Web::Strategija 6
Ritam društvenih valova


Održana. Kada? 19. - 20.11.2009. (četvrtak od 9h, petak od 14h)
Gdje? Zagreb, Hypo EXPO XXI

::Preporučamo FOAF (Friend-of-a-friend)

Preporučamo FOAF (Friend-of-a-friend)

09.09.2009. Prema ranijim marketinškim istraživanjima 14% ljudi vjeruje u oglase, a 76% preporukama korisnika prilikom odlučivanja o kupovini. To je razlog velikom uspjehu društvenih medija (društvenih mreža u zadnje vrijeme) koji se skraćeno naziva FOAF, a koji je sličan WOM-u (eng. Word-of-mouth).


FOAF model (eng. Friend-of-a-friend) omogućava korisnicima interakciju sa korisnicima na mreži (prijateljima, sljedbenicima, ...) s kojima inače ne bi bilo izravno povezani. Tako korisnici ostvaruju nove međusobne veze, koje nazivamo "online prijateljstvima", te grade svoju online mrežu poznanstava. Makar se uživo nikad nisu poznali, međusobno povjerenje im nije upitno. Pa tako i obostrana preporuka (jedan drugome mogu preporučati proizvode ili usluge) ima svoju težinu. Naravno, što im je "online prijateljstvo" (kroz komunikaciju, chat, igranje, ...) učestalije u smislu stupnjevanja međusobnih odnosa - povjerenje eksponencijalno raste.

Kako kažu u SocialCreeper.com, to je ključna razlika između društvenih mreža i tradicionalnih SEO i SEM strategija internetskog marketinga.

Zašto FOAF?

Dakle, kod SEO/SEM marketinga povjerenje je usmjereno prema web servisu, web tražilici tj. tehnologiji (računalu), dok kod društvenih mreža i SMO marketinga povjerenje se vraća onoj fundamentalnoj premisi postojanja povjerenja - povjerenju između ljudi.


Web::Strategija 6 - konferencija o internetskom marketingu društvenih medija

NovostiWeb::Strategija 6 je održana

21.11.2009. Održana je šesta Web::Strategija o društvenim medijima, te radionica Drumara. Hvala svima. Saznajte i tko su dobitnici prestižne Zlatne nagrade Web::Strategije. Više...

Web::Strategija - po 6. put - RASPRODANA!

17.11.2009. Što reći svim prijavljenima osim -  zahvaljujemo što ste prepoznali Web::Strategiju kao značajno mjesto Vašeg prosperiteta kroz edukaciju, promociju i druženje. Prijavljeno je preko 250 sudionika, te time smo pokazali da je Web::Strategija jedna od značajnijih manifestacija o webu ne samo u Hrvatskoj, već i u regiji. Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencijeSREBRNI POKROVITELJI

 

Filaks  Virtus dizajN
Windows Internet Explorer 8
 CPP  
 
 

BRONČANI POKROVITELJI

 


 
 

ORGANIZACIJSKI PARTNERI

 

 
 Timgraf Media Stimulans
Fotke.hr
 
 Imperito
 Hypo EXPO XXI centar

Considero

 Toplice Sveti Martin

Adventor


 Pago
Miss Interneta
 OH!
Uniline - online booking agencija
 Podravka  

 

ZLATNI MEDIJSKI

 

   tportal.hr
   

 Glas Istre
 

 
 
 

SREBRNI MEDIJSKI


eZadar  Kompass
 JaTRGOVAC
 Žena.hr  INFOTREND
 WLW  Metro-portal.hr
   T3 Magazin
 hrportfolio.com
Kapital Network TV  

 

 

 BRONČANI MEDIJSKI

 

SPA WELLNESS
 IT-infoNews  Sheportal.net
 Usporedi.hr
 VIA POSITIVA
 
 
 
 Kaj ima, Zagrebe?
 

 EDUKACIJSKI

 

  

 REGIONALNI MEDIJSKI