Web::Strategija 6
Ritam društvenih valova


Održana. Kada? 19. - 20.11.2009. (četvrtak od 9h, petak od 14h)
Gdje? Zagreb, Hypo EXPO XXI

::Društveni web marketing

Društveni web marketing

Znate li za pametni društveni web marketing?

Web::Strategija 6 - Ritam društvenih valova

Priča prva. Vi ste žena. Imate od 25 do 35 godina mladosti. Trenutno ste u vezi s muškarcem. Rođeni ste u Velikoj Gorici, živite u Zagrebu. Završili ste ekonomski fakultet. Volite plesati, igrati badminton i kupovati obuću - moderne cipele. Zar Facebook sve to zna?! Pa kako? Sami ste mu to rekli. I zato vidite one oglase sa desne strane na Facebook-u.


Priča druga. Pratite omiljeni blog "Volim more" kroz RSS kanal, igrate interaktivnu igru "Budi fora, skokni do mora" na mikro web sajtu jedne turističke agencije, pratite Twitter account - twitter.com/volim_more i primate najnoviji newsletter na e-mail sa akcijskim ponudama za ljetovanje na Jadranskom moru. Sve to dio je marketinške kampanje te jedne agencije. No, da li su Vam omogučili i da interaktivno komunicirate sa drugima koji također putuju na Jadransko more, te gdje možete novim prijateljima poslati fotke sa ljetovanja u Dubrovniku kad se vratite? I, naravno, tagirati ih. Ah, pa što nisu otvorili i grupu na Facebook-u.

Pametni društveni web marketing

Sada kada je sve teže privući nove klijente - na sunce sve više izlazi internetski marketing. Za vrijeme globalne financijske krize i recesije u ekonomiji Web::Strategija i dalje može biti Vaš partner u savladavanju novih situacija te prilikom privlaćenja novih klijenata.

  • Imate problema u promociji proizvoda ili servisa?
  • Plaćate li za postojeći marketing previše?
  • Budžet za marketing nije tako velik kao Vaše ambicije?
  • Da li je povrat na investiciju (ROI) barem jednak Vašoj investiciji?

Danas Vam društveni web marketing može ponuditi:

  • Čak 90% zahvaćenost publike koja se sastoji od Vaših potencijalnih klijenata (zašto plaćati oglašavanje prema milijunima kada Vam treba samo 100,000 ljudi?)
  • najbolje mjerljiv ROI za marketing
  • najbolju cijenu za vrijednost nego bilo koji drugi medij
  • širi spektar konkurentnih cijena

Zar je moguće da postoji danas takav marketing? Naravno. U ovim vremenima neki ga zovu i pametni marketing. Mi ćemo ga za ovu konferenciju nazvati pametni društveni web marketing.

Lufthansa MySkyStatus

Lufthansa je poznata i najveća avio kompanija u Europi. Nedavno je Lufthansa lansirala svoju društvenu marketinšku kampanju nudeći putnicima njihovih aviona kada su na putu, dakle u zraku tj. u letu, automatsko slanje visine, lokacije, polazišta te odredišta na putnikove Facebook i Twitter stranice. Svi njihovi prijatelji (na društvenoj mreži Facebook) i sljedbenici (na društvenoj mreži Twitter) mogu pratiti gdje se nalazi u određenom trenutku putovanja. Tako je Lufthansa učinila svoj let zabavnijim za moderne putnike, te nadasve društvenijim.

Možemo zaključiti da je jedna od potencijalnih usluga društvenih medija upravo javna promocija osoba "u stvarnom vremenu", znači "in live", jer će omogućiti automatizirano praćenje - ne samo kretanja, već i događanja oko te osobe. Primjer težnje k tome je u Hrvatskoj trenutna politička kampanja za predsjednika države gdje većina od nekolicine kandidata koristi Twitter kao kanal promocije. Konkretni problem tih domaćih kampanja je velika neinventivnost u mogućnosti iskorištenja potencijala društvenih medija gdje se politička promocija svodi na doslovne poruke tipa "Učlani se u grupu obožavatelja" i "Kandidat će biti tu i tu, dođi i ti". Točka. To su kompletne promotivne poruke koje odašilju njihovi politički PR-ovci - "stručnjaci za društvene medije". Na Web::Strategiji 6 saznati ćete od iskusnih ljudi kako voditi marketinšku kampanju kroz društvene medije - tehnički kako to funkcionira te kako biti kreativan u njoj. Za dolazak na konferenciju potrebno je samo prvo se ovdje prijaviti i - pojaviti. :)

 


Web::Strategija 6 - konferencija o internetskom marketingu društvenih medija

NovostiWeb::Strategija 6 je održana

21.11.2009. Održana je šesta Web::Strategija o društvenim medijima, te radionica Drumara. Hvala svima. Saznajte i tko su dobitnici prestižne Zlatne nagrade Web::Strategije. Više...

Web::Strategija - po 6. put - RASPRODANA!

17.11.2009. Što reći svim prijavljenima osim -  zahvaljujemo što ste prepoznali Web::Strategiju kao značajno mjesto Vašeg prosperiteta kroz edukaciju, promociju i druženje. Prijavljeno je preko 250 sudionika, te time smo pokazali da je Web::Strategija jedna od značajnijih manifestacija o webu ne samo u Hrvatskoj, već i u regiji. Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencijeSREBRNI POKROVITELJI

 

Filaks  Virtus dizajN
Windows Internet Explorer 8
 CPP  
 
 

BRONČANI POKROVITELJI

 


 
 

ORGANIZACIJSKI PARTNERI

 

 
 Timgraf Media Stimulans
Fotke.hr
 
 Imperito
 Hypo EXPO XXI centar

Considero

 Toplice Sveti Martin

Adventor


 Pago
Miss Interneta
 OH!
Uniline - online booking agencija
 Podravka  

 

ZLATNI MEDIJSKI

 

   tportal.hr
   

 Glas Istre
 

 
 
 

SREBRNI MEDIJSKI


eZadar  Kompass
 JaTRGOVAC
 Žena.hr  INFOTREND
 WLW  Metro-portal.hr
   T3 Magazin
 hrportfolio.com
Kapital Network TV  

 

 

 BRONČANI MEDIJSKI

 

SPA WELLNESS
 IT-infoNews  Sheportal.net
 Usporedi.hr
 VIA POSITIVA
 
 
 
 Kaj ima, Zagrebe?
 

 EDUKACIJSKI

 

  

 REGIONALNI MEDIJSKI