Istinom do kupca
Kako prodavati online?


Održana 17.-18.06.2010. || Zagreb, Hypo centar

::Predavači

Predavači na konferenciji o web poslovanju

I ovaj puta Web::Strategija će ugostiti poznata imena iz profesionalnog svijeta web poduzetništva te otvoriti komunikaciju sa njima i publikom. Profesionalno se bavite webom i želite to propustiti? ;) Upoznajte web poslovanje od eminentnih stručnjaka čije predavanja imaju regionalni značaj.

Vatroslav ŠkareVatroslav Škare

Predavanje: Suočite se s marketinškim izazovima web prodaje!

Mr. sc. Vatroslav Škare asistent je na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a područja njegovog znanstvenog i nastavnog interesa su: upravljanje proizvodom, marketing usluga i internetski marketing. Sudjeluje u nastavi na preddiplomskom, diplomskom i poslijediplomskim studijima.

Posebno je zainteresiran za dinamično područje internetskog marketinga i njegove primjene u marketinškim aktivnostima poduzeća. Objavljuje radove u znanstvenim i stručnim časopisima te sudjeluje na marketinškim konferencijama. Član je European Marketing Academy (EMAC), Academy od Marketing Science (AMS) i CROMAR-a. Dobitnik je nagrade "Dr. Mijo Mirković" 2007. godine za znanstveni rad objavljen u časopisu "Journal of Business Research". Vatroslav je jedan od tehničkih urednika znanstvenog časopisa "Tržište" i tajnik najpopularnijeg marketinškog poslijediplomskog studija u Hrvatskoj "Marketinški menadžment" (www.efzg.hr/mm).

Vatroslav ne radi razliku između teorije i prakse, što pokušava prenijeti na svoje studente koje potiče na izučavanje znanstvenih spoznaja iz marketinga i njihovu primjenu na konkretnim problemima u praksi. Cilj mu je pozitivno utjecati na buduće marketinške stručnjake i kroz različite oblike nastave omogućiti im stjecanje potrebnih znanja i vještina za uspješno svladavanje izazova u praksi. Kako bi bio što uvjerljiviji predavač, stečeno akademsko znanje primjenjuje u suradnji s poduzećima koja primjenjuju internetski marketing u svom poslovanju. 

Hrvoje PrpićHrvoje Prpić

Predavanje: Kako će izgledati web kupnja za 10 godina?

Hrvoje je 8 godina visoko pozicionirani CEO u izuzetno uspješnoj hrvatskoj maloprodajnoj kompaniji HGspot, uspješni investitor u 3 projekta tokom 3 godine, te dobitnik mnogobrojnih nagrada za uspjeh HGspota - Prva Hrvatska Kuna (ulazak u prvih 1% najvećih, najprofitabilnijih i najproduktivnijih kompanija Hrvatske), Mladi menadžer godine u organizaiji Hrvatskog udruženja menadžera, te nagrada za web shop od VIDI-ja, BUG-a, te Jutarnjeg lista. Podsjetimo, za istoimeni web shop Zlatne nagrade Web::Strategije su dobili i izvođači početkom 2010. godine.

Kao poduzetnik, počeo je preuzimati odgovornost za organizaciju koja je sa dvoje zaposlenih došla do 300 zaposlenih u periodu od samo 10 godina što je rezultiralo rastom prihoda od početnih 0 kuna do 230 milijuna kuna te iste kompanije. Osim toga, investirao je u tvrtku Smee koja se bavi prodaju bambusovog parketa koja je u prvoj godini poslovanja imala očekivanu dobit od 500.000 kuna, te implementiran prvi i - jedini web shop u Hrvatskoj sa PayPal plaćanjem.

Hrvoje sudjeluje u osnivanju prve hrvatske udruge poslovnih anđela - CRANE, te kao rezultat toga pokrenuto je investiranje prvog projekta offSpace (najam poslovnih prostora u Zagrebu) koji je ujedno i bio organizacijski partner Web::Strategije 6.

Danas Hrvoje Prpić investira u prvi 3D internetski trgovački centar u svijetu - Trillenium, te je savjetnik u restrukturiranju HGspot-a iz pozicije tehničke korporacije u mjesto za užitak.

Goran PeucGoran Peuc

Predavanje: Fraktalni dizajn na primjeru Kolektive

Goran se bavi dizajnom internetskih stranica posljednjih 12 godina i - još uvijek - nema namjeru stati. Poseban fokus su mu usability, korisnička sučelja te cjelokupan user-experience (UX). Kao gost predavač predavao je na zagrebačkom Grafičkom fakultetu,na Web::Strategiji 6 (gdje je dobio nagradu publike jer je bio među troje najbolje ocijenjenih predavača), te na raznim drugim manifestacijama i festivalima. Uz to ga često možete čuti kako pametuje iz publike i nadmudruje se s predavačem.

