odrediti koji im je cilj kampanje. Bez cilja ne možete mjeriti ROI. Kada znate cilj i nemjerljivo postaje opipljiv i stvaran rezultat.

Odnosi s javnošću se već godinama nose s istim problemom – kako izmjeriti dobar glas (loš glas nitko niti ne želi mjeriti, loš je sam po sebi). Povući ćemo paralelu s digitalnim kampanjama i pokazati vam da ako znate što želite postići, tada to možete i izmjeriti. I što je najbitnije na kraju odgovarajuće naplatiti.

ROI - izgubljen u prijevodu

Predavač: Saša Stanković

Priča se da se u digitalnom marketingu sve može mjeriti. Da li je to zaista istina? Što je to što se zapravo može mjeriti i kako to može Vama pomoći prilikom definiranja "dobre kampanje"? Da bi neka kampanja bila "dobra kampanja" moramo definirati krajnje ciljeve, a tek onda možemo korištenjem raznih alata izvršiti mjerenja. No, i ta mjerenja, sama po sebi nisu dovoljna već je potrebno sve skupa svesti na "zajednički nazivnik". Tek sada, kada je sve svedeno na zajednički nazivnik, možemo sagledati uspješnost kampanje.

OMR – Oh, my, ROI!

Predavačica: Elmira Majerić

Unatoč negativcima koji predviđaju propast e-maila činjenica je da je email marketing iznimno  profitabilan, a vaš dobar ROI na e-mail marketing kampanjama može postati još bolji. Prema DMA rezultatima za 2011. godinu email u prosjeku donosi $40 za svaki $1 potrošen i time prednjači nad drugim načinima oglašavanja na webu.

 • Zašto email marketing radi?
 • Mogućnost targetiranja
 • Data driven kanal
 • Potiče direktnu prodaju
 • Gradi odnose, stvara lojalne kupce i povjerenje
 • Podrška je ostalim prodajnim kanalima

Poanta!: Možda vam nije toliko fancy kao flash uber internaktivan banner, ali djeluje i iza
njega stoje lako mjerljivi rezultati i % ROI koje ćete teško a) izmjeriti b)postići na drugim
kanalima. Pomozite svojim ulaganjima da dostignu maksimalne rezultate s pažljivo razrađenom strategijom email marketing komunikacije...Ili pričekajte da vam konkurencija preuzme vodstvo na ovom području...Vi odlučite!

Digitalni ekosustavi

Predavač: Tin Kadoić

Broj kanala i načina komunikacije raste iz dana u dan. Sa korisnikom je moguće ostvariti interakciju na načine koji ranije nisu bili dostupni. Digitalni ekosustav pokriva taj spektar kanala ali i metoda za komunikaciju branda u digitalnim medijima. Koja je razlika između malih i velikih subjekata, za koje Brlog razvija digitalne ekosustave - Tele2 i Kukuriku koalicije. Prezentacija želi odgovorit na pitanja poput: koje digitalne kanale koristiti, u koje svrhe i zašto? Da li su oni u povezanosti sa offline kanalima i kako je digitalni sustav dio cijelokupne 360 komunikacije?

Brand advocates i ROI

Predavačica: Duška Mervar

Brand zagovornici (brand advocates) su vrlo lojalni i zadovoljni kupci koji proaktivno promoviraju svoje omiljene brandove i proizvode. Oni stvaraju WOM, najpouzdaniji (most trusted) oblik marketinške komunikacije. Društveni mediji pružaju savršen kanal za njihove preporuke. A što je prava vrijednost brand zagovornika?

Stručnjaci kažu da je to jedna od najboljih mogućnosti marketinških ulaganja, s odličnim ROI mjereno prema medijskoj i prodajnoj vrijednosti. Sadržaj predavanja bit će usmjeren na različite aspekte proučavanja ROI bramd zagovornika kao dio marketinških aktivnosti.

Eyetracking i usability testing za turbo web prodaju

Predavači: Simon Meglič i Tomaž Erjavec

User experience i usability web stranice su jedan od ključeva za uspjeh na internetu. Kako je to u vašoj firmi? Tvrtke Apple, P&G, eBay, Google i Amazon.com su izgradile konkurentsku prednost svojim izvrsnim korisničkim iskustvom, odličnim user interfaceom i user-friendly proizvodima. Sve to također možete iskoristiti u Vašoj industriji. Na Vašoj web stranici možete eliminirati pogreške u user experienceu i povećati online konverziju i ROI.

