2012_05_10_clouds_ii
«Mobilnost, cloud i suradnja među tehnologijama mijenjaju zahtjeve od IT direktora», smatra Ciscova CTO Padmasree Warrior. Na Interop IT Conference and Expo u Las Vegasu, na kojem je predstavila cloud network platformu Cisco Cloud Connect koja izlazi ovo ljeto, cilja upravo na te zahtjeve – prenosi InformatinWeek.

Warrior je izjavila da će konvergencija clouda i mobilnost potaknuti nove stilove poslovanja koji će trebati međusobno surađivati te kombinirati konvencionalne alate slanja poruka i tekstova s većom dozom real-time videa, dodajući da će prioritet CIO-a tijekom sljedećih nekoliko godina biti upravo video. Smatra se da će se korištenje videa učetverostručiti u sljedeće dvije godine.

«Kako cloud tehnologija napreduje, CIO-vi će se morati fokusirati na više stvari osim samog povezivanja zaposlenika, morat će osigurati da proizvodi i kapaciteti tvrtke budu dostupni real-time analizama i razgovoru – slanje poruka kad je inventar pri kraji ili utjecanje na podatke da predviđaju pogreške... U isto vrijeme, od CIO-a se očekuje da olakšaju te nove paradigme u okruženju koje je troškovno svjesno.», nadodala je Warrior.

Što se tiče Ciscovog Cloud Connecta, planiraju inkorporirati SDN (Software Defined Network), kako bi osigurali kolaboraciju vidljivosti, svjesnosti, sigurnosti i agilnosti. Cisco Cloud Connect je dizajniran kako bi sigurnije i efikasnije povezao in-house podatkovne centre s cloud operacijama. Partneri ili in-house timovi moći će izraditi vanjske software aplikacije koje dodaju obične ili specijalizirane sposobnosti Cloud Connectu.

O cloudu i drugim aktualnostima iz svijeta web developmenta saznajte više na služenoj stranici konferencije «Web::Strategija 14 – Od weba do neba».

Komentari

Design by Site Studio
HTML/CSS slicing by WEB marketing
Wordpress implementation by Omega Studio