Goran zadnjih 3 godine radi u tvrtki Nivas te je zaslužan za velike projekte poput novih stranica Croatia Osiguranja - za koju je tvrtka dobitnik Zlatne nagrade Web::Strategije u kategoriji Zlatna web upotrebljivost, novog Digitela - najjače hrvatske marketinške agencije, Centrale i još mnogih drugih uradaka.

Hrvoje BujasHrvoje Bujas

Predavanje: Budite sexy

Hrvoje nam na Web::Strategiju dolazi iz rodnog Šibenika, a inače je privatni poduzetnik, magistar ekonomije, oženjen, te ima sin Karla. Ubuduće ćete ga prepoznati i kao rokera u duši, ljubitelja vina, pripadnik #janjecabrigada (na Twitteru) i uvijek spreman za nove izazove i poslobne avanture. Nećete pogriješiti ako pomislite da će jednog dana biti političar.

Od 2007. godine, kada je pokrenuo vertikalnu tražilicu GoHome, njen je suvlasnik i član uprave. Tražilica GoHome je trenutno aktualna u 6 zemalja (Hrvatska, Srbija, Italija, Slovenija i Sovačka) uz rast i sa idejom da postane startno mjesto u Europi za traženje nekretnina.

Hrvoje se bavi internetskim i mobilnim tehnologijama, treniranjem prodaje, internetskim marketingom (SEM, SEO, ...), organizacijskim i liderskim poslovima, te prezentacijama. Kakav je u ovom posljednjem? Saznati će te na Web::Strategiji 8. :-)

Ines Lisak PavlovićInes Lisak Pavlović

Predavanje: eToMiTreba

Ines Lisak Pavlović diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Od 2002. godine zaposlena je u Raiffeisenbank Austria d.d. Zagreb (srebrnom sponzoru ove Web::Strategije) u Sektoru IT u kojem obavlja poslove razvoja i podrške kartičnom poslovanju.

Od 2006. zaposlena je u Sektoru poslovanja sa stanovništvom, Direkciji kartičnog poslovanja, Odjelu razvoja kartičnog poslovanja kao tehnolog razvoja kartičnog poslovanja te od 2008. do danas obavlja funkciju voditelja Odjela razvoja kartičnog poslovanja.

Davor Runje

Predavanje: It's all about growth

Davor je zajedno s Joškom Oršulićem 2008. godine osnovao Drap d.o.o. - prvu agenciju u Hrvatskoj specijaliziranu za izradu aplikacija i igrica na Facebooku. U zadnje dvije godine osmislio je i vodio produkciju 40-tak Facebook aplikacija, od kojih su neke bile hitovi sa šesteroznamenkastim brojem korisnika.

Svoju internetsko-poduzetničku karijeru započeo je 1998. kada je zajedno s grupom kolega s FER-a osnovao Playmedia Systems i izbacio na svjetsko tržište MP3 engine AMP - ključnu tehnologiju koja je pokretala WinAMP i kojom je pokrenuta revolucija u internetskoj glazbi. Uspjeh AMP-a širom mu je otvorio vrata Silicijske doline gdje je dao ključan doprinos razvoju popularnog internetskog servisa za razmjenu glazbe Napster.

Nakon sudskog zatvaranja Napstera, započinje rad na biheviralnoj teoriji algoritama i njezinim primjenama u analizi kriptografskih protokola s Deanom Rosenzweigom, te ga nastavlja u Microsoft Researchu u Redmondu. Dobitnik je Phoenix & SSCLI nagrade Microsoft Researcha za svoj rad na programiranju višejezgrenih/višeprocesorskih platformi. Davor je autor 15-tak znanstvenih radova iz teorijskog računarstva i jednog US patenta.

Marko RadelićMarko Radelić

Predavanje: Dajmo im da kupuju

Marko je suvlasnik studija za razvoj web stranica logIT internet usluge d.o.o. (www.logit.hr) koji se već više od 8 godina bavi razvojem web stranica i internet marketingom. Jedna od logIT-ovih specijalnosti su web trgovine, gdje naručitelju odmah nakon pokretanja web shop-a dovodi kupce putem vlastite online prodajne mreže Prosperio.NET (www.prosperio.net).

Marko se internet marketingom bavi od 1999. godine kada je na američkom tržištu promovirao online proizvode i usluge tadašnjih velikih američkih kompanija. Stručnjak je za SEM te posjeduje Google Qualified certifikat (do čeg ne drži puno jer je isti zanat ispekao '99. negdje drugdje - dok Google još nije ni znao što je to :-).