Na ovom predavanju ćete na primjerima vidjeti kako možete usability testingom i praćenjem pokreta očiju tj. eyetrackingom saznati koje su pogreške u korisničkom iskustvu na Vašoj web stranici. Pomoću eyetrackinga možete vrlo dobro unaprijed saznati vide li zaista korisnici dijelove oglasa koji su važni oglašivaču, bilo na webu, video oglasu ili u print izdanjima. To su elementi koji su presudni kod izvedbe oglasa. Prezentirat ćemo nekoliko primjera realnih heat mapa, koje smo izmjerili.  Također, eyetrackingom možete saznati što utječe na potrošača da izvrši kupnju u online i offline trgovini. Promatra se naslovnica neke web stranice, tj. koji dijelovi stranice su najzanimljiviji posjetiteljima.

I sami ćete moći probati eyetracking opremu - naočale s 2 kamere i eyetracker, ispred dvorane gdje će se održati predavanje.

U predavanju ćete naučiti:

 • Kako možete pronaći greške u user experienceu na Vašem portalu?
 • Kako svoju web stranicu i newsletter napraviti što više user-friendly i prodajno efikasno?
 • Kako integrirati korisničko iskustvo u razvoju proizvoda i usluga, a time učiniti i optimizaciju tj. smanjiti troškove?

Mobile ROI - neka koriste desktop!

Predavač: Vedran Kaldi

Sve češća je dilema da li kreirati poseban mobilni web ili dati korisnicima da se ""muče"" sa punom verzijom web-a. Koliko ste puta odustali od surfanja na nekoj web stranici jer nije bila prilagođena Vašem mobilnom uređaju? Klasičan web ima svoje zakonitosti koje su često u suprotnosti sa mobilnim; količina informacija je veća, slobodniji smo u dizajniranju, usability pretpostavke su drugačije, touch interakcija vs miš i sl. Mobilni korisnici obično traže konkretnu informaciju, pomoć, žele izvršiti neku akciju na našem sajtu i to žele u što kraćem vremenu.

Pametnim ulaganjem i promišljanjem mobilnog weba možemo kapitalizirati mobilne korisnike jer ako im ponudimo konkretnu stvar koju traže, povećavamo mogućnost prodaje, te u isto vrijeme dobivamo korisnika koji nam se vraća. Web koji nije specifično prilagođen mobilnim korisnicima drastično smanjuje potencijalni ROI ukoliko imamo uslugu koja dijelom cilja na mobile publiku!
Neka od pitanja na koja ćemo zajednički naći odgovor su;
 • Treba li nam uopće mobilni web
 • Kako i zašto mjeriti ROI na mobilnim uređajima?
 • Da li raditi funkcionalnu repliku „desktop“ weba ili uložiti u izradu potpuno odvojenog mobilnog?
 • Na koji način pristupiti dizajniranju, izradi i optimizaciji mobilnog weba, a sve u svrhu povećanja ROI
Pokazat ćemo i tips'n'tricks kako optimizirati i povećati ROI kod mobilnih korisnika sa live primjerima.

Više od loyalty programa

Predavačica: Karla Stojić

Koliko smo povezani s našim potrošačima? Poznajemo li ih dovoljno? Mogu li vrijednost word of moutha i međusobna online povezanost korisnika društvenih mreža biti recept za isplativ tailor-made loyalty program koji će ostvariti bolje prodajne rezultate, smanjiti switchere i dovesti do zadovoljnijih potrošača?

Saznajte kako je Karlovačka pivovara prepoznala vrijednost BrandOn društveno-mrežne SaaS platforme i dala svojim potrošačima opravdan i racionalan razlog za dugoročnu vjernost Karlovačkom. Pravi pivski klub za prave pivske fanove primjer je primjene BrandOn platforme koja će izazove u digitalnom okruženju pretvoriti u prilike za vaš brend.

ROI mobilnih aplikacija

Predavač: Mario Pavlović

Zadnjih nekoliko godina možemo okarakterizirati kao godine mobile tehnologije. Prošli smo od ranih početaka kad je "svaka" aplikacija zaradila milijun dolara do današnjeg doba kada iza gotovo svakog branda stoji proizvod u obliku mobilne aplikacije. Nakon što se prašina spustila počelo se postavljati vječno pitanje, gdje je ROI u mobile svijetu?

