Web::Strategija 6
Ritam društvenih valova


Održana. Kada? 19. - 20.11.2009. (četvrtak od 9h, petak od 14h)
Gdje? Zagreb, Hypo EXPO XXI

::Društvene mreže

Fenomen modernog interneta

Društvene mreže su interaktivni društveni mediji koji pružaju korisnicima stvaranje vlastitih web stranica, tema, grupa, foto galerija i on-line prijatelja (koji su najčešće i off-line prijatelji) uz visoku razinu međusobne povezanosti svih elemenata društvene mreže uz brigu za samostalno određivanje razine privatnosti svakog pojedinca. Društvene mreže su pojam koji je na internetu zaživio zadnji niz godina, a kojemu su prethodili forumi, chat, te blogovi.

Karakteristike današnjih društvenih mreža nemaju raniji oblici društvenih medija, kao što su forum ili blog. Forum sadrži svoje moderatore i svoje teme, te na otvaranje nove teme utjeće moderator (odnosno administrator). Forumaši najčešće ne mogu samoinicijativno otvoriti svoju grupu i tu primati istomišljenike. Blogovi i blogeri nisu toliko međusobno isprepleteni i povezani (pisanje po zidu, razmjena igara, grupiranje, ...) kao npr. fejsovci. Sve to nude moderni društveni mediji - društvene mreže, kao što su Facebook, Linkedin i druge.

Usporedimo li Gemius istraživanje za blogove, te Google-ovo za društvene mreže - u Hrvatskoj korisnici interneta zalaze danas više na sve društvene mreže zajedno (Facebook, Linkedin, ...) nego na sve blog servise zajedno. Ipak, blog servisi ih prate u stopu.

Poznate društvene mreže (u svjetu)

Mario Kovač"Što se tiče mene i FB (FaceBook), recimo da ga koristim 50:50% za privatne:poslovne potrebe. U pravilu, putem statusa ili kreiranja eventa oglašavam svaki događaj u kojem sudjelujem (DJiranje, predstave, projekcije filmova, večeri poezije, razna gostovanja) a vrlo često i sam dobijam obavijesti o događajima koje rade moji poznanici pa ih posjetim. Nisam član niti jedne druge slične internet mreže (MySpace, Twitter...) jer bi mi to oduzimalo previše vremena za "vaninternetski" život. ;) "

Mario Kovač, kazališni redatelj

U svijetu su društvene mreže postale nezaobilazni dio svakodnevne upotrebe interneta. Evo nekih gdje svakodnevno korisnici iz regije navrate radi druženja:

 

 • MySpace
 • Orkut
 • Facebook
 • Twitter
 • Plaxo
 • Friendster
 • Flicker
 • Last.fm
 • Friendfeed
 • Hi5
 • Netlog
 • Linkedin
 • ...


Web::Strategija 6 - konferencija o internetskom marketingu društvenih medija

NovostiWeb::Strategija 6 je održana

21.11.2009. Održana je šesta Web::Strategija o društvenim medijima, te radionica Drumara. Hvala svima. Saznajte i tko su dobitnici prestižne Zlatne nagrade Web::Strategije. Više...

Web::Strategija - po 6. put - RASPRODANA!

17.11.2009. Što reći svim prijavljenima osim -  zahvaljujemo što ste prepoznali Web::Strategiju kao značajno mjesto Vašeg prosperiteta kroz edukaciju, promociju i druženje. Prijavljeno je preko 250 sudionika, te time smo pokazali da je Web::Strategija jedna od značajnijih manifestacija o webu ne samo u Hrvatskoj, već i u regiji. Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencijeSREBRNI POKROVITELJI

 

Filaks  Virtus dizajN
Windows Internet Explorer 8
 CPP  
 
 

BRONČANI POKROVITELJI

 


 
 

ORGANIZACIJSKI PARTNERI

 

 
 Timgraf Media Stimulans
Fotke.hr
 
 Imperito
 Hypo EXPO XXI centar

Considero

 Toplice Sveti Martin

Adventor


 Pago
Miss Interneta
 OH!
Uniline - online booking agencija
 Podravka  

 

ZLATNI MEDIJSKI

 

   tportal.hr
   

 Glas Istre
 

 
 
 

SREBRNI MEDIJSKI


eZadar  Kompass
 JaTRGOVAC
 Žena.hr  INFOTREND
 WLW  Metro-portal.hr
   T3 Magazin
 hrportfolio.com
Kapital Network TV  

 

 

 BRONČANI MEDIJSKI

 

SPA WELLNESS
 IT-infoNews  Sheportal.net
 Usporedi.hr
 VIA POSITIVA
 
 
 
 Kaj ima, Zagrebe?
 

 EDUKACIJSKI

 

  

 REGIONALNI MEDIJSKI