Zajedno s kolegicom Višnjom (dobitnicom treće nagrade publike na Web::Strategiji 4 održanoj 2009. godine) pokretač je nekoliko webova iz vremena rane hrvatske web scene, od kojih za Webmajstori.Net sigurno znaju svi iz branše (u slučaju ako tamo nisu napravili svoje prve web-dev korake :-)

Što se tiče formalnog obrazovanja, u pauzama od posla diplomirao je na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu na temu affiliate marketing.

Gordan Orlić

Predavanje: Banneri su 'so last year'

Gordan je prvi certificirani Zend PHP i MySQL developer u Hrvatskoj. U više od pet godina profesionalnog web developmenta sudjelovao je u izradi mnogih poznatih web projekata poput prvog hrvatskog 2.0 projekta - DvaNula te međunarodno priznatog WhoisHostingThis-a. Od nedavno je i voditelj MySQL edukacije na zagrebačkoj NetAkademiji. Kao dugogodišnji novinar časopisa PC chip redovito piše o temama vezanim uz web. Trenutno radi kao direktor razvoja u tvrtki Web tvornica.

Gordan je na prethodne dvije Web::Strategije (WS6 i WS7) bio ocijenjen od strane uvažene publike i tako ušao među TOP 5 predavača na Web::Strategijama čime se pokazao kao jedan od kvalitetnih predavača u svijetu web-a kod nas. Vjerujemo da ćete rado htjeti poslušati njegovo predavanje i na ovoj Web::Strategiji.

Jeffrey TreichelMartina UsmianiJeffrey Treichel & Martina Usmiani

Predavanje: THINK small

Jeffrey (Co-founder, CEO) is an experienced Marketing Professional with deep ties to Croatia. As a Brand Manager at Nestlé Adriatic and a Senior Brand Manager at Dukat, Jeffrey spent years sharpening his understanding of Croatian consumers and played a critical role in developing products that they continue to love to this day, including Frutisima and Dukatino. He received his MBA from Harvard Business School in 2008.

Originally from Chicago, Jeffrey enjoys living in Zagreb and experiencing Croatia's unique hospitality, cultural and gastronomic offerings. His goal for Kolektiva.hr is to stimulate the small business economy, make Croatia a more vibrant and affordable place to live, and improve the state of customer-service in the country.

Martina (Co-founder) is a serial entrepreneur and experienced small business owner. In addition to founding and growing Kolektiva, she achieved business success and critical acclaim with the first Croatian on- and offline rock&roll fashion boutique for infants and small children: Mali Mrav.

Ivica Voloder

Predavanje: Kako izgraditi poslovni model na bazi geoweb-a?

Mr.sc. Ivica Voloder je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Zagrebu i magistrirao Organizaciju i management na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a danas radi u Hrvatskim Telekomunikacijama kao viši voditelj projekata, u Sektor za razvoj i upravljanje sadržaja - Radna jedinica za telefonske imenike i usluge s dodanom vrijednošću. Između ostalim je, od kada je u T-HT - inicirao, definirao i vodio geoweb projekt WEB imenika i karte u sklopu T-Portala. Ivica je ujedno i predavač na RRiF-ovoj Visokoj školi za financijski management u Zagrebu.

U svojoj radnoj karijeri radio je na mnogim različitim poslovima kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu. Od čišćenja nuklearnih elektrana, projektanta energetskih transformatora, projekt managera do poslovnog savjetnika. U posljednjih deset godina pa do danas objavio je preko 100 članaka iz područja ekonomije, managementa, strateškog planiranja, informatike... u raznim domaćim časopisima.

Domagoj CerovacDomagoj Cerovac

Predavanje: Web-shop, behind the scenes. Manje weba, više shopa!

Domagoj izvorno nije imao puno veze s webom, a još manje s web shopovima. Studirao je pravo u Zagrebu, te je završio MBA na IEDC-u Bled. Šest godina radi u oglašavanju (eng. advertising), zadnje kao strateški planer i zatim client service director u agenciji EP64 (za klijente poput: City Centar One, Večernji list, Auto-commerce, Avon, Termocommerce, Kraš i Spar Hrvatska). Sve se mijenja kada 2006. s prijateljem osniva web-shop www.hocuto.hr. I to samo zato jer drugačije ne uspjeva doći do gadgeta.

Odnos prema maloprodaji, a i prema web-shopovima, postaje kudikamo ozbiljniji kada 2008. prelazi u Večernji list gdje između ostalog 2009. pokreće www.vecernjishop.hr. Danas je član uprave poduzeća Večernji posebni proizvodi, članice Večernji grupe, specijalizirane na retail (s fokusom na izdavanje i prodaju knjiga, DVD-a i CD-a).

Na poslu koristi PC, doma Mac. Informatički je sasvim prosječno pismen. Na Facebooku je dogurao do 200 i nešto prijatelja, Twitter mu je neshvatljiv (ima dva followera, koji su u godinu dana mogli pročitati svega jedan status). Ipak veliki dio svog poslovanja gura na net - jer se isplati.

Marko KneževićDamir PlejićVedran KrižekMarko Knežević, Damir Plejić, Vedran Križek

Predavanje: Za tango je potrebno dvoje

Marko se računalima bavi još od početka 90-tih (eksterni modemi, BBS-ovi, Gopher i Leisure Suit Larry u CGA rezoluciji). S vremenom ga sve više privlači izrada weba i počinje se igrati HTML-om, a kasnije i PHP / MySQL-om. Bavi se razvojem više Internet i Intranet aplikacija. Od svibnja 2008. UltraEdit zamjenjuje Word-om i počinje sa radom u Profilu kao tehnički voditelj na projektu koji bi trebao postati najveća domaća online knjižara.

Damir je vodio izradu i poslovanje Profil.hr-a, izradu edukativne multimedije i niz drugih projekata u izdavaštvu. Nakon završenog MBA pokrenuo je Respons web konzalting specijaliziran za e-commerce, društvene mreže i gaming, te izradu kompleksnih web projekata u partnerstvu s vodećim hrvatskim studijima.

Vedran je iskusni web developer, jedan od osnivača tvrtke Trikoder d.o.o. i glavni arhitekt i developer news portala 24sata.hr i Večernjeg lista, web oglasnika Njuskalo.hr te web trgovine Profil.hr (i nekolicine drugih). Trenutno obnaša funkciju CTO-a u Trikoderu. Posebna su mu specijalnost izrada fleksibilnih web sustava namjenjenih velikom korisničkom opterećenju korištenjem Linux/Apache/Mysql/PHP tehnologije.

 


Web::Strategija 8 - Istinom do kupca (Teme: web poslovanje, e-trgovina, web shop)

[ Konferencija je popunjena! ]


NovostiRacing simulacijom do Canon fotoaparata!

15.06.2010. U sklopu zabavnog dijela programa konferencije Web::Strategija 8 čast nam je predstaviti niz animacijskih aktivnosti Bogadure grupe i vrijedne nagrade koje možete osvojiti u igri spretnosti i sposobnosti! Za glavnu nagradu konferencije Canon je osigurao digitalni kompaktni fotoaparat A480! Više...

Vanja Sertić - Riječ zlatnog sponzora

13.06.2010. "Vođeni iskustvom i infrastrukturom Moving Board Grupe prisutne u brojnim državama, te prateći svjetske trendove kao što su Groupon i Citydeal, pokrenuli smo nov način kupovine i u Hrvatskoj. U realizaciji je i plan ulaska na susjedna tržišta, kako bismo okupili zemlje istočne Europe i unificirali poslovanje na razini grupe." Više...

Preostala još 3 slobodna mjesta

11.06.2010. Iako još službeno nećemo proglasiti da su sva sjedeća mjesta na Web::Strategiji 8 rasprodana, zbog nemogućnosti dolaska nekih do sada prijavljenih - preostala su još 3 slobodna mjesta! Više...

Arhiva| RSS RSS

Reklama
Partneri konferencijeZLATNI SPONZOR

 

KupiMe.hr

SREBRNI SPONZORI

 

 Raiffeisen BANK  Virtus dizajn
Visoka škola za informacijske tehnologije
Profil + Trikoder
 
 

BRONČANI SPONZORI

 

ZŠEM
Plivazdravlje.hr
ORGANIZACIJSKI PARTNERITiskara
Hypo EXPO XXI
Considero  Ožujsko pivo
Dizzy  Komponenta
 Racunalo.com
 TopliceSvetiMartin  Uniline_Europcar
  
 OH!
MMVAuris
Podravka  Pago
 NovaNoa  Smijesak.hr
 
Bogadura

ZLATNI MEDIJSKI

Monitor.hr VIDI
Net.hr

 BIZdirekt
 tportal.hr
 Poslovnidnevnik  Poslovni.hr
   

 

SREBRNI MEDIJSKI

 

Forum.hr  eZadar
 WLW  Metro portal
 MobilMedia  T3 Magazin
 Kompass
ShopInZagreb  HrPortfolio

 

BRONČANI MEDIJSKI

 

Usporedi.hr
AUTONET
 Upali.net  InterijerNET.hr
 JaTRGOVAC  Spa 			Wellness
 MojBiz.com
 Automanija.com
 Gamebox

 

EDUKACIJSKI PARTNERI

 

COGNITA
Filaks

 

REGIONALNI MEDIJSKI

 

ShopInBeograd
ZnanjeInfostud