Mario je voditelj razvoja mobilnih aplikacija u Trikoderu. S vama će podijeliti svoja iskustva i otkriti vam nekoliko osnovnih strategija koje mogu pretvoriti vašu mobilnu aplikaciju u proizvod koji stvarno doprinosi vašem brandu te u konačnici bankovnom računu.

Predavanje će usporediti pristup koji je potreban prilikom izgradnje aplikacije iza koje stoji brand te pristup koji je potreban za izgradnju aplikacije koja je proizvod. Svakako jedno pitko i lagano predavanje namijenjeno svima koji sudjeluju u stvaranju mobilnih aplikacija.

Optimizacija - ključ uspjeha

Predavačica: Ana Klarić Kumer

Dugo smo čekali da oglašavanje na internetu postane trend. Danas dobar dio oglašivača doista i uvodi Online u marketinški mix. No čine li to ispravno i jesu li zadovoljni rezultatima?  Razmišljamo li prilikom kreiranja oglasne kampanje što korisnik očekuje na internetu ili se ponašamo kao kad zakupljujemo offline oglase? Što korisnika čeka iza web bannera, oglasa na društvenoj mreži ili oglasa na tražilici?

Kako bi online oglašavanje ostalo trend i kako bi oglašivači doista iskoristili sve njegove potencijale potrebna je konstantna optimizacija. Pri tome ne mislim samo na optimizaciju kampanje već i na optimizaciju odredišne stranice. Online kampanji moramo pristupiti kao živom organizmu. Pratiti ju iz dana u dan i donositi važne odluke koje će na kraju rezultirati ostvarenim ciljevima. Kako definirati ciljeve online kampanje, kako ih mjeriti i na temelju analize istih ostvariti što bolji ROI?

Gdje je ROI na društvenim mrežama?

Predavač: Ilija Brajković

Jedan od najčešćih izgovora za nedovoljno aktiviranje tvrtki na društvenim mrežama je nemogućnost (ili neznanje) mjerenja povrata investicije u te kanale. Nije ni čudo, s obzirom da nije baš lako izračunati koliko svaki "like" vrijedi, o komentaru da i ne govorimo.

Ipak, to nam nije izgovor da odustanemo od tih kanala, nego poticaj da preispitamo svoje razmišljanje o društvenim mrežama i nastup na društvenim mrežama prestanemo gledati kao na klasične kampanje, te da počnemo na drugi način mjeriti povrat. Jer povrata ima, samo ga nije lako vidjeti i izmjeriti.

B2B ROI za tvrtke koje prodaju tvrtkama

Predavačica: Višnja Željeznjak

Web stranica vjerojatno je jedan od najučinkovitijih prodajnih alata za tvrtke koje prodaju tvrtkama, ili tzv. "B2B" (Business-to-business) orijentirane tvrtke. Svako oglašavanje u koje jedna tipična B2B tvrtka investira, neminovno vodi na tu web stranicu, i sav se ROI proizašao iz online aktivnosti događa ili ne događa upravo zbog (ne)kvalitete web stranice.

Zašto onda većina B2B web stranica izgleda kao da su zamrle u devedesetima? Što većina B2B tvrtki zaboravlja prilikom izrade web stranice? Kako napraviti učinkovitu web stranicu koja će generirati upite i vraćati svaku kunu koja se investira u internet marketing iste? Koji i kakav internet marketing uopće funkcionira za B2B? Kako prepoznati i privući samo kvalitetne, platežno sposobne i zainteresirane kupce?

Najvažnije o povratu investicije u projektiranje, razvoj i promociju jedne B2B web stranice saznat ćete od Višnje Željeznjak, suvlasnice logIT-a - agencije specijalizirane za razvoj eCommerce i B2B web projekata. B2B web stranica njene agencije već godinama uspješno motivira brojne tvrtke da šalju online upite za agencijske usluge, i to iskustvo logIT dijeli sa svojim klijentima i partnerima.

Transmedia cookbook i ROI

Predavačica: Sara Božanić

Tehnologije koje osmišljavamo oblikuju nas i mijenjaju naša svakodnevna ponašanja. A kako s napretkom tehnologije i sami sve vise evoluiramo, tako se pojavljuju i novi mediji, načini distribucije sadržaja i nazivi. Zato danas u modernom interaktivnom rječniku ne možemo izbjeći naziv transmedia.

Što se skriva pod nazivom transmedia te koji su sastojci dobrih recepata tema su predavanja "transmedia cookbook i ROI“.

Design by Site Studio
HTML/CSS slicing by WEB marketing
Wordpress implementation by Omega